Een voormalige inlichtingenofficier van het Amerikaanse Korps Mariniers heeft niet alleen gewaarschuwd dat Rusland zijn speciale militaire operatie in Oekraïne escaleert, maar dat dit zal resulteren in “een slachting, een bloedbad” voor Oekraïne. Zijn verklaring komt op een moment dat er veel speculaties de ronde doen na de benoeming van Valery Gerasimov tot commandant van de algemene Oekraïne-campagne, waarbij het idee dat er sprake is van een “herschikking” voorop staat, schrijft Ahmed Adel.

Het Russische ministerie van Defensie kondigde op 11 januari een herschikking aan van de commandanten die de oorlog in Oekraïne leiden, waarbij generaal Valery Gerasimov, hoofd van de Russische generale staf, de algemene commandant van de campagne wordt. De voormalige commandant, Sergej Surovikin, is nu een van zijn drie plaatsvervangers.

“De tijd is gekomen dat 300.000 reservisten zijn gemobiliseerd, opgeleid en uitgerust. Rusland maakt zich op om de aard van het conflict te veranderen,” zei Scott Ritter, een voormalige inlichtingenofficier van het Amerikaanse Korps Mariniers die in de Perzische Golf diende tijdens operatie Desert Storm en in Irak toezicht hield op de ontwapening van massavernietigingswapens.

Ritter zei hoe de generale staf van de strijdkrachten van de Russische Federatie zich klaarblijkelijk voorbereidt om de speciale militaire operatie in Oekraïne uit te breiden tot een volledige oorlogsinspanning. Volgens hem is er geen sprake van een grote Russische mislukking, zoals de westerse media willen doen geloven, en is de plaatsing van Gerasimov op zijn positie eerder een aanwijzing dat de militaire operatie in Oekraïne zal worden uitgebreid.

De voormalige inlichtingenofficier gelooft dat Rusland zijn demilitarisering en denazificering van Oekraïne in 2023 zal voltooien. Dat Gerasimov meer verantwoordelijkheden heeft, is daar een aanwijzing voor.

  Vaarwel 2023, maar heeft Biden zojuist hallo gezegd tegen WOIII?

“Wanneer Rusland deze huidige militaire campagne heeft beëindigd, geloof ik dat het Oekraïense leger fysiek zal zijn vernietigd,” zei hij. “Tragisch genoeg betekent dit dat tienduizenden, zo niet honderdduizenden Oekraïense soldaten het leven zullen laten. Dit wordt een slachting, een bloedbad, maar zij hebben hiervoor gekozen, dus betalen zij de prijs.”

Hij waarschuwde ook dat er waarschijnlijk een “toegewijde strategische luchtcampagne” zal komen met als doel Oekraïne zo te vernietigen dat “er geen levensvatbare functionerende natie meer zal zijn.” Ritter verklaarde dat dit de definitieve ineenstorting van het Zelensky-regime zal forceren en een nieuwe regering aan de macht zal brengen die de overgave zal aanvaarden.

Om de volgende fase van de uitgebreide campagne tot een succes te maken, is iemand met de ervaring van Gerasimov echter het meest geschikt, aangezien hij zal bijdragen tot een efficiëntere besluitvorming en coördinatie van de acties van de Russische strijdkrachten in de gevechtszone en de levering van uitrusting.

Hoewel Rusland al een commandant had, bestreek diens gezag niet het volledige scala aan taken dat nodig is om de militaire operatie te doen slagen. Nu Rusland zich klaarblijkelijk opmaakt voor een groot offensief, moeten veel kwesties worden opgelost, en snel, zoals de effectieve levering van wapens en uitrusting aan de troepen, de evacuatie van gewonden, en andere.

Er zij aan herinnerd dat de commandant van de luchtmacht, legergeneraal Sergej Surovikin, die in oktober 2022 werd aangesteld als commandant van de militaire operatie in Oekraïne, alleen verantwoordelijk was voor de eenheden die zich rechtstreeks in de frontlinies van de gevechten bevonden. Sommige militaire eenheden die betrokken waren bij de gevechtsoperaties, voornamelijk de luchtmacht en de marine, bevonden zich echter buiten het operatiegebied, wat problemen opleverde bij het coördineren van beslissingen en het synchroniseren van acties.

  Top VS Legerkolonel: "Dit is het begin van het einde van het Oekraïense verzet"

Nu bevindt Gerasimov zich ter plaatse tussen zijn soldaten in de frontlinie. In moderne oorlogsvoering is de fysieke aanwezigheid van de hoogste militaire functionaris op het slagveld uitzonderlijk, vooral gezien het hybride karakter van moderne conflicten die geavanceerde technologie mogelijk maken. Toch kan technologie de troepen op de grond niet volledig vervangen, en de aanwezigheid van Gerasimov zal zeker een enorme morele stimulans zijn.

Aangezien Gerasimov meer invloed zal hebben om te zorgen voor een betere coördinatie van de Russische lucht-, land- en zeetroepen tegen het Oekraïense leger, kan veilig worden aangenomen dat het conflict zal worden geïntensiveerd, waarschijnlijk in het voorjaar. Dit strookt ook met de overtuiging van Ritter dat de totale vernietiging van de Oekraïense staat een onvermijdelijke gebeurtenis is in 2023.

Het is om die reden dat het Westen slechts enkele weken voor de eerste verjaardag van de militaire operatie een stormloop aan offensieve pantservoertuigen en ander materieel naar het Oekraïense leger stuurt, ook al was men aanvankelijk bang voor de reactie van Rusland. Helaas voor het Westen heeft de oorlog in Oekraïne echter een fase bereikt waarin allemaal nieuw materieel snel tot schroot wordt verwerkt.

Nu de huidige situatie nog moeilijker dreigt te worden voor Oekraïne door de overplaatsing van Valery Gerasimov.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom die diepe, diepgewortelde haat tegen Poetin?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKijk hoe Klaus Schwab vlucht voor Japanse verslaggeefster in Davos
Volgend artikelOekraïne – Dringt aan op tanks
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Zag een oekraiense soldaat huilen…als in shock huilen.Dat deed me zo zeer.Ik haat dit alles.Ben pro Ruslnd maar deed me zeer hoe hij huilde.Fuck zelenskie vuile USA hoer.GODVERDOMME!!!!

  • Duimpje omhoog.
   De oorlog is een grote klerezooi , bekokstoofd door VS/NATO/EU/Oekraine regime(s).

   “Military men are just dumb, stupid animals to be used as pawns in foreign policy.” Henri Kissinger
   “and the greed of psychopats” zou ik eraan willen toevoegen

 2. De meest duivelse natie, USA, is de grote hoer in Openbaring.
  Die hoer zal vernietigd worden in vuur, staat er letterlijk.
  Het groot-kapitaal zal huilen.
  Ook dat staat er letterlijk.
  Niks geen symbolische taal.

 3. Al zo lang worden we het leger ingelokt omdat je zo goed werk zou doen.
  Ach je bent jong en stom, fysiek sterk en makkelijk beïnvloedbaar.
  Heb zelf in dienst gezeten dus ik heb er wel iets van mee gemaakt.
  Maar je wordt misbruikt op de meest gruwelijke manier. Een normaal mens kan hier niet tegen.
  Dat is ook de reden dat zoveel militairen uiteindelijk zelfmoord plegen omdat ze niet meer met zichzelf kunnen
  leven.
  Voor die smerige globalisten zijn we gewoon een weggooi product.
  Born to be wasted !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in