Het Russische leger heeft op 28 en 29 juli in meerdere gebieden een nieuwe golf van Oekraïense aanvallen afgeslagen en meer verliezen toegebracht aan de Kievse strijdkrachten.

In de richtingen Lisichansk, Soledaro-Artemovsk en Maryinsky sloeg de Yug Group van de Russische strijdkrachten verschillende aanvallen af. De aanvalshelikopters van de groep richtten zich ook op Oekraïense eenheden in het Kleshcheevka gebied, bericht Southfront.

Daarnaast richtten 2S7 Pion zware gemotoriseerde houwitsers van de groep zich op vijf vuurposities van Kievse troepen in de buurt van Dyleevka en Belaya Gora. Bovendien viel de groep Oekraïense infanterie en voertuigen in de richting van Andreevka aan met FPV kamikaze-drones.

De artillerie van de groep vernietigde ook twee D-30 getrokken houwitsers bij Toretsk en Maryinka en twee mortieren in Krasnogorovka. In hetzelfde gebied vernietigden artillerieaanvallen een munitiedepot van de 110e Gemechaniseerde Brigade van Oekraïne, samen met twee vrachtwagens die geladen waren met munitie.

In de richting van Kherson richtte de Russische Dnepr van de Russische strijdkrachten zich op Oekraïense samenkomsten in de buurt van Antonovka, Shirokaya Balka en Pridneprovskoye. Twee mortieren, verschillende voertuigen en een aantal personeelsleden werden geneutraliseerd.

Verder heeft de groep een verzameling Kievse troepen in de buurt van Sadovoye ontdekt en als doelwit gekozen. Daar werd ook een verkennings- en sabotagepost vernietigd.

Ondertussen is er online een video opgedoken van een recent gevecht in de richting van Novodarovka. Op de video is te zien hoe een enkele Russische tank een heel konvooi van Kievse troepen aanvalt, bestaande uit twee tanks en vijf pantservoertuigen. De tank slaagde erin om het grootste deel van het konvooi te vernietigen of te beschadigen.

Andere nieuwe video’s tonen de vernietiging van vier Oekraïense tanks, een infanteriegevechtsvoertuig en twee gepantserde personeelsvoertuigen met Lancet zweefmunitie, FPV kamikaze-drones en Krasnopol precisiegeleide artilleriegranaten.

Aan het einde van de achtste week van het Oekraïense tegenoffensief is er niet veel veranderd. De Kievse strijdkrachten lijden nog steeds zware menselijke en materiële verliezen, zonder dat ze enige noemenswaardige winst boeken in welke richting dan ook. Het Russische leger heeft op 28 en 29 juli nog een golf van Oekraïense aanvallen afgeslagen en meer verliezen toegebracht aan de Kievse strijdkrachten in verschillende richtingen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russische Mariniers breiden kerkhof Oekraïense materieel uit & Eerste video van China’s drone-zwerm moederschip in gebruikVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelmRNA Covid injecties hebben bij tientallen miljoenen mensen stille hartschade veroorzaakt, zo blijkt uit een schokkend nieuw onderzoek
Volgend artikelToename in miskramen, doodgeboorten direct gelinkt aan COVID-prikken, tonen gegevens aan – Gezondheidsambtenaren “hadden het moeten weten”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Het ziet er uit alsof de NAVO gasten door lege landerijen rijden, waar niets te halen of te winnen is. Waar ze als sitting ducks afgeschoten worden door de Russen. Maar wat wil je, als je tanks en infanterie door uitgestrekte vlaktes zonder luchtdekking wil oprukken, waar ook nog eens vele hectares met landmijnen bezaaid zijn en er vele tank barrières zijn gebouwd. Daar is geen door komen aan, het is een zelfmoord missie voor de NAVO troepen en prijs schieten voor de Russen alsof ze op de kermis zijn. Levert spectaculaire beelden op ten koste van manschappen en materieel voor de NAVO, maar dit houdt de NAVO nooit vol met zulke grote onnodige verliezen.

    Het lijkt meer op bewust dat de NAVO hun oude afgeschreven spullen laten vernietigen inclusief de geronselde manschappen om hun oude troep naar de slachtbanken te laten rijden. Zodat zij die oude troep niet zelf te behoeven te ontmantelen. Dat waren ze ook van plan met hun oude F16 modellen, maar daar is de kans groot dat de Russen dan ook buiten Oekraïne de gebruikte vliegvelden plat bombarderen en dat is weer niet de bedoeling van de NAVO.

  2. Wat ik zou apprecieren is dat FN stopt met oude, achterhaalde rommel tussen nieuwe artikels te plaatsen zoals bijv tussen de alinea’s van dit artikel : ‘Euro in duikvlucht ‘ etc… dit is nieuws van meer van een jaar oud ,volledig achterhaald, want ondertussen is de Euro sterker dan ooit en is de inflatie gezakt … Tis toch waar eh ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in