Russia War Room

De Russische president Vladimir Poetin, minister van Defensie Sergei Shoigu en de gehele Russische top hebben besloten de basis te leggen voor een nieuwe “Grote Patriottische Oorlog”, een grootschalig conflict met de NAVO van het Noordpoolgebied tot Oost-Europa en Polen, bericht WarNews24/7.

De omvang van het Russische leger groeit tot 1,5 miljoen manschappen en het aantal contractanten tot 695.000 met als doel meer dan 2 miljoen manschappen in slechts twee jaar!

Tegelijkertijd creëert Vladimir Poetin per decreet militaire opleidingscentra in 16 provinciale universiteiten.

Daarnaast worden een nieuw legerkorps en 17 nieuwe divisies opgericht. Rusland verlaat de BTG’s (Bataljons en Tactische Groepen) en keert terug naar grote formaties als teken van de naderende frontale confrontatie met de NAVO.

Rusland zal een nieuw legerkorps vormen in Karelië, twee nieuwe luchtaanvalsdivisies, drie nieuwe gemechaniseerde infanteriedivisies in de regio’s Kherson en Zaporizhzhya, en zeven bestaande noordelijke vloot- en westelijke brigades opwaarderen, centrale en oostelijke militaire regio’s tot zeven nieuwe gemechaniseerde infanteriedivisies, terwijl vijf bestaande mariniersbrigades worden opgewaardeerd tot vijf mariniersdivisies.

Voorbereidingen voor de nieuwe Grote Patriottische Oorlog!

Russische analisten melden dat de Russische natie nu de laatste fase van voorbereiding op een krachtmeting met de NAVO is ingegaan.

Zij stellen specifiek:

“Uit de laatste vergadering van de raad van bestuur van het ministerie van Defensie bleek dat de militair-politieke top van het land zich bewust is van de problemen van het leger en van plan is het radicaal te herstructureren waarbij ongerechtvaardigde innovaties worden opgegeven.

Het verloop van de operatie in Oekraïne heeft de Russische leiding ertoe gebracht een grootschalige hervorming van de strijdkrachten op gang te brengen. Dit werd op 21 december aangekondigd tijdens de vergadering van de raad van bestuur van het ministerie van Defensie door president Vladimir Poetin en het hoofd van het militaire departement Sergei Shoigu.

De eerste voorlopige conclusie is de volgende: ons land keert terug naar de voor het Russische Rijk en de Sovjet-Unie traditionele beginselen van militaire organisatie, maar met inachtneming van de moderne realiteit.

De grootte is belangrijk

De eerste vernieuwing, die cruciaal zal zijn voor zowel de voortzetting van de oorlog met betrekking tot Oekraïne, als in het geval van een oorlog met de NAVO – is de verwerping van het concept van BTG en de terugkeer naar het concept van grote formaties – divisies en legerkorpsen. Ja, het Russische leger keert terug naar de structuur van de strijdkrachten van de USSR en het Russische Rijk.

Het belangrijkste nadeel van de hightech maar kleine BTG’s was de lage weerstand tegen verliezen. Het verlies van een deel van de infanterie leidt tot een snelle degradatie van dergelijke eenheden, hun onvermogen om de situatie te velde in hun voordeel te keren en zelfs om hun eigen uitrusting te beschermen, met inbegrip van luchtverdedigings- (PVO) en elektronische oorlogsvoeringssystemen (REB).

Het probleem werd halverwege de zomer duidelijk en velen stelden voor het op te lossen door hervorming van de brigade: versterking met manschappen en uitrusting in zodanige hoeveelheden dat zij militaire operaties konden uitvoeren vanuit een samenstelling van meerdere volledige bataljons in plaats van alleen vanuit een speciaal samengestelde taakgroep in de vorm van een BTG.

Uit verklaringen aan de Russische leiders blijkt echter dat zij hebben besloten niet te experimenteren met tussenliggende opties, maar onmiddellijk terug te keren naar het modulaire formaat dat al eeuwenlang is beproefd.

Volgens Shoigu zullen vijf mariniersbrigades en zeven gemechaniseerde infanteriebrigades op divisieniveau worden gereorganiseerd. Daarnaast zullen twee luchtaanvaldivisies van de luchtlandingstroepen en drie gemechaniseerde infanteriedivisies worden opgericht (het is de bedoeling dat voor de vorming daarvan eenheden worden gebruikt die de regio’s Kherson en Zaporizjia verdedigen), alsmede een legerkorps in Karelië.

Bovendien zal Rusland vijf artilleriedivisies en Hoge Kracht artilleriebrigades oprichten. In strategisch belangrijke gebieden zijn artilleriedivisies gepland.

Weinigen hebben aandacht besteed aan dit punt, maar de vorming van artilleriedivisies betekent dat het Russische commando wil beschikken over een instrument waarmee het de verdediging van de vijand kan doorbreken, zelfs als er geen luchtoverwicht wordt verkregen.

Hoge Kracht artilleriebrigades – formaties kleiner dan divisies, maar bewapend met de krachtigste artilleriesystemen die speciale capaciteiten hebben om de vijand te vernietigen. Deze zullen waarschijnlijk niet gericht zijn op het vernietigen van fortificaties, maar op het vernietigen van westerse MLRS- en artilleriesystemen.

Bovendien werd besloten om in elk gecombineerd infanterie- en tankleger een luchtmachtdivisie en een legerluchtmachtbrigade omvatten, inclusief 80 tot 100 gevechtshelikopters.

Dit besluit weerspiegelt het voornemen om de interactie tussen de luchtmacht (VKS) en de grondtroepen radicaal te verbeteren. Niet alleen om luchtsteun te verlenen aan grondtroepen, maar ook om vijandelijke luchtverdedigingssystemen te vernietigen. Het zal een hulpmiddel zijn voor de artillerie.

Soygu kondigde zijn voornemen aan om de logistiek en de reparatiecapaciteit van het leger radicaal te verbeteren. Daartoe zullen volgens hem volgend jaar drie reparatiefabrieken in gebruik worden genomen en zullen de overeenkomstige eenheden op militair niveau worden versterkt.”

Toename van de omvang van het Russische leger

Doctorandus in de militaire wetenschappen, expert en analist Konstantin Sivkov merkte op dat de ontwikkeling van brigades naar divisieniveau een zeer correcte en tijdige beslissing is.

  Scott Ritter: 2023 zal ons laatste jaar op de planeet zijn

“Natuurlijk is de overgang naar grotere formaties onmogelijk zonder de totale sterkte van de strijdkrachten te verhogen. Het voornemen werd aangekondigd om het totale aantal militairen te verhogen tot 1,5 miljoen en het aantal gecontracteerde personeelsleden tot 695.000.

Om de omvang van de aangekondigde veranderingen te begrijpen, mag niet worden vergeten dat de totale sterkte van de Russische strijdkrachten bij het begin van de operatie in Oekraïne ongeveer 900.000 mensen bedroeg, waaronder 380.000 gecontracteerde personeelsleden.

Tegelijkertijd bedroegen de grondtroepen slechts 280.000. Ter vergelijking: de strijdkrachten van Oekraïne telden toen ongeveer 250.000 soldaten.

Met andere woorden, het gaat om een radicale versterking van juist dat deel van de strijdkrachten dat cruciaal is voor het behalen van de overwinning.

Als de aangekondigde plannen worden uitgevoerd, zal het aantal contractanten het totale aantal grondtroepen waarmee we de bevrijdingscampagne naar de bakermat van de Russische beschaving begonnen, met een factor 2,4 overtreffen. Eind volgend jaar zou het aantal contractanten meer dan een half miljoen moeten bedragen. Volgens Shoigu zullen zij degenen moeten vervangen die in het kader van de gedeeltelijke mobilisatie zijn opgesteld.

De geplande versterking van de luchtmacht lijkt niet minder radicaal. In het bijzonder is besloten acht bommenwerper-regimenten, één gevechtsvliegtuig-regiment, zes luchtmachtbrigades en legerluchtmachtbrigades en drie directoraten van de luchtsectie op te richten,” besluit hij.

Russische strijdkrachten bereiden zich voor op conflict met NAVO

Militair expert Vladimir Gudarov benadrukte:

“De plannen, die S. Soigu in een uitgebreide raad naar voren heeft gebracht, zijn niet de taken die haastig moeten worden opgelost om militaire operaties in Oekraïne uit te voeren.

Nu wordt gesproken over een grote militaire confrontatie met de NAVO. Natuurlijk moeten we ons op deze oorlog voorbereiden. En in de eerste plaats hangt daar de geplande uitbreiding van het aantal strijdkrachten tot anderhalf miljoen militairen mee samen.

Volgens de “Defensiewet” is het leger vastgesteld op 1.150.000 soldaten, daar komen nu nog eens 350.00 manschappen bij. Dit is onder andere te danken aan het feit dat we eerder een neutraal Finland hadden, een bijna bevriend land. Nu wordt het lid van de NAVO en wordt zijn grondgebied mogelijk een operatiegebied.

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog was Finland, of beter gezegd het Kola-schiereiland, het schiereiland Karelië, ooit zo’n inzetgebied. En het is niet onmogelijk dat dit niet meer gebeurt.

Bovendien is Polen, als voorhoede van de NAVO, uiterst agressief tegenover ons.

Een ander spanningsveld is het Noordpoolgebied.

Het wordt steeds meer een theater van operaties. Het Amerikaanse leger beweert dat Rusland te veel is versterkt in het Noordpoolgebied, dat de Verenigde Staten achterblijven en dat het Pentagon zijn troepen daar moet inzetten.

De plannen om het aantal strijdkrachten uit te breiden en nieuwe militaire eenheden in te zetten houden dus niet rechtstreeks verband met Oekraïne. Dit zijn althans plannen voor de toekomst van de komende twee tot vier jaar, aangezien de Oekraïense gebeurtenissen zich wel eens zouden kunnen ontwikkelen tot een rechtstreeks conflict met de NAVO.

In dat geval hebben we een groter leger nodig, met een grote hoeveelheid uitrusting, wapens en munitie. Degenen die zeggen dat we de uitbreiding van het aantal en de ontwikkeling van nieuwe systemen niet aankunnen, begrijpen de situatie niet…”

Het document waarbij militaire opleidingscentra worden opgericht in 16 provinciale universiteiten:

  Ach, arme dromers

Bonus:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: Nieuwe Wereldorde aanbidt SatanVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuwe reden voor plotselinge hartaanval: “Omdat film Avatar 2 zo goed is”
Volgend artikelNetanyahu vertelt trots hoe hij zijn eigen Israëli’s als laboratoriumratten heeft gebruikt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Het zelfvertrouwen onder de Russen lijkt haast wel grenzeloos te zijn t.o.v. hun tegenstanders de VS en hun vazallen en misschien wel drie stappen vooruit lopende ook op de despote VS !!!

 2. Ik geloof het maar kan het niet controleren.
  Wat niet wil zeggen dat ik niet onder de indruk ben.
  😱 ik schrik er wel van.
  Maar willen wij een cabal systeem, waar in ons oude testament over wordt gesproken, vernietigen dan moet je je wel goed voorbereiden.
  Ik wens Rusland veel sterkte en steun toe, ik bid elke dag voor het licht, dat het weer over ons allemaal mag schijnen.

 3. Inderdaad zeer indrukkend deze upgrade van het Russische leger.
  Ik denk dat dit wel een ernstige escalatie zou kunnen beteken op korte termijn.
  De Amerikanen gaan natuurlijk niet 3 a 4 jaar zitten wachten op een supersterk Russisch leger.
  Hun technologische achterstand hebben ze nog niet eens ingehaald. Net zoals hun productiecapaciteit.
  Dus voor die tijd en wellicht snel zullen ze proberen de zaak te laten escaleren om te voorkomen dat Rusland zich militair verder ontwikkeld.

 4. Ik volg het hier al effe en het is altijd stoere praat en windeieren. Na de val van Mariopol is er al maanden geen positieve vooruitgang meer. Dat is slecht voor Rusland en tijd kopen is altijd in het voordeel van de verdediging. Natuurlijk zijn we ongeduldig maar waarom gebeurt er niks dat elke amateur-strateeg vanzelfsprekend vindt: het lamleggen van spoorwegen en rivierovergangen? Het is natuurlijk een heel groot land, maar een reden te meer.

  • Oeijoei onder welke steen kom jij vandaan. 🤭na mariapol is er niks😂😂volgens mij zijnd e russen al vanaf voerstap 1 aan de winnende hand.

 5. Betekend dit bericht : DAT WIJ ONS HIER IN EUROPA, IN NEDERLAND MOETEN GAAN VOORBEREIDEN OP EEN OORLOG MET RUSLAND.❓❓❓
  JE ZOU HET HAAST DENKEN…….
  O.K. HET MOET ER EEN KEER VAN KOMEN ONZE “ vrienden die de Duitse gas pijpleiding vanuit Rusland bombarderen “ LATEN ONS DE DOOR HEN OPGEROEPEN OORLOG MET RUSLAND HIER OP ONS EUROPESCHE GROND GEBIED UITVECHTEN.

  WAT EEN SMEERLAPPEN. Van je NAVO vrienden moet je het maar hebben.
  EUROPA VOL PROPPEN MET OORLOGSTUIG EN DAN ZEGGEN JULLIE ZOEKEN HET MAAR UIT.

  • Wat dacht u ? Dat de russen Nederland met rust zouden laten ?? LMAO

   zoek eens op waar de kernrakketjes van de VS liggen in Nederland…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in