Terwijl de aandacht van de wereld gericht is op Israël in een verwoede strijd om de aanvallen van Hamas en Hezbollah af te slaan, wordt er weinig aandacht besteed aan de tegenslagen die Oekraïne lijdt door toedoen van de Russische troepen. Niet alleen wordt Oekraïne geconfronteerd met een aanzienlijke vermindering van de Westerse militaire hulp in de komende maanden, maar de Oekraïense troepen worden ook steeds verder teruggedrongen in de richting van de rivier de Dnjepr. Hier is het laatste verslag van de Russische militair-correspondent Marat Khairullin, schrijft Larry Johnson.

Tegen de achtergrond van de toenemende druk op de Oekraïners in het noorden, blijven de Russische troepen intensiveren in steeds meer nieuwe sectoren van het front.

Vandaag moeten we aandacht besteden aan dezelfde Vremevsky richel, waar de Oekraïners een maand geleden deden alsof ze in slaap vielen, nadat ze de virtuele verovering van Staromayorsky en Urozhayny hadden aangekondigd. Nadat de Oekraïners hier ongeveer 20.000 van hun troepen in bloed hadden laten verdrinken, zetten ze vier brigades in om de frontlinie te stabiliseren, het bruggenhoofd te behouden en te voorkomen dat Russische troepen zouden oprukken.

Russische troepen voerden gisteren (zaterdag) echter een flankerende manoeuvre uit aan de linkerkant vanuit het dorp Marfopol in de richting van het dorp Chervonoye, waarbij ze door de eerste verdedigingslinie van de Oekraïners braken. Tegelijkertijd begonnen de Russische troepen sterke druk uit te oefenen aan de rechterkant van de Vremevsky salient in het Ugledar gebied – in de richting van het dorp Prechistovka.

Het doel van de opmars was duidelijk een manoeuvre om de belangrijkste Oekraïense weg in deze sectie af te snijden – d.w.z. Gulyai Pole – Uspenovka – Velikaya Novoselovka-Prechistovka-Ugledar.

  Wekelijks worden twee dozijn in beslag genomen auto's van Letse dronken bestuurders weggegeven aan Oekraïne

De gevechten vinden plaats op een breed front van meer dan 50 kilometer. De sterkste groep van de vijand bevindt zich hier, hoewel die de laatste tijd aanzienlijk is uitgedund.

Volgens onze schattingen hielden ongeveer 60 duizend Oekraïners (ongeveer 15 brigades) hier de verdediging. Ongeveer 20 duizend van hen zijn echter de afgelopen twee maanden overgebracht naar het Noordelijk Front om ons “offensief” daar te stoppen.

En nu zien we een serieuze toename van onze activiteit op de flanken van deze aanzienlijk verzwakte groep. Het is duidelijk dat de Russische troepen de Oekraïners over de hele lengte van het front blijven overbelasten.

Ik wil u eraan herinneren dat het front in noordelijke richting de afgelopen 24 uur ook is uitgebreid, waar onze troepen actief de druk op de Ukrops opvoeren.

Links van Kislovka namen de Russen Kotlyarovka in en bereikten de belangrijkste snelweg N-026.

Rechts naderden Russische soldaten Ivanovka.

De actieve druk van de Russische troepen is hier op een front van ongeveer 8 kilometer.

In het zuiden trokken onze troepen op deze uren Makeevka binnen, en op hetzelfde moment begon de beweging van onze troepen richting het dorp Nevskoye. Het actieve front is hier uitgebreid tot meer dan 10 kilometer. En dit zijn slechts twee nieuwe richtingen aan dit front.

De breedte van het front waar we druk uitoefenen is erg belangrijk, omdat de enige methode van de Oekraïners om de defensieve stabiliteit te handhaven is om de positie op te vullen met vers vlees. Ze hebben geen andere methoden.

Ze kunnen zeker niet meer vuurkracht toevoegen – alle overgebleven mobiele raket- en artilleriebrigades (dezelfde gemotoriseerde kanonnen waar we de hele zomer op gejaagd hebben) zijn al zwaar ingezet. Het enige wat overblijft om de gaten op te vullen zijn menselijke reserves.

  Waarom hypersonische wapens alles veranderen? Ze kunnen alle Amerikaanse vliegdekschepen in één keer tot zinken brengen

In het zuiden is er ook een actieve opmars aan het Donetsk front – in de buurt van Avdeevka, opmars vanuit Krasnogorovka en Kamenka, en vanuit Opytnoye en Vodyanoye. In totaal hebben de Russen nog meer dan een dozijn vestingswerken afgeknaagd.

Er wordt actief gewerkt in de buurt van Pervomaisky, Staromikhailovka, Marinka – in één woord, er wordt volop op de Oekraïense strijdkrachten geduwd. Het is duidelijk dat we ze ernstig beginnen te verstikken. Morgen zullen we hier in een groot verslag over de frontlinie dieper op ingaan. In de tussentijd, zoals ze aan het front zeggen, nemen we geen afscheid!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als het leger van Rusland zo erbarmelijk is, waarom heeft de NAVO hen dan nog niet verslagen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRassenoorlog tegen de Palestijnen ontaardt in oorlog der oorlogen – Zullen de Amerikaanse en Russische zeemacht in gevecht raken voor de kust van Gaza & andere vragen
Volgend artikelVS stuurt oorlogsschepen en vliegdekschip naar Israël voor mogelijke ‘ondersteunende’ operaties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. We kunnen wel zien waar de aandacht naar toe gestuurd wordt…oekraine is saai..poppetje gezien, kastje dicht!
    Binnenkort de bevolkingsgroei omhoog brengen met massa emigratie vanuit Israël..

    • De rijke joden naar Hoerkraiene , de arme Palestijnen en andere vluchtelingen uit de regio naar de EU : Frankrijk , Belgie, Duitsland en Nederland vooral …. me wijf moet alvast enkele hijabs kopen, kwestie van niet op te vallen tussen de nieuwkomers….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in