Rusland heeft de Verenigde Naties en het Westen laten weten dat elke explosie van een “vuile bom” in Oekraïne zal worden beschouwd als “nucleair terrorisme” en dat daardoor de Russische doctrine van nucleaire afschrikking in werking zal worden gesteld, schrijft Vassilis Kapoulas.

Eenvoudig gezegd zullen de Russische president Vladimir Poetin en zijn regering het gebruik van een “vuile bom” tegen Russische troepen in Oekraïne beschouwen als een eerste nucleaire aanval tegen de Russische Federatie.

In dit verband heeft de ambassadeur van Moskou bij de Verenigde Naties een brief gestuurd aan VN-secretaris-generaal Antonio Guterres en de VN-Veiligheidsraad.

Deze informatie, die letterlijk schokkend is, is de afgelopen uren door Russische bronnen verspreid. Helaas is het echter gegrond. Elke explosie van een versterkte vuile bom gericht op Russische troepen zal worden gezien als een eerste nucleaire aanval tegen Russische troepen en zal de regio nog dichter bij de rand van de afgrond brengen.

Er zijn nog drie andere zorgwekkende ontwikkelingen die erop wijzen dat we op de rand van een nucleaire ramp staan:

 1. Rusland heeft gisteren zijn radiobiologische strijdkrachten in hoogste staat van paraatheid gebracht.
 2. Het Russische leger heeft zijn jaarlijkse nucleaire oefening GROM gelanceerd. Hoewel deze oefening elk jaar plaatsvindt, is de timing ervan abnormaal. De oefening vindt plaats in de lente, niet in de herfst, en zeker niet nu. Daarom heeft Rusland de nucleaire oefening versneld. Zij heeft namelijk een NOTAM uitgevaardigd voor ICBM-lanceringen vanaf Plesetsk en SLBM-lanceringen vanaf de kust van het Kola-schiereiland naar het schietterrein van Kura. De oefening begint morgen en duurt tot 29 oktober.
 3. Amerikaanse functionarissen hebben voor het eerst bevestigd dat “er nieuwe, alarmerende ontwikkelingen zijn met betrekking tot het Russische kernwapenarsenaal.” De verklaring werd enkele uren geleden afgelegd.
  Oekraïense generaal: De Russen rukken op langs de hele confrontatielijn

Brief van Rusland aan de VN

Rusland, dat blijft volhouden dat Kiev deze provocerende actie wil ondernemen om Moskou te beschuldigen van het gebruik van massavernietigingswapens, heeft een oproep gedaan aan de VN om alles in het werk te stellen om te voorkomen dat Oekraïne een “vuile bom” gebruikt aan het oorlogsfront.

Moskou heeft de Verenigde Naties maandag laat een brief gestuurd met zijn beschuldigingen over Kiev, en diplomaten zeiden dat Rusland van plan is de kwestie dinsdag in een besloten zitting met de Veiligheidsraad aan de orde te stellen.

“Wij zullen het gebruik van een vuile bom door het regime in Kiev beschouwen als een daad van nucleair terrorisme,” zei de Russische ambassadeur bij de V.N. Vasily Nebenzia in de brief, gezien door Reuters, tegen V.N.-secretaris-generaal Antonio Guterres en de Veiligheidsraad.

“Wij roepen de secretaris-generaal van de VN op om alles in het werk te stellen om deze afschuwelijke misdaad te voorkomen.”

Het Russische persbureau TASS meldde dat het Russische ministerie van Defensie over informatie beschikte dat “deze aanval ook met steun van westerse staten kan worden uitgevoerd.”

“Rusland dringt er bij de westerse staten op aan om hun invloed uit te oefenen op het regime in Kiev om af te zien van zijn gevaarlijke plannen die de internationale vrede en veiligheid bedreigen,” verklaarde Nebenzya.

In dit verband merkte Nebenzya op dat “te midden van de anti-Russische propagandacampagne, wij willen benadrukken dat de Russische Federatie niet van plan is, noch van zins is kernwapens te gebruiken in Oekraïne.”

De Russische troepen zijn echter in staat van paraatheid gebracht voor alle eventualiteiten.

  Situatierapport Oekraïne: Ineenstorting op komst - en dan?

Ondertussen zei het hoofd van de Russische nucleaire, biologische en chemische beschermingstroepen, luitenant-generaal Igor Kirillov, in een persbriefing dat de Russische troepen “zich voorbereidden om te werken onder radioactieve besmetting.”

Het Russische ministerie van Defensie zei dat het doel van een “vuile bom”-aanval vanuit Oekraïne zou zijn om Moskou de schuld te geven van de resulterende radioactieve besmetting, waarop Rusland zich begon voor te bereiden.

De nucleaire waakhond van de VN heeft verklaard dat zij op verzoek van Kiev inspecteurs zal sturen naar twee onbekende Oekraïense sites, die beide al aan haar inspecties zijn onderworpen, als kennelijke reactie op de Russische bewering over de “vuile bom”.

Het Russische staatspersbureau RIA noemde de twee locaties die bij de operatie betrokken waren: de Oostelijke Mineraalverrijkingsfabriek in de centrale regio Dnipropetrovsk en het Instituut voor Nucleair Onderzoek in Kiev.

“Er zijn zorgwekkende ontwikkelingen met het Russische kernarsenaal”

Volgens een hoge Amerikaanse functionaris zijn er nieuwe, verontrustende ontwikkelingen met betrekking tot het Russische kernwapenarsenaal. De ambtenaar verzocht om anonimiteit en weigerde details te geven gezien de gevoeligheid van de kwestie.

“De plotselinge frequentie van de oproepen en de daaropvolgende waarschuwingen weerspiegelden wat volgens Amerikaanse functionarissen een grotere bezorgdheid was over het mogelijke gebruik van kernwapens door Rusland dan op enig ander moment tijdens de oorlog.”

“Het gesprek [Soygoo] was bedoeld om de rode lijnen af te bakenen die Rusland ertoe zouden kunnen brengen een nucleaire aanval op Oekraïne uit te voeren en om de regering Biden duidelijk te maken waarom de heer Poetin het vooruitzicht van een nucleaire aanval op Oekraïne ter sprake brengt,” zeiden drie functionarissen.

  Poetin's nieuwste betoog: "Oekraïens vuile bom-plan is een groot risico voor een wereldwijd conflict" (Video)

De verklaring werd afgelegd tegenover een groot Amerikaans mediakanaal en is later verwijderd.

Wij herinneren eraan dat gisteren, na het spervuur van contacten door de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu, het stokje werd doorgegeven aan de Russische generale staf, V. Gerasimov, die sprak met zijn ambtgenoten in Groot-Brittannië, de VS en Frankrijk, de drie NAVO-kernmachten.

In een gezamenlijke verklaring zeiden de ministers van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten echter dat zij allen de aantijgingen van de hand wezen en hun steun aan Oekraïne tegen Rusland bevestigden.

“Onze landen hebben duidelijk gemaakt dat wij allen de transparant valse beweringen van Rusland verwerpen dat Oekraïne zich voorbereidt op het gebruik van een vuile bom op zijn grondgebied,” zeiden zij.

“De wereld zou elke poging om deze beschuldiging te gebruiken als een voorwendsel voor escalatie zien.”

“Er zullen gevolgen zijn voor Rusland, of het nu een vuile bom of een kernbom gebruikt,” zei Ned Price, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Kaart met Russische SLBM-lancering NOTAM

Informeel commentaar voor de media van Dmitry Polyanskiy, plaatsvervangend permanent vertegenwoordiger van Rusland bij de Verenigde Naties, over de situatie in Oekraïne.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

18 euro voor 1 liter benzine?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHoe meer de vaccins u verwonden, hoe beter het voor u is…
Volgend artikelDuizenden meer sterven terwijl het EU-onderzoek naar de alarmerende toename van oversterfte bij kinderen voortduurt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Het is toch de oorlog van die gestoorde rutte en zijn wef vriendjes? Laat hem fijn daarheen gaan dan en in de voorste linie gaan vechten (huilen). Dipetrieste gestoorde mafkezen in EU en USA regeringen. En het gros van de mensen ziet het niet, wil het niet zien, leeft gewoon door alsof er niks aan de hand is. Net zo dieptriest. Maar dat ruimt zichzelf gelukkig in rap tempo op met nog meer geninjecties. En ook dat willen ze niet zien, ze lijken erop te kicken… Gestoorden.

  • Kijk het punt is: Ze hebben ons niet meer nodig! Robottechnologie in verregaand stadium van ontwikkeling, AI, etc. etc. De slaven kunnen worden geruimd, de nutteloze eters.

   Het enige wat dit nog oplost is letterlijk het vechten tegen het WEF en hun kornuiten! Vechten voor lijfbehoud. Zo niet gaan deze agenda gewoon door!

   • Alleen werkt dat nog niet voldoende.
    Ze hebben nog steeds ingenieurs nodig, en mechaniciens, onderhoudsmonteurs, piloten, chauffeurs, koks, loodgieters en ga zo maar een riedeltje beroepen af.
    En die hebben ook allemaal hun behoeftes.
    Het probleem van dat soort gekken is dat ze zo ver buiten de werkelijke wereld staan dat ze niet snappen dat zij slechts zo rijk kunnen zijn dankzij een enorme bevolking.
    Als hun natte droom uit zou komen en 90%-95% van de bevolking verdwijnt dan merken ze opeens dat er niet meer zoveel is dat nog werkt, en dat wat er wel werkt snel minder wordt. Want zelf hebben ze hun handen nog nooit vuil gemaakt met echt werk, dus zelf zullen ze dat niet kunnen oplossen.

 2. Het is bizonder om te lezen dat alle nucli bom bezitters weten dat een nucli oorlog nooit zal plaats vinden!
  Dus kunnen zij zich hiermee ook niet elkaar bedreigen!
  Wat is dat toch dat in dit duel de jongens met hun revolver in de houder op de stoffige schietstrook tegenover elkaar staan wetende dat er geen kogels in de revolvers zitten. ?
  Verdenkt de ene de andere ervan toch een werkzame kogel in zijn wapen te hebben ?
  Ik ben benieuwd hoe het duel zich oplost.
  Zeer omzichtig! Net als 2 katten die zich dikker en groter maken dan ze zijn en zeer omzichtig voorzichtig om elkaar heen draaien onder luid gemiauw en kattengegil een veilig terugtrekkend heenkomen zoeken.
  Nou leuk he!?

 3. Logisch slaan ze terug.Hoop alleen met Poseidon en enp; als ze atoomwapens standaard gebruiken, is het land ook waardeloos voor productie.
  Vergeet niet: de Oekies moeten een en ander wel terug betalen aan RU, met productie….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in