R-360 Neptune, Oekraïense antischip kruisraket ontwikkeld door het Luch Design Bureau. © VoidWanderer

Het Russische volk is onbeschrijflijk woedend over het zinken van hun vlaggenschip in de Zwarte Zee, de raketkruiser “Moskva”, en zij zeggen nu openlijk op de tv dat zij in de Derde Wereldoorlog met de Verenigde Staten zitten.

Barrages van Russische raketten werden gisteravond laat gelanceerd op tenminste 8 verschillende “fronten” in Oekraïne, en troffen doelen in Kiev, Charkov, Nikolajev, en elders, met donderende explosies tot gevolg, bericht Halturnerradioshow.com.

De video hieronder toont de lucht boven Charkov om ongeveer 03:45 uur in de ochtend.

Op de Russische televisie was de stemming felle woede, en de opmerkingen die gemaakt werden waren concreet: Rusland is al in de Derde Wereldoorlog, Rusland is in oorlog met de Verenigde Staten/NAVO, en meer. Hier is een klein gedeelte:

De kruiser is gezonken.
Er waren veel slachtoffers aan boord. Er was een monsterlijke explosie van munitie en raketten.
Ik denk dat er enkele honderden doden kunnen zijn, zo niet bijna de hele bemanning.
Er zal dus een tegenreactie zijn.

Diezelfde bron SPECULEERDE vervolgens wat volgens hem de Russische reactie zal zijn:

De RF strijdkrachten zullen Bankovaya, het Oekraïense Ministerie van Defensie, het GUR gebouw en andere faciliteiten in Kiev treffen.
Bovendien is een aanval op de Baltische staten of op wapenkonvooien in Polen of de Tsjechische Republiek mogelijk.
Er zullen aanvallen zijn van de RF strijdkrachten op bruggen langs de westgrens van Oekraïne, op bruggen in Kiev, op bruggen over de Dnjepr.
Er zullen inslagen vallen op spoorwegbruggen in West-Oekraïne en op vervoersknooppunten en -overgangen, op verbindingsstations, enzovoort.
Er zullen inslagen zijn op de kazernes en controlecentra. Vanuit alle windstreken worden raketaanvallen voorbereid. Zij zullen toeslaan vanuit de Kaspische Zee, vanuit de Zwarte Zee, vanuit de Krim, zelfs vanuit de Oostzee en vanuit Kaliningrad. Er zullen beschietingen zijn door Witrussische artillerie en Witrussische raketten.
De aanval zal bestaan uit drie golven, massieve volleys, er zullen tot duizend raketten tegelijk zijn.
Zware artillerie, RSZO. In de regio Kiev, Kiev, Charkov, Nikolajev.

Hij rondde zijn speculatie af door te zeggen:

  Scott Ritter: Eindelijk viel de stier aan

DE OORLOG GAAT NAAR EEN NIEUW NIVEAU !!!

UPDATE – 1

Russische defensie: Wij zullen het aantal en de omvang van de raketaanvallen op Kiev opvoeren.

Russische Defensie: In Charkov zijn meer dan 30 Poolse huurlingen gedood.

Onder de krijgsgevangenen in Oekraïne bevinden zich militairen van NAVO-landen, zei senator Klimov van de Russische Federatieraad.

“Wij hebben reeds krijgsgevangenen onder het militair personeel van de NAVO-landen, wij zullen dit alles laten zien wanneer wij processen voeren, en dan zal de hele wereld zien wat er werkelijk gebeurd is,” zei hij.

UPDATE – 2

De Verenigde Staten hebben een officiële diplomatieke demarche (nota) van Moskou ontvangen waarin, kort en bondig, staat: “Rusland eist dat de Verenigde Staten ophouden met het bewapenen van Oekraïne” en dreigt vervolgens met “onvoorspelbare gevolgen” als die bewapening van Oekraïne doorgaat.

Dit staat in een officiële diplomatieke nota van Moskou.

***

Inmiddels komen er ook berichten naar buiten dat de rakettenfabriek van de Oekrainse marine in Kiev het doelwit was van bombardementen.

Een fabriek die de Neptune-raket voor marine-doelwitten vervaardigt, is vrijdagnacht vernietigd door Russische lange-afstandsraketten, meldt de verslaggever van AFP ter plaatse.

Rusland heeft bevestigd dat het achter het bombardement zit op de fabriek, een rakettenfabriek net buiten Kiev.

De fabriek werd getroffen door vijf raketten nadat twee Oekraïense raketten het Russische vlaggenschip Moskva in de Zwarte Zee tot zinken hadden gebracht.

Een medewerker was op kantoor en werd door de knal omver geslingerd, vertelt de eigenaar van een nabijgelegen werkplaats aan AFP.

De eigenaar, Ukroboronprom, zegt dat de Neptune raketten in de fabriek gemaakt worden, en dat het dezelfde raket is die Oekraïne beweert gebruikt te hebben toen het het Russische vlaggenschip de Moskva liet zinken. Meer bepaald werden twee R-360 Neptune kruisraketten voor marine-doelwitten gebruikt, aldus Oekraïne.

  Waren de voorstellen van Poetin aan de NAVO onredelijk?

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens parlementslid – “Wij strijden voor de Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHet “Grote Reset”-plan van de Nieuwe Wereldorde heeft een Derde Wereldoorlog nodig om te proberen het te laten slagen
Volgend artikelHet Westen support een nieuwe generatie nazi-oorlogsmachine in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Ongelooflijk dat die cruiser is geraakt met zoveel systemen aan boord.
  Zaten ze daar op die boot te zuipen ofzo?
  Nu weten ze tenminste wel dat ze erg naief in de weer zijn daar in dat naziland want ook de burgers hebben dat in 2014 toegestaan dat zij het land gingen regeren.
  Platgooien die hap!

  • (want ook de burgers hebben dat in 2014 toegestaan dat zij het land gingen regeren.)

   De burgers hebben zich echt wel verzet, Kijk de documentaire ukraine on fire maar eens.
   Het volk heeft nergens meer wat in te brengen. We zijn allemaal slaven van het systeem geworden.
   Je kan massaal het ergens niet mee eens zijn, het word er vervolgens achter de schermen door heen gedrukt.
   Kijk maar wat er hier (Nederland) allemaal gebeurd. Het volk doet er niets aan. En achteraf is makkelijk praten.
   Maar wij zijn ook aan de beurt.

   • Groot gelijk
    Dat word door velen over het hoofd gezien
    Onze helden
    Hoezo onze Helden ?
    Het zijn de helden van de Achterbakse niet zelf willen na denkenden
    De grootste denkers voor Hun zijn de mensen die het niet wensen dat U zelf gaat nadenken zoals :
    Huichelaars Huggo PRutters & Cornuiten
    Dat zijn dus De Nazaten van de Moordenaars Dieven Boeven Rovers genaamd Columbus & Cornuiten

    Dank U

 2. Een ongeluk lijkt me bijna onmogelijk.
  Er kan m.i. niets gelanceerd worden door Oekraïne of het moet opgemerkt worden door minstens 1 radarsysteem.
  Het zou zo maar kunnen dat ze getorpedeerd zijn door een onderzeeër van Amerikaanse makelij.
  Die derde wereld oorlog wil Amerika maar al te graag. (= Kazaarse Maffia).
  Rusland moet de kop van de slang afbijten en een paar vliegdekschepen te grazen nemen.

 3. Uit Rusland:

  De kruiser Moskva, waarop de brand plaatsvond, verloor stabiliteit in stormomstandigheden en zonk, meldde het Russische ministerie van Defensie op 14 april.

  “Tijdens het slepen van de kruiser Moskva naar de haven van bestemming, als gevolg van schade aan de romp die tijdens de brand door de ontploffing van munitie was opgelopen, verloor het schip zijn stabiliteit (het vermogen van het schip om externe krachten te weerstaan, waardoor het ging rollen en vervolgens terugkeren naar een toestand van evenwicht. – Vert.). In de omstandigheden van stormachtige zeeën zonk het schip’, zegt het bericht.

  Ze voegden eraan toe dat, zoals eerder gemeld, de bemanning van de kruiser werd geëvacueerd naar de schepen van de Zwarte Zeevloot in het gebied.

  Eerder donderdag waren er berichten dat het vlaggenschip van de Russische Zwarte Zeevloot, de kruiser Moskva, munitie tot ontploffing had gebracht, waarna het schip ernstige schade opliep. Er werd opgemerkt dat de bemanning volledig was geëvacueerd.

  Op dezelfde dag merkte het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie op dat open verbranding op de kruiser “Moskva” was geëlimineerd , de bron was gelokaliseerd. De afdeling zei dat het schip drijvend blijft, de belangrijkste raketbewapening is niet beschadigd. De kruiser wordt naar de haven gesleept. De oorzaak van de brand wordt vastgesteld.

  Perssecretaris van staatshoofd Dmitry Peskov zei dat de Russische president Vladimir Poetin op de hoogte was van de situatie met de brand op de kruiser Moskva. Tegelijkertijd gaf Peskov geen commentaar op het incident. Hij zei dat dit op de militaire afdeling moest gebeuren.

 4. Moest een Amerikaans vliegdekschip tot zinken gebracht zijn door een raket van Russische makelij, zelfs al zou die niet door Rusland zelf afgevuurd zijn, dan stond de hele NATO op haar kop om vergelding te eisen.

 5. Misschien is de aanval op het Russische vlaggenschip net het zetje wat de Russische president nodig heeft om de fluwelen handschoen tactiek te beëindigen en verwoestend te werk gaan.

  Poetin heeft de wereldopinie tegen dan maar volgas zonder achterom te kijken naar de dood of de gladiolen.

  • (Poetin heeft de wereldopinie tegen dan maar vol gas zonder achterom te kijken naar de dood of de gladiolen.)

   En dat is toch waar die badgasten op uit zijn. Het zijn toch allemaal zielenpoten.
   De mens is toch een aanfluiting voor de schepping.

   • Toch, mislukt geval zijnde, vind ik het leven af en toe nog best te doen. Of ik nou een aanfluiting voor de schepping ben of niet. Ben met weinig tevreden. Ik hoop maar dat Poetin zich een beetje kan vermannen en ons niet allemaal wegvaagt. Het is triest.

 6. Ja, dank je wel! We zijn dus officieel in oorlog!
  Nou ja, misschien ook wel nodig om deze beerput waar wij in zitten open te trekken.

 7. Dattie nog niet al dat soort doelen te grazen heeft genomen (raket fabrieken, andere wapen fabrieken en opslagplaatsen, kazernes e.d.) valt me tegen
  Ook mobiele telefoon, gsm, tv, radio, internet: uitschakelen; dat kan niet al te moeilijk zijn.

  Maar ook radar systemen bijstellen, zodat laag vliegende raketten ook gezien worden.

  En dan uitvogelen waar Zelensky zit, en waar de top ambtenaren en legerleiding zit. Plat gooien.
  Een als er een trein onderweg is met 100 TR72: de rails of de trein eenprecisie rakketje…..

  Kop van de slang moet eraf.
  ————————————–
  En idd: westen zit te pressen op WO3; nu weer met Zweden en Finland.
  Zweden: kunnen ze de moslims in een leger doen, en laten functioneren als kogelvangers…….

  • Met mensen zoals jij ook hoog tijd dat de mensheid van deze planeet weggevaagd wordt. Ik word zo moedeloos van mensen zoals jij. Marokkaanse en Algerijnsen moslims bevrijdden NL. Ze liggen in Zeeland begraven. Avicenna uit Spanje zorgde dat EU uit de Dark Ages/Middeleeuwen kwamen. Zoveel uitvindingen uit islamitische landen waar wij zonder niet zouden kunnen bestaand.

   • Je vergeet 1 belangrijk doel uiteindelijk hebben de Russen ons bevrijd waarom noem jij hun niet?
    Ik sta volledig achter Putin en niet achter de VS die op Trump na tot nu toe alle oorlogen in werking hebben gezet in Azië

 8. Jij bent waarschijnlijk nooit vanuit een auto bespuugd, bestuurd door een man met een arabisch uiterlijk omdat je fietste in een korte broek met mouwloze blouse.
  Groet, Jema

  • Dat dus! en ze heeft ook geen vermoord jong familielid een jonge vrouw en moeder van 2 kleine kinderen die verkracht is met dichtgeknepen keel en stierf.
   De dader een asielzoeker gaat vrijuit omdat hij anders geen kans maakt op werk/uitkering een woning 😡

 9. Als wij in nederland bestookt worden door een oorlogsschip dan zijn wij er ook blij mee dat ze tot zinken worden gebracht. Als je aanvalt moet je niet ja nken als je ook terug wordt geslagen. Die arme drommels van Russische jongens worden als kannonnenvoer door Putin gebruikt daar. De Oekrainers vechten echt voor hun land omdat ze het zelf willen.

  • Wat een lachertje jouw antwoord. Zelenski zet zijn bevolking als kanonnenvoer neer,de nazi’s hebben de woningen, scholen, ziekenhuizen ingenomen waar de gewone bevolking nog de huizen bewonen de thanks hebben ze in de straten gestationeerd om niet op te vallen de onschuldige mensen moeten hun mond hierover houden de Rus is niet achterlijk vandaar de burgerslachtoffers.
   Volg het werkelijke nieuws eens dan doorzie je Zelenski en zijn nazie’s.
   In de Oekraïne zitten alternatieve journalisten die het werkelijke nieuws brengen die weggecencueerd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in