Het is een opmerkelijk businessmodel dat licht werpt op de belangen die met de oorlog in Oekraïne gemoeid zijn. De winnaar is opnieuw de VS, die gigantische winsten tegemoet kunnen zien – en de Europeanen, vooral Duitsland, draaien op voor de kosten, schrijft Freewestmedia.com.

In de Verenigde Staten gaan de laatste tijd stemmen op om de Europeanen meer financiële toezeggingen te laten doen aan Oekraïne. De achtergrond hiervan is een voor het publiek verborgen driehoeksovereenkomst die miljardenwinsten oplevert die in de kas van de Amerikaanse wapenindustrie vloeien. In wezen gaat het erom dat Oekraïne massa’s wapens krijgt van het Westen – niet gratis, maar tegen leasevoorwaarden. En de Europeanen betalen voor de leasekosten, meestal aan de Amerikaanse defensie-industrie.

Al in september waren er verschillende bijeenkomsten in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, waar vertegenwoordigers van de VS en de Oekraïense premier Denys Shmyhal druk uitoefenden op de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, om Brussel maandelijks 3,5 miljard euro naar Kiev te laten overmaken.

De Oekraïense kant maakte er geen geheim van dat dit moest gebeuren zodat de Oekraïense regering Amerikaanse wapens kon betalen. Volgens Schmyhal moet dit “zo snel mogelijk” gebeuren. Ook subsidies en leningen zijn welkom.

Van de negen miljard euro die de EU aan Oekraïne had toegezegd, is blijkbaar slechts één miljard uitbetaald; nog eens vijf miljard moest in september worden overgemaakt en de rest tegen het eind van het jaar.

De Oekraïense begroting wordt momenteel bedreigd door het verlies van doorvoervergoedingen voor mislukte gasleveringen, die het Russische staatsbedrijf Gazprom weigert te betalen wegens diefstal en sabotage.

  "De dollar is in ernstige problemen" - Charles Nenner waarschuwt dat "30% van de wereldbevolking zal sterven in de volgende oorlogscyclus"

De financiële situatie van Oekraïne is verslechterd doordat de staatsgasleverancier van Oekraïne, Naftogaz, juridisch wordt aangevochten door Gazprom. Hierdoor is een zaak aanhangig gemaakt bij een arbitragehof. En de VS willen zich geen zorgen maken over hun geld, dus heeft de EU opdracht gekregen de liquiditeit van Oekraïne te garanderen.

Wapenleveranties van de VS vinden plaats op basis van een lease- en leenwet, die is gemodelleerd naar een overeenkomst die vergelijkbaar is met de overeenkomst die de VS in 1941 met Groot-Brittannië en de Sovjet-Unie hebben gesloten.

Concreet betekent dit dat de geleverde goederen officieel slechts worden uitgeleend of geleased en na afloop van de oorlog moeten worden teruggegeven. Aangezien ze echter meestal vernietigd of beschadigd zijn, hebben ze geen waarde meer, en daarom staan de VS er nu op dat ze bij aflevering worden betaald.

Vanwege de gigantische corruptie in Oekraïne bestaat in de EU echter de reële vrees dat het geld gewoon in de zakken van de leiderskliek zal verdwijnen. Ook Amerikaanse congresleden hebben opgeroepen tot strengere controles op wapenleveranties.

Waarnemers twijfelen er niet aan dat de EU uiteindelijk zal toegeven aan de druk van Kiev en Washington. Dit om ervoor te zorgen dat de oorlog in Oekraïne zich zo lang mogelijk voortsleept – en dat de VS zo lang mogelijk geld incasseert.

Een Amerikaanse functionaris die ongenoemd wilde blijven, vertelde de Financial Times: “We herhalen onze oproep aan alle partners betreffende Oekraïne om sneller te handelen en de beloofde hulp aan Oekraïne te verlenen, hun toezeggingen te verhogen en hulp in de vorm van [niet-terugvorderbare] schenkingen voorrang te geven boven leningen.”

Door de sabotage van Nord Stream 1 en 2 speelt Oekraïne nu een centrale rol in de levering van Russisch aardgas aan Europa. De vernietiging van de twee aardgaspijpleidingen versterkt de onderhandelingspositie van Oekraïne in het juridische geschil.

  De oorlog tegen Duitsland is zojuist zijn hete fase ingegaan

Volgens het rapport eisten Amerikaanse functionarissen dat de EU Oekraïne niet-terugvorderbare subsidies ter waarde van 42 miljard euro per jaar verstrekt – op een moment dat Europa met een diepe recessie kampt.

Bovendien stelden de vertegenwoordigers van de VS voor dat de EU een soort doorlopende machtiging instelt, waardoor deze enorme bedragen automatisch naar Kiev worden overgemaakt. De Oekraïners chanteren Duitsland in feite al om Oekraïne onmiddellijk nieuwe munitie voor IRIS-T SLM-luchtverdedigingssystemen te leveren, zei premier Shmyhal onlangs in een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Anders, zei Shmyhal, zal een “migratie-tsunami” Europa treffen.

Vanuit het oogpunt van de Amerikaanse wapenindustrie en de daarmee samenwerkende sectoren is de oorlog in Oekraïne een goudmijn ten koste van de Europese burgers. De VS profiteren van de wapenhandel en van de dure leveringen van LNG die binnenkort zullen aankomen na de sabotage van Nord Stream 1 en 2. De euro keldert, terwijl de Amerikaanse dollar de pan uit rijst.

De Atlantici zijn inderdaad druk bezig geweest de Europese economie kapot te maken. In mei schokte de Duitse staatssecretaris van Economie, Patrick Graichen, vertegenwoordigers van de gemeentelijke nutsbedrijven met het verzoek om te beginnen met de planning voor de “ontmanteling” van het gasnetwerk. Het gebruik van gas moet onherroepelijk worden stopgezet, aldus Graichen. Hij verwees naar het “Groene” tijdschema voor de “decarbonisatie” van de economie.

Overigens werd de Duitse minister van Buitenlandse Zaken ook door Time Magazine opgenomen in de lijst van de “100 meest ambitieuze persoonlijkheden ter wereld” in de categorie “Leader”.

Althans in Washington en waarschijnlijk ook in Davos zijn ze zeer tevreden over Annalena Baerbock, ook al klagen ze over de trage betalingen voor Amerikaanse bewapening. Zij heeft eerder beloofd de kiezers te negeren.

  In Video 18+: Oekrainse Barrièregroep vermoordt terugtrekkende groep Oekraïense militairen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zou u voor uw land vechten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo’s: De rol van generaal Surovikin verandert dramatisch de situatie in Kherson: Sloophamer-aanval met 1.000 dode Oekraïners – tientallen gevangenen genomen – “Sloopt” de NAVO-uitrusting
Volgend artikelPoetin’s nieuwste betoog: “Oekraïens vuile bom-plan is een groot risico voor een wereldwijd conflict” (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Die amerikanen laten nu werkelijk zien wat ze zijn, geen bevrijder maar bezetter van Europa sedert ‘45 , nu wordt Europa geofferd en leeggeroofd om het Amerikaanse imperium rechtovereind te blijven houden, hoe lang per pikken de Europeanen dit nog wordt tijd om stelling te nemen.

 2. We zouden wel gek wezen als we de Amerikaanse oorlogsindustrie blijven spekken ten kosten van onze eigen welvaart !!
  Yankee Go Home !!

 3. Europa kan nu openlijk NEE zeggen. Hoewel hij zo meteen 105% van de stemmen krijgt zitten Creepy Joe en Hunter toch niet zo.sterk op het pluche als we denken. Een Europees JA hiertegen mag niet onvoorwaardelijk zijn.

 4. “VS dringen bij EU aan op meer geld voor Kiev – voor Amerikaanse wapens”

  Minister Ollongren gaat nog eventjes lobbyen bij haar vriend Rutte of er nog een paar miljard euro’s erbij gedrukt kan worden door de ECB zodat die ook naar Kiev gestuurd kan worden, dit kan allemaal omdat Nederland geen soeverein land meer is maar net zoals Europa een wingewest en protectoraat van de Verenigde Staten is.

 5. Ondanks mijn famillie in de USA vind ik dat het tijd wordt voor een flinke burger oorlog in de states. Een overduidelijk pedofiel als president een zwaar gestoorde hier uitgestrooide woke ideologie van de lieve filantrope Melinda Gates die er miljarden tegen aan gooide…Optiefen hier uit Europa met die zieke yanks..We hebben ze niet nodig. Bedenk dat elke fucking regenboogvlag die hier in iedere stad wappert direct van deze zieke geesten komt.

 6. Wij vinden dit een groot goed in NL,zie oa de transgenderwet.
  De boeren moeten weg,we moeten bouwen.
  Mijn vriend houd zich aan het strakke plan van klaus
  Soms hebben we wat last van de oppositie partijtjes,maar verder gelukkig nergens last van.
  ik heb er een filmpje van:

  https://youtu.be/eov8CMJvrUI

 7. Zadelen de hele wereld op met hun zelf geplande acties en speelt Nederland een hoofdrol en zie hier de agenda en hun ledenlijst en zij diegene die dit veroorzaken 8. Disruption of the Global Financial System
  9. Disinformation 10. Energy Security and Sustainability 11. Post Pandemic Health 12. Fragmentation of Democratic Societies 13. Trade and Deglobalisation 14. Ukraine https://bilderbergmeetings.org/meetings/meeting-2022/press-release-2022 staan we wereldwijd op -1500 billion in het rood en betaald het volk wereldwijd deze exercitie als je hem door hebt en dus Haal je spaargeld van de bank’ | Een gesprek met Anthony Migchels https://youtu.be/DFInjD2YQ-o en hebben we te maken met 4 Types of Toxic People to Avoid https://youtu.be/iTEVJ-0rvBE theire plans CBDC and Smart Money https://hetanderenieuws.nl/johnnys-cash-en-de-smart-money-nachtmerrie-nederlands-ondertiteld/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in