De westerse militaire leiders slagen er slecht in hun groeiende ontsteltenis over de vorderingen van Rusland bij de “de-militarisering” van Oekraïne te verbergen. Na de aankondiging van Polen dat het T-72 tanks naar Oekraïne zou sturen, heeft Rusland de druk opgevoerd:

Rusland heeft de gasleveranties aan Polen in het kader van het “Yamal-contract” opgeschort – Pools portaal Onet

Volgens de krant heeft de Russische Federatie de Poolse kant niet ingelicht over de redenen van de opschorting van de leveringen. Er is reeds met spoed een crisisgroep bijeengeroepen in de Poolse regering. 

Dit is niet alleen een klap voor Polen, maar ook voor andere Europese landen die afhankelijk zijn van het gas dat door de pijpleidingen in Polen stroomt. Ik denk dat de Duitsers en de Fransen de komende maanden meer koude douches zullen nemen. Zelfs in de zomer is ijskoud water niet altijd verfrissend, bericht Larry Johnson.

Behalve dat Rusland Europa economisch de duimschroeven aandraait, zendt het ook een duidelijke boodschap uit met bommen en raketten – de Russen hebben belangrijke spoorwegknooppunten ten westen van Kiev opgeblazen, waardoor de mogelijkheid om tanks of zwaar materieel naar het oosten te verplaatsen effectief afgesneden wordt. Hier is de kaart van de laatste inslagen (bevestigd door de Oekraïners):

Spoorwegknooppunten vernietigd

Jacob Dreizin geeft belangrijk inzicht in de technische implicaties van deze aanval:

Russische kruisraketten hebben in totaal zes spoorwegknooppunten binnen het Oekraïense spoorwegnet vernietigd, waardoor het elektrische treinverkeer (en dus al het treinverkeer) in het westen van Oekraïne werd lamgelegd.

In spoorwegknooppunten bevinden zich transformatoren die stroom van het net halen en die omzetten in het voltage, de stroomsterkte en de frequentie die nodig zijn om elektrische treinmotoren aan te drijven via bovenleidingen of (vaker nog) derde rails.

Het gaat hier niet om Unie-soldaten die geconfedereerde spoorrails opblazen die snel gerepareerd kunnen worden. Het vervangen van ijzeren rails kan gemakkelijk zijn. Nieuwe transformatoren vinden is lastiger (waar worden ze gemaakt, bijvoorbeeld).

  Russische vergeldingsaanvallen vernietigen havens, militaire faciliteiten in heel Oekraïne (Video's)

Er zijn drie manieren om militair materieel te vervoeren naar de Oekraïense soldaten die in de Donbas worden verpletterd – lucht, spoor en vrachtwagens. Oekraïne heeft geen luchtmacht om dergelijk materieel te verplaatsen. Dus schrap die optie. Vervoer per spoor was tot vandaag een mogelijke optie. Maar de acht spoorwegknooppunten hebben ernstige schade opgelopen en zijn op het ogenblik niet bruikbaar. Kunnen zij gerepareerd worden? Zeker, met tijd en het nodige materiaal. Maar Oekraïne en de NAVO moeten nog met een oplossing komen om de Russische luchtaanvallen met kruisraketten te stoppen. Als wij die weer opbouwen zullen de Russen ze weer vernietigen.

Dan blijven er vrachtwagens over. Vergeet die maar. De Oekraïners hebben niet genoeg vrachtwagens om een belangrijke herbevoorrading uit te voeren en elke colonne vrachtwagens van enige omvang zal hetzelfde lot ondergaan als de spoorwegknooppunten. Zij zullen onderweg vernietigd worden. De enige hoop voor Oekraïne is dat Rusland geen precisie-geleide raketten meer heeft. Als dat gebeurt, dan zal Rusland zijn toevlucht moeten nemen tot domme bommen. Maar die zilveren rand is niet zo glanzend. Vrachtwagens zijn nog steeds een vet doelwit en worden niet vergezeld door mobiele luchtverdedigingssystemen. De Russen hebben nog steeds de facto het luchtoverwicht in Oekraïne.

POLITICO geeft, in een verrassende daad van journalistiek, een aangrijpend verslag uit de eerste hand van hoe het is om aan de ontvangende kant te staan van Russische artillerie- en luchtbombardementen in de Donbass. Het is niet mooi:

Tachtig mijl ten noorden van de stad vertelde Eerste Lt. Ivan Skuratovsky, dienend in de 25ste Luchtlandingsbrigade, aan POLITICO dat er onmiddellijk hulp moet komen.

“De situatie is heel slecht, [Russische troepen] gebruiken tactieken van verschroeide aarde,” zei de 31-jarige getrouwde vader van twee kinderen via sms. “Ze vernietigen gewoon alles met artillerie, beschietingen dag en nacht,” zei hij via sms.

Hij vreest dat, als er in de komende dagen geen versterkingen komen in de vorm van mankracht en zware wapens – vooral luchtsteun -, zijn troepen zich in dezelfde positie zouden kunnen bevinden als die in Mariupol.

Skuratovsky beschreef de situatie van zijn soldaten als “zeer wanhopig.”

“Ik weet niet hoeveel kracht we nog zullen hebben,” zei hij, eraan toevoegend dat de troepen die onder zijn bevel staan rond de stad Avdiivka, bij Donetsk, sinds het begin van de oorlog geen rust meer hebben gehad. Ten minste 13 van hen zijn de afgelopen weken gewond geraakt, zei hij, en zij hebben een gevaarlijk tekort aan munitie, en zijn genoodzaakt kogels te rantsoeneren.

Een dag eerder vertelde hij POLITICO dat zijn soldaten gebombardeerd werden met Russische houwitsers, mortieren en meervoudig gelanceerde raketsystemen “tegelijkertijd.” Slechts enkele uren eerder, zei hij, waren zij aangevallen door twee Su-25 gevechtsvliegtuigen, “en onze dag werd een hel.”

Skuratovsky had een boodschap voor de Verenigde Staten en andere NAVO-landen:

“Ik zou hen willen zeggen dat raketwerpers goed zijn, maar tegen luchtaanvallen en zware artillerie zullen wij het niet lang kunnen uithouden. De mensen kunnen de dagelijkse bombardementen niet langer verdragen. Wij hebben nu luchtsteun nodig. Wij hebben drones nodig.”

Eerste luitenant Skuratovsky begrijpt duidelijk niet de mogelijkheden van de Russische luchtverdedigingssystemen, die in verwoestende aantallen Ukie drones hebben neergehaald. En drones lossen het probleem niet op van de herbevoorrading van troepen die door de Russen omsingeld worden. Zoals ik in eerdere berichten heb opgemerkt, snijden de Russen belangrijke communicatielijnen (d.w.z. wegen) af, die nodig zijn voor vrachtwagens die noodzakelijke voorraden vervoeren.

  Poetin's oplossing: Een gefragmenteerd, tandeloos Oekraïne gescheiden door een 100 kilometer breed niemandsland

Wanhopigen doen domme dingen. De Russen lijken mij niet wanhopig. Hetzelfde kan niet gezegd worden van de Oekraïense troepen in de Donbas.

***

“De mainstream media verklaren Rusland zwak en heeft duizenden soldaten en tanks verloren, veel Russische tanks zijn door Oekraïense troepen veroverd, honderden Russische vliegtuigen en helikopters zijn door de Oekraïense Aas Geest van Kiev neergeschoten, Russische troepen vluchten wegens gebrek aan munitie, voedsel, brandstof… en ook geleide wapens raken op. Elk Oekraïens nieuws roept op tot een hernieuwd offensief om de Russen uit Oekraïne te verdrijven enRrusland binnen te vallen.

In hoeverre zullen deze onzinnige leugens standhouden wanneer de waarheid aan het licht komt dat de speciale Russische operatie haar doel bereikt heeft?

Die schapen die de Canadese demonstranten van truckers beledigen als NAZI’s, steunen en prijzen nu openlijk de echte NAZI’s in Oekraïne… wat een trieste droevige grap,” schrijft een lezeres.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne is de doodsteek voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo 18+: Resultaat van Russische luchtaanval op groep Oekraïense soldaten – Vreemd gedrag van cameraman
Volgend artikel“Vriezen tegen Poetin”: Eerste zwembaden verlagen de watertemperatuur
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Amerikaanse eenheden met zware wapens op weg in Roemenie, blijkbaar om Odessa te ontzetten. De kans dat ze daarbij door Moldavie gaan is vrij groot, wat dus een escalatie van de oorlog zal zijn.
  Vermoedelijk worden de raket wapens in de rievierdelta gezet net over de grens met Roemenie om vanuit daar bediend te worden door…”contractors” in Oekrainse loondienst en met tijdelijk verlof uit de US army gestapt…

  Komt erop neer dat in de aankomende 24/48 uur er een enorme kans op een vette escalatie komt, eerst zuidelijk tegen de Zwarte zee aan, maar de kans is groot dat de NATO in het noorden de aanval opend. Het noorden van Europa, niet Oekraine.
  We gaan rook zien…..zwarte rook.

 2. over escalatie gesproken….: in Europa en Arabie zijn verschillende plaatsen waar conflicten in stilte aanwezig zijn, en mocht de NATO in een oorlog met Rusland komen zullen er op andere plaatsen ok oorlgoen uitbreken. Israel zal in oorlog komen, teveel wonden op teveel plekken die etteren bij de buren, Turkije zal Griekenland in de haren vliegen door eilandjes in te nemen, Binnen Italie zullen er onlusten zijn waarbij gebieden door aangespoeld goud worden ingenomen en waar de Italiaanse regering niet langer de macht zal hebben….overal waar migranten in grote groepen zitten zullen onlusten volgen waarbij de regeringen niet in staat zullen zijn hun geweld te laten gelden….het spreekwoord van de twee honden duie vechten om een been is hier van toepassing. Ook onafhankelijkheid op provinciaal niveau zal plaats vinden, Corsica maar ook Catalonie en moglijk Asturie en Baskenland zullen een gok wagen, de massa aan illegalen langs de kust van Spanje ne in de steden zal de rest doen…..Frankrijk, er is zoveel mis tussen regering en volk dat een oorlog waarbij het leger weg is of bezet de politie nutteloos zal maken. Lokaal de held maar provinciaal niet vindbaar. Dijon 2020 ( https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Dijon_riots ) is een schoolvoorbeeld van hoe regeringen in Europa eigenlijk al niet meer bij machte zijn burgers veiligheid te garanderen…. ( https://www.brusselstimes.com/159810/riot-liege-nine-injured-businesses-plundered-hospital-black-lives-matter-demonstration-violence-police-saint-lambert-brussels-willy-demeyer ) om nog maar een voorbeeld te geven, 2021, 15 km van de Nederldnse grens…. of nog dichterbij…( https://www.dekrantenkoppen.be/detail/1161691/Trucker-net-over-Limburgse-grens-aangevallen-door-transmigranten-met-speren.html )

  ….allemaal nieuws dat hier in Nederland nooit nieuws mocht zijn…..het verhaal over het gezin dat bij Gent op de snelweg een wc in moest vluchten om te overleven is van internet weg, kan het niet meer vinden.

  Waar het op neerkomt is dat een oorlog NATO / Rusland de escalatie zal zijn voor vele scheef liggende zaken, zowel ethnisch als sociaal, raciaal maar vooral sektarisch….en dan nog een wanhopig aan macht vastklampende overheid die een vrijbrief voor geweld aan het personeel geeft in de hoop dt zo hun macht en vreet cultuur behouden blijft…..

  Ben alvast op zoek naar een goede tuinstoel, om alles gaande te kunnen slaan vanaf een hoog punt. Een bier en drank koeler heb ik al.

 3. Gasprijs al 7 keer over de kop, door die achterlijke politici, en een roebel die al sterker is dan voor de oorlog en met de dag meer waard wordt tegen een euro die totaal naar de verdoemenis gaat.

  Veel mensen klaagde over de slechte wisselkoers bij de invoering van de euro ….. wacht maar tot de euro niets meer waard is en je alles kwijt bent.

  Rusland, de grootste graanschuur van de wereld, gigantische olie en gasvoorraden, heeft de kleinste staatsschuld en heeft nog als enigste een door goud gedekte munt.

  Met wie zou ik liever zaken doen, met een land die een munt heeft die gedekt is bij goud en grondstoffen OF een land waarvan de munt gedekt is bij gigantische schulden en alleen oorlogen kan exporteren ?

 4. Ik verwacht dat Rusland binnen 2 maand gewonnen heeft en met öpschonen”begint.

  eerder, met een week of twee verwacht ik dat Azovstal valt. Daarna natuurlijk het legen van de tunnels–Azov
  leden voorop….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in