Het bureau van de Russische procureur-generaal heeft aangekondigd dat het land Greenpeace aan een verbod onderwerpt. De organisatie wordt ervan beschuldigd infrastructuur- en energieprojecten die gunstig zijn voor Rusland te ondermijnen door aan te zetten tot protesten.

Rusland heeft Greenpeace gemarkeerd als een “ongewenste organisatie”, omdat de eco-activistische groep een politieke agenda nastreeft en zich mengt in binnenlandse aangelegenheden met als doel economische schade te veroorzaken.

Het bureau verklaarde dat de in Nederland gevestigde ngo ook betrokken was bij de financiering van buitenlandse agenten op Russische bodem en sinds de escalatie van het conflict in Oekraïne in februari 2022 heeft gepleit voor economische isolatie van het land.

“De inspanningen van de stichting zijn gericht op het destabiliseren van de sociaal-politieke situatie en op een poging om de macht in het land met ongrondwettelijke middelen te veranderen. Op basis van de resultaten van het onderzoek van het verzamelde materiaal is vastgesteld dat de activiteiten van de internationale niet-gouvernementele non-profitorganisatie Greenpeace International (Stichting Greenpeace Council) (‘Greenpeace International’, ‘Greenpeace Council Foundation’, ‘GREENPIS’) (hierna de Greenpeace Foundation) de grondslagen van de constitutionele orde en de veiligheid van de Russische Federatie bedreigen,” aldus de verklaring.

“Het ministerie benadrukte dat de milieuactiviteiten van de organisatie, door het actief bevorderen van een politiek standpunt, inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van Rusland vormen die de economische fundamenten van het land ondermijnen. Greenpeace belemmert met name de uitvoering van overheidsprogramma’s door middel van informatiecampagnes en massale acties die niet met de autoriteiten worden gecoördineerd. Het doel van deze acties is de publieke opinie negatief te beïnvloeden en de uitvoering van infrastructuur- en energieprojecten die gunstig zijn voor het land te verhinderen,” aldus de persverklaring.

  Zijn de Chinezen aardig?

Volgens het Openbaar Ministerie steunt de stichting als buitenlandse agenten erkende organisaties en eist zij dat wetten worden gewijzigd ten nadele van de samenleving en de burgers. Sinds het begin van de speciale operatie in Oekraïne voeren de activisten anti-Russische propaganda en roepen ze op tot verdere economische isolatie van de staat en strengere sancties. Bovendien “zijn de inspanningen van de stichting gericht op het destabiliseren van de sociaal-politieke situatie en een poging om de macht in het land op ongrondwettelijke wijze te veranderen,” aldus het Openbaar Ministerie.

Het ministerie van Justitie werd in kennis gesteld van het besluit en verzocht de informatie toe te voegen aan de lijst van buitenlandse en internationale niet-gouvernementele organisaties waarvan de activiteiten in Rusland ongewenst zijn. Deze zullen later worden gepubliceerd. De ongewenstverklaring van de activiteiten van Greenpeace gaat in op de datum van binnenkomst.

Een organisatie waarvan de activiteiten ongewenst zijn verklaard, is wettelijk verplicht haar werkzaamheden in Rusland te staken, zelfs voordat zij in het desbetreffende register is opgenomen. Zij zal ook op een zwarte lijst van Russische banken worden geplaatst; alle financiële transacties zijn vervolgens verboden en zullen niet meer door de banken worden uitgevoerd. Elke samenwerking met ongewenst verklaarde structuren leidt tot boetes; het verbod geldt ook voor Russische burgers in het buitenland. Ook een herhaalde overtreding binnen een jaar is strafbaar.

Via RT & Greatgameindia.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

 

  Europa kan achteruitgang en deïndustrialisatie tegemoet zien door in "door de VS gedomineerd systeem" te blijven
Vorig artikelMartin Armstrong: Waarom Oekraïne moet verliezen om de wereld te redden
Volgend artikelNightmare on Main Street – Is dit waarom de inhoud van de C19-flacons een “handelsgeheim” is? Eieren, wormen, parasieten en op aluminium gebaseerde levensvormen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Kijk, Rusland begrijpt het.
  Dit is precies hoe leugenaars en bedriegers werken.
  Alles van binnen uit kapot maken.
  Hier in het westen heeft de cabal het met alle onderdelen van de samenleving gedaan.
  Infiltreren en opblazen.
  Onderwijs
  Gezondheidszorg
  Politiek
  Justitie
  En vul maar aan …

 2. Ook Greenpeace is verworden tot een corrupte en bureacratische entiteit die haar oorspronkelijke doelstellingen verloochent.en een politiek agenda nastreeft.

 3. Greenpeace en infiltratie in de binnenlandse politiek van een land. Een organisatie opgeslokt en geïnfiltreerd door de deep state om verdeelheid en chaos te creëeren. Net zoals alle andere door hun opgezette organisaties, zoals Amesty bijv.
  Het leek ooit zo mooi bedoeld, maar de laatste jaren laten ze openlijk zien waar ze staan.

 4. Dertig jaar geleden gestopt met G.P
  Alle goede doelen, Rode Kruis, AzG o.a. hebben een politieke keuze gemaakt.
  STOP de steun !

  • Laatst rode kruis collecte aan de deur. De blik van de beste man toen ik hem vertelde dat ze het geld niet nodig hebben met een directeur die €169.000,- per jaar ‘verdient’.

   • Als zo’n vereniging aan de deur kom zeg ik altijd dat ik ze al meer dan 40 jaar financieel steun. Blije gezichtjes natuurlijk tot ik er bij zeg dat dit rechtstreeks via mijn belastingen gaat. Dan druipen ze af.

 5. “Rusland verbiedt Greenpeace”

  Mooi toch decennia lang een doorn in het oog van de realisten, wel eens opgelijt dat het hoofdzakelijk vrouwen zijn die vierkant achter deze verdomde organisatie staan, met hun protestborden, misschien wel dezelfde blanke vrouwen die op neuksafari gaan in Afrika.

 6. Alle toch! De gutmenschen moet toch een vlag of bord hebben om achter te lopen? Amnesty International en Human Right Watch zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.

 7. Russen zijn wakker,

  Elke bekende ‘goodwill’ organisatie heeft banden met VN, WHO
  Rode kruis is ook zo’n organisatie.
  Haïti hoeveel is er aan donaties gegeven…. Destijds
  Waar is het terecht gekomen, niet bij de bevolking. was genoeg voor ieder een villa met zwembad.

  Syrië vind ik een vreemd staartje hebben, deze laten Rode kruis organisatie toe in hun land.
  In dit kader relatie Rusland – Syrië en Arabische landen- heden , kan de actie verbod Greenpeace van Rusland een ‘ verdeel & Heers item in zich hebben.

  In ieder geval , een goede zet van Rusland;
  ALLES eruit knikkeren 👋

 8. Goede zet van Rusland. Greenpeace is immers inmiddels ook al geinfiltreerd door de internationale criminele elite.

 9. Lang geleden (>20 jaar) was ik donateur, toen ontdekte ik waar het geld voornamelijk aan besteed werd en hoeveel aan “administratie” verloren ging, direct gestopt, linkse lobby-terreur organisatie, verdienmodel, niks echte ideologie, niks planeet redden, zakken vullen was het doel. Weg ermee.

  • Het zijn net politieke partijen;
   Mensen afvangen die dan denken dat anderen de klus wel even gaan klaren.
   Ook GP is vanaf een bepaald moment geïnfiltreerd.
   Grote z.g. goed bedoelende organisaties geven veel geld maar als tegenprestatie moet er wel een mannetje van hen aan boord om de boel in de ‘goede’ richting te sturen.

   • Ook Rusland kan geen homo verbieden homo te zijn. Alleen kunnen homo’s in Rusland geen machtsposities bekleden. Een homo kan daar geen politici worden en gelijk hebben ze. Als homo’s macht hebben gaat bijna alles naar de klote, Poetin weet dat.

 10. Wat goed van Rusland! Was 30 jaar geleden ook enthousiast donateur, tot Greenpeace een boekje uitbracht over gevaren in lichaamsproducten als shampoo en gezichtscreme. Daar stond het gevaar van fluoride in tandpasta niet bij. Voor een tweede uitgave heb ik hen toen gevraagd om te waarschuwen voor fluoride in tandpasta, even giftig als arsenicum. En ze documentatie opgestuurd van 5 cm dik (internet bestond nog niet). Maar ze wilden er niets mee doen! Waarom niet? OMDAT FLUORIDE NIET OP EEN OF ANDERE EUROPESE LIJST STOND! Waar was de revolutionaire waakhond gebleven? Toen al helemaal ingekapseld in Europese richtlijnen, waar ze, ondanks mijn informatie, zich helemaal naar richtten. Direct mijn lidmaatschap opgezegd, met reden. Kon ze helemaal niks schelen. Bah! Zo blij dat Rusland spierballen toont!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in