De Russische invasie in Oekraïne sleept zich voort zonder dat het einde in zicht is. De gevechten zijn bijna tot stilstand gekomen, waarbij duizenden levens zijn geruild voor een paar kilometer grondgebied. De situatie is een genot voor het politieke establishment in Washington, dat het in de vleesmolen gooien van honderdduizenden Oekraïense soldaten ziet als een kosteneffectieve methode om Rusland te verzwakken, schrijft Kyle Anzalone.

In de afgelopen 18 maanden is het beleid van het Witte Huis duidelijk geworden: voorzie Oekraïne van net genoeg wapens en geld om de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ervan te weerhouden met Rusland te onderhandelen.

Vóór de oorlog en in de eerste twee maanden na de Russische invasie hadden Washington en Kiev vier gelegenheden om met Moskou te onderhandelen en de oorlog te beëindigen onder voorwaarden die vandaag de dag als gunstig voor Oekraïne zouden worden beschouwd. Bij elke gelegenheid weigerde het Witte Huis om zinvolle diplomatie met Moskou te bedrijven en moedigde Kiev aan om het voortouw van Washington te volgen.

Twee maanden na het conflict meldde The Washington Post openhartig dat Washington en haar westerse bondgenoten de voorkeur gaven aan oorlog in plaats van vrede in Oekraïne.

“Zelfs een Oekraïense gelofte om zich niet bij de NAVO aan te sluiten, zou sommige buren zorgen kunnen baren,” meldde de krant. “Dat leidt tot een ongemakkelijke realiteit: voor sommigen in de NAVO is het beter dat de Oekraïners blijven vechten en sterven, dan dat er een vrede komt die te vroeg komt of te veel kost voor Kiev en de rest van Europa.”

Joe Biden’s administratief medewerker Derek Chollet, de Israëlische premier Naftali Bennett, de Oekraïense Pravada en de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglul hebben allemaal onafhankelijk van elkaar bevestigd dat het Witte Huis een barrière vormde voor zinvolle vredesbesprekingen die de oorlog hadden kunnen voorkomen of tot een snel einde hadden kunnen brengen.

In april 2022 reisde de toenmalige premier van het VK, Boris Johnson, naar Oekraïne en bracht een boodschap van de NAVO over aan Zelensky: zelfs als Kiev klaar is om een deal met Moskou te sluiten, is het Westen dat niet. Tegelijkertijd kondigden leiders van NAVO-landen aan dat ze Kiev van “nieuwe en zwaardere” wapens zouden voorzien. Die maand zou Washington meer dan 1,6 miljard dollar aan wapenoverdrachten aan Oekraïne goedkeuren.

In de slopende dagen sinds het einde van de besprekingen in maart 2022 heeft het Westen voor tientallen miljarden aan wapens op het Oekraïense slagveld gedumpt. Net als de door de NAVO getrainde Oekraïense dienstplichtigen zijn deze wapens binnen enkele dagen of uren na het bereiken van de frontlinie geneutraliseerd.

  Video: Rusland en Oekraïne claimen allebei nieuwe overwinningen in Donbass

Tijdens de hele oorlog heeft Kiev gezocht naar langeafstandsraketten, geavanceerde vliegtuigen en tanks, en functionarissen in Washington hebben de slogan herhaald dat Oekraïne alle “wapens zou krijgen die het nodig heeft” om de oorlog te winnen.

Washington is echter bezig met een geleidelijke escalatie van wapenleveranties aan Oekraïne. De regering Biden heeft ervoor gezorgd dat Kiev genoeg wapens heeft om te blijven vechten en heeft tegelijkertijd de wapenleveranties aan Oekraïne beperkt in een poging om geen directe oorlog met Rusland uit te lokken.

De toestroom van wapens heeft de Oekraïense troepen vermoedelijk geholpen om de Russische opmars tegen te houden en zelfs wat grondgebied te heroveren. Het Westen zegt Kievs verklaarde doelen te steunen, waaronder het heroveren van al het Oekraïense grondgebied, maar weigert ook de Oekraïense troepen te voorzien van de geavanceerde wapens om het schiereiland de Krim te heroveren.

De afschildering van de Russische president Vladimir Poetin als de nieuwe Hitler door de regering Joe Biden en de bewering dat elke Oekraïense territoriale concessie de vernietiging van de “internationale wereldorde” zou betekenen, heeft het Witte Huis in twee paradoxen geplaatst waaraan het niet kan ontsnappen.

De eerste paradox waarmee het Westen wordt geconfronteerd, is dat Kiev zegt dat de oorlog alleen kan eindigen als het Oekraïne herovert, inclusief de Krim. Het Kremlin, dat de Krim in 2014 annexeerde, zegt dat het schiereiland deel uitmaakt van Rusland en verdedigd zal worden met de volledige militaire capaciteit van Moskou.

Biden staat dus voor de keuze om een nucleair conflict met Rusland uit te lokken over de controle over het schiereiland de Krim, of om Zelensky te vertellen dat hij met “Hitler” moet onderhandelen en territoriale concessies moet doen.

De tweede paradox is wanneer er überhaupt met Poetin gepraat moet worden. In mei berichtte The New York Times dat het debat in het Witte Huis amorf en paradoxaal was geworden. “Het debat in Washington over mogelijke vredesbesprekingen is amorf en paradoxaal. Er zijn zelfs concurrerende argumenten gebaseerd op dezelfde hypothetische uitkomst,” meldde de Times. “Als Oekraïne aanzienlijke winst boekt, zou dat kunnen betekenen dat het tijd is voor gesprekken, zeggen sommige functionarissen, of het zou kunnen betekenen dat Oekraïne de diplomatie op een laag pitje moet zetten en moet blijven vechten.”

  Om een potentiële Russische invasie af te wenden, zou het Verenigd Koninkrijk "10 jaar voorbereiding" nodig hebben, aldus een topgeneraal

Het lijkt erop dat het Witte Huis heeft besloten dat de beste optie de status quo is, de gevechten door laten gaan zonder een van beide partijen te laten zegevieren. Hiervoor heeft Washington Kiev consequent moeten voorzien van steeds geavanceerder militair materieel, zonder Rusland te provoceren tot een direct conflict met de NAVO.

Het huidige tegenoffensief illustreert dit punt perfect. Nadat het tegenoffensief van Kiev in de herfst na aanvankelijke successen tot stilstand was gekomen en het dodental was opgelopen, had Washington positief nieuws uit Oekraïne nodig en begon te praten over het tegenoffensief in de lente.

Maandenlang verkochten Westerse functionarissen publiekelijk het idee dat de Oekraïense strijdkrachten weer een stuk grondgebied konden heroveren. Oekraïense en Amerikaanse functionarissen gaven echter privé toe dat Oekraïne niet over de troepen of militaire middelen beschikte die nodig waren om de versterkte Russische verdediging te verslaan.

Toch zag Washington een succesvol tegenoffensief als politiek noodzakelijk om het Amerikaanse publiek aan boord te houden van de miljarden aan hulp die naar Oekraïne gestuurd worden. Kiev gaf dus toe aan de eisen van Washington en stuurde honderdduizenden slecht getrainde troepen de zwaar bemijnde Russische verdedigingslinies in.

Zoals de gepensioneerde luitenant-kolonel Daniel Davis van het Amerikaanse leger in een recent artikel uitlegde, was het voorspelbaar dat duizenden Oekraïense troepen de dood in werden gestuurd.

“Oekraïne heeft ook te kampen met een chronisch gebrek aan luchtverdedigingscapaciteit, onvoldoende houwitsers en artilleriegranaten, onvoldoende elektronische oorlogsvoeringssystemen, een tekort aan raketten, en misschien wel het allerbelangrijkste, heeft nauwelijks 25 procent van de ontmijningscapaciteit die nodig is. Hij schreef in 19FortyFive: “Dus toen Oekraïne op 5 juni zijn offensief over een breed front lanceerde, had het niemand in Kiev, Washington of Brussel moeten verbazen dat ze op een Russische kettingzaag stuitten.”

In april 2022 zei minister van Defensie Lloyd Austin dat Washington de proxy-oorlog had gekozen om Rusland te “verzwakken”. Sindsdien hebben verschillende regerings- en gekozen functionarissen herhaaldelijk beweerd dat de oorlog een zegen voor Amerika is geweest. Vorige week riep Senate Minority Leader Mitch McConnell (R-KY) op tot meer hulp aan Oekraïne, waarbij hij uitlegde hoe dit Amerika sterker maakt, terwijl hij opmerkte dat er geen Amerikanen zijn omgekomen in de oorlog.

  Perfecte storm: Pandemie, klimaat, oorlog dragen allemaal bij tot voedseltekorten in de wereld

Steven Moore, een machtige Republikeinse politicus, zei dat hij door de partijleiding was gevraagd om de partij ervan te overtuigen dat hulp aan Oekraïne cruciaal was.

“Als u een fiscaal conservatief bent, weet u dat dit een geweldig gebruik van belastinggeld is. En er is geen enkele Amerikaanse soldaat gestorven,” betoogde Moore voor de GOP-caucus.

Het stijgende aantal dodelijke slachtoffers onder de Oekraïense soldaten wordt bijna door iedereen verzwegen. Tijdens de strijd in Bakhmut zeiden voormalige Amerikaanse soldaten die voor Kiev vochten dat nieuwe soldaten stierven binnen enkele uren nadat ze de frontlinies hadden bereikt. Een Oekraïense burger vertelde onlangs aan The Washington Post dat de meeste soldaten uit haar stad binnen twee of drie dagen na aankomst op het slagveld sterven.

De enorme verliezen en minimale winsten hebben het moreel van de Oekraïners aangetast. In het begin van de oorlog liepen de rekruteringscentra over. Kiev vertrouwt nu echter op een algemene mobilisatie van bijna alle mannen om zijn rangen te vullen.

Het dienstplichtprogramma veroorzaakte een corruptieplaag, omdat veel jonge mannen – in de hoop niet te hoeven doden of gedood te worden in de oorlog – steekpenningen betaalden aan ambtenaren voor medische vrijstellingen en illegaal transport het land uit. De corruptie was zo alomtegenwoordig dat Zelensky besloot om de hoofden van alle lokale rekruteringscentra te ontslaan en tientallen ambtenaren in staat van beschuldiging stelde.

In een recent artikel merkte Micheal Vlahos op,

“Oekraïne was begin 2022 een natie van misschien 33 miljoen mensen. Vandaag de dag is een kwart van de bevolking van dat reeds gereduceerde land naar de Europese Unie gevlucht, en nog eens een kwart bevindt zich in de nu Russische oblasts of verblijft als nieuwe migranten in de Russische Federatie zelf. Oekraïne is met 20 miljoen iets groter dan Nederland en iets kleiner dan Taiwan.” Hij vervolgt: “Toch benaderen de Oekraïense militaire verliezen, in termen van slachtoffers per bevolking, na meer dan 500 dagen oorlog, die van Duitsland in de Eerste Wereldoorlog gedurende meer dan 1500 dagen. Dit is een catastrofaal uitputtingspercentage… dat een leger en een natie kan breken.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

MOSSAD: “Wij weten wat er van Oekraïne zal overblijven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZe hebben Nabucco nog nooit gezien
Volgend artikelHoi dokter, hoe gaat het?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. ‘Rusland tot de laatste Oekraïner bestrijden’ is officieel beleid Witte Huis

  Waneer dit werkelijk tot de laatste punt doordringt bij het geknechte Oekraïense volk dan heeft de Verenigde Staten er wéér een vastberaden ultieme vijand erbij gekregen.

  Ja de propaganda machiene op NPO Radio heeft het nog niet opgegeven, hoe zij de slimste mens (blijkbaar een kloon van Leni Riefenstahl)het over haar lippen kan krijgen is mij een raadsel.

  https://youtu.be/o1hSSuc42P8

  • Klopt Adriaan, en weet je wat het nare is, het schijnd dat 10 Miljoen Oekrainers zich al buiten het land gevestigt hebben, en als de media nu de Oekrainse soldaten gaat besmeuren om een reden voor het missende succes te creeeren zou dat wel eens lastig kunnen worden.
   Ik ben ervan overtuigt dat Slavische Bevolking namelijk niet zulke watjes zijn en die wel eens iets anders zouden kunnen reageren dat b.v. de ouders van de Dutroux slachtoffers (namelijk niet).
   Het goede nieuws voor de oorlogstoker is dat de meesten hier in Europa gebleven zijn, dus zullen ze er in DC niet zoveel last van hebben.

   • Rommelaar augustus 23, 2023 at 14:00

    Had ergens gelezen beste, dat Oekraïense bevolking voor de SMO 40 miljoen bedroeg als ik mijn niet vergis Rommelaar, genoeg mensen om een paar generaties lang een hekel aan Uncle Sam te hebbe.

 2. De mensen daar worden zwaar bedrogen.
  Dat het volk en/of het leger geen coup pleegt,stemt me somber.
  Maar dat ben ik over het hele westen.

  • overal worden mensen zwaar bedrogen, daar heb je hoernalisten voor die dat doen. Het verhaal dat een journalist achter de waarheid aan gaat is uit Pietje Bell gehaald, de bestaande Journalisten zijn grotendeels HOERNALISTEN die een verhaal verdraaien of zo brengen dat er ergens een zwart schaap is een dat geslacht moet worden…

   Nieuws is een spel waarbij getracht word zoveel mogelijk mensjes te laten kijken en meepraten, en adverteerders betalen daar grof voor, om gezien te worden ongeacht hoe…als men een programma maakt waarbij iemand word afgeslacht dan zullen de adverteerders ervoor en erna goud betalen om een advertentie blok te mogen hebben voor hun product ….. er is geen moraal noch fatsoen, noch menselijkheid.
   Iemand betaald, of geeft subsidie, en de Hoernalisten doen wat er gevraagd word….ze zijn de hoeren van het vrij te koop zijnde woord…. vandaar HOERNALISTEN….maar zelf zien ze zich als goddelijk uitverkorenen….blijven lieden die alles zullen vertellen tegen betaling… de overheid en de politiek zijn er innig mee verweven…

   Wie in de provinciale verkiezingen wint word ook directeur of mede bestuurslid van de provinciale omroep….nieuws dus dat politiek is goedgekeurd…gesubsidieerd….feitelijk geven wij geld om te worden voorgelogen en bedrogen….

   ..de enige waarheid is bij uw voordeur op de deurmat: als daar ellende is dan heeft u het ook in huis….

   De enige weg voor vrije mensen is om naar eer en geweten te leven en alles dat iets anders oplegt met dwang de kop af te ritsen…er is maar een leven, of je leeft , of je laat je leven.

   De dwang van overheden om je te laten vechten in een oorlog die ze zelf veroorzaken, om een spuit in je arm te krijgen omdat je anders je vrijheid verliest is het elven van een slaaf, een voorwerp, een onderdaan….onderdanig aan…. en wat je daarmee verliest is groter dan het leven zelf….

   …daarom is bij dwang voor een vrij mens slecht een antwoord passend…

 3. Ja daar gaat het om, dat joodse k.t nudelman haar zin krijgt zoals ze in al die andere landen haar zin heeft gekregen. Oorlog voeren land kapot maken en daarna pijpleiding door de grond duwen en joden die er ziekelijk rijk van worden. Tja,…….als dat nu nog niet duidelijk is dat onze wereld al duizenden jaren door klotejoden word geregeerd. Jezus werd vermoord door een klotejood ,wat wil je nog meer. Ze manipuleerde toen al heel vies in de politiek en 2000 jaar later manipuleren ze nog steeds de politiek en volkeren,om kotsziek van te worden.

  • Greet augustus 23, 2023 at 11:14

   Beste Greet,waar het om gaat is dat de westerse maatschappij is afgegleden.
   Zonder zelf-reflectie,maar enkelt met materiele dingen bezig is en nastreeft.
   Als ze maar kunnen netflixen,snapchatten en chillen kijkt men amper verder.
   Dus de samenleving gaat er niet op vooruit (is mijn mening) het onderwijs is steeds slechter en met de debieltjes word men ook nog steeeds dommer.
   Mooie vooruitgang. NOT!

 4. Overgeven, kotzen, braken, misselijk worden, …
  “Ukraine Building Massive Cemetery In Kyiv, 50k Filled In 3 Weeks In June.
  KYIV – Sources in Ukraine have run a reconnaissance drone flight over Rabotyno, and the ground is littered with A.F.U. abandoned corpses. Kiev set a 50K spot cemetery in Kiev in June, they filled it in less than 3 weeks.
  Kiev has decided to allocate a 270 hectare site for a new cemetery in the surrounding area, or 675 Acres. The potential of this new cemetery is about to host about 1/2 million men. Such a parameter is quite indicative of the agenda they have in mind”.
  In hemelsnaam, wie stopt deze gruwel van jonge levens geofferd op het oorlogsaltaar ?https://www.frontnieuws.com/rusland-tot-de-laatste-oekrainer-bestrijden-is-officieel-beleid-witte-huis/

 5. Dat zijn wij beste het Mieke. Maar niemand durft allemaal bang voor eigen hachje. Maar dat is nog niet alles. Het volgende is het geval die nepjoden al a kazharen of hoe je het noemen wilt hebben hekel aan de blanke man. Dus zijn weer bezig met die f# maskers zie pedowood daar dragen ze die f# maskers. Tevens bezig met nieuwe vaccin voor de nieuwe neppandemie genaamd Aeres. De aandelen van die criminele bende gaat weer omhoog. Ze stoppen niet want de genocide moet doorgaan . Let op straks weer stemmen dan roepen ze voor die tijd de pandemie uit. Kunnen ze dat via dominion weer bedonderen.
  Heb je de Nederlandse serie gezien? Die heet toevallig Aeres. Of vergis mij. Die satanisten laten het recht in het gezicht zien. Blijf het in de gaten houden. Hopelijk heeft iedereen hier een goede vakantie gehad. Want in het najaar breekt de hel los.

 6. De iconische Deense regisseur verdedigde de Russen

  De Deense cultdirecteur Lars von Trier heeft gisteren, tegen de achtergrond van het besluit van Denemarken om F-16 straaljagers over te dragen aan Oekraïne, een verklaring afgelegd ter verdediging van de Russen.

  In de huidige situatie in het Westen krijgen deze gewone, redelijke woorden het gewicht van een daad van burgerlijke moed.

  Dus na het verschijnen van berichten over de overdracht van de F-16 aan het Kiev-regime en een gezamenlijke foto van Zelensky met de premier van Denemarken in de cockpit van deze jager, schreef Von Trier in zijn account op het sociale netwerk “Mr. Zelenski, en de heer Poetin, en mevrouw Frederiksen (die gisteren grijnzend poseerde in de cockpit van een van de meest verschrikkelijke moordmachines van onze tijd): “Russische levens zijn ook belangrijk!”

  “Ik wendde me natuurlijk niet tot Poetin, en zelfs niet tot Zelenski, maar tot de ‘wereldgemeenschap’, die voor alle ogen tot spleetjes werd geknepen, tot deze watjes en Farizeeën. RUSSISCHE LEVENS MATTER is wat hij zei. Dit is het belangrijkste. Niet alleen de grootste regisseur van vandaag, maar ook een onbevreesd persoon ”, aldus schrijver Zakhar Prilepin over deze gebeurtenis.

  Von Trier maakte films als Breaking the Waves, Dogville met Nicole Kidman, Manderlay en Antichrist. Tot de vele prijzen die hij gedurende zijn carrière heeft ontvangen behoren vijf European Film Awards, een César Award, een Palme d’Or en Oscar- en Golden Globe-nominaties. Thuis in Denemarken ontving hij zeven Bodil-prijzen en vijftien Robert-prijzen

  https://t.me/rusvesnasu/27635

 7. Als het Oekraïense leger manschappen te kort komt, dan klopt Zelenski gewoon bij west-Europa aan, en trekt ons ook steeds meer de oorlog in.

 8. Als je ‘Rusland’ in de titel vervangt door ‘West-Europa’ heb je zo ongeveer de waarheid. Met dank aan alle met Biden meewerkende Europese politici.

 9. Hoog tijd dat iemand de dingen bij naam noemt.
  Zal ik het dan maar doen?
  Alle oorlogen die de Amerikanen de afgelopen decennia hebben gevochten ( en verloren!) zijn steeds oorlogen die gevoerd worden omdat de dominante Amerikaanse dollars $$$$$$$$ in gevaar komen.
  Brics en vrienden van de Brics zijn per definitie de vijand van Amerika.
  Nu Rusland ( een enorm grote natie , bekijk de wereldkaart!) besloten hebben om de US Dollar voorgoed buitenspel te zetten, komt Amerika in ademnood. Ze hebben jarenlang wereldwijd gratis boodschappen gedaan met hun waardeloze door niets gedekte monopoliegeld, het ging alleen maar naar het buitenland, er kwam nooit een dollar retour. Ze hoefden er nooit ook maar enige tegenprestatie voor te leveren.
  Nu komen er scheepsladingen Dollars zonder waarde richting Amerika en ze hebben niets te bieden als tegenwaarde. De jarenlange leugen staat op het punt door de mand te vallen. Amerika is met zijn uitgaveverslaving al lang de streep van faillissement gepasseerd.
  Ze kunnen de rente voor hun eigen uitstaande schuld al heel lang niet meer ophoesten! Écht niet!

  China ( ook geen klein stukje volkstuintje) daar bovenop Brazilië ( nog zo`n enorm groot land) en India ( het wel erg bevolkte land) en in Afrika vindt de Zuid Afrikaanse regering ook steeds meer vrienden die de buitenlanders uit hun land willen zien verdwijnen ( zie Niger!)
  Allen nemen afscheid en geloof me..VOORGOED! van de waardeloze Amerikaanse Dollar en daar knelt het muiltje van assepoester en daar loopt het sprookje The American Dream op stuk.
  Dus… als we Rusland er niet onder krijgen( wat nooit gaat gebeuren!) dan gaat Amerika “de sterkste macht ter wereld, de politieagent voor u en mij” ongelooflijk op hun kont.
  The American Dream ligt aan diggelen, en alle militaire hulp aan Oekraïne zijn alleen nog maar de laatste stuiptrekkingen van een stervende patiënt waarbij alle doctoren bevestigend knikken dat de patiënt het niet gaat redden.
  Maar de patiënt weigert te sterven, :”Want volgende week staat het Oekraïense leger in Sebastopol de Russische thuishaven voor de Russische marine”.
  Yeah right!
  Dream on, dream on.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in