De president van Rusland heeft een ontmoeting met de leiders van een aantal Afrikaanse landen, waaronder de president van Zuid-Afrika, vertegenwoordigers van de autoriteiten van de Comoren, Zambia, Congo, Senegal en Oeganda. Deze grote Afrikaanse delegatie, die eerder Kiev had bezocht, kwam aan in Sint-Petersburg, waar ze haar plan voor een vreedzame oplossing van de Oekraïense crisis presenteerde, bericht Topwar.

Vladimir Poetin ontving een document van de Afrikaanse leiders waarop de punten van het vredesplan staan, en gaf commentaar op elk van deze punten in aanwezigheid van minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov.

Volgens de president van het land verwijst het document naar de noodzaak om onderhandelingen met Oekraïne te beginnen. Vladimir Poetin herinnerde het publiek en in feite de hele wereld eraan dat Rusland nooit geweigerd heeft om met Oekraïne te onderhandelen.

Vladimir Poetin:

“We zijn altijd voorstander geweest van onderhandelingen. Maar de president van Oekraïne heeft zelf een decreet uitgevaardigd waarin hij onderhandelingen met Rusland verbiedt.”

De president van de Russische Federatie herinnerde er ook aan dat er al onderhandelingen met Oekraïne aan de gang waren. Tegelijkertijd werden er specifieke punten ontwikkeld die geschikt zijn voor implementatie. Het staatshoofd liet voor het eerst een document zien dat tijdens de besprekingen in Turkije door de Oekraïense delegatie was ondertekend. Deze handtekeningen getuigen van de instemming van Oekraïense zijde om de overeenkomsten na te komen.

Vladimir Poetin:

“Ik wil uw aandacht vestigen op het feit dat er, zoals u weet, met de hulp van [de Turkse] president [Tayyip] Erdogan een reeks besprekingen tussen Rusland en Oekraïne in Turkije heeft plaatsgevonden om zowel de vertrouwenwekkende maatregelen die u noemde uit te werken, als om de tekst van de overeenkomst op te stellen. We hebben niet met Oekraïne besproken dat dit verdrag geheim zou zijn, maar we hebben het ook nooit gepresenteerd of er commentaar op gegeven. Het initiatief voor deze ontwerpovereenkomst werd genomen door het hoofd van het onderhandelingsteam in Kiev. Hij heeft er zijn handtekening onder gezet. Hier is het,” 

“Alles staat hier geschreven over veiligheidsgaranties, en over hoeveel wapens, personeel … En over de terugtrekking van onze troepen uit de regio Kiev. Hier zijn de handtekeningen. Wij zijn ons deel van de overeenkomsten nagekomen. Maar zodra we onze troepen terugtrokken uit de buurt van Kiev, namen ze het in ontvangst en hebben ze gewoon alles losgelaten, dit papier met overeenkomsten weggegooid en afstand gedaan van hun verplichtingen.”

De president van Rusland verklaarde dus rechtstreeks dat de terugtrekking van Russische troepen uit Kiev een van de punten van de overeenkomst met Oekraïne was.

  De neoconservatieven bereiden de wereld voor op een kernoorlog

President van de Russische Federatie:

“Dames en heren, zijn er garanties dat Oekraïne niet hetzelfde zal doen in het geval van nieuwe overeenkomsten?”

Tegelijkertijd benadrukte de president nogmaals dat Rusland bereid is om aan specifieke voorstellen te werken en begrip heeft voor de wens van Afrikaanse landen om te helpen vrede te bereiken.

Poetin toont Afrikaanse leiders de overeenkomst die Kiev heeft gebroken voor een staakt-het-vuren

Dit is wat hij liet zien: https://i.imgur.com/190YUv9.jpg

Machinevertaling Yandex


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Toespraak Poetin voor Russisch parlement citaten en complete toespraak Engelstalig (Video) – Schort nieuw nucleair START-verdrag op, zet kernwapens op gevechtsgereedheidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland: “Westerse landen zijn de belangrijkste begunstigden van illegale transplantatieprogramma’s in Oekraïne”
Volgend artikelRusland heerst over het zuidelijk front in Oekraïne met aanvalshelikopters – Leopard 2A6’s worden geraakt en staan in brand, andere Leopards slaan er blindelings op in (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Juist! Putin dit is DIPLOMATIE‼️
  Wat Putin hier doet is in feite Amerika in zijn hemd zetten.
  En met hen de hele westerse wereld.
  Hij toont feiten zichtbaar voor iedereen, over afspraken en nu blijkt dat deze éénzijdig zijn geschonden door Ukraine.

  “ DE wereld “ zal er wel weer een andere draai aan geven, en ik ben benieuwd naar de reakties.
  Zeker ook naar de reaktie van Rutte…… want, “ wij moeten deze oorlog winnen” ….. O ja………. Rutte, zal dit papier weer z’on beroemde leugen van je worden……. ; z’on draai z’ on halve waarheid waar je ondertusseen heel Nederland mee voorliegt?
  Wordt vervolgd❗️😉

   • Treeg: is mij bekend.❗️Alleen weiger ik hen te noemen zo jij ze benoemd…….

    Rutte en Nederland is “de proeftuin”van het WEF! ❗️
    Daarom pakt hij GEEN ENKEL PROBLEEM IN ONS LAND AAN!
    Uitstel is ook een vorm van regeren geworden……
    Over een tijdje wordt onze regering onder het WEF voortgezet.
    En is dan dat ( het oplossen van deze problemen ) niet meer nodig.

    Alleen de “ machtige boeren “ met hun lobby moeten voor die tijd worden uitgeschakeld anders gaan de Nederlanders niet aan de insecten.
    De winst van de BBB was dan ook een hele grote schrik voor Rutte en zijn kliek.
    Dat kon en kan nog steeds een kink in de kabel worden. Wat ik vurig hoop❗️
    Het gaat er nu om, wat is eerst, de val van het kabinet, of de boeren die uitgeschakeld worden……

    Ook in de eerste kamer moest er NOG SNEL EEN AANTAL W.E.F. WETTTEN DOORGEJAST WORDEN. Voordat de nieuwe eerste kamer werd beëdig. ( ik weet trouwens niet of dit wel geheel volgens de regels is gegaan???)

    DE WET OP INFECTIEZIEKTEN DE GEZONDHEIDS WET of hoe die ook genoemd mag worden. ( onze “ totale overgave, aan de WHO als er weer een pandemie komt…..,. De Nederlandse regering heeft dan totaal niets meer te vertellen…..
    Enne die pandemie komt…… er want Bill Gates en consorten praten er al over Covid was maar een voorproefje, een peanut)

    En de wet op de HERVORMING VAN HET PENSIOEN STELSEL (die is nodig om op termijn een grote ( financiële) chaos in ons land te laten ontstaan, chaos gepaard gaande met armoede dat moet en zal er komen in Nederland want dat maakt mensen kneedbaar, dus volgzaam)
    En volgens het WEF is deze verandering zonder deze chaos niet uitvoerbaar. ❗️
    We zullen toch immers niets bezitten ‼️

    Treeg : ZO ZIE IK “ HET WERK VAN MARK RUTTE”
    Amsterdam is ook al lekker bezig met de 15 minuten stad. ❗️

    • Ja Anna , dat is het werk van die waardeloze Rutte en er zijn niet veel Nederlanders die dat door hebben .
     Er moet een beweging opgestart worden om dit allemaal te stoppen

  • Ja, de Afrikaanse landen zien nu met hun eigen ogen hoe betrouwbaar het westen is als handels/zakenpartner. Helemaal niet dus.

  • en nu gaan die Afrikaanse landen even zeggen dat ze een aanvaardbaar voorstel hebben meegebracht uit Kiev hoe achterlijk is dat.. Amerikaans voorstel is dat en niks meer dan dat.. dom en achterlijk

 2. Begin met nu niet direct uit te schelden om mijn standpunt, Poetin is mijn held, maar dit geloof ik niet. Daarom; de eerste dagen van de SMO werd ernstig rekening gehouden met een snel in elkaar klappen van de Oeki’s. Vandaar de 60 km-lange kolonne naar Kiev. Deze situatie bleek niet te kloppen; de Navo had een stevig militair potentieel opgebouwd die onder commando van Britse aansturing Rusland heeft gedwongen om haar aanpak te herzien.

   • Jouw vraag is wat flauwtjes. Zal ik het zo stellen: bovenstaande is zowat de meest ongeloofwaardige uitleg tot nog toe waarom de 60-km lange kolonne op weg naar Kiev is verdwenen. Als je Kiev kan pakken, het sleutelpunt van de oorlog, dat laat je het praten van diplomaten enkele dagen voort palaveren en heb je alles meteen in handen. Daarom spreken de geallieerden over het VERDRAG van Versailles en de Duitsers van het DIKTAT.

   • Het is waarschijnlijk omdat wij ‘domme Belgen’ zijn dat we inderdaad niet begrijpen wat de bedoeling was van die kolonne naar Kiev….Was Poetin inderdaad zo slecht geinformeerd, denkende dat het Kiev leger zich ging overgeven ? DAT spreekt dan absoluut in het nadeel van de Russische ‘Intelligence’ ….blijkbaar heeft het vetgemeste, vadsige, corrupte, luie Russische staatsapparaat zich de laatste maanden serieus herpakt, laat ons hopen dus, voor Poetin aanhangers zoals wij, dat de Russen het tij absoluut en definitief kunnen keren in hun voordeel !

    • Patrick juni 18, 2023 at 14:43
     Was Poetin inderdaad zo slecht geinformeerd, denkende dat het Kiev leger zich ging overgeven ?
     Nou slecht geinformeerd,jazeker.Er heeft in Rusland ook wel een bepaalde steoelendans plaatsgevonden.Alleen zijn de Russen veel Introverter,dan het westen.
     Zij hangen niet graag de vuile was buiten.
     Ben niet perse Putin aanhanger,maar wat heb ik een pesthekel aan al onze westerse,liegende politieke lijers.
     Van pRutteL tot Macronen-koek tot die pinda in england en die seniele ouwe zak van de joenaaithetsteeds.
     Wat zie ik ze allemaal graag opgeruimt!
     De journalisten die de waarheid probeerden te achterhalen,zijn allemaal verguist.
     Dus de jongere garde,met hypotheek en kindertjes,schijten wel 23 kleuren bagger van angst.

  • Ik kijk liever naar een paar jaar eerder.
   In de Meidagen werd Rotterdam gebombardeerd om onderhandelingen “op gang” te brengen.
   Kiev is de belangrijkste stad voor de Banderas fans, dus 1. Je zorgt ervoor dat militaire capaciteit rond Kiev gebonden werd om elders minder weerstand te ondervinden . 2. Door de dreiging onderhandelingen “ondersteunen ” ik geloof niet dat de Russen een soort Afghanistan 2.0 willen hebben, zij leren van fouten .
   Een bezetting door Nederland van b.v. Wallonië zou ook een eindeloze partizanen strijd zijn.
   Maar goed dat zijn mijn gedachten.
   Oh ja ik vraag me af waar al die Russische miljarden voor nodig zijn voor wederopbouw, de echte destructie vind plaats in Russisch verklaarde gebieden.

 3. Dit is een opeenstapeling van het niet respecteren van verdragen.
  Er komt denk ik nog wel een documentaire van Russische zijde,over bio-labs,operatie-kelders en orgaan/mensenhandel.
  Ondertussen gaan de Russen gewoon door.
  Zij vechten nu letterlijk tegen de as van het kwaad.
  Ik kan die PrutteL nu al horen liegen.
  Ja nee,maar nu weten we…….Zou me niets verbazen als die lijers ook in hetzelfde complot zitten.
  Met z’n bokkeschedel in het torentje.Cadeautje van bakellende.
  Trouwens,die hele 2de slaapkamer is poppenkast.
  Eerst als ze debat voeren zijn ze het heel erg oneens,om daarna samen gezellig een borrel te drinken.
  Wilders gaat ons niet redden en de BBB(monsanto) ook niet.
  Wat kunnen wij,eenvoudige stervelingen hiertegen beginnen?
  Alseerst op onze kinderen letten.Niet alleen die van jezelf,maar alle kinderen waar je ook bent.
  Waarschuwen voor kinderlokkers.
  Maar ja,het zijn zulke doortrapte wezens,dat ze vooral de zwakke en of minder bedeelde op het oog hebben.
  AZC’s ,straatkinderen,weglopers en arme landen.
  Het einde is nog lang niet in zicht.
  Maar dit zal dus ook deel uitmaken van de zware beproeving die ons te wachten staat,
  voor het einde der tijden (dag des oordeels)

  • Kijk Dutch , Jij ziet de dingen zoals velen het hier zien maar de buitenwereld is zo blind als een blinde MUG.
   Hier in Nederland hebben de meesten de ballen verstand wat er in Ukri gebeurd en nemen aan wat nos zegt en verdere zenders die aangestuurd worden door pro US en Joden belangen .

   • Treeg juni 18, 2023 at 10:52
    Niet alleen de ballen verstand,men wil geen enkele moeite doen om er ook maar iets van te snappen.Dan moet je NAdenken.Sinds de de(mo)bieltjes wordt de mens over het algemeen,alleen maar dommer.
    Net als de politiek,of bankzaken(quantative easing,en derivaten) is meestal TE ingewikkeld en houd men zich veel liever bezig met:
    Voetbal
    F1
    Netflix
    Selfie’s
    Chillen met vrienden.
    Als we terug worden gegooid naar 1900 heb ik de tijd van mijn leven.
    En dan ben ik niet zo behulpzaam,als ik nu nog wel ben.
    Bovendien denk ik dat Russisch leren nog niet eens zo een verkeerd idee is.
    Sowieso een mooie handreiking,mocht ik ooit Russische soldaten op mijn pad tegenkomen.
    Вы герои!

 4. …die zwarte idioten liepen daar met lantaarntjes om de Russische ‘wreedheden’, het ‘bloedbad’ van Bucha, te herdenken, ze hebben zich maw letterlijk voor Zelensky’s kar laten spannen …..Dat is dus wat men neutrale diplomatie noemt ! Het KaKa tje (K iev K lootzakske) was ook duidelijk kwaad dat ze een bezoek aan Putin gingen brengen . De politiek/economische druk van de US/EU/NATO gangsterbende op die landen is natuurlijk enorm, nog steeds, ondanks alle, op dit conflict gebaseerde economische geopolitieke veranderingen die momenteel aan de gang zouden zijn , ik zeg zouden zijn want de US$ en onze gemeenschappelijke euRot munt blijven sterk in het zadel tov zowat ALLE currencies …. Enfin, we zullen zien, zei de blinde tegen de dove ….

 5. Heel terecht, dat pres. Putin dit brengt.

  Het was bekend, dat er voorjaar 2022 een concept-vredesplan lag.
  Maar, Boris Johnson, op bevel Nato, torpedeerde het instant.

  Later werd dit alles bevestigd door de Israleische ex-p.m. en toen bemiddelaar, Naftali Bennet.

 6. Het is veel erger dan Poetin zegt en laat zien. Iedere vorm van terugtrekking van Russische troepen werd uitgebuit door ’het Westen’. Van Zwendelensky is dat te verwachten, van Biden ook, evenals van de EU, de NATO, het WEF, de MSM etc.
  Leugens alsof de (toen vooral jonge) Russische soldaten als beesten tekeer zouden zijn gegaan onder Ukraïense burgers, leugens waarvoor acteurs werden gebruikt die voor ’afgeslacht lijkt’ speelden, en dat terwijl het juist de Ukraïense nazi’s zijn die vanaf 2014 ontelbare Russische burgers geterroriseerd en vermoord hebben.
  Met de leugenaars van Kiev valt niet te praten, geen afspraak mee te maken, evenals met EU (Merkel) en alle Biden- vertegenwoordigers.
  Rutte, Macron, Trudeau, Stotterberg, allemaal leugenaars waar niemand wat van zou moeten aannemen. De leugen van ruim 30 jaar geleden om de NATO niet uit tebreiden naar het Oosten, hoe is het mogelijk dat wij Europeanen massaal niet zien wat er gebeurd is?
  Rusland is al lang geen Sovjet Unie meer, maar in plaats van goede betrekkingen aanknopen met het enorme en qua grondstoffen steenrijke Rusland, verspreiden we haat en nijd over het land.
  En we lieten de pedofiele en biolabs vestigende Amerikanen hun gang gaan met hun dodelijke bemoeienis met Ukraïne.
  De Afrikaanse praat-delegatie, hun trieste blikken, ze weten dat het hopeloos is. Ze zien de ellende van de Derde Wereldoorlog, en ook alle toekomstige gevolgen voor de burgers van hun landen, al duidelijk voor zich.

 7. Putin en ik weten hetzelfde; alleen vrede NA onvoorwaardelijke overgave van de Oekraine, na het uitschonen en demilitairisatie en herverdeling land.

  Alleen dan is er vrede.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in