Monument voor soldaten in Rusland / Urban38 / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0 DEED)

Rusland moet een grote “gedemilitariseerde zone” in Oekraïne creëren, die groot genoeg is om ervoor te zorgen dat langeafstandswapens Russische steden niet kunnen treffen, zei president Vladimir Poetin woensdag.

Russische grensregio’s zijn sinds het begin van het conflict tussen Kiev en Moskou regelmatig het doelwit geweest van aanvallen met drones en raketten en beschietingen door het Oekraïense leger. Een van de dodelijkste aanvallen vond plaats op 30 december, toen Kievse troepen de Russische grensstad Belgorod bestookten met meerdere raketlanceerders, waaronder de RM-70 Vampire – een opgewaardeerde zwaardere versie van het Sovjet BM-21 Grad systeem, bericht RT.

Bij een aanval in december kwamen 25 mensen om het leven, waaronder kinderen, en raakten meer dan 100 mensen gewond. In januari werd de stad Donetsk opnieuw getroffen door een massale aanval, waarbij 27 burgers omkwamen. Beide aanvallen werden veroordeeld door de VN.

“Deze gedemilitariseerde lijn moet zich op zo’n afstand van ons grondgebied bevinden dat ze de veiligheid van Russische steden garandeert,” zei de president woensdag, eraan toevoegend dat hij specifiek doelde op bescherming tegen “buitenlandse wapens met een groter bereik die de Oekraïense autoriteiten gebruiken om vreedzame steden te treffen.”

Volgens Poetin dreven de Russische troepen die aan de frontlinies vochten de troepen van Kiev weg van de Russische grenzen om de nationale veiligheid te waarborgen. “Dit is de belangrijkste missie voor onze jongens: hun thuisland beschermen, onze mensen beschermen,” zei hij.

De “demilitarisering” en “denazificatie” van Oekraïne werden vanaf het begin genoemd als de belangrijkste doelen van de lopende militaire campagne van Rusland. Poetin noemde specifiek een gedemilitariseerde of “sanitaire” zone die in juni 2023 in Oekraïne zou worden gecreëerd. De Russische president zei toen dat deze zone zou kunnen worden gecreëerd als de troepen van Kiev aanvallen blijven uitvoeren op Russische steden. Het doel van deze stap zou zijn om het voor het Oekraïense leger onmogelijk te maken “om ons te bereiken,” zei hij.

  Einde van de dollar: India gebruikt Roepies in plaats van Amerikaanse dollars voor internationale handel - 18 landen stemmen in met handel in INR

De VS en hun bondgenoten hebben Oekraïne tijdens het conflict actief voorzien van zware wapens, variërend van houwitsers en diverse artilleriestukken tot meervoudige raketlanceerders en raketsystemen.

Tot de wapens met een groter bereik die Kiev in zijn bezit heeft, behoren de Britse Storm Shadow raketten met een bereik van 250 kilometer en de Amerikaanse Army Tactical Missile Systems (ATACMS) met een bereik tot 160 kilometer.

Eerder deze week meldde Politico dat Washington Kiev zou kunnen voorzien van op de grond gelanceerde raketten met een kleine diameter (GLSDB), die ook een bereik hebben van ongeveer 160 kilometer (100 mijl).


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De vijf principes van Surovikin zullen Oekraïne doen verdwijnen als rook in de windVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘Het VK heeft een probleem’: Ed Dowd onthult alarmerende gegevens over oversterfte onder kinderen
Volgend artikelICJ oordeelt in het nadeel van Oekraïne tegen Rusland over terrorisme en MH17
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Door de Oekraïense agressie tegen de Etnisch Russische en de Russische bevolking is dit een logische stap, hoe meer en betere WESTERSE wapens om de genocide voort te zetten hoe groter de demilitarisatie zone zal worden!!! Rusland kan niet verliezen, Napoleon en Hitler kwamen daar ook pas later achter!!! Dus Europa probeer vrede te bewerkstelligen anders blijft er van Banderastan weinig meer over!!

  • Ja het is goed nieuws én niets te vroeg, emotioneel wil je plat gooien, de Russische Oekraïeners zoveel mogelijk ontzien is een nobel streven, maar bloed is dikker dan water, dus Banderastan moet weg,..!!! de oorlog uitzitten is niet direct een optie als je familie’s nog steeds vermoord worden… tegelijkertijd moeten de Wapenleveranties Zwaar en Bloedig aangepakt worden, en Verniel de symbolische westerse Arrogantie door hun Olympische spelen te ondermijnen, het is een puur Politieke overwinning voor het Westen op de rug van Atleten van deze Verrotte, westerse Politiek… deze Olympische spelen zijn een vloek voor al de Onschuldige doden in de wereld… zoals daar zijn Oekraïne, Palestina/Gaza, Jemen, Afrika..en ondertussen lopen de westerse sportlui goud, zilver én brons te halen terwijl het westen mannen, vrouwen én Tienduizenden kinderen Laffelijk VERMOORD Worden !! zie het voor U…een podium hier en duizend km verder worden vrouwen en kinderen Afgeslacht terwijl hun mannen Ongewild moeten vechten en sterven voor Vrede en Vrijheid…de aanstichters zitten verderop in een tribune… deze OLYMPISCHE BLOED SPELEN MOETEN GEBOYCOT WORDEN ‼️❗❗❗❗…..HET IS BLOED VOOR GOUD DAT MAG NIET/NOOIT… GOED GEKEURD WORDEN….

   • Ik snap zo ie zo niet dat Atleten meezingen met die depressietank van Wilhelm van Oranje ben ik van Duitse bloed song….Welk land begint een volkslied met een vraag??? Bizar en dan die toon depressief.. Geeft mij de Fratelli di Italia maar|!!! dat swingt en is vol van eigenliefde

  • Djennis,
   Gisteren was erop blckboxtv een geweldige uitzending, Ab Gietelink van alternatief tv, een of andere Marcel, een bioboer en aan de andere kant stond Baudet, Ab is meer van de progressieve mening, de boer een echte onafhankelijke geest en Baudet weer van de conservatievere, zo leuk om te zien hoe de boer hen samenbracht, op zoveel punten waren zij het eens, heel bijzonder, voor mij baanbrekend en dan vergeet ik nog de tv presentatrice te noemen wat een mooie vrouw is dat, en zeer bespraakt,humor, de uitzending was gisterenavond, een aanrader, zelden zo leuke uitzendingen gezien, ga het nu weer even terugkijken,groet aan jou Djennis!!!

   • Dank je, ik kan ook altijd zo genieten van die AB want een topper is dat!!!! We staan samen hetzelfde in het leven, dat waardeer ik enorm!! hopelijk komt onze tijd snel, een warme groet terug Flardinga!

 2. Zet ,m op Rusland. De vuile, smerige rot politiek van usa en hun schoothondjes in Europa / vooral EU bende moeten maar weten wie er de baas is. Het is Napoleon, Hitler niet gelukt en ook usa westen gaat het niet lukken. De twaalf krankzinnige sancties van Brussel zijn als een boemerang terug gekomen in de eigen EU industrie. Kijk maar naar Duitsland waar de deindustralisatie zich als een sneltrein uitbreidt.
  Zeg maar daaag EU, daag pleuro, maar ook daag dollar en daag usa met zijn 34 biljoen dollar schuld. Een kat in het nauw maakt rare sprongen en het zgn democratische Westen had zo graag de olie, gas en grondstoffen van Rusland ingepikt.
  Dat gaat nooit lukken. Had verdomme naar vrede gestreefd, had op een faire manier handel gedreven, maar nee hoor, de machtgeile psychopaten moesten zonodig.
  Arm gewoon volk dat altijd de dupe is van het wanbeleid.

 3. ojee, morgen lezen we in de msn.
  – Poetin rukt op naar het westen.
  – Dienstplicht moet eerder ingevoerd worden.
  – Bevolking West-Europa moet zich voorbereiden op Russische invasie.
  – West-Europese landen moeten onmiddellijk het militair budget uitbreiden.
  Dat soort dingen.

  • Spot-on John‼️ they forgot the option to lower there salaries-🙄🧐🫣
   NEXIT is the best option in my view‼️
   RUN NOW YOU STILL CAN🎶

 4. Vreemd verhaal…ik kan me de Russische zorg wel voorstellen, maar lange afstandsraketten reiken verder dan de Ukraine groot is.
  Dus? – Vrede sluiten lijkt verstandiger dan doortrekken naar Schotland‼️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in