Kremlin.ru / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Een belangrijke ontwikkeling deze week met betrekking tot Iran – Rusland heeft ingestemd met een bilateraal strategisch pact met Iran. Met dank aan M.K. Bhadrakumar voor het signaleren hiervan in zijn Consortium News artikel Decoding Iran’s Missile & Drone Strikes, schrijft Larry Johnson.

Iran is al tientallen jaren het doelwit van Amerikaanse en Israëlische inlichtingenoperaties. Deze inspanningen lijken de laatste tien jaar te zijn toegenomen vanwege de gedeelde Israëlische en Amerikaanse angst dat Iran op het punt stond een nucleaire macht te worden. Zoals ik opmerkte in mijn recente artikel – What’s Good for the Goose Is Good for the Gander, Iran Plays the Terrorist Card – zijn de VS heel open geweest over hun steun aan de MEK, die terroristische aanslagen heeft uitgevoerd in Iran. Er zijn ook berichten dat Baluchi’s, de stammen die leven in gebieden langs de grenzen van Iran, Pakistan en Afghanistan, ook terroristische aanslagen hebben gepleegd in Iran. Ik merkte in mijn stuk ook op dat de CIA minstens sinds 1979 contacten heeft met de Baluchi’s en dat het geen wilde speculatie is om te geloven dat de CIA misschien training en/of hulp heeft gegeven aan de Baluchi’s die Iran hebben aangevallen.

Als gevolg van deze ontwikkelingen merkt Bhadrakumar op dat:

Teheran is zich bewust van de dringende noodzaak om strategische diepte te creëren voordat de wolven dichterbij komen. Het heeft druk uitgeoefend op Moskou om vaart te zetten achter een bilateraal strategisch pact, maar het zal niemand verbazen dat de Russen daar tijd voor nodig hadden.

  Historische missie: Gezamenlijke Amerikaans-Israëlische operatie om 150 gijzelaars te redden - Delta Force, Seal Team 6 en Shayetet 13 gaan het hart van Gaza binnen!

Een belangrijk agendapunt tijdens het “werkbezoek” van president Ebrahim Raisi aan Moskou op 7 december voor een ontmoeting met president Vladimir Poetin was de afronding van het pact.

Op maandag onthulde het Russische ministerie van Defensie in een zeldzame verklaring eindelijk dat minister van Defensie Sergej Shoigu zijn Iraanse ambtgenoot Mohammad-Reza Ashtiani had gebeld om door te geven dat Moskou heeft ingestemd met de ondertekening van het pact. In de verklaring van het ministerie van Defensie stond:

“Beide partijen benadrukten hun toewijding aan de fundamentele beginselen van de Russisch-Iraanse betrekkingen, waaronder onvoorwaardelijk respect voor elkaars soevereiniteit en territoriale integriteit, die zullen worden bevestigd in het grote intergouvernementele verdrag tussen Rusland en Iran, aangezien dit document al wordt afgerond.”

Dit is enorm. Het betekent dat Israël en de Verenigde Staten het risico lopen in oorlog te raken met Moskou als een van beide openlijk een militaire aanval op Iran lanceert. Dit is een nieuwe pijl in de koker van Iran. Iran heeft al een reeks ballistische raketten – niet-nucleair – die Israël en veel Amerikaanse militaire bases in de regio kunnen treffen. Bovendien heeft Iran de afgelopen vier jaar gezamenlijke militaire oefeningen gehouden met Rusland en China. Alles bij elkaar zijn dit factoren die westerse militaire planners niet kunnen negeren.

Iran is geen Jemen. Het heeft een modern leger – leger, luchtmacht en marine – en een robuust luchtverdedigingssysteem, krachtige ballistische raketten, geavanceerde drones en een geavanceerd vermogen tot cyberaanvallen. Als Israël of de Verenigde Staten een conventionele militaire aanval op Iran lanceren, zullen de moellahs in natura antwoorden. Op dat moment hebben we het over een grote regionale oorlog met het potentieel om te escaleren tot een wereldwijde aangelegenheid.

  Netanyahu's Russische roulette spel

Ik hoop dat Lloyd Austin, de Amerikaanse minister van Defensie, en CJCS generaal Charlie Brown dit begrijpen. Als ze dat begrijpen, zullen ze zich krachtig verzetten tegen elke druk van het Biden Witte Huis om Iran aan te vallen. Doen ze dat niet, dan maken de Verenigde Staten een fatale fout die de veiligheid van het Amerikaanse volk in gevaar brengt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wees over vijf jaar klaar voor oorlog met China, Rusland, Iran en Noord-Korea – waarschuwt Britse regeringVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBoris Johnson: “Elites in Davos beven van angst bij vooruitzicht van presidentschap Trump”
Volgend artikelWe moeten allemaal dankbaar zijn dat Alex Soros een idioot is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Frontnieuwsers belangrijk lokaal nieuws: In het kleine La Belgique – maar in het hart van Europa – is de eerste politieke partij naar voren gekomen met trommelgeroffel TEGEN militaire steun aan Oekraïne.Tweede goed nieuws: in de Navo-gezinde gazetten die tradioneel lezerreacties publiceren zijn de anti-oorlogshitserreacties niet meer weg te censureren. Good Job!

  • datzelfde partijtje dat jij nu zo geweldig vindt, was er eveneens voor om iedereen verplicht te vaccineren, dus juich maar niet te vroeg!!! 🙁

   • Misschien niet zo snel van stapel lopen. Ik vind dat partijtje niet geweldig, wel dat begonnen is om de moed op te brengen tegen het discours , of ook dat een politieke partij daar significante stemmenwinst in ontwaart. Ik ben trouwens niet gevaccineerd maar vind dat de vaccinhysterie net zoveel van doen heeft met het Oekraïne-conflict als een koe met kernenergie.

    • Zijn beiden deel van dezelfde agenda…maar goed, dat moet je zelf maar eens uitzoeken hoe dat precies zit. ik ben ook niet gevaxed en zal het ook nooit doen. Dus 17 miljoen mensen die gedood werden door dat vergif, is volgens jou hysterie? Tja….FUBAR heet zo iets dacht ik…..

    • Ron, ik wordt hier verkeerd begrepen, de politieke partij en haar programma hebben hier NUL belang. Wat ik belangrijk vind is dat een politieke partij, in de aanloop naar de verkiezingen, inzet op zulk standpunt en dus besluit dat daar serieus stemmengewin te halen valt. Het is als een voedingsbedrijf dat een campagne opzet voor Halal-producten.

     • Luc,
      Het durven af te wijken van de gewone media, vind ik ook alleen maar moedig maar de rest van de media negeren je, hetzelfde zie je nu in Nederland met Baudet gebeuren!

   • ja dat is waar maar er op terug komen is ook moet voor nodig en dat hebben de FVD leden en slik die drol nu een keer door we weten het wel

  • Lepoudre Luc januari 20, 2024 Bij 16:55
   Mooi nieuws uit het Land der Belgen, en goed dat de verstandig denkende Reaguurder nu ook geprint wordt, maar nog steeds heel veel dombo Reaguurders op de HLN. Ze lijken geen besef te hebben van de geschiedenis van Ziomerica. Ook de Congo en Lumumba vergeten of nooit geweten. Wel goed geindoctrineerd over de evil Russions. Groeten uit het noorden, Luc.

 2. “Teheran is zich bewust van de dringende noodzaak om strategische diepte te creëren voordat de wolven dichterbij komen.” : prachtig geformuleerd!

 3. Het net sluit zich voor de nazi,s en de neocons uit de jounaaitussteeds.
  Het kan flink gaan klappen of de nazi,s janken in het bos en vluchten weg…..hoe dan ook….de sound of war is gaande….

 4. Luc,
  Het durven af te wijken van de gewone media, vind ik ook alleen maar moedig maar de rest van de media negeren je, hetzelfde zie je nu in Nederland met Baudet gebeuren!

  • Dat is na de nep beschuldiging van antisemitisme waardoor de partij uit elkaar viel als schering en inslag voor de FVD…Jammer maar helaas!

 5. Dit is wel een goede ontwikkeling tussen Rusland en Iran. Dit houdt het lontje in elk geval koel. Iran is de brandhaard in het midden oosten, als longtime target van Israel en Ziomerica. Maar nu hand in hand met Rusland, moeten die twee oorlogshitsers zich wel gedeisd houden. Ik heb het idee dat Rusland toch echt wel zijn best doet om Armageddon te voorkomen. Op technologisch niveau hebben ze ook baat bij dit bondgenootschapt; Iran loopt in technologisch opzicht zeker niet achter op Israel. Mss zelfs wel verder. Bovendien, vrees ik, dat als die Ayatollah zijn poot niet stijf hield, dat Ziomerica Iran ook binnendringt om ‘democratie’ te preken, tegen de meute die nog steeds denkt dat democratie mooie dingen brengt. Niet dat we pro Ayatollah hoeven te zijn, maar we hoeven zeker geen Ziomerica marionet in dat gebied.

  • President Jimmy Carter (1924) en president in de periode 1977 – 1981 noemde het Iran van sjah Mohammad Reza Pahlavi (1919- 1980) ooit Amerika’s politieagent in de golfregio. Op 16.01.1979 vluchtte de sjah met de staart tussen de benen uit zijn land naar Egypte.
   Zijn in 2016 overleden tweelingzus Ashraf heeft trouw gezworen aan de paus als ridder in de soevereine militaire orde van malta (smom). Het kan verkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in