Screenshot video

Op 20 februari verklaarden de Russische autoriteiten de controle over het dorp Krynki aan de oostelijke oever van de rivier de Dnjepr in de regio Kherson. De overwinning werd uitgeroepen tijdens de ontmoeting tussen president Vladimir Poetin en minister van Defensie Sergei Shoigu. Het werd later bevestigd door de Russische gouverneur van de regio Kherson, bericht Southfront.

De Russische president Poetin haalde het rapport aan van de Oekraïense kolonel-generaal Teplinsky, bevelhebber van de Oekraïense luchtlandingstroepen, waarin hij zei dat de nederzetting “bijna”, maar in feite volledig, “onder Russische controle” was gekomen. De Russische president bevestigde dat verschillende Oekraïense militairen in het verwoeste dorp waren achtergebleven. Ze kregen het aanbod zich over te geven aan het Russische leger.

De gouverneur van de regio deelde de video van de mariniers van de 810e Garde Brigade die de Russische vlag in de ruïnes vasthouden:

Volgens de Russische minister van Defensie omvatten de onherstelbare verliezen van de Strijdkrachten van Oekraïne in Krynki 1.820 gesneuvelde militairen. In totaal verloor de AFU ongeveer 3,5 duizend militairen. Het Oekraïense opperbevel heeft een grote groepering geconcentreerd in Krynki, die 4 brigades van het Korps Mariniers omvatte en tot taak had de westelijke kust van de Krim te bereiken.

Militaire bronnen aan het front bevestigden dat de Strijdkrachten van Oekraïne hun troepen uiteindelijk hadden verspreid langs de oevers van de Dnjepr. Zo werd de groep die zich op de oostelijke oever had verzameld om de landingsoperaties naar Krynki voort te zetten, ingezet langs de oever van de rivier, wat waarschijnlijk het einde bevestigt van de voortdurende pogingen om de bloedige strijd om het kleine bolwerk op de Russische oostelijke oever voort te zetten. Als gevolg hiervan zijn de artillerieduels langs de hele kustlijn geïntensiveerd.

Volgens de laatste berichten van het Krynki-slagveld hebben de Russische troepen hun controlezone in het gebied inderdaad aanzienlijk uitgebreid, maar sommige Oekraïense militairen verschuilen zich nog steeds in de kelders van de ruïnes en voeren bijna geen militaire operaties uit. Ze zijn bijna afgesneden van de Oekraïense groepering op de westelijke oever en lijden onder het gebrek aan voedsel en medicijnen in hun schuilplaats, om nog maar te zwijgen van de ontoereikende militaire voorraden. Het Oekraïense commando kan hun evacuatie ook niet veiligstellen. De Oekraïense militairen die op de oostelijke oever zijn achtergelaten zullen zich dus waarschijnlijk overgeven aan het Russische leger, als ze nog niet gevangen zijn genomen.

Als gevolg van de effectieve Russische aanvallen op de Oekraïense groepering op de westelijke oever, leden de Oekraïense strijdkrachten aanzienlijke verliezen in militaire uitrusting en mankracht. Dit was een van de redenen waarom de AFU hun operaties aan de overkant van de rivier moesten terugschroeven. De Oekraïense artilleriebeschietingen en drone-aanvallen zijn onlangs afgenomen in Krynki.

  Biden's glorie-uurtje en mislukkingen in Warschau (Video's)

Het is ook mogelijk dat de Oekraïense legerleiding heeft besloten om enkele troepen uit de regio Kherson over te brengen naar andere richtingen, waar het Russische leger door de Oekraïense verdediging heen breekt.

Op 14 december verklaarde de Russische president Poetin dat de Strijdkrachten van Oekraïne “hun mensen naar Krynki duwen alleen maar om ze uit te roeien” en het leger noemde het een “eenrichtingsweg”. Hij voegde eraan toe dat hij de chef van de Russische generale staf, Valery Gerasimov, opriep “zich niet te haasten om” de Oekraïense militairen uit het dorp te verdrijven, omdat het “gunstig” was voor Rusland dat het Oekraïense leger “onnadenkend personeel daarheen bleef sturen.”

De volledige Russische controle over Krynki moet nog worden bevestigd door meer bewijsmateriaal, dat uiteraard de komende dagen zal komen. Het tweede Oekraïense tegenoffensief aan de zuidelijke frontlinies kan dus beschouwd worden als een mislukking, die zware verliezen opleverde zonder enige winst op de grond.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De EU bereidt ons voor op een oorlog. Militaire dienst wordt weer verplicht!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAap met een granaat: Waarom kernwapens in EU-handen een nachtmerrie zouden zijn
Volgend artikelGoogle rolt ‘Pre-Bunking’ censuurregime uit om EU-verkiezingen te manipuleren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Ik ben nieuwsgierig of anderen het zelfde voelen, ik voel mij soms alsof ik een buitenaardse persoon bent die geland is op de aarde en dan kijk en hoor ik om mij heen, denkend zijn zij in het Westen gestoord geworden allemaal of ligt het aan mij?
  Hoor graag een reactie, trouwens heb ik genoten van de uitzending van blckbx.tv, een aanrader, toen dacht ik weer even nee ik ben niet gek geworden, de overgrote meerderheid om mij heen denkt nog steeds dat wij hier iets vertegenwoordigen (?), maar het is juist het duivelse en dat van een despoot, mijn gedachtes zijn bij de Palestijnen en Julian Assange die zoveel lijden nu!!!

  • ja hoor. als ik weer eens een felle discussie zie, ergens in het land of op internet, de enorme overtuiging dat men gelijk heeft en de ander alles fout ziet, ze slaan elkaar nog net niet de hersenen in.
   ik denk dan: joh, zie je zelf nou niet dat jullie tegen elkaar opgezet zijn? dat de hele discussie op zich juist het doel is van het tuig om mensen bezig te houden?
   dat de ellende gewoon doorgaat, zolang het “we zijn het niet met elkaar eens” het beste wapen is dat het tuig heeft?
   soms denk ik dat 90% gewoon te dom is.

  • Beste flardinga,

   Mijn motto is in dat opzicht al jaren, ”de wereld is gek, ik niet”, helpt me als ik begin te twijfelen.

   Nog een quote om dat te ondersteunen;

   “We’ll know our disinformation program is complete when everything the American public believes is false.” – William J. Casey, CIA Director (1981)

   Kortom, het is al ruim 40 jaar beleid om de wereld gek te maken.

   Groeten,
   Hugo

  • Snap wat je bedoelt, het ligt er allemaal ze dik op en nog hebben ze het niet door.
   De leugens die verkondigt zijn zo doorschijnend als de pest.
   Uitspraken en onderbouwing is soms gewoon om te lachen, ja het stond in de krant……

 2. Ik voel met je mee, de totalitaire gekte hier in Ruttekaagistan gaat ook maar verder…. We zijn de weg totaal kwijt wat de bedoeling is van het wef!!! Ze lijken te gaan winnen!

 3. Helemaal mee eens Flardinga. De machthebbers in het zgn democratische Westen zijn helemaal gek geworden. M.I.zitten ze volledig onder de plak van ZioUsa en wordt hun gedrevenheid met de dag gekker. Is het geld? Chantage? Beiden? Of een beloofd baantje bij een globalistische organisatie? Ieder normaal denkend mens verafschuwt datgene wat er nu op deze aardkloot gebeurt.of het nu een paar krankzinnige oorlogEn zijn, de onderwerping van het klootjesvolk aan de machthebbers, de klimaatwaanzin, de CO2 idioterie, de WHO waanzin, de WEF bende met haar tentakels die overal inzitten, de prik, en ga zo maar door. De afgelopen periode zijn echt waanzinnig. Wanneer en hoe komen we van deze waanzin af. Stemmen helpt niet, de uitslag is toch al vooraf bekend en moet worden zoals de idioten dat willen. Hoe verzet zonder bam, bam. Iemand een idee?
  Streef verdomme naar vrede, drijf handel met elkaar, dan bouw je iets op. Nu is het alleen maar afbraak. Alleen past dat mooie streven niet bij de ECHTE karretrekkers, die willen nog meer dollars, nog meer macht en 500.000.000 slaven
  Wat een klote zooi!

  • Ze willen helemaal geen vrede, Amerika voorop met Europa dat hangt aan hun INFUUS willen de Baas zijn over de wereld, “DE BAAS ZIJN”….!!!!
   Ze willen helemaal geen Handel drijven met anderen, ze willen “ALLES STELEN c.q. AFPAKKEN….!!!!
   Ze willen helemaal niet iets opbouwen, ze willen Rusland veroveren, bezetten en dan in stukken verdelen, Rusland is het RIJKSTE land ter wereld, als je dat land te pakken kan krijgen dan is voor de komende 100 jaar de schuld van Amerika en Europa vervallen, en hebben ze zelfs nog een massa kapitaal over, dus OORLOG EN RUSLAND VEROVEREN.
   Slaven hebben ze al, “DAT BENT U”….!!!!
   Rutte straks Secretaris Generaal bij de NAVO, zijn eerste speech,
   “I HAVE A DREAM”…!!!!

   • Ik weet het Oprecht. Maar één ding weet ik ook dat de wereldheerschappij van usa en het zgn democratische Westen over en uit is. Wat je nu ziet zijn de sprongen die een kat maakt die in het nauw zit. Usa is failliet met zijn staatsschuld van 34 biljoen dollar en Europa / EU landen binnen Europa zijn dat ook. Het is toch geen wonder dat het aantal landen van de Brics steeds meer worden. Zij keren zich, m.I. terecht tegen de smerige politiek van het Westen met haar overvallen, leegroven en in chaos achterlaten. Usa en Europa gaan naar de donder door de incompetente politici, die aan het koordje van ziousa bungelen.
    Helaas.

  • Hoi Jan,

   Ik heb een uitgewerkt plan die ik even beknopt samenvat hoe je je, ook nog eens legaal, kan verzetten tegen deze waanzin.

   – Koop zoveel mogelijk lokaal. Ga naar de boer, markt, slager, visboer etc welke tot het MKB behoren. Als je naar een supermark moet gaan, ga naar een NLse supermarkt ipv zeg Ahold.
   – Mijdt multinationals waar mogelijk. Koop bijvoorbeeld geen Heineken maar Grolsch of nog kleinere merken.
   – Betaal cash waar je ook kan
   – Skip MSM maar hou ze wel op hoofdlijnen in de gaten zodat je weet wat komen gaat
   – Stem landelijk en EU breed niet
   – Wordt lokaal politiek actief, je weet niet hoeveel je kan bereiken. Zeker als je de MKB waar je winkelt je steunt. Echt zoveel kansen om dingen die officieel verboden zijn dan gedoogd worden is geweldig.
   – Wees aardig en dring nooit dingen op en dram niet door
   – Waar ik naar toe werk maar nog niet (kan) doe(n) is zet decentrale netwerken op. Ken je lokale boeren en lokale kaasboeren, slagers etc. Snijdt de tussenpersonen er tussenuit. Stel (geen idee wat de prijzen zijn) een boer krijgt 25 cent per kg aan tomaten maar een groenteboer moet ze inkopen voor 50 cent per kg. Kijk of het rendabel is dat de boer 32.5 cent krijgt, de lokale vervoerder 7.5 cent krijgt en de groenteboer ze voor 40 kan inkopen.

   Die laatste stap kost heel veel moeite maar dan heb je een basale paralelle economie draaiende.

   Dan kan je doorpakken. Ik kan wel even doorgaan maar eerst kijken of je reageert (smile)

   Groeten,
   Hugo

   • Wel ga wel eens naar de melkboer in de buurt en als ik dan de prijzen vergelijk met een Colruyt voor bvb. eieren dan is de boer toch wat duurder vreemd genoeg.
    Qua aardappelen is het wel wat goedkoper, maar die k*t supermarkten maken het de boeren moeilijk. Probeer wel regelmatig bij boeren te kopen, beter kwaliteit …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in