De tarweprijzen stegen met maar liefst 3,5% toen maandag het nieuws bekend werd dat Rusland de door de VN gesloten graanovereenkomst om middernacht, Istanboel tijd, liet verlopen. Dit betekende het einde van de door Turkije beheerde humanitaire corridor waardoor Oekraïens graan naar de wereldmarkten kon worden geëxporteerd. Rusland heeft sindsdien bevestigd dat de deal “beëindigd” is, bericht ZeroHedge.

Wat formeel het Black Sea Grain Initiative heette, was al voor meerdere korte periodes verlengd sinds de implementatie ervan in juli 2022. Het Kremlin bevestigde in een verklaring van Dmitry Peskov: “De Zwarte Zee-overeenkomsten zijn vandaag niet langer geldig. Zoals de president van de Russische Federatie eerder zei, is de deadline 17 juli.”

“Helaas is het deel met betrekking tot Rusland in deze Zwarte Zee-overeenkomst tot nu toe niet geïmplementeerd. Daarom is de werking ervan beëindigd,” vervolgde de presidentiële woordvoerder. Uiteindelijk zal dit veel meer druk leggen op Kiev, dat al midden in een falend tegenoffensief zit, wat waarschijnlijk het strategische doel van Rusland is om de overeenkomst op te schorten.

Maar Peskov suggereerde dat de overeenkomst opnieuw zou kunnen worden uitgevoerd als aan Ruslands voorwaarden voor hervatting wordt voldaan, namelijk dat het land in staat is om zijn eigen voedingsmiddelen veilig te exporteren, nadat Moskou al lange tijd zijn bezwaren heeft geuit, onder andere door de Oekraïners de schuld te geven van het plaatsen van zeemijnen in de Zwarte Zee-corridor.

“Zodra het Russische deel voltooid is, zal de Russische kant onmiddellijk terugkeren naar de uitvoering van deze overeenkomst,” zei Peskov. Hij omschreef de overeenkomst verder als “de facto stopgezet” – wat opnieuw de mogelijkheid suggereert van een snelle hervatting na onderhandelingen die tegemoet zouden komen aan de zorgen van Rusland.

  PMC "Wagner" stuurt grote strijdmachten om de verdediging van de Oekraïense strijdkrachten in Artemovsk te doorbreken

Momenteel wordt er gespeculeerd dat de nieuwe aanval op de Krimbrug (ook bekend als de Straat van Kertsj brug) de laatste druppel was, maar Moskou bagatelliseert het verband. De Washington Post schrijft maandagochtend:

Het leger en de veiligheidsdiensten van Oekraïne waren verantwoordelijk voor de aanval op een belangrijke brug die het Krim-schiereiland verbindt met de Russische regio Krasnodar, zei een Oekraïense functionaris maandag. Oekraïne gebruikte maritieme drones om de brug aan te vallen – een belangrijke bevoorradingsader voor de oorlog van Rusland in Oekraïne – zei de ambtenaar, die op voorwaarde van anonimiteit sprak vanwege de gevoeligheid van militaire operaties. Maandag zei het Kremlin dat de graanovereenkomst, waardoor Oekraïens graan ondanks de vijandelijkheden in oorlogstijd vanuit havens aan de Zwarte Zee kon worden verscheept, “wordt beëindigd” totdat aan de eisen van Rusland is voldaan.

Peskov merkte echter op dat de bereidheid van Rusland om zich terug te trekken uit het initiatief voor de graanovereenkomst al was gecommuniceerd vóór de aanval, waarbij naar verluidt twee burgers om het leven kwamen en het brugverkeer werd opgeschort. Rusland heeft de “terroristische aanval” veroordeeld.

Het Witte Huis heeft gereageerd door te zeggen dat Moskou de graanovereenkomst als “wapen” heeft gebruikt – zoals minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft verklaard. Poetin van zijn kant klaagde dat de voedselexport niet naar de meest behoeftige landen in Afrika en het Midden-Oosten ging, maar naar Kievs favoriete westerse partners in Europa, die druk bezig zijn met het leveren van wapens voor het slagveld.

  Video's: "Hel" in Bakhmut - Russen branden laatste Oekraïense bolwerk af met TOS-1A

China reageerde later op de dag maandag…

Volgens Moskou ging het bij de twee doden van de nachtelijke aanval op de Krimbrug om een Russisch gezin dat op vakantie was en waarvan het voertuig werd vernield. In een verklaring werd verder beweerd dat de VS en het VK de Oekraïense strijdkrachten hadden geholpen.

“Dit regime [de Oekraïense regering] is terroristisch en heeft alle kenmerken van een internationale georganiseerde misdaadgroep,” zei woordvoerster Maria Zakharova van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in een schriftelijke verklaring. “Oekraïense functionarissen en militair personeel nemen deze beslissingen met directe inbreng van Amerikaanse en Britse speciale diensten en politici. De VS en Groot-Brittannië beheren een terroristische structuur die op een staat lijkt,” aldus Zakharova.

Volgens beelden (via Southfront) die ooggetuigen ter plaatse deelden, vond de aanval om ongeveer 3 uur ’s ochtends plaats. Na ongeveer een uur meldde het hoofd van de Krim, Sergej Aksenov, “een noodgeval in het gebied van de 145e pijler van de Krimbrug en de opschorting van het verkeer.” Later beweerden de lokale autoriteiten dat er geen pijlers van de brug vernield waren.

Ooggetuigen toonden het gebied van de aanval:

Ukraine’s Recent Attack on the Crimean Bridge & Why it Doesn’t Matter


Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

2022: Geboortejaar van de multipolaire wereldVolg Frontnieuws op Telegram

  De sanctie-oorlog van het collectieve Westen mislukt op spectaculaire wijze

Lees meer over:

Vorig artikelCIA lekt als een zeef en geeft Oekraïne de schuld van naderend debacle
Volgend artikelEen vreugdevuur der ijdelheden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

42 REACTIES

 1. Maybe Putin is finally going to do something, really something, but I doubt it. He will complain a bit, sigh a few times, and go back to jerking off…

  • Inderdaad, en het is juist die terughoudendheid welke ervoor zorgt dat deze oorlog zo lang duurt met zoveel onnodig verlies aan mensenlevens aan beide kanten. En die de NAVO de mogelijkheid geeft om het te laten escalleren tot WO3. Ik hoop verrast te worden met bewijs die het tegendeel bewijst, maar door het gebrek aan acties van Putin ziet het er voorlopig naar uit dat Putin braaf het spelletje van Klaus Schwab meespeelt om de great reset ingevoerd te krijgen.

    • the real deal juli 17, 2023 at 15:26

     Hoe kom je nu op het idee dat de 2 reguurders Jonas & PearlDragon het over Turkije hadden?

     Voor de rest van je betoog heb je gelijk.

   • Sorry PearlDragon, maar dat is complete onzin. Poetin doet helemaal niet mee aan de Great Reset van Klaus Schwab, integendeel, hij is de enige die deze ellende kan tegenhouden. Poetins aanwezigheid een tijdje geleden aan het WEF was meer in de trend van “ken uw vijand”, typisch KGB routine. Kijk naar de (zeldzame) berichten over hoe het gaat in Rusland zelf: geen WEF gedoe, geen hoge energieprijzen, geen hoge voedsel prijzen, geen CO2 onzin, geen CBDC onzin, geen LGBTQ+ onzin, gewoon normale welvaart. Het is tegenwoordig goed toeven in Rusland. Veel gelukkige mensen.

    • Dat het de mensen goed gaat in Rusland is maar een moment opname.

     De medaille heeft 2 kanten , wij in het westen hebben ook jaren van overvloed en gratis geld gehad en zie hier, nu sluit het net zich rond elke schuldenaar.

     Dat boek genaamd de bijbel zegt “ de GEHELE wereld ligt in de macht der goddeloze” en hun zal haken in de kaken worden geslagen en ze zullen of ze willen of niet naar het grote strijdtoneel gesleurd worden want hun g dachten zijn verduisterd!!

    • Ik snap uw wensdenken en hoop zelf echt dat u gelijk hebt. Maar laten we eens kijken naar de feiten. Putin is deze oorlog zogenaamd begonnen om de strijd aan te gaan tegen de imperialistische NAVO, en tegen het nazisme in Oekraine. Wat zien we:

     1. Ondanks alle wapens die de NAVO-landen sturen, zijn hun leiders welkom in Kiev om hun propaganda te kunnen maken voor nog meer wapens. Let wel: om Russische soldaten te doden die tegen dit nazisme vechten. Het Kremlin blijft veiligheidsgaranties geven aan onze leiders hiervoor.

     2. Het Kremlin blijft praten met de Amerikanen ondanks dat ze zeggen dat ze Rusland en haar bevolking kapot willen maken. Een voorbeeld hiervan is de gevangenendeal van Azovstal.

     3. Rusland zegt tegen de nazi’s te vechten en offert daarvoor haar eigen soldaten op. Echter was het voor het Kremlin geen enkel probleem toen Erdogan tegen alle afspraken in de nazi’s van het azovbataillon vrij liet, Zelenski beloofde het Oekrainse NAVO lidmaatschap te steunen, en daarnaast drone fabrieken in Oekraine beloofde te bouwen die tegen de Russen gebruikt zouden worden. De woorden van Lavrov: wij laten hiervoor niet onze geweldige relatie op het spel zetten.

     Ik zou zelf ook willen dat het anders was. Maar wat anders kan uit het bovenstaande opgemaakt worden dan dat Putin evengoed deel uit maakt van het WEF, Bilderberg, BIS, etc.

   • Ja hoor, Putin heeft het weer gedaan. De leunstoelgeneraals en salonsoldaten weten zoals gewoonlijk hoe het moet.
    Worden jullie niet moe van je eigen geneuzel?

 2. Dit mag Turkije op z’n naam zetten.
  De Turken zijn niet te vertrouwen met erdogan aan het roer.
  Deze gast eet graag van twee walletjes.
  Schijnbaar wilt Turkije nog steeds bij de navo???
  Verkoopt graag drones aan Oekranazïers.
  Maar wilt ook geld verdienen met olie doorvoer naar europa.
  Stuurt azov officieren terug naar Oekranazïe, terwijl ze ook graag de Sinterklaas uithangen met de graandeal.
  Pas maar op met de Turken, ook zij willen graag een appeltje met europa schillen.

 3. Goed voor Erdogan de pokkerspeler die laat zich buigen voor de EU, laat maar Turkije met een hogere inflatie mee te maken. Wij willen toch Turkije NIET in de EU.

   • Gary juli 17, 2023 at 15:30

    een paar woorden van Poetin zijn genoeg om de Russen niet meer naar Turkije te laten gaan voor hun vakantie, Turkije moet men mijden als de pest, geen wonder dat er zóveel Turken in Nederland wonen, maar het gekke is dat de meesten van hen voor Erdogan zijn nou de GGZ is al overbezet.

 4. Het Telegram-kanaal Mash schrijft hierover en specificeert dat fragmenten van jetski’s zijn gevonden in het aanvalsgebied nabij de 145e pilaar. Het waren hun strijdkrachten die werden opgeleid om te upgraden naar UAV’s met explosieven. Ze gaan bijna onder water naar het doel en kijken slechts een paar centimeter naar de oppervlakte.

  Bovendien vloog op het moment van de terroristische aanslag een MQ-9 Reaper verkennings- en aanvalsdrone van de Amerikaanse luchtmacht in de lucht boven de Zwarte Zee.

 5. “Blaas hun eigen huizen en de huizen van hun familieleden op”: Medvedev over methoden om Oekraïense terroristen te bestrijden

  Vicevoorzitter van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie en ex-president van Rusland Dmitry Medvedev negeerde de terroristische aanslag op de Krimbrug die vannacht is gepleegd niet.

  “De wereld en onze eigen ervaring leert dat het onmogelijk is om terroristen te bestrijden met internationale sancties, intimidatie of aansporingen.

  Ze begrijpen alleen de taal van de macht. Alleen persoonlijke en volledig onmenselijke methoden.

  Daarom is het noodzakelijk om hun eigen huizen en de huizen van hun familieleden op te blazen. Zoek en elimineer hun handlangers en laat het smakeloze idee van een proces tegen hen varen.

  Maar het belangrijkste is om de topleiding van terroristische formaties te vernietigen, in welke scheuren deze insecten zich ook verbergen.

  Het is moeilijk, maar mogelijk”, schreef hij op zijn Telegram-kanaal.

  Bedenk dat vandaag, 17 juli, precies een jaar is verstreken sinds Dmitry Medvedev Kiev “De Dag des Oordeels” beloofde in het geval van een aanval op de Krimbrug. Dit werd zelfs vóór de terroristische aanslag in oktober gezegd.

  – Russische lente

  • In de Russische regering van Putin zitten rustigere personen zoals Maria Zakharova en Putin zelf dit in tegenstelling tot de hardere figuren zoals Lavrov en Medvedev, ik heb als Nederlands burger makkelijk praten vanaf de laptop maar de Russen moeten natuurlijk wel verstandig blijven, wat wij hier soms allemaal schrijven van wat die Russen allemaal zouden moeten doen, daar gaan de Russen over, geen idee wat zij moeten doen.

 6. Off topic maar toch enigzins gerelateerd aan een overbevolkt land zoals bijv. China, zo’n maatschappij wil je toch niet in leven door de totale controle van hun overheid, let op Europa veranderd langzaam ook in zulke maatschappijen als die van China, let op een gruwelijke video 18+

  Als je in 🇨🇳 China iemand dood verplettert, moet je een boete betalen. Als de persoon na de aanrijding het heeft overleefd, betaalt u voor zijn behandeling. En als het slachtoffer arbeidsongeschikt raakt, betaal je hem je hele leven.

  Deze coureur maakte zijn keuze

  https://twitter.com/MathildeReali/status/1680925513521528832?s=20

  • Laatste prijs wheat, real time nu 6,49. Het was maar een rimpelingetje. Kan straks anders zijn. Maar dit is de prijs waarop ik handelen. En hij zakt denk ik. Vorige dagen al genoeg gestegen, mooie prijs voor de boeren om op de spotmarkt hun oogst gegarandeerd tegen een bepaalde prijs te kunnen afleveren.

   Manipulatie kan altijd, maar dit is niks.

   • Gijp juli 17, 2023 at 16:09

    De Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Linda Thomas-Greenfield, riep Rusland op om “zijn beslissing te heroverwegen”

    Volgens haar heeft de wereld het Black Sea Grain Initiative nodig.

    Maar het Witte Huis begon met bedreigingen. Daar zei ze dat de verstoring van het “graanakkoord” Rusland duur te staan ​​zou komen.

    – Russische lente

  • En dat waar Marko, de boeren zijn blij dat hun veevoer weer betaalbaar is. Toen de oorlog begon piekte de graanprijs op $ 13,3 nu 6,44

   lager als het slot van gisteren. Ik had verdomme short moeten gaan net op 6,49. Ik zag hem vallen.

  • Marko,
   Dat heb ik ook al reeds gelezen, een eerdere afspraak met Rusland is al helemaal niet nagekomen, Rusland ging akkoord dat het graan naar armere landen zou gaan i.p.v. Europa maar via een slinkse manier verdween het graan wel degelijk naar Europa o.a. voor de bio-industrie.
   Denk dat de Russen nu niet meer nakomen wat zij altijd wel hebben gedaan bovendien hebben zij het vanaf vandaag aangekondigd, zou graag eens hierop de site lezen wat veelal de mening van dit conflict in het Aziatische en Afrikaanse deel van de aarde, ik hoor hier alleen maar de media de Navo napraten, beetje scheef allemaal hoor want veel landen steunen die Navo en de VS helemaal niet meer, weet iemand daar wat over dus landen die hun mening durven te geven?

 7. Verdiep je eens in werkelijke verhaal China, veel bla bla en toch is meer 85% van de Chinese bevolking zeer tevreden of het nu arm of rijk is, iedereen heeft te eten en iedereen wordt zeer zeker niet aan hun lot overgelaten, de regering is streng dat klopt, maar niet corrupt zoals onze niet democratisch gekozen regering, China is modern aan de ene kant en daar wonen ook de meeste mensen die dat graag willen en de traditionele Chinese woont daar niet omdat ze gewoon van eenvoudig houden, en dit weet ik uit eerste hand.

 8. Wat er ook gebeurt in de wereld, eens zal het allemaal escaleren. Dan kunnen zij allemaal naar elkaar een vingertje wijzen ….jij ben schuldig, jij heb het gedaan.
  Wat de Elite en de regeringen uitvreten de normale mensen zijn de dupe van hun spelletjes.
  Denk daar maar over na.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in