© Unsplash

Wij zijn veel dichter bij een potentiële wereldwijde catastrofe dan de meeste mensen zich durven voorstellen. Op dit ogenblik waarschuwen leiders uit het hele politieke spectrum ons openlijk dat er een wereldwijde voedselcrisis op komst is. Maar wanneer de mensen in de westerse wereld van dergelijke waarschuwingen horen, gaan de meesten ervan uit dat het alleen iets zal zijn dat de arme mensen in Afrika of Azië treft. Helaas zal dat deze keer niet het geval zijn. Wij zijn werkelijk op ongekend terrein, en wij zullen in de komende maanden dingen zien gebeuren die vroeger absoluut ondenkbaar zouden zijn geweest, schrijft Themostimportantnews.com.

De honger in de wereld is de laatste jaren al gestaag toegenomen door de COVID-pandemie, en nu dreigt een samenloop van gebeurtenissen hier in 2022 een ware wereldwijde nachtmerrie te veroorzaken.

Op dit ogenblik eten wij nog voedsel dat eerder verbouwd werd, maar het is het voedsel dat in de komende maanden niet verbouwd zal worden dat het echte probleem zal zijn.

Want de waarheid is dat wij absoluut niet veel buffer hebben om mee te werken.

David Friedberg is een “vroegere topman van Google die de landbouwverzekeringsmaatschappij Climate Corporation begon”, en hij vertelde zojuist in de All-In podcast dat de Aarde werkt op “een voedselvoorraad van 90 dagen”

“De hele planeet Aarde werkt met een voedselvoorraad van 90 dagen, dat betekent dat zodra wij stoppen met voedsel maken, de mensen in 90 dagen zonder voedsel komen te zitten.”

Naar schatting leven er momenteel ongeveer 7,9 miljard mensen op de planeet, en iedereen voeden is een echte uitdaging, zelfs als alles perfect verloopt.

Helaas zijn de omstandigheden in de wereld de laatste paar jaar veel minder dan perfect geweest, en Friedberg zegt dat de nieuwe wereldwijde energiecrisis de kosten van de belangrijkste meststofcomponenten tot absoluut krankzinnige hoogten heeft opgedreven

“De prijs van stikstof is gestegen van $200 naar $1.000, de prijs van kalium is gestegen van $200 naar $700, en de prijs van fosfor is gestegen van $250 naar $700. Het is nu dus zo duur om een gewas te verbouwen, dat veel boeren over de hele wereld hectares uit de productie nemen. Zij gaan dit jaar dus minder verbouwen dan zij anders gedaan zouden hebben, omdat het zo duur is en zij niet aan meststoffen kunnen komen,” legde hij uit. “De voedselvoorraden zullen dalen en dat wordt catastrofaal.”

Veel boeren over de hele wereld zullen dit jaar proberen om zonder kunstmest voedsel te verbouwen, maar dat zal tot gevolg hebben dat er heel wat minder voedsel verbouwd zal worden.

  Is WOIII begonnen? Wat de Amerikaanse bedrijfsmedia niet melden over de annexatie van Oekraïne door Rusland

In een van zijn laatste video’s vergeleek Chris Martenson rijstplanten die met fosfor gekweekt werden met rijstplanten die geen fosfor kregen.

Ik was absoluut weggeblazen door het verschil.

Nu de wereldvoedselproductie drastisch daalt, zal er de komende maanden gewoon niet genoeg voedsel zijn voor iedereen.

Natuurlijk zullen de rijke landen opkopen wat er is, en daarbij de prijzen opdrijven, en de armere landen zullen in de kou blijven staan.

In feite begint dit nu al te gebeuren. In maart is de wereldvoedselprijs gestegen in het snelste maandelijkse tempo ooit gemeten

De voedselprijsindex van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft in maart 159,3 punten genoteerd, 19,15 punten meer dan in februari, toen hij al recordhoogten had bereikt. De index was 33,6% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.

De stijging van de voedselprijzen in maart is een verbluffende 12,64% MoM – bijna het dubbele van de vorige recordstijging op maandbasis…

Als u op zoek bent naar “rode vlaggen”, dan hebt u er zojuist een gevonden.

In sommige delen van de wereld zijn al voedselrellen uitgebroken. U kunt bijvoorbeeld hier een filmpje zien van de rellen in Peru.

In de komende maanden zal het alleen maar erger worden.

Dankzij de oorlog in Oekraïne is de prijs van tarwe alleen vorige maand al met bijna 20 procent gestegen

De oorlog heeft ertoe bijgedragen dat de graanprijzen de afgelopen maand met 17% zijn gestegen, doordat de sluiting van havens de uitvoer van tarwe en maïs uit Oekraïne heeft belemmerd. Ook de Russische uitvoer is vertraagd door financiële en scheepvaartproblemen.

De wereldtarweprijzen zijn in maart met 19,7% gestegen, terwijl de maïsprijzen met 19,1% op maandbasis een recordhoogte bereikten, samen met die van gerst en sorghum.

Zoals ik al eerder heb besproken, exporteren Rusland en Oekraïne normaal enorme hoeveelheden voedsel naar de rest van de planeet.

Maar dat zal dit jaar niet het geval zijn.

  De Britse premier parafraseerde 1984's "Oorlog Is Vrede" tijdens zijn ontmoeting met Macron

Men voorspelt helaas dat de maïsproductie in Oekraïne in 2022 met meer dan de helft verminderd zal zijn

Oekraïne is een van de grootste exporteurs van maïs, zonnebloemolie en tarwe ter wereld. Verstoringen als gevolg van de Russische invasie in Oekraïne hebben de vrees aangewakkerd dat het door oorlog verscheurde land dit jaar een daling van 50% van de oogst zou kunnen meemaken, aldus Bloomberg.

Uit prognosegegevens van agro-expert UkrAgroConsult blijkt dat de Oekraïense maïsproductie wel eens 19 miljoen ton zou kunnen bedragen, ongeveer de helft van de 41 miljoen ton van vorig jaar.

En de Oekraïners hebben al aangekondigd dat zij dit jaar helemaal niets van hun productie zullen uitvoeren, omdat zij die nodig hebben om hun eigen bevolking tijdens de oorlog te voeden.

In de Verenigde Staten blijft de vogelgrieppandemie escaleren, en als gevolg daarvan is de prijs van eieren de afgelopen weken meer dan verdubbeld

Een dodelijke en zeer besmettelijke vogelgriep dwingt de Amerikaanse boeren miljoenen legkippen te doden, waardoor het aanbod van eieren in het land daalt en de prijzen stijgen.

Op donderdag betaalden detailhandelaars in het Midwesten tussen $2,80 en $2,89 voor een dozijn grote witte eieren van kwaliteit A, volgens het dagelijkse regionale eierrapport van het Midwesten van de USDA. Dat is meer dan het dubbele van de ongeveer $1,25 die ze in maart kostten, volgens gegevens die zijn verzameld door Brian Earnest, hoofdanalist voor de eiwitindustrie bij Cobank, dat financiële diensten verleent aan de agro-industrie.

Dat is uiterst alarmerend.

Wat gaat er dus gebeuren als deze pandemie elke maand miljoenen kippen blijft uitroeien?

Intussen bereiken bepaalde tekorten die al lang sudderen, nu een kritiek niveau. Walgreens heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat het zal beginnen met het rantsoeneren van babyvoeding…

Een nationaal tekort aan zuigelingenvoeding als gevolg van problemen met de bevoorrading door een pandemie heeft detailhandelaren in de VS, zoals Walgreens, gedwongen het zo belangrijke product te rantsoeneren.

Het bedrijf – de op één na grootste apotheekketen in de Verenigde Staten na – CVS heeft vrijdag gezegd dat het, wegens het tekort in de bevoorradingsketen, de klanten in zijn 9.021 vestigingen in de Verenigde Staten beperkt tot drie aankopen van zuigelingen- en peuterzuigelingenvoeding per keer.

Dit had niet mogen gebeuren.

  "Geen rechtvaardiging maar een provocatie": Chomsky over de grondoorzaken van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

Volgens de optimisten zou alles nu weer normaal moeten worden.

Maar in plaats daarvan wordt het nog erger.

Volgens de Daily Mail is op dit moment “29 procent van alle best verkochte babyvoedingsproducten niet meer op voorraad in winkels in het hele land”.

Helaas is dit nog maar het begin.

Iedereen is het erover eens dat de wereldwijde voedselcrisis de komende maanden nog zal verergeren, en David Friedberg probeert ons te waarschuwen voor wat er zou kunnen gebeuren als er wijdverspreide paniek uitbreekt…

“Ik weet niet of er doden zullen vallen, er zal hongersnood zijn. Hongersnood is een tekort aan calorieën hebben. Er zullen strategische reserves vrijkomen, maar het zal niet genoeg zijn. Wij zullen niet genoeg hebben. Zoals de bevoorradingsketens zijn opgezet, zal er niet genoeg zijn,” zei hij. “Zoals u op elke markt weet, is het zo dat wanneer er schaarste is, de mensen in een sneller tempo komen kopen. Dit is dus een marktdynamiek. Het is niet zo dat de mensen fysiek broden hamsteren, maar grondstoffenhandelaars, landen, strategische reserves beginnen op te kopen wat zij kunnen krijgen om zich voor te bereiden op de hongersnood… de prijzen gaan nog hoger en het schopt andere mensen uit de markt. De hele zaak wordt snel lelijk.”

Wij zijn er steeds weer voor gewaarschuwd dat dit eraan zat te komen, en nu is het zover.

U hebt misschien gemerkt dat mijn artikelen de laatste tijd langer zijn dan gewoonlijk, en dat komt omdat er zoveel meer informatie is die ik elke dag met u moet delen.

Wij gaan werkelijk een volledige planetaire noodtoestand tegemoet, en ik probeer mijn best te doen om alarm te slaan.

Helaas neemt het grootste deel van de bevolking deze crisis nog steeds niet serieus.

Zoveel mensen daarbuiten zijn er volledig van overtuigd dat zij altijd op het systeem zullen kunnen vertrouwen, en velen van hen zullen dat blijven geloven, zelfs als het systeem letterlijk om hen heen ineenstort.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

20 feiten over het opkomende wereldvoedseltekort die u tot in uw diepste binnenste zouden moeten doen verkillenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDr. Paul Thomas verbrijzelt het conventionele vaccinnarratief – Schokkende statistieken
Volgend artikelRusland is van plan een einde te maken aan de door de VS gedomineerde Wereldorde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Er is in de meeste gevallen genoeg voor een jaar want vele dingen groeien niet het jaar rond. Dat de jumbo de schappen vaak leeg heeft heeft niks te maken met de great reset maar dat heeft te maken dat appie en jumbo de leveranciers niet willen betalen. De boeren en leveranciers zijn daar zat van en zeggen nu: Niet betalen dan wordt er niks aan je winkel geleverd! Dat is hun recht, boeren verbouwen maar hoeven niet voor volle schappen te zorgen en zij werken niet voor niks en mogen weigeren te leveren als er niet wordt betaald. Dat was vorig jaar met campina dat melk schappen leeg waren voor een aantal weken, wil campina niet betalen jammer dan dan krijg je geen melk en jou probleem hoe je je melk dan in de winkels krijgt! Nadat de leveringen werden gestopt heeft campina heel goed ondervonden dat ze de melkprijs moeten betalen. Dat geldt ook voor appie of jumbo en vele andere ketens die niet willen dokken.

 2. Vandaag weer 8 organische tomatenstekjes in grotere bakken gezet. Intussen groeien de sla, kool, radijs, uien, knoflook, pepers, komkommers etc.. als kool (pun intended). Net even het kippenhok schoongemaakt en nieuw hooi in de nestbak gelegd zodat de dames netjes hun ei kwijt kunnen. Volgende week gaat onze buurman een van zijn varkens laten slachten.

  Zorg in hemelsnaam dat je niet afhankelijk bent en blijft van anderen, neem het heft in eigen handen en zorg dat je je eigen eten kunt verbouwen. Comfort is een woord dat binnenkort een hele andere betekenis gaat krijgen.

  • Maar wat eten je kippen als er geen kippenvoer(graan) meer te koop is? Kippen leven in de natuur ook niet van kippenvoer natuurlijk maar dan hebben ze wel veel ruimte om te scharrelen en legen ze maar beperkt eieren. Als je elke dag een ei wil moet je ze speciaal voer geven.

   • Uit ervaring: je hebt mannetjes en vrouwtjes…zorg dat je vrouwtjes hebt anders kun je voeren dat je een ons weeg en die eieren komen niet….

   • Kippen vreten alles. Ze lopen hier los rond en krijgen al ons groente-afval, sinaasappelschillen, oud brood en rijst. Ze vreten de hele dag insecten en wormen. Onze kippen krijgen geen kippenvoer.

   • Koop een mobiele ren die je over de ter beschikking staande grond per dag verplaatst. Al dat beschikbare voer is waarschijnlijk GMO, ook al is dat illegaal in NL. Gewoon via Dtsl aangevoerd. En google even welke wilde planten kippen eten en ga op jacht naar wormen.

    • Als verhongerende mensen bij je thuis komen plunderen stelen ze je kippen ook. En het voer voor je kippen erbij, desnoods om het zelf op te vreten. Je kunt het beste leren. Wat er te plukken is in je directe omgeving. Je kennis van de natuur kan niemand stelen. Brandnetels, paardebloem, weegbree, distels, dennennaalden en dennenbinnenbast, berkenblad, lindeblad, herderstasje om maar wat te noemen. Mocht je voorraden blikvoer etc. hebben, zet dan een gedeelte achter dubbele schotten zodat plunderaars het niet meteen vinden. Wie wat heeft zal worden bestolen door panische mensen die hun kinderen onder hun ogen zien verhongeren. Daar moord je voor.

 3. Als boeren minder land gaan verbouwen omdat ze geen meststoffen hebben en hun oogst word minder, dan zal die oogst meer opleveren. Neem daarbij dat alles voor de boer duurder is, dus zijn brandstof, zijn eten en zijn luxe, en dat die allemaal in de prijs van de oogst worden doorberkend. Dan kan de boer netto meer verdienen met een beperkte verbouwing van gewas dan met alles te bebouwen. Betekend dat die jaarlijks nieuwe Mercedes dit jaar een luxe uitvoering kan gaan worden.

  Betekend ook dat voor een maiskolf die in de winkel een euro kost je zomaar 8 euro kunt gaan neerleggen.
  En dat je dan blij bent dat je een maiskolf hebt kunnen kopen…..

  Betekend ook dat winkel ketens niet langer luxe produkten zullen verkopen en dat de bitter noodzakelijke zaken via de klein handel en markt zullen gaan lopen, of bij de boer zelf. Er worden dus schakels tussen de voedsel ketting uitgehaald….die hebben dus niks meer te eten want weg werk….

  Als je aandelen kunt krijgen bij de begrafenis industrie dan is dat het nieuwe goud…

  • Gewoon even voor de Nederlandse boer sprekend; werkweken van minimaal 60 uur. Iedere week. Als je dan de extra kosten voor allerlei onzin regels er even bijneemt dan verdienen boeren maar bar weinig, zeker minder per uur dan de gemiddelde kantoordokus met zn 38 of 36 urige werkweek
   Wat dan ook een van de redenen is dat zoveel boeren zijn gestopt en/of vertrokken.

  • O ja, ruim 100 mijoen komt daarvan deze kant op, wegens geen eten meer….en dat zijn de eersten….we snappen allemaal dat de oorlog in Oekraine kleingeld is in wat hier gaat gebeuren…

 4. Onze geliefde regeringsleiders hebben het weer voor elkaar, evenals in 2020 kregen zij via angstbeelden met de dood tot gevolg, dat de mensheid massaal niet meer naar buiten ging, elkaar niet meer aanraakte, op 1,5 m van elkaar bleef, enz. enz.
  En ook nu weer moeten wij uitkijken dat door angstzaaierij wij ons niet weer laten misleiden!

 5. Interessant. NL boeren gedwongen om biologisch te gaan tuinieren en al die methoden van Permacultuur te leren. Het is complete onzin dat met kunstmest oogsten groter zijn. Bovendien maakt dat de aarde kapot en groeit daar helemaal niets met enige voedingswaarde. Vandana Shiva, de docu Green Gold en overal op internet is info te vinden. Weg met de Monocultuur want ook dat is desastreus voor de aarde. Kijk de film Bitter Seeds. Indiase boeren gingen coca cola gebruiken ipv pesticiden. werkt zelfs beter. En hadden ook iets gevonden ipv kunstmest. Vergeten wat. Generaties werd er zonder verbouwd, Biologische boeren doen dat nog steeds en hebben net zoveel produktie en betere produkten, waar ze helaas niet genoeg voor betaald krijgen. Had ooit een vriend in de UK die biologisch verbouwde. Alle boeren met kunstmest in de omgeving jaloers op zijn oogst.

  • Ooit een filmpje gezien van een man die verbouwde groente op hout. Geulen graven, hout erin en de grond er weer over. Hij hoefde nooit kunstmest te gebruiken. Al lijkt het me wel dat je paddenstoelen erbij krijgt als je dat in een vochtig klimaat doet. Jammer dat het filmpje niet terug te vinden is.

 6. Altijd dezelfde truc: de Franse “revolutie “ begon in 1789 omdat de vrijmetselaars de toegangswegen naar Parijs afsloten waardoor er geen voedsel Parijs kon bereiken. De vrijmetselaars gaven de schuld van de honger aan de koning waardoor het volk in opstand kwam en de Bastille bestormd werd. Nu willen de vrijmetselaars dezelfde truc uithalen maar nu op wereldschaal. In ieder geval is Putin bezig de vrijmetselarij te verslaan. Wij zullen Putin moeten helpen met het verbod in Nederland op de vrijmetselarij uit 1735 te handhaven en alle vrijmetselaars op te sluiten om te beginnen met Rutte, Hoekstra en Kaag.

  • Sinds 1789 zijn de Franse maçons aan de macht in Frankrijk en sinds 1815 in Nederland en België. De Verenigde Staten zijn zelfs opgericht door vrijmetselaars in 1776. De machtsgreep in 2020 door een verzonnen “virus” is 100% door vrijmetselaars onder leiding van het WEF georganiseerd. Vrijmetselaars is een ander woord voor de secret societies met secret oaths van president John F. Kennedy in zijn laatste toespraak. In navolging van JFK moeten de geheime genootschappen verboden worden, net zoals recentelijk de motorbendes werden verboden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in