European Parliament / Wikimedia / (CC BY 2.0)

Na een historisch verlies tegen de rechtse partij van Marine Le Pen in de Europese verkiezingen op zondag, zei de Franse president Emmanuel Macron dat hij het Franse parlement zal ontbinden.

Macron zei dat Frankrijk nieuwe verkiezingen zal houden op 30 juni en 7 juli, een manoeuvre waar veel op het spel staat en waarvan de WSJ zei dat het de natie “verbijsterde” nadat de prognoses op basis van vroege stemmentellingen binnenkwamen voor de verkiezingen van zondag voor het Europees Parlement. Volgens de prognoses zou National Rally ongeveer 31% van de stemmen halen, twee keer zoveel als Macrons partij Renew, bericht Tyler Durden.

“Dit is een serieuze, belangrijke beslissing, maar bovenal is het een daad van vertrouwen,” zei Macron. “Vertrouwen in u, vertrouwen in het vermogen van het Franse volk om de juiste keuze te maken voor zichzelf en voor toekomstige generaties.”

Jordan Bardella, leider van de National Rally, zei dat de resultaten van zondag een “ongekende nederlaag voor de machthebbers” betekenden en voegde eraan toe dat het “dag één van het post-Macron tijdperk” was.

Macrons beslissing om parlementsverkiezingen uit te schrijven opent de deur voor zijn partij, die op dit moment erg impopulair is, om nog meer zetels af te staan aan rivaliserende partijen in de Nationale Assemblee, het lagerhuis van het Franse parlement.

  Hoera, Poetin heeft de klimaatverandering afgeschaft!

Als dat gebeurt, kan Macron gedwongen worden om een premier van een andere partij te benoemen, zoals de centrumrechtse Les Républicains, in een machtsdeling die in Frankrijk bekend staat als een “samenwoning.”

“Een ontbinding betekent een samenwoning,” zei Alain Duhamel, een prominent politiek analist.

Het schokkende nieuws in Frankrijk komt nadat Europa’s rechtse partijen een show van kracht gaven in de EU-verkiezingen van dit weekend, die ook de positie van de Duitse kanselier Olaf Scholz verzwakte ten opzichte van twee rivaliserende partijen.

De resultaten van zondag leken er nog steeds op te wijzen dat de mainstream pro-EU partijen de macht in Brussel in handen hebben, al was het maar voorlopig. De centrumrechtse fractie van de EU die nu aan de leiding staat van het blok, leek de meeste zetels in het Europees Parlement te winnen, wat de hoop van de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, om haar baan voor een tweede termijn te behouden, een boost gaf. Ze heeft een nauwe werkrelatie opgebouwd met de regering Biden.

Toch leek de extreem-rechtse oppositiepartij National Rally in Frankrijk een van de grootste winnaars van de pan-Europese verkiezingen te worden. De partij van Marine Le Pen ligt op koers om de grootste partij in het Europees Parlement te worden. Prognoses op basis van vroege stemmentellingen op zondagavond gaven aan dat National Rally ongeveer 31% van de stemmen had behaald, twee keer zoveel als de Renew Party van Macron.

  Een nieuw totalitarisme is onverminderd in opkomst

Na de Franse resultaten kondigde Macron aan dat hij het parlement zou ontbinden om nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Zijn partij had al geen meerderheid meer in de Nationale Assemblee. De eerste ronde van de verkiezingen zal plaatsvinden op 30 juni, gevolgd door een tweede op 7 juli, zei Macron.

Zoals eerder gemeld zou de sociaaldemocratische partij van de Duitse kanselier Scholz ook een dreun hebben gekregen. Volgens nationale exit polls stond de partij op de derde plaats achter de rechtse Alternative für Deutschland en de duidelijke winnaar, de centrum-rechtse alliantie van de Duitse oppositie.

De verkiezingen, die van donderdag tot en met zondag werden gehouden, waren voor de 720 leden van het Europees Parlement. Volgens cijfers van de EU hadden tot 370 miljoen kiezers stemrecht, hoewel de opkomst bij de verkiezingen meestal bescheiden is. Terwijl de belangrijkste bevoegdheden van het Europees Parlement bestaan uit het goedkeuren of wijzigen van EU-regels, wetten en handelsovereenkomsten, biedt de tweemaal gehouden stemming een krachtige indicator van de politieke stemming in Europa. De wetgevende macht mag ook het nieuwe leiderschapsteam van de EU goedkeuren.

Zoals de WSJ opmerkt: “De resultaten van zondag wijzen op problemen voor het vermogen van het leiderschap van de EU om haar milieudoelstellingen na te streven en geven aan dat de druk zal toenemen om de migratieregels aan te scherpen onder druk van rechts. De stemming zal waarschijnlijk ook een grotere stem geven – althans binnen het parlement – aan nationalistische en linkse critici van de EU-steun aan Oekraïne.”

Ondanks de tegenslagen van de pro-EU partijen, leken ze genoeg zetels te hebben om een meerderheid van wetgevers bij elkaar te krijgen om hun prioriteiten goed te keuren. Volgens een evaluatie van de exit poll-aggregator Europe Elects zouden centrumrechtse, centrumcentristische en centrumlinkse politieke blokken 413 zetels halen in het nieuwe parlement, een duidelijke meerderheid. Rechts-nationalistische partijen lijken minstens 160 stemmen te halen.

  Brussel springt in een economische afgrond en sleurt de rest van Europa met zich mee

Hoewel de resultaten de Europese politiek naar rechts duwen, zal de verdeeldheid tussen de nationalistische en rechtse EU-partijen het effect van hun winst waarschijnlijk afzwakken. Sommige rechtse leiders hebben opgeroepen tot een alliantie binnen de beweging, maar dat lijkt onwaarschijnlijk.

Ondertussen zijn de markten niet al te blij: Europese obligaties zijn gedaald, net als Europese futures, terwijl volgens Macquarie de euro neerwaartse risico’s loopt na de laatste ontwikkelingen van de parlementsverkiezingen in het weekend,

“Waar het op neerkomt is dat politieke onzekerheid deze zomer een probleem kan worden in de VS, maar we hebben niet uitgesloten dat hetzelfde ook in Europa zal gebeuren,” zei Thierry Wizman, strateeg in New York, die drie weken geleden de toenemende politieke onzekerheid in Europa had aangemerkt als een “onderschat risico” voor de markten.

Tussen dit, de anticipatie op de verkiezingen voor de Nationale Assemblee in Frankrijk, waarna de National Rally hun eigen premier zou kunnen installeren, en mogelijk hoge CPI in de VS, houden we vast aan onze visie dat EUR/USD naar 1.05 zou kunnen gaan en daar rond zou kunnen blijven.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EU-verkiezingen: Grote winst voor Wilders, pro-boerenpartij wint eerste zetels in EU-parlementVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRechtse tsunami: Conservatieven nemen toe in stemming Europarlement, Le Pen verplettert Macron, Duitse SPD lijdt recorddaling
Volgend artikel‘Doe de Biden!’ Nieuwe dans die spot met Biden’s rare gehurkte houding gaat viraal
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

42 REACTIES

 1. LePenn, Wilders, Meloni… allemaal slangen met twee of meer gezichten.

  Na 2 decennia onder de ene vleugel, mogen we nu onder de andere vleugel van de duivel hopen dat het beter wordt.

  Tot WIJ zelf in beweging komen blijft dit verdeel en heers theater de regie voeren en crisissen creëren om aan de macht te blijven en hun zakken zo vol mogelijk te proppen om hun tijdelijke leventjes te leven alsof er niks anders bestaat dan tijdelijk zo veel en zo luxe als mogelijk te consumeren voordat je dood gaat. Meer is het leven niet voor de egoïsten die de hele mensheid onderdrukken voor eigen gewin in hun tijdelijke kleine leventjes.

  • Klopt Theme,
   Ik zou zo graag willen dat de wereld een nieuwe kans zou krijgen.
   Maar we blijven steken in de leugens van het kwaad.
   Alles is verrot maar dan ook echt alles.
   Samen met mijn lieve vrouw en kinderen, laten wij het Licht en de Liefde in onze hart en ziel schijnen en zijn wij dankbaar voor de kleine dingen.

  • Dit soort dingen was wel een beetje te voorzien, maar het werd uitgesteld omdat mensen in hun keuze de combinatie voelen van gematigder immigratie en Holocaust samen. Ik ben hier vaak mee gechanteerd, zelfs toen die onderwerpen niet actueel waren voor mij; ze zijn geactualiseerd. Ze wilden me met hun eigenwaarde voor schut zetten.

 2. In Vlaanderen zegt men: Trukken van de foor (“goocheltoeren van de kermis” voor de Nederlanders). Als hun autoriteit in gevaar is draaien ze terug aan de verkiezingsmolen om met de resultaten opnieuw hun positie te stutten zodat ze kunnen voort doen als voorheen. Zo werkt “democratie”.

  • Dat BDW maar goed uit zijn doppen kijkt met de twee uitverkoren uitgesproken linkse ex-vivaldisten, hondstrouwe aanhangsels van de PS roversbende, in zijn toekomstige regering. De voorzitter van een ex-christelijke/islam partij stond nog maar op het podium of een zeer hatelijke sneer richting BDW kwam al over de lippen. Pure haat in de mond en de ogen.

 3. Links of rechts heeft geen betekenis meer….het zijn allemaal verraders.
  Vezelhennep, slijpsteen, koper en lood…en hoge oude eikenbomen, waar vroeger regelmatig de veroordeelden in bungelden. Dat is wat we nodig hebben..

 4. Ik hoop dat rechts ook de vloer aanveegt in Nederland met Frans Timmermans die de successierechten (erfbelasting) met 50 procent wil verhogen.
  De mensen kunnen dan van dat wat ze in hun leven bij elkaar gespaard hebben en waarop al andere belasting geheven is nog eens 45 % meer aan de staat afdragen.
  Kunnen ze opdraaien voor schenkingen aan Griekenland, woningbouw voor immigranten, oorlogsgeld voor Oekraine, salarisverhogingen voor ondemocratisch geinstalleerde europarlementariers en vergaderbanketten voor Timmermans zelf.
  En dat zijn enorme kosten (kijk maar naar die bolle boskabouter).
  Hoepel maar helemaal op linkse dieven.

  • En dan te bedenken dat we Griekenland helemaal niets “geschonken” hebben, maar dat land helemaal leeggeroofd hebben. Zelfs dat “schenkingen” verhaal is op kleine details na niets van waar. Griekenland is door de EU behandeld als dat de kleine sub-prime huizenkopers in de VS door de Lehman bank dat waren. Denken een huis te kunnen kopen maar uiteindelijk alles wat ze hadden verliezen.

 5. Verkiezingsuitslagen worden al tijden gemanipuleerd.
  Was het Stalin niet die zei dat het niet uitmaakte hoe er gestemd werd maar belangrijker was wie de stemmen telde.

   • @Djennis…

    Een audit… jahoor… want de mensen die een audit doen leveren wel echte data aan?

    The system isn’t broken, it’s designed to work like this.

    We moeten dit systeem niet proberen te redden, we moeten het de rug toekeren en vernietigen als ze ons blijven gijzelen/onderdrukken/intimideren/afpersen/vermoorden/verkrachten.

    Wie gaat stemmen, stemt op een club die nu al 4jr bezig is om de mensheid te vernietigen. En jij wil een audit om het systeem van deze moordende satanisten overeind te houden? Jij denkt dat een takkenversnipperaar na wat overleg ook een pizza kan bakken?

    Jij denkt dat er binnen deze sekte verkiezingen kunnen worden gehouden? The system isn’t broken, it’s designed to work like this.

    We leven in de Animal Farm van Aldous Huxley en jij denkt dat je in dit systeem het systeem kan veranderen. Je leeft in een open gevangenis Djennis. Verkiezingen zijn er om de populatie (gevangenen) rustig te houden en te verdelen als ze in opstand komen.

    We moeten maar 1 ding doen… ons afwenden en alles weigeren en negeren. We moeten uit de sekte ipv de sekte met lijm en plakband bij elkaar houden en hopen dat de moordenaars ineens heiligen worden.

    Je hebt last van Stockholmsyndroom Djennis… iedereen die in deze sekte verder wil modderen en niet inziet dat ‘het systeem’ moet worden vernietigd ipv gerepareerd, is nog in slaap. Het systeem is/was nooit kapot… politiek houdt ons machteloos en dwingt ons en berooft en vermoord ons… en jij wil een audit houden of de verkiezingen van de moordenaars wel eerlijk verloopt?

    Fijne dag Djennis, geniet van het de vlakke grijze geo-engineering luchten en de cloud seeding… geniet lekker van de zonblokkering en blijf geloven dat het allemaal onzin is tot je beseft dat alles om je heen afsterft omdat de moordenaars in de politiek en hun netwerk van criminelen het zo organiseren.

    • Jij ook een fijne dag Theme… En vergeet niet af en toe zonder paraplu naar buiten te gaan, het kan je laatste zijn zonder vergiftigd te worden… ik moet vannacht weer naar Hongkong ik zal aan je denken!!

     • @Djennis…

      Hahaha… ik kan het wel enorm waarderen dat je niet pissig wordt omdat we niet hetzelfde zien.

      Veel plezier in Hong Kong en neem een leuk souveniertje voor me mee dat je zelf graag zou willen hebben, dan krijg je die, van je eigen geld, cadeau van mij.

  • Dat gaat voor Frankrijk bij de EU verkiezingen niet op, mijn beste. Vermoedelijk wel voor de presidentsverkiezingen.

   Elke stem (opgevouwen drukwerk van de EU kandidaat) in een onbedrukte enveloppe die na je stemkaart en ID/paspoort gezien te hebben in de transparante stembox gaat, met vrijwilligers aanwezig van meerdere partijen die gezamenlijk het tellen doen van de stemmen zowel als het register. Op kleine menselijke foutjes door vermoeidheid na is dit systeem waterdicht!

   • De EU is volledig gepenetreerd door het WEF en is het instrument om de anti menselijke agenda van het WEF er door te drukken.
    Deze club is door niemand gekozen maar veel politici lopen wel aan de leiband op de een of andere manier.
    Maar de verkiezingen zijn wel eerlijk en transparant verlopen ?
    Ik zou het graag willen geloven maar vrees toch het tegenovergestelde.

 6. Rechtse tsunami is aan de andere kant een hele vieze misleidend woord.
  Rechts staat in de politiek voor met name individuele verantwoordelijkheid en liberalisme.
  En dan kom je dus op het terrein van de met weinig actieve herinneringen gezegende Rutte.
  Wiens beleid er voor gezorgd heeft dat Nederland wordt afgebroken en naar de pijpen van Europa en Amerika danst.
  Links en rechts bestaat niet meer in de politiek, het draait alleen nog maar om geld, meer geld en het meeste geld (lees macht over anderen).
  Het is geen rechtse tsunami, het is een ontevredenheidstsunami, het moet echt anders.
  Men wil geen oorlog, 15 minuten steden, insekten eten, weffers die beleid bepalen, Bilderbergers, co2 belasting, permanente injecties, etc etc
  Men wil juist minder. Minder van der Leyen en juist meer menselijkheid.
  Het moet anders en dat heeft niks met links of rechts te maken.
  Laat u niet voor de gek houden door de term rechtse tsunami !

 7. Wat kunnen wij doen? Hier in de Lage Landen? Aanbellen bij Hugo en op zijn vestje spugen?
  Vorige week hier ontvangen meerdere pushberichten van FvD om vooral te gaan stemmen. Overal grote verhalen. En nu. Doodstil. Waarom geen reflectie van FvD op vorige week. Allemaal egoïsme. Links en rechts zijn sprookjes. Politiek is een machtsspel met korte termijn persoonlijk winstoogmerk. Wat rest ons? Wie gaat er mee ‘belletje trekken’ bij Hugo om op zijn vestje te spugen?

 8. Show.??…must go on…Stalin had gelijk…in België had het Vlaams Belang de sleutel al in handen, en plotseling was het NVA….tja.. Corrupt land corrupte leiders…

 9. Macron lijkt zeker van zijn zaak, daarom schrijft hij nieuwe verkiezingen uit, maar het is wel een erg lichtzinnig gebruik maken van de democratie. Dit soort lichtzinnigheid kan al snel grenzen aan verraad.

 10. Marine zal haar beveiliging goed op orde moeten hebben, anders overleeft haar vader haar. Die goeie ouwe Jean-Marie, het had mooi kunnen zijn. Helaas zit Frankrijk nu opgescheept met het pseudo nationalisme van zijn dochter.

 11. Script,
  Macron gaat er vandoor voor de bom barst
  De Fransen zijn ‘wakkere’ inwoners die mi de hoogste intelligentie en strijdlust hebben in de EU .
  Nederland slaapt door 🐑🐑🐑🐑🐑🐑
  Op degenen na die niet gestemd hebben.

   • Domme mensen gaan altijd het meest prat op hun intelligentie. Ze zullen altijd zeggen (of denken): “Je denkt toch niet dat ik gek ben?!” Hun grootste eigenwaarde ligt op het vlak van intelligentie.

    • @John…

     Een slimme aap doet de juiste kunstjes en krijgt dan beloningen. Een intelligente aap is op zoek naar de uitgang om in vrijheid bananen te zoeken.

     Slimheid en intelligentie zijn niet hetzelfde. Intelligentie is wat wij zijn, intelligentie is het leven.
     Slimheid is wat we leren. Het ONDERwijs heeft ons afgeleerd om gewoon onze intelligentie (EIGENwijsheid/leven) te ZIJN en ons aangeleerd om onze slimheid (ego) te zijn. We zijn letterlijk afgerichte circusapen tot we ons ego loslaten.

     Kijk de film Madagascar… de meeste mensen zijn zoals de leeuw; bang, verwend, levend in een illusie, afhankelijk van verlangens en luxe, zelfoverschatting en onwetendheid. De mensen op FN zijn als de Zebra; onderzoekend, nieuwsgierig en op zoek is naar waarheid en daarmee de vrijheid van autonoom ZIJN.

     Slimme mensen vinden zichzelf intelligente mensen, terwijl ze eigenlijk domme mensen zijn die de intelligente mensen als domme mensen neerzetten, en omdat ze met meer zijn, zien ze dat als de waarheid.

     Als de leugen regeert, wordt de waarheid vermoord. Als slimheid regeert wordt de intelligent vermoord. Er zijn slimme circusapen en er zijn intelligente circusapen.

      • Goed punt John en dat zou wel kunnen kloppen. Ergens in de tijd van Plato zijn we ook van een wereld obv natuur, overgestapt op een wereld obv mechaniek. De natuurlijke wereld heeft bijv. ook 13 maanden, maar 12 boekhoudkundig (mechanisch) makkelijker. Ergens zijn we begonnen met afronden en daarin hebben we in duizenden jaren tijd een hele dimensie uit het bestaan gschaafd. Duizenden jaren een maand van het jaar afhalen en uiteindelijk mis je decennia aan afgeronde jaren. Dat kan ook verklaren waarom de maya kalender het eind vd wereld voorspelde in 2012 en dat bleek later 10jr te vroeg. Mogelijk omdat die 10jr waren verdwenen door de afgeronde maanden. Er klopt niks meer van de wereld omdat we lang lang lang geleden zijn begonnen met mechanische tijd ipv natuurlijke tijd.

     • Lieneke van de kerk die normaal aanspreekbaar is was er vandaag weer. Ik wilde vragen of de kerk ook email heeft, want ik had een boodschap van Jezus. Maar na een paar woorden, ‘hebben ze van de kerk’, zei ze ja en liep grootmoedig door. Ze wordt over het algemeen gezien als een zwakbegaafd onschuldig iemand. Ze is klein van postuur. Ik probeer de schuld terug te brengen tot onschuld maar wel met enige waarneming, die gewoonlijk ontbreekt. Dus niet andersom, want dan wordt de mondiale corruptie afgewenteld op de details van het dagelijks leven, om je de adem te ontnemen zodat de kanker zich in iedereen kan nestelen. Natuurlijk als je het hebt over de Heer of alles daaraan verwant in de beschadigde hersenen van de gebruiker is het grootheidswaan waar grappen over seks de norm zijn. En ze vergeten dan weer snel dat het een grapje was. Nadat ik per toeval een ex-hoer uit Rotterdam gesproken had steeg de waardering voor me, ze vinden het geweldig als iemand als ik die altijd zo ethisch met de andere sekse omging (wat dat nu ook nog mag betekenen), achterblijft met een hoer dan wel een ouwehoer. Dan zijn ze tevreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in