Rechter weigert herstel Parler

7
© Parler

Federale rechter Barbara Rothstein wijst de eis van Parler af om het microblog van het bedrijf te herstellen, meldt NPR. Parler zal in beroep gaan.

Het is nu een paar weken geleden dat Amazon de honderden servers van Parler heeft afgesloten. Sindsdien werkt de dienst niet meer.

Maar Parler lijkt geen hulp te krijgen van het rechtssysteem.

Federale rechter Barbara Rothstein kiest nu de kant van Amazon en weigert het platform te herstellen.

“De rechtbank verwerpt elk voorstel dat het algemeen belang vereist dat [Amazon Web Services] de provocerende termen host die door sommige gebruikers van Parler worden gebruikt. In dit stadium, in het licht van het verlenen van een bevel”, verklaart Rothstein uit.

De rechter beweert ook dat het Parler was die de overeenkomst met Amazon brak, en niet andersom. Ze verwijst naar de “bestorming” van het Capitool in Washington.

“Dat incident was een tragische herinnering aan het feit dat ophitsende retoriek – sneller en gemakkelijker dan velen van ons hadden gehoopt – een legaal protest kan veranderen in een gewelddadige opstand”, vervolgt ze.

Maar Parler zal naar verwachting tegen de beslissing in beroep gaan.

“We zijn er nog steeds van overtuigd dat we uiteindelijk zullen winnen”, zegt Jeffrey Wernick van Parler volgens NPR.

Amazon: We schakelen Parler om middernacht uit van internet

  Antifa verschuilt zich lafjes achter politiebescherming bij MAGA-mars
Vorig artikelHonderden klimaatwetenschappers eisen onmiddellijke stopzetting van Bill Gates’ genocidale “zonnestralen verduistering”-project
Volgend artikelErger dan gedacht: 10 uitvoerende orders die Joe Biden op dag 1 van zijn termijn ondertekende
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Kom naar Telegram jongens!
  Hieronder een paar kanalen:

  frontnieuws
  TheDutchOven
  Nieuwshoorn
  Erkenbrand_Nederland
  schildenvrienden
  amaleknieuws
  AmRenOfficial
  markacollett
  etnostra
  TheConspiracyHole
  defendevropa
  covidredpills
  DevonStack
  ProudBoysUncensored

  • Chatgebruikers die veiligheid belangrijk vinden kunnen beter voor Signal dan Telegram kiezen, maar beide zijn een betere optie dan WhatsApp, zo stelt een onderzoeker van de University of Italian Switzerland. Signal en Telegram worden vaak als eerste genoemd wanneer het over veilige chatapps gaat.

   Toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Zo is in Signal alle communicatie end-to-end versleuteld, terwijl bij Telegram dit niet standaard in chats staat ingeschakeld. Het is daarnaast alleen beschikbaar voor de zogeheten Secret Chats tussen twee gebruikers. Voor groepsgesprekken is end-to-end encryptie niet in te stellen.
   https://www.security.nl/posting/687237/Onderzoeker%3A+Signal+geeft+betere+veiligheidsgarantie+dan+Telegram

 2. Nice. Wel jammer. Want ik maak expres geen gebruik van Facebook. Iedereen die ik ken maken elkaar alleen via Facebook helemaal kapot. Dus laat maar. Twitter is leuk als je gevolgd wil worden. Ook niks voor mij maar WhatsApp heeft echt mogelijk gemaakt dat ik toch met kameraden nog kan praten al zitten ze aan de andere kant van Nederland.

 3. Heel jammer. Ik heb geprobeerd om m’n oude lieverds uit te leggen wat signal is. En dat het beter zou zijn. Maar jij denkt dat iedereen klaar is en alles gelijk begrijpen kan. Maar ze zijn al blij dat ze kunnen WhatsAppen. En heel vaak geloven ze alleen het nieuws als het van de NOS komt. Anders is het nep. En het is al lastig genoeg om sommige artikelen zo te weergeven dat ze geloven dat het echt nieuws is. Heel veel ouderen zijn echt niet zo bijdehand als jij denkt. Maar ik heb het geprobeerd. Alleen snappen ze het niet dus doen ze het ook niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in