Rechter weigert herstel Parler

2
578
© Parler

Federale rechter Barbara Rothstein wijst de eis van Parler af om het microblog van het bedrijf te herstellen, meldt NPR. Parler zal in beroep gaan.

Het is nu een paar weken geleden dat Amazon de honderden servers van Parler heeft afgesloten. Sindsdien werkt de dienst niet meer.

Maar Parler lijkt geen hulp te krijgen van het rechtssysteem.

Federale rechter Barbara Rothstein kiest nu de kant van Amazon en weigert het platform te herstellen.

“De rechtbank verwerpt elk voorstel dat het algemeen belang vereist dat [Amazon Web Services] de provocerende termen host die door sommige gebruikers van Parler worden gebruikt. In dit stadium, in het licht van het verlenen van een bevel”, verklaart Rothstein uit.

De rechter beweert ook dat het Parler was die de overeenkomst met Amazon brak, en niet andersom. Ze verwijst naar de “bestorming” van het Capitool in Washington.

“Dat incident was een tragische herinnering aan het feit dat ophitsende retoriek – sneller en gemakkelijker dan velen van ons hadden gehoopt – een legaal protest kan veranderen in een gewelddadige opstand”, vervolgt ze.

Maar Parler zal naar verwachting tegen de beslissing in beroep gaan.

“We zijn er nog steeds van overtuigd dat we uiteindelijk zullen winnen”, zegt Jeffrey Wernick van Parler volgens NPR.

Amazon: We schakelen Parler om middernacht uit van internet

2 REACTIES

 1. Kom naar Telegram jongens!
  Hieronder een paar kanalen:

  frontnieuws
  TheDutchOven
  Nieuwshoorn
  Erkenbrand_Nederland
  schildenvrienden
  amaleknieuws
  AmRenOfficial
  markacollett
  etnostra
  TheConspiracyHole
  defendevropa
  covidredpills
  DevonStack
  ProudBoysUncensored

  • Chatgebruikers die veiligheid belangrijk vinden kunnen beter voor Signal dan Telegram kiezen, maar beide zijn een betere optie dan WhatsApp, zo stelt een onderzoeker van de University of Italian Switzerland. Signal en Telegram worden vaak als eerste genoemd wanneer het over veilige chatapps gaat.

   Toch zijn er enkele belangrijke verschillen. Zo is in Signal alle communicatie end-to-end versleuteld, terwijl bij Telegram dit niet standaard in chats staat ingeschakeld. Het is daarnaast alleen beschikbaar voor de zogeheten Secret Chats tussen twee gebruikers. Voor groepsgesprekken is end-to-end encryptie niet in te stellen.
   https://www.security.nl/posting/687237/Onderzoeker%3A+Signal+geeft+betere+veiligheidsgarantie+dan+Telegram

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here