Hier laat de politie de demonstranten het Capitool binnen

2

De vermeende bestorming van het parlementsgebouw van het Amerikaanse Capitool heeft wereldwijd veel aandacht gekregen, en in de VS eisen prominente Democraten en de CNN dat Donald Trump voor het gerecht wordt gesleept omdat hij zou hebben aangezet tot het binnendringen van het gebouw. Maar nu heeft het Zweedse nieuwsorgaan Fria Tider een video gepubliceerd die laat zien hoe de politie zonder begrijpelijke reden een grote groep demonstranten het gebouw binnenlaat.

Backup:

Is het gebouw van het Amerikaanse Capitool woensdag bestormd, of hebben de autoriteiten de demonstranten binnengelaten en vervolgens een ongewapende demonstrant neergeschoten?

Over die vraag wordt heftig gedebatteerd op sociale media na een video die laat zien hoe de politie van het Capitool een grote groep demonstranten door een deur het gebouw binnen laat gaan.

De demonstranten aarzelen eerst om het gebouw binnen te gaan en één van hen gaat ervan uit dat de deuropening een valstrik is. “Ze zullen ons opsluiten”, hoort men in de video zeggen. Maar de politie verzekert dat het alleen maar is om verder te gaan.

“Ik ben het daar niet mee eens, maar ik respecteer het”, zegt een politieagent tegen de demonstranten als ze het gebouw binnenkomen.

De autoriteiten hebben nog geen officiële verklaring gegeven voor wat er op de video gebeurt. Geen enkele Amerikaanse mainstream media had de video zelfs om 22 uur op vrijdagavond Nederlandse tijd opgemerkt. In plaats daarvan werd er op CNN gediscussieerd over hoe Donald Trump het best verantwoordelijk kan worden gesteld voor het binnendringen in het Capitool en welke straf hij zou moeten krijgen.

Kritiek: de indringers in het Capitool werden “binnengelaten” door de politie

  Staat president Trump op het punt de "Insurrection Act" in te roepen en regeringsfunctionarissen die betrokken zijn bij de verkiezingsfraude te arresteren?
Vorig artikelZes sterfgevallen na Coronavaccinatie sinds jaarwisseling
Volgend artikelReactie op zuiveringsactie techgiganten: Trump wil zijn eigen social-mediaplatform lanceren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. De politie weet heel goed wat er achter de schermen afspeeld door de linkse fascistische elite en daarom hebben ze die stillekes binnen gelaten…
    Links= het facisme in deze tijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in