Rassengeschillen zijn toegenomen als gevolg van Black Lives Matter

1

55 procent van de Britten is van mening dat de Marxistische rassenidentiteitsorganisatie BLM de spanningen tussen de verschillende rassen heeft doen toenemen.

The Guardian noemt een onderzoek van Opinium, waaruit blijkt dat 55 procent van de volwassen Britten van mening is dat de spanningen zijn toegenomen na de vaak gewelddadige demonstraties van de BLM-beweging. Slechts 17 procent gelooft dat de spanningen zijn afgenomen. Het is het vermelden waard dat ook 44 procent van de etnische minderheden zelf in het Verenigd Koninkrijk van mening is dat de spanningen zijn toegenomen.

Meer beleving van discriminatie

De organisatoren achter de BLM-beweging beweren dat hun demonstraties alleen bestaande tegenstrijdigheden blootleggen. Tegelijkertijd wordt een toename gemeld onder zwarten die zich gediscrimineerd achten van 74 procent in 2019 naar 81 procent dit jaar.

Ook vanuit de Chinezen wordt een toename van discriminatie gemeld, die in de loop van het jaar is gestegen van 68 procent naar 76 procent. Dit zou volgens The Guardian te wijten zijn aan Covid-19, dat afkomstig is uit Wuhan in China. Onder Aziaten in het algemeen geeft 71 procent aan dat zij het afgelopen jaar discriminatie hebben ervaren vanwege hun afkomst.

“De BLM heeft de raciale spanningen niet verhoogd, maar heeft ze misschien wel duidelijker gemaakt”, zegt Adam Elliott-Cooper, woordvoerder van de BLM in het Verenigd Koninkrijk.

“Roei blanke suprematie uit”

Net als in de Verenigde Staten en Nederland waren de demonstraties van de BLM-beweging in Groot-Brittannië vaak gewelddadig. Symbolen van Groot-Brittannië werden aangevallen, vlaggen werden verbrand, monumenten werden vernield en standbeelden werden vernietigd. Daarnaast werden winkels geplunderd en werden meningtegenstanders  mishandeld.

  Boris' salvo van vrijheid: Johnson annuleert de pandemie in Engeland

Volgens de website van de BLM-beweging is het doel van de beweging om “de blanke overheersing uit te roeien” en om “de macht op lokaal niveau te consolideren om in te grijpen tegen het geweld tegen zwarten van de staat en haar burgerwacht”. De Nigeriaanse minister voor gendergelijkheid Kemi Badenoch heeft er bij de scholen op aangedrongen de BLM-beweging niet te steunen of haar politieke boodschap in de klas over te brengen.

Zwarte getuige filmt en juicht wanneer blanke politieagenten door het hoofd worden geschoten

Vorig artikelBoodschap acteur Jon Voight: Trump is de enige man die de Verenigde Staten kan redden
Volgend artikelVijf video’s – Vijf staten waar de stemmen live op TV van president Trump naar Biden worden uitgewisseld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Dat was toch ook de bedoeling van die negers, om haat te verspreiden.
    Nou, ze hebben hun zin gekregen, nou moet niemand ze meer.
    Hebben ze nog meer om over te zeiken, van dat wat ze zelf begonnen zijn.
    Gefeliciteerd er mee.
    Het is ze dan toch gelukt om iedereen tegen mekaar op te stoken en uit te spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in