Rassengeschillen zijn toegenomen als gevolg van Black Lives Matter

1
749
Minneapolis, rellen BLM

55 procent van de Britten is van mening dat de Marxistische rassenidentiteitsorganisatie BLM de spanningen tussen de verschillende rassen heeft doen toenemen.

The Guardian noemt een onderzoek van Opinium, waaruit blijkt dat 55 procent van de volwassen Britten van mening is dat de spanningen zijn toegenomen na de vaak gewelddadige demonstraties van de BLM-beweging. Slechts 17 procent gelooft dat de spanningen zijn afgenomen. Het is het vermelden waard dat ook 44 procent van de etnische minderheden zelf in het Verenigd Koninkrijk van mening is dat de spanningen zijn toegenomen.

Meer beleving van discriminatie

De organisatoren achter de BLM-beweging beweren dat hun demonstraties alleen bestaande tegenstrijdigheden blootleggen. Tegelijkertijd wordt een toename gemeld onder zwarten die zich gediscrimineerd achten van 74 procent in 2019 naar 81 procent dit jaar.

Ook vanuit de Chinezen wordt een toename van discriminatie gemeld, die in de loop van het jaar is gestegen van 68 procent naar 76 procent. Dit zou volgens The Guardian te wijten zijn aan Covid-19, dat afkomstig is uit Wuhan in China. Onder Aziaten in het algemeen geeft 71 procent aan dat zij het afgelopen jaar discriminatie hebben ervaren vanwege hun afkomst.

“De BLM heeft de raciale spanningen niet verhoogd, maar heeft ze misschien wel duidelijker gemaakt”, zegt Adam Elliott-Cooper, woordvoerder van de BLM in het Verenigd Koninkrijk.

“Roei blanke suprematie uit”

Net als in de Verenigde Staten en Nederland waren de demonstraties van de BLM-beweging in Groot-Brittannië vaak gewelddadig. Symbolen van Groot-Brittannië werden aangevallen, vlaggen werden verbrand, monumenten werden vernield en standbeelden werden vernietigd. Daarnaast werden winkels geplunderd en werden meningtegenstanders  mishandeld.

Misdaden tegen de mensheid - Britse regering geeft 21e rapport vrij over bijwerkingen van de COVID-vaccins

Volgens de website van de BLM-beweging is het doel van de beweging om “de blanke overheersing uit te roeien” en om “de macht op lokaal niveau te consolideren om in te grijpen tegen het geweld tegen zwarten van de staat en haar burgerwacht”. De Nigeriaanse minister voor gendergelijkheid Kemi Badenoch heeft er bij de scholen op aangedrongen de BLM-beweging niet te steunen of haar politieke boodschap in de klas over te brengen.

Zwarte getuige filmt en juicht wanneer blanke politieagenten door het hoofd worden geschoten

1 REACTIE

  1. Dat was toch ook de bedoeling van die negers, om haat te verspreiden.
    Nou, ze hebben hun zin gekregen, nou moet niemand ze meer.
    Hebben ze nog meer om over te zeiken, van dat wat ze zelf begonnen zijn.
    Gefeliciteerd er mee.
    Het is ze dan toch gelukt om iedereen tegen mekaar op te stoken en uit te spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here