Polen erkent Biden niet als winnaar

2
© Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)

De Poolse minister van Buitenlandse Zaken Zbigniew Rau heeft aangekondigd dat het land Joe Biden niet zal erkennen als de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In tegenstelling tot veel andere Europese landen wil Polen afwachten hoe de politieke en juridische situatie in het land zich ontwikkelt.

De conservatieve regering van het land heeft tijdens de laatste ambtstermijn goede betrekkingen gehad met de Trump-regering en heeft onder andere militaire steun en een permanente militaire aanwezigheid van de VS op Poolse bodem toegezegd gekregen.

Tegelijkertijd zijn de betrekkingen tussen Polen en andere EU-landen verslechterd, omdat Polen heeft verklaard dat het de massale immigratie niet zal accepteren en de islam als een bedreiging voor de Poolse cultuur en waarden heeft bestempeld. De EU heeft op haar beurt Polen ervan beschuldigd door autoritaire krachten te worden geregeerd en een gebrek aan democratie te hebben.

De Poolse president heeft Joe Biden gefeliciteerd met een succesvolle verkiezingscampagne, maar zal pas op zijn vroegst op 14 december, wanneer de president formeel door de kiesmannen is gekozen, officieel als winnaar van de verkiezingen erkennen.

Mocht de juridische onduidelijkheid over wie daadwerkelijk de verkiezingen heeft gewonnen ook daarna nog blijven bestaan, dan kan het tot eind januari duren voordat er officieel een winnaar wordt gekozen en in dat geval zal Polen tot die tijd wachten, schrijft Reuters.

“Het hangt allemaal af van de politieke en juridische ontwikkelingen in de Verenigde Staten”, zo verklaarde de minister van Buitenlandse Zaken op de Poolse radio.

Vermeldenswaardig is dat Joe Biden tijdens zijn verkiezingscampagne Donald Trump bekritiseerde voor het geven van zijn steun aan vermeende autoritaire leiders en regimes in de wereld en wees op Polen als voorbeeld hiervan.

Internet lacht om deze BLM-foto waarop bijna alleen blanken demonstreren voor diversiteit

  Dit gebeurt er als er een onduidelijk verkiezingsresultaat is - volgens de Amerikaanse grondwet
Vorig artikelLinkse meute probeerde Coronademonstranten te vermoorden
Volgend artikelWetenschappers schrijven hoge hoeveelheden aluminium in de hersenen van autistische kinderen toe aan vaccins
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Is het een reeds lang bestaande gewoonte om iemand de zégt te hebben gewonnen maar waartegen nog diverse rechtszaken lopen, te erkennen als “winnaar” ? Of betreft het slechts een beleefdheid-gebaar ?
    Wát heb ik met Polen aan de pet, ben er een paar keer geweest en weet , dat er momenteel een regering zetelt die voor haar eigen land én volk opkomt. Dit i.t.t. Pinokkio en consorten.

  2. Zal hier niet gebeuren met deze kloonen regering en Koninglijke nep fam , belastingen al uit de geboortetrust van ons allemaal gehaald door de élite en overheid, en dan het volk het nog een x laten betalen om toe te voegen in hun Vermogens .Belasting is de Rente vd elite en overheid van het geld dat zij leende vd de elitaire privaat banken. Dus wij betalen 2x

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in