Poetin is geen militair generaal. Hij is een modernistisch leider, een geoefend spionmeester en strateeg, die begrijpt dat oorlog een voortzetting is van politiek met andere middelen (Clausewitz). Dienovereenkomstig moeten wij, als wij de motieven van Poetin willen bevatten, afzien van pogingen om de militaire campagne van Rusland te beoordelen in termen van “strikte militaire doelstellingen.” In plaats daarvan moeten wij de militaire campagne zien als een politiek instrument dat een wereldwijde en regionale geopolitieke verschuiving op gang moet brengen en wel op een mammoetschaal, schrijft Gilad Atzmon.

Het is duidelijk dat het leger van Poetin zijn best doet om burgerslachtoffers te vermijden. Het gebruikt belegeringstactieken, in tegenstelling tot de barbaarse Amerikaanse “Shock and Awe” doctrine. Bovendien doet het Russische leger zijn best om het Oekraïense leger niet te ontmantelen. In plaats daarvan omsingelt het steden en snijdt het het Oekraïense leger in het Oosten en Zuiden van het land de pas af. Het Russische leger heeft het vermogen van Oekraïne om zich te hergroeperen, laat staan een tegenaanval uit te voeren, uitgeschakeld. Westerse militaire analisten zijn het erover eens dat het duidelijke bewijs van de groeiende invaliditeit van het Oekraïense leger is, dat het Oekraïense leger er niet in geslaagd is het 60 km lange Russische konvooi op weg naar Kiev ernstig te beschadigen, ondanks het feit dat het konvooi meer dan 10 dagen heeft stilgestaan. In de afgelopen 24 uur heeft Rusland het Westen duidelijk gemaakt dat elke westerse militaire levering aan Oekraïne behandeld zal worden als een legitiem militair doelwit. Met andere woorden, het eliteleger van Oekraïne in het Oosten is nu een ter ziele gegane strijdmacht; het kan de steden verdedigen, het kan guerrilla-aanvallen uitvoeren op de uitgerekte Russische militaire logistiek, maar het kan zich niet hergroeperen tot een strijdmacht die het strijdtoneel kan veranderen.

  Het Westen dreef Oekraine tot oorlog en Kiev betaalt nu de slagersrekening

Het leger van Poetin, daar zijn militaire deskundigen het over eens, beschikt over een enorme vuurkracht. Het is nauwelijks een geheim dat de Russische artillerie een dodelijke kracht is en dat er nergens ter wereld een strijdmacht is die daaraan kan tippen. De militaire beweegredenen daarvoor zijn duidelijk. De USSR heeft nooit vertrouwd op de kwaliteit en de trouw van zijn voetvolk. Terwijl zij rekende op het massa-effect van de soldaten, hun enorme aantallen, vond zij ook de middelen, de technologie, de tactiek en de doctrine uit om de strijd van veraf te winnen, als voorbereiding op het binnentrekken van de massa’s. Het was de Rode artillerie die het 3e leger van het Reich vernietigde. Op dezelfde manier is het platgooien van vijandelijke steden iets waar de USSR en het moderne Rusland befaamd om zijn. Rusland geniet van dit vermogen, maar het heeft er tot nu toe van afgezien het in Oekraïne in te zetten. Rusland heeft dit vermogen getoond in plaats van het in te zetten. Volgens militaire analisten is Rusland nog niet eens begonnen zijn superieure luchtmacht te gebruiken, behalve dan zijn totale luchtoverwicht over Oekraïne te verzekeren.

De tactiek van het Russische leger is geweest druk uit te oefenen op de buitenwijken van de steden, door de Russische militaire macht te demonstreren en dan corridors te openen voor humanitaire konvooien. En dit is de truc. Rusland creëert een vluchtelingenstroom naar het westen. Door het verbod van de Oekraïense regering voor mannen van 18-60 jaar om het land te verlaten, hebben wij het over vrouwen en kinderen. Tot nu toe zijn er ongeveer 2,5 miljoen Oekraïense vluchtelingen, maar dit aantal zou nog dramatisch kunnen toenemen. En dan volgt de vraag: zal Duitsland blij zijn om nog eens een miljoen vluchtelingen op te nemen die geen beroepsbevolking zijn? Hoe zit het met Frankrijk en Groot-Brittannië, de VS, Canada, al die landen die Zelensky en Oekraïne in een oorlog hebben geduwd, maar die er snel bij waren om het Oekraïense volk aan hun lot over te laten?

  De VS heeft geen granaten meer - Betekent dat niet dat de oorlog verloren is?

Vroeg of laat, denkt Poetin, zal Europa zijn hele lijst van eisen aanvaarden en de lijst van sancties opheffen, en hem misschien zelfs compenseren voor zijn verliezen op de olieverkoop, alles in een wanhopige poging om de tsunami van Oekraïense vluchtelingen te stoppen. Tegen de tijd dat de kanonnen zijn afgekoeld, zullen veel Oekraïners misschien liever in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Polen blijven. Dit zal, althans in de ogen van Poetin, leiden tot een demografische verschuiving in het etnische evenwicht ten gunste van de Russische etnische groepen in Oekraïne. Binnen de context van zo’n verschuiving zal Poetin de situatie in zijn buurstaat met politieke en zelfs democratische middelen kunnen overheersen.

Het plan van Poetin is niet nieuw. Het is reeds geslaagd in Syrië.

Toen het Westen besefte dat Syrië te voet was naar Europa, heeft het heel snel toegestaan dat Poetin de strijd voor Assad won ten koste van Amerika’s hegemonie in het Midden-Oosten. Poetin hanteert nu in wezen dezelfde tactiek. Hij mag dan wreed of zelfs barbaars zijn, dom of irrationeel is hij niet.

De hamvraag is hoe het mogelijk is dat onze Westerse politieke en media-elite geen flauw benul hebben van Poetin en de zetten van Rusland? Hoe is het mogelijk dat niet één Westerse militaire analist de puntjes met elkaar kan verbinden en door de mist van deze afschuwelijke oorlog heen kan kijken? De reden ligt voor de hand: geen enkele begaafde ziet tegenwoordig nog een carrière in het leger of in overheidsdienst. Begaafden verkiezen het bedrijfsleven, de banken, de high tech, de data- en mediagiganten. Het resultaat is dat de westerse generaals en inlichtingen-experts niet erg begaafd zijn. De situatie van onze Westerse politieke klasse is nog bedroevender. Niet alleen zijn onze politici diegenen die niet begaafd genoeg waren om de weg van het bedrijfsleven te bewandelen, zij zijn ook bij uitstek onethisch. Zij zijn daar om de meest sinistere plannen van hun globalistische meesters te verwezenlijken en zij doen dat allemaal op onze kosten.

  Professor noemt Oekraïens tegenoffensief suïcidaal: "Ze maken geen kans"

Ik twijfel er niet aan dat een ervaren politica als Angela Merkel de situatie in Oekraïne niet zou hebben laten escaleren tot een wereldwijde ramp. Zij was, net als Poetin, goed opgeleid voor haar taak, en begreep het diepe onderscheid tussen strategie en tactiek. Zij was, net als Poetin, opgeleid om vijf stappen vooruit te denken. Voor zover ik kan nagaan is er niemand in het Westen die Poetin begrijpt, die zijn gedachten kan lezen. In plaats daarvan schrijven zij de Russische leider psychotische trekken toe, in een wanhopige poging om de diepte te verbergen van de hopeloze en tragische situatie die het Westen zichzelf en Oekraïne in het bijzonder heeft aangedaan.

Intussen neemt Poetin de meest spectaculaire maatregelen om zijn leven en zijn regime te beschermen. Wij in het westen vinden het “lachwekkend”, maar Poetin weet heel goed dat de enige manier waarop het Westen met zijn eigen onvermogen kan omgaan, is door hem en zijn regime op de een of andere manier uit te schakelen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dankzij de oorlog van Poetin in Oekraïne: De race om de “Grote Reset” is begonnenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelBullous pemphigoid: 78-jarige man krijgt gruwelijke huidaandoening één dag na tweede Pfizer mRNA injectie, overlijdt drie maanden later
Volgend artikelWat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Poetin is wel ter dege irrationeel,zit verstopt in zijn kantoor en denkt dat hij wel ff ditalles kan bewerkstelligen.. zonder de consequenties te accepteren is strategisch niets goed uitgedacht, vluchtelingen opvang… slachtoffers…lockdown…. corona…en zijn eigen volk wat door de sancties.. niets meer van wil weten.

  Hele bevolking gaat muiten ,want we zijn behoorlijk met elkaar verbonden via de sociale media>> de meeste mensen willen dit helemaal niet en zo verliest hij aardig zijn populariteit,zometeen is heel Rusland afgesneden van de rest van de wereld,waar zeker nog minstens een derde russen wonen en dan alle families… zelfs het leger ziet het al niet meer zitten

  • Wat is er irrationeel aan Poetin? De oorlog in Syrië die hij gewonnen heeft tegen het westen? Of het conflict in Kazachstan dat hij onlangs beslecht heeft. Ik heb geen kristallen bol maar Oekraïne lijkt mij niet aan de winnende hand. Ook uw stelling dat Rusland afgesneden zou zijn van de rest van de wereld en daardoor in de problemen zal komen vind ik getuigen van een hele eenzijdige visie. Rusland lijkt bondgenootschap te hebben aan China en India, toch goed voor 1/3 van de wereldbevolking. U heeft natuurlijk gelijk dat oorlog voeren pijn doet voor de bevolking en daarom zal een deel van de bevolking altijd tegen oorlog zijn, ook in Rusland. Maar het westen is zo’n 15 jaar geleden een oorlog tegen Poetin begonnen en die zal ook onze bevolking wel eens harder kunnen raken dan u denkt. Bovendien heeft Poetin aangegeven naar uiterste middelen te grijpen mocht Rusland in gevaar komen. Is dit wat u wilt?

  • Beste rarewereld,

   Uit jouw schrijven kan ik opmaken dat de westerse media een aardige grip op je heeft.
   Je schrijft daarbij nogal wat persoonlijke aannames die je verder niet onderbouwd.
   In tegenstelling tot Reknir, die gebeurtenissen/feiten aanhaalt die wel degelijk kloppen.

  • Ongeveer 80% van de wereld vaardigde geen sancties uit tegen Rusland. Door Rusland uit te sluiten van Swift en de Russo-Orthodoxe beschaving te cancelen, laat het Westen zien dat het een totaal onbetrouwbare handelspartner is. Het gevolg hiervan zal zijn dat nog meer landen naar een alternatief gaan voor Swift en de rug zullen keren naar de dollar als wereldhandelsmunt. De petrodollar is wat de VS op de been houdt.

 2. Het is oliedom geweest Poetin te provoceren. Poetin heeft zover ik kan zien altijd duidelijk aangegeven waar zijn grenzen lagen. Tegelijkertijd heeft Poetin ook altijd de autonomie van andere mogendheden gerespecteerd. De belachelijke pogingen om Poetin de schuld te geven van cyberaanvallen, de verkiezingen die Trump gewonnen heeft of een Russische journalist die met Po-210 vergiftigd is in 2008, is een jammerlijke poging van onze elite om Poetin neer te zetten als een agressor. Het is overduidelijk dat de oorlog van het westen tegen Poetin ongeveer 15 jaar geleden is begonnen. Dit is ontzettend dom omdat Poetin onlangs heel duidelijk heeft aangegeven dat mocht deze oorlog escaleren, er geen winnaars zouden zijn. Als ik tot de westerse elite behoorde zou ík maar eens beginnen Poetin heel snel serieus te nemen als het al niet te laat is want ik kan me zo voorstellen dat Poetin in een overwinningsroes geraakt. Maar onze elite lijkt gespeend van elke vorm van logica en gezond verstand. Ze lijken in paniek te zijn en ik zie niet in waarom/waardoor? Ook dat hele Covid gedoe of het klimaatverhaal mist iedere vorm van logica en gezond verstand.

 3. Frau Merkel is nog geen half jaar weg en er is oorlog, misschien een wereldoorlog. Annalene Baerbock en de rest van de wokies krijgen dat wel voor elkaar.

  • Beste Pittvd Berk,

   Frau Merkel is echter de oorzaak geweest dat er een onderdeel van de wensen van de Cabal uitgevoerd werd; De enorme toevloed van “vluchtelingen” uit moslimlanden.
   Omvolking staat immers ook op de agenda van de Cabal (Soros)

   • en nog onze situatie van gas en olie afhankelijkheid Dank u !!!
    De ouders van Merkel zijn na de 2e wereld oorlog Vrijwillig naar Oost-Duitsland verhuist
    Daarom haar goede verstandhouding met Putin .
    Trouwens de hele kliek EU bestuurders zijn achterlijke boerkes
    Eerst hun belang en daarna misschien het onze

 4. L.S.

  Een pro- Russisch verhaaltje meer niet.
  Putting had verwacht Oekraïne in minder dan 1 week naar zijn hand te zetten. Helaas voor hem, hij is nog steeds aan het modderen door ziekenhuizen en woonwijken plat te schieten. Waar is nu dat machtige Rusland??? Een staatje als Oekraïne heeft al veel problemen.
  Hij is zo bang voor het echte nieuws dat iedere Rus die protesteert het gevang in gaat Vele Russen ontvluchten Rusland op dit moment,
  En dat wilde ik nu even kwijt

  • Als hij de tactiek van de verschroeide aarde toegepast had zoals Amerika dat afgelopen jaren deed was het in een dag beslist Of wel steden plat bombarderen. Ook heeft nog geen 8% van zijn leger ingezet.
   Wat Poetin dacht en had verwacht is knap van jou in je glazen bol.
   Maar afwachten en wat de goed kant laat ik in het midden ik zou meer van twee slechte kante willen spreken.

  • Hou nou toch eens op iedereen te dwingen met pro Putin, pro Rusland te zijn die kritiek heeft op de WEF, Globalisten, Khazarische Maffia etc. etc. Of te denken dat je werkelijk in staat bent de complexiteit van deze oorlog, de Krim situatie, die al 8 jaar duurt, te kunnen interpreteren, duiden. MSM nieuws. Netanyahu wilde settlers op de West Bank huisvesten in de Krim en daar een tweede Joodse staat stichten. Of toevoegen aan zijn pipedream van Het Greater Israel plan. Wat ook Syrie in zijn geheel bevat. Of putin te vertrouwen is zou ik niet weten. Hij heeft zijn WW II kennis/info niet op orde. Over de Bolsjevistisch communistische revolutie heeft hij het niet en Stalin noemt hij niet eens. Westerse info wb Hitler terwijl meerdere voorvallen tt WW II grondig onderzocht zijn en de waarheid ervan bewezen is. De vele oorlogsmonumenten aan de grens Finland Rusland maakte mij duidelijk dat dit een gruwelijke oorlog betrof. Dat de revolutie in de Ukraine 2014 een coup georkestreerd vanuit het Westen en Israel was, was mij toen al duidelijk. Net als de gruwelijke oorlogsmisdaden die ze pleegden in de Oostelijke provincies. Ook door NL voortdurend Separatisten genoemd. Marionetten ook door het westen geplaatst om het land te besturen. Of liever gezegd uit te voeren wat hen werd opgedragen. Soros heeft het in 2014 interview over hoe hij een Soros Keizerrijk aan het creeeren is wat de ingestortte Sovjet Unie gaat verplaatsen. Een man die als hobby heeft staten te breken, te creeeren om zo zo veel mogeljik winst the maken. Westerse maatschappijen ontwricht op iedere mogelijke manier. BLM, Covid etc. Ondertussen Liefdadigheid predikend. Kaag, Prinses Mabel, etc. grote fans van de man. Putin Vrij Metselaar. Overgenomen door een specifieke groep in de wereld. WW II georkestreerd door franse Vrij Metselaars. Zou Putin werkelijk tegen hen die daar aan de touwtjes trekken in gaan. Of wordt dit allemaal georkestreerd om alle Europesse staten te vernietigen en het gehele EU blanke ras uit te roeien. Zo veel mogelijk wereldpopulatie reductie en deze planeet voor slechts een selecte groep. Of maken ze plaats vrij voor die buitenaardsen die hier naar toe willen komen. Zoveel verhalen, zoveel perspectieven. Meerdere universitaire studies die aantoonden dat conflicten op andere manieren op te lossen zijn dan door oorlogen. Oorlog produceert giga winsten. Of zoals een beveiliger in Irak zei, 35.000 euro inkomen per mnd. Als het conflict hier afgelopen is moeten we ergens anders een conflict creeeren om ons inkomen veilig te stellen. Amerikanen, Canadezen die in de Ukraine gaan vechten 60.000 dollar per maand. En dan nog de oorlogs videogames verslaafden, die verveeld raakten van de computersimulaties en wel eens echt willen vechten. In tt WW II, waar soldaten vijanden niet neer konden schieten/doden, zijn er nu steeds meer mannen die het een kick vinden een ander te doden. Of zoals een sniper in Israel het benoemde, Het geeft mij het gevoel God te zijn, te beslissen over het leven van een palestijn die daar nietsvermoedend beneden loopt.

 5. De VS en de NAVO zijn nooit gesanctioneerd voor het starten van oorlogen. Waarom?

  De reactie op de Russische aanval op Oekraïne, wat je er ook van vindt, heeft de dubbele moraal van het Westen blootgelegd
  Robert Bridge – 2 Mar, 2022 RT

  Het Westen heeft een extreem standpunt ingenomen tegen Rusland over zijn invasie in Oekraïne. Deze reactie legt een hoge mate van hypocrisie bloot, aangezien door de VS geleide oorlogen in het buitenland nooit de bestraffende reactie hebben gekregen die ze verdienden.
  Als de huidige gebeurtenissen in Oekraïne iets hebben bewezen, dan is het wel dat de Verenigde Staten en hun trans-Atlantische partners in staat zijn om te rauwdouwen over een met granaten geschokte planeet – in Afghanistan, Irak, Libië en Syrië, om maar een paar hotspots te noemen – met bijna totale straffeloosheid. Ondertussen worden Rusland en Vladimir Poetin tegenwoordig in bijna elke reguliere media-publicatie afgeschilderd als de wederkomst van nazi-Duitsland voor hun acties in Oekraïne.

  Laten we eerst iets duidelijk maken. Hypocrisie en dubbele moraal alleen zijn geen rechtvaardiging voor het openen van vijandelijkheden door welk land dan ook. Met andere woorden, alleen omdat de NAVO-landen sinds 2001 een pad van moedwillige vernietiging over de hele wereld hebben ingeslagen zonder ernstige gevolgen, geeft dit Rusland, of welk land dan ook, geen morele vrijheid om zich op een vergelijkbare manier te gedragen. Er moet een overtuigende reden zijn voor een land om het gebruik van geweld toe te staan en zich daarmee te committeren aan wat als ‘een rechtvaardige oorlog’ zou kunnen worden beschouwd. Dus de vraag: kunnen de acties van Rusland vandaag als ‘rechtvaardig’ of op zijn minst begrijpelijk worden beschouwd? Ik laat dat antwoord aan het betere oordeel van de lezer over, maar het zou ijdel zijn om enkele belangrijke details niet in overweging te nemen.

  Alleen voor de consumenten van fastfood nieuws in de reguliere media zou het een verrassing zijn dat Moskou al meer dan tien jaar waarschuwt voor uitbreiding van de NAVO. In zijn nu beroemde toespraak op de Veiligheidsconferentie van München in 2007, vroeg Vladimir Poetin de verzamelde wereldwijde powerbrokers op een schrijnende manier: “Waarom is het nodig om tijdens deze [NAVO]-uitbreiding militaire infrastructuur aan onze grenzen te leggen? Kan iemand deze vraag beantwoorden?” Later in de toespraak zei hij dat het uitbreiden van militaire middelen tot aan de Russische grens “op geen enkele manier verband houdt met de democratische keuzes van individuele staten.”

  Niet alleen werden de zorgen van de Russische leider beantwoord met de voorspelbare hoeveelheid minachting te midden van het oorverdovende geluid van krekels, de NAVO heeft sinds die dag nog vier landen het lidmaatschap verleend (Albanië, Kroatië, Montenegro en Noord-Macedonië). Als een gedachte-experiment dat zelfs een idioot zou kunnen uitvoeren, stel je de reactie van Washington voor als Moskou bijvoorbeeld een voortdurend uitbreidend militair blok in Zuid-Amerika zou bouwen.
  De echte reden voor het alarm van Moskou kwam echter toen de VS en de NAVO buurland Oekraïne begonnen te overspoelen met een duizelingwekkende reeks geavanceerde wapens te midden van oproepen tot lidmaatschap van het militaire blok. Wat kan er in hemelsnaam mis gaan? Voor Moskou begon Oekraïne een existentiële bedreiging voor Rusland te vormen.

  In december leverde Moskou, dat snel het einde van zijn geduld naderde, ontwerpverdragen af aan de VS en de NAVO, waarin ze eisten dat ze elke verdere militaire expansie naar het oosten stopzetten, ook door de toetreding van Oekraïne of andere staten. Het bevatte de expliciete verklaring dat de NAVO “geen enkele militaire activiteit zal uitvoeren op het grondgebied van Oekraïne of andere staten van Oost-Europa, de Zuidelijke Kaukasus en Centraal-Azië.” Opnieuw werden de Russische voorstellen door westerse leiders met arrogantie en onverschilligheid beantwoord.

  [Voordat ik ging slapen, zei mijn vrouw tegen me:
  “Dit Rusland is zo’n slecht land. Als Oekraïne lid wil worden van de NAVO, is het hun zaak en vrijheid. Rusland heeft niet het recht om in te grijpen, dit is slechts een excuus voor Rusland om Oekraïne binnen te vallen.”
  Dus ik zei niets, ik ging gewoon naar de keuken en nam een mes naar het bed, toen zei ik: “laten we gaan slapen.”
  Mijn vrouw keek me met grote ogen aan: “Wat ben je in godsnaam aan het doen, slapen met een mes?!?!”
  Ik zei: “Geen zorgen, laten we gaan slapen. Trouwens, slapen met een mes zijn jouw zaken niet en het is mijn vrijheid.”
  Mijn vrouw zei: “Hoe kan ik slapen als je met een mes slaapt? Wat als je me per ongeluk snijdt?]
  Ik zei: “Nou, je vertrouwt zelfs je man niet, hoe kun je verwachten dat Rusland Oekraïne of de NAVO vertrouwt? Ik slapen met een mes is net als dat Oekraïne toetreedt tot de NAVO.”]

  Hoewel mensen verschillende meningen zullen hebben over de schokkende acties die Moskou vervolgens nam, kan niemand zeggen dat ze niet gewaarschuwd waren. Het is tenslotte niet zo dat Rusland op 24 februari wakker werd en plotseling besloot dat het een prachtige dag was om een militaire operatie op het grondgebied van Oekraïne te starten. Dus ja, er zou een argument kunnen worden aangevoerd dat Rusland zich zorgen maakte over zijn eigen veiligheid als rechtvaardiging voor zijn acties. Helaas is hetzelfde misschien moeilijker te zeggen voor de Verenigde Staten en hun NAVO-handlangers met betrekking tot hun oorlogszuchtige gedrag in de loop van de afgelopen twee decennia.

  Neem het meest beruchte voorbeeld, de invasie van Irak in 2003. Deze rampzalige oorlog, die door de westerse media-hacks is bestempeld als een ongelukkige ‘inlichtingen-mislukking’, vertegenwoordigt een van de meest flagrante daden van niet-uitgelokte agressie in de recente geschiedenis. Zonder al te diep in de duistere details te duiken, beschuldigden de Verenigde Staten, die net de aanslagen van 9/11 hadden ondergaan, Saddam Hoessein van Irak van het herbergen van massavernietigingswapens. Maar in plaats van nauw samen te werken met de wapeninspecteurs van de VN, die ter plaatse waren in Irak om de beweringen te verifiëren, hebben de VS, samen met het VK, Australië en Polen lanceerden op 19 maart 2003 een ‘shock-and-awe’-bombardementencampagne tegen Irak. In een flits leden meer dan een miljoen onschuldige Irakezen de dood, verwonding of ontheemding door deze flagrante schending van het internationaal recht.

  Het Center for Public Integrity meldde dat de regering-Bush, in haar poging om de publieke steun voor het dreigende bloedbad te versterken, tussen 2001 en 2003 meer dan 900 valse verklaringen heeft afgelegd over de vermeende dreiging van Irak voor de VS en zijn bondgenoten. Maar op de een of andere manier hebben de westerse media, die de meest hondsdolle proliferator van militaire agressie zijn geworden, geen enkele fout ontdekt in het argument voor oorlog – dat wil zeggen, totdat de laarzen en het bloed op de grond lagen, natuurlijk.

  In een meer perfecte wereld zou kunnen worden verwacht dat de VS en hun bondgenoten werden onderworpen aan enkele strenge sancties in de nasleep van deze langdurige ‘fout’ van acht jaar tegen onschuldigen. In feite waren er sancties, alleen niet tegen de Verenigde Staten. Ironisch genoeg waren de enige sancties die het gevolg waren van dit waanzinnige militaire avontuur gericht tegen Frankrijk, een NAVO-lid dat samen met Duitsland de uitnodiging had afgeslagen om deel te nemen aan het Iraakse bloedbad. De wereldwijde hypermacht is niet gewend aan een dergelijke afwijzing, vooral niet van haar vermeende vrienden.

  Amerikaanse politici, zelfverzekerd in hun goddelijke uitzonderlijkheid, eisten een boycot van Franse wijn en flessenwater vanwege de “ondankbare” oppositie van de Franse regering tegen oorlog in Irak. Andere agitatoren voor oorlog verraadden hun gebrek aan ernst door erop aan te dringen dat het populaire menu-item dat bekend staat als ‘French Fries’ in plaats daarvan zou worden vervangen door de naam ‘Freedom Fries’. Dus het ontbreken van Frans Bordeaux, samen met het moeizame herschrijven van restaurantmenu’s, lijkt het enige echte ongemak te zijn geweest dat de VS en de NAVO hebben geleden omdat ze zonder onderscheid miljoenen levens verwoestten.

  Vergelijk nu deze fluwelen benadering van de VS en zijn bondgenoten met de huidige situatie waarbij Oekraïne betrokken is, waar de schalen van justitie duidelijk gebukt gaan onder Rusland, en ondanks zijn niet onredelijke waarschuwingen dat het zich bedreigd voelde door de NAVO-vooruitgang. Wat iemand ook mag denken van het conflict dat nu woedt tussen Rusland en Oekraïne, het kan niet worden ontkend dat de hypocrisie en dubbele standaarden die tegen Rusland worden geuit door zijn eeuwige tegenstanders, even schokkend als voorspelbaar is. Het verschil vandaag is echter dat er bommen afgaan.

  Afgezien van de strenge sancties tegen Russische individuen en de Russische economie, misschien het best samengevat door de Franse minister van Economische Zaken, die zei dat zijn land vastbesloten is om “een totale economische en financiële oorlog tegen Rusland” te voeren, is er een zeer verontrustende poging gedaan om het zwijgen op te leggen van nieuws en informatie afkomstig van die Russische bronnen die het westerse publiek de mogelijkheid zouden kunnen geven om de beweegredenen van Moskou te zien. Op dinsdag 1 maart besloot YouTube de kanalen van RT en Spoetnik te blokkeren voor alle Europese gebruikers, waardoor de westerse wereld een ander deel van het wereldwijde verhaal kon overnemen.

  Gezien de manier waarop Rusland is belasterd in het ‘rijk van leugens’, zoals Vladimir Poetin het land van zijn politiek gemotiveerde vervolgers noemde, denken sommigen misschien dat Rusland de non-stop bedreigingen verdient die het nu ontvangt. In feite is niets minder waar. Dit soort wereldwijde grootspraak, dat lijkt op een soort hersenloze campagne voor het signaleren van deugden die nu zo populair is in liberale hoofdsteden, naast het onnodig aanwakkeren van een toch al onstabiele situatie, gaat ervan uit dat Rusland het helemaal bij het verkeerde eind heeft, punt uit.

  Een dergelijke roekeloze benadering, die geen ruimte laat voor debat, geen ruimte voor discussie, geen ruimte om de kant van Rusland te zien in deze uiterst complexe situatie, garandeert alleen maar verdere impasses, zo niet een volledige wereldwijde oorlog, verderop op langs de weg. Tenzij het Westen actief op zoek is naar het uitbreken van de Derde Wereldoorlog, zou het raadzaam zijn om de afschuwelijke hypocrisie en dubbele moraal tegen Rusland te stoppen en geduldig te luisteren naar zijn meningen en versie van gebeurtenissen (zelfs die gepresenteerd door buitenlandse media). Het is niet zo ongelooflijk als sommige mensen misschien willen geloven.

  De uitspraken, standpunten en meningen in deze column zijn uitsluitend die van de auteur en vertegenwoordigen niet noodzakelijk die van RT.

  • Wat je vrouw niet weet is dat er in die Oostelijke provincies. waarschijnlijk ook in de Ukraine zelf vele Russen woonden en Slaven, een broedervolk wat ooit deel van Rusland was. Mensen, lokale bevolking die zich uitspraken dat te willen blijven, maar door het Westen gesteund gebombardeerd werden, gereduceerd tot 1/5 van de bevolking al in 2015. Donbass 2015 docu van Anne laure Bonnet. Kinderen die leven in schuilkelders en nooit de lucht zien. Een dode hond die het mijnenveld wat overal ligt niet slaagde over te steken. En dan de Krim. MSM nieuws. Netanyahu wilde daar een tweede joodse staat stichten en settlers van de West Bank huisvesten zonder de West Bank leeg te maken en terug te geven aan de Palestijnen. Al decennia houdt de Navo oefeningen aan de Russische grens en loopt ons te mindprogrammeren dat er een oorlog vanuit Rusland richting Westen dreigt. Al 8 jaar duurt deze oorlog, maar je vrouw zweeg over de vele slachtoffers en oorlogsmisdaden in de Donbass. 25-30 Biowapen laboratoria aan de grens met die provincies en Rusland die de lokale bevolking lopen te sprayen met pathogenen. Inclusief Operatie Seaspray waar dat vanaf schepen gebeurd. Vreemde ziektes die daar uitbreken. Soros heeft er ook 2 in Servie gecreeerd. Al iets dichterbij. En dan die amerikaanse kruisraketten in NL gericht op Rusland. 600.000 NL demonstranten in Den Haag die eisten dat ze weggehaald werden. PM Lubbers beloofde dat te doen. Deed niets en recent werden ze door de meest moderne US kernwapens vervangen. Niet door NL militairen te bedienen of te herkennen. Over vrijheid van gewone mensen gesproken. Tijd dat je vrouw wakker wordt.

 6. Rusland wil geen raketten in haar achtertuin en dus een neutrale bufferzone. Omgekeerd had Amerika in een zelfde situatie al duizend keer eerder aangevallen. Kom je iets te dicht in de buurt van Amerika dan vallen ze je land binnen en kun je een bommentapijt verwachten. Rusland had heel lang gewaarschuwd maar het was tegen dovemansoren gericht. Als de NATO niet al die jaren Rusland steeds verder had ingekapseld en steeds verder oostwaarts trok was Rusland zelfs van de Krim afgebleven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in