Een analist van de Duitse Stichting voor Wetenschap en Politiek voorspelt dat Rusland voor 2022 de hoogste gaswinsten in de geschiedenis zal zien, dankzij de sancties van de VS en de westerse mogendheden.

“Bijna de helft van de Russische begroting is gebaseerd op transacties met olie en gas. De staat verdient enorm aan de productiebelastingen en uitvoerrechten,” zegt Janis Kluge, een onderzoeker die vooral op Eurazië gebaseerde economie bestudeert.

“Zij ontvangt de inkomsten in roebels, en het bedrag wordt door twee factoren bepaald: ten eerste door de energieprijzen op de wereldmarkt, en ten tweede door de wisselkoers van de roebel,” voegde Kluge eraan toe.

Kluge is van mening dat de sancties averechts werken en er in feite toe leiden dat Rusland extra winst maakt, aangezien het Westen het zich niet kan veroorloven hun energie-export te ontzeggen, bericht Shane Trejo.

“De gasprijs op de fysieke markten is in het afgelopen jaar vervijfvoudigd. Dat betekent dat Gazprom recordopbrengsten zal hebben,” zei hij.

“Rusland plande de nationale begroting met een dollar-roebel wisselkoers van 72, maar nu is de roebel rond de 85, veel zwakker, maar met het oog op de energie-export is dat een voordeel. Als wij de olieprijs vermenigvuldigen met de wisselkoers van de roebel, dan blijkt dat Moskou inkomsten verwachtte van ongeveer 4.500 roebel per vat olie, maar veel meer krijgt, ongeveer 7.000 roebel,” voegde Kluge eraan toe.

De analist meent dat het effect zal zijn dat de Russische inflatie afneemt, en dat de sancties daardoor geen grote gevolgen voor de Russische economie zullen hebben.

  Rusland eist internationaal onderzoek na rapport Seymour Hersh over bomaanslagen Nord Stream

Rusland is ook geholpen door de weigering van China om mee te doen aan de kruistocht van het Westen om de globalistische Oekraïense marionettenregering overeind te houden, zoals reeds eerder bericht: China weigert toe te geven aan hun besluit om Rusland geen handelssancties op te leggen, te midden van het huidige Oekraïense conflict.

“Zoals wij herhaaldelijk hebben gezegd, zijn wij van mening dat sancties geen doeltreffende oplossing zijn om problemen op te lossen. Het is het consequente standpunt van China dat wij tegen alle onwettige unilaterale sancties zijn. China en Rusland zullen een normale handelssamenwerking blijven voeren in de geest van wederzijds respect, gelijkheid en wederzijds voordeel,” zei de woordvoerder van het Chinese Ministerie van Buitenlandse Zaken Wang Wenbin op een persconferentie op dinsdag.

De Chinezen benaderen het conflict gematigder dan de Westerse mogendheden, die de Russische president Vladimir Poetin vaak de volgende Hitler hebben genoemd te midden van een uitzinnige oorlogspropaganda die de aanloop naar de oorlog in Irak op kinderspel doet lijken.

“China steunt en stimuleert altijd alle diplomatieke inspanningen die bijdragen tot een vreedzame regeling van de crisis in Oekraïne en is verheugd over de start van de vreedzame onderhandelingen door Rusland en Oekraïne. Wij hebben er nota van genomen dat de twee partijen zijn overeengekomen binnenkort een nieuwe onderhandelingsronde te houden. Wij hopen dat zij de dialoog en het onderhandelingsproces kunnen voortzetten om een politieke regeling te vinden die tegemoetkomt aan de legitieme veiligheidsbelangen van beide partijen, gemeenschappelijke veiligheid in Europa tot stand brengt en de duurzame vrede en stabiliteit van Europa bevordert,” verklaarde Wang.

  Directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO is een kwestie van weken

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het is officieel! De Russische Centrale Bank heeft zojuist de Euro en de Amerikaanse dollar verpletterdVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelDe overgrote meerderheid van de mensen in het Westen heeft geen idee van de werkelijkheid waarin zij leven
Volgend artikel“De helse Westerse sancties zijn er niet alleen niet in geslaagd Rusland te verlammen, maar zijn in plaats daarvan als een boemerang naar het Westen teruggekeerd”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Als je toch al gas van Poetin koopt kan north stream 2 ook wel open. Koop je gewoon wat meer gas, probleem opgelost. Gas is 10 keer schoner dan biomassa. Hang de mensen die voor biomassa zijn eens 3 minuten met hun kop boven de schoorsteen van zo’n oven. Timmermans als eerste haha.

 2. Hoeveel energie zou dat vette lijf van Timmermans nog opleveren, met dat van vetklep Bruls erbij misschien genoeg o een klein dorp een dag te verwarmen.

 3. Ik gun de Russen de hoge welvaart die in ons land door de ene na de andere blunder van de linkse idioten is kapot gemaakt.

  Per slot van rekening: wie wonnen de WO2? de moffen en de jappen.
  Wie verloren het meeste zonder compensatie? De Russen en de Chinezen.
  En tegen wie werd het meeste opgestookt door het westen, nu ook door die ouwe lul uit het Vaticaan?
  tegen de Chinezen en Russen

 4. Maar ik gun het Russische volk de welvaart die ze eigelijk nooit hebben gehad, maar wel verdienden.
  Ook een redelijke compensatie van de moffen hebben ze nooit gehad; nu zullen het dan toch “per ongeluk”krijgen, dank zij de stompzinnigheid en de haatgevoelens van het westen jegens Rusland.

  Personelijk vind ik dat een goeie zaak!
  Eind van het liedje:
  –USA economie down the drain;
  –Europa’s schade enorm

  Rusland krijgt meer welvaart.

  Eind goed al goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in