© Russian Government (Public Domain)

De Russische president Vladimir Poetin sprak dinsdag (13/6) over de Oekraïense tegenaanval en verwees naar de enorme Oekraïense verliezen.

De Russische president zei dat het Oekraïense tegenoffensief op 4 juni begon met gebruik van reserves en grootschalig is, en voegde eraan toe dat de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten tien keer zo groot zijn als die van de Russische strijdkrachten, bericht Pronews.

Volgens TASS zei Poetin dat Oekraïne 25 tot 30 procent van de uitrusting heeft verloren die het van het Westen had gekregen. Hij zei met name dat Rusland slechts 54 pantservoertuigen heeft verloren, terwijl Oekraïne er meer dan 160 tanks heeft verloren.

Volgens Poetin is het Oekraïense tegenoffensief op alle gebieden mislukt en hebben de Oekraïners zware verliezen geleden.

Poetin zei ook dat de Oekraïense defensie-industrie binnenkort zal ophouden te bestaan.

De Russische strijdkrachten vermeldden gisteren, door een video vrij te geven, dat ze voor het eerst Duitse Leopard tanks en Amerikaanse Bradley pantservoertuigen, die het Westen Kiev had aangeboden voor zijn tegenoffensief, aan het Oekraïense front hadden veroverd.

“Leopard tanks en Bradley infanteriegevechtsvoertuigen. Nu zijn ze onze buit,” zei het Russische ministerie van Defensie via de Telegram-app.

Het liet het bericht vergezeld gaan van een video, die met een mobiele telefoon aan het front in Zaporizja was opgenomen en waarop twee Leopard tanks en twee beschadigde Bradley gevechtsvoertuigen te zien waren. Het ministerie wijst erop dat de motoren van sommige voertuigen nog draaiden, wat aantoont hoe snel de Oekraïense bemanningen ze in de steek hebben gelaten.

Orginele versie met Engelse ondertiteling:

Door bemiddeling van China herstellen Iran en Saudi-Arabië hun banden - Er zijn winnaars en verliezers

De Russische president beweerde ook dat Oekraïne schuldig is aan het vernietigen van de Kakhovka dam met HIMARS-raketten, maar dit is een struikelblok voor hun tegenaanval. “Alle slachtoffers van de overstromingen in het gebied van de Kakhovka dam zullen hulp krijgen in overeenstemming met de Russische normen,” zei hij.

“Decennialang heeft Rusland Oekraïne bevoorraad en zijn economie gesteund,” zei Vladimir Poetin. “Rusland heeft geen enkele kans gekregen om normale betrekkingen op te bouwen met het broederlijke Oekraïense volk.”

“Rusland vocht in de Kaukasus onder andere met Al-Qaeda, en het Westen steunde deze terroristen,” zei hij.

De Russische president merkte ook op dat de kwestie van de demilitarisering van Oekraïne nog steeds bestaat.

CNN: Meer dan 16 Bradley pantservoertuigen vernietigd

Op dezelfde dag werden volgens CNN al 16 Bradley pantservoertuigen vernietigd.

Dit is 15% van het totale aantal voertuigen dat het Westen aan Kiev heeft gegeven, wat de vreselijke verliezen laat zien die de Oekraïners in slechts een paar dagen hebben geleden.

Volgens Agence France-Presse werden de Amerikaanse voertuigen vernietigd in de stad Orekhov.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De laatste dwaasheid van de westerse wereld – Poetin 9 mei speechVolg Frontnieuws op Telegram

Rusland en het Westen verwikkeld in een fundamenteel conflict tussen globalisten en anti-globalisten

Lees meer over:

Vorig artikelFrontnieuws filmpscoop – Russische strijders confisqueren krijgsbuit uit vernietigde Leopards 2A6 en Bradleys & Poetin geeft updates over Oekraïense verliezen tijdens het ’tegenoffensief’
Volgend artikelParijzenaars moeten leren leven met ratten – burgemeester
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

 1. Waarom ga je vechten voor een klut land die de rijkere, globalisten zijn al gevlucht en de politici veilig zijn en de VS en NAVO zit te pushen voor zijn eigen belangen. De armere lagen worden altijd misbruik. Niet vechten.

 2. Onze, niet de mijne regering bestaat groetendeels uit hoeren, wat zouden we zijn zonder boeren

  Russische boer beboet voor het filmen van gigantische inscriptie “I am Russian” die hij in het veld maakte met een drone

  In het district Arzamas in de regio Nizjni Novgorod kreeg een Russische boer een boete voor het filmen van een gigantische inscriptie “Ik ben een Rus!” die hij in het veld had gemaakt met een drone . De overtreder schreef het met zijn tractor en plaatste het op internet. Journalisten van het bureau Regnum

  https://topwar.ru/219256-oshtrafovan-rossijskij-fermer-snjavshij-s-drona-sdelannuju-im-v-pole-gigantskuju-nadpis-ja-russkij.html

 3. Noorwegen meldde een vermissing van een militair vliegdekschip dat oprukte naar Rusland

  6 juni 2023 om 07:26

  In Noorwegen kondigden ze het verlies aan van het grootste militaire vliegdekschip, dat op weg was naar Rusland.

  Naar verluidt is het Amerikaanse vliegdekschip vanuit Oslo richting Rusland getrokken. Het schip zette koers naar het verre noorden en daarna gingen alle elektronische sporen verloren. Hij verdwaalde op het water en schakelde de elektronische apparaten uit waarmee hij zijn verblijfplaats kon volgen.

  – Niemand zegt waar de USS Gerald R. Ford naartoe is gegaan, behalve dat de koers naar het noorden langs de Noorse kust, de grens met Rusland, loopt. Het vliegdekschip is hoogstwaarschijnlijk op een militaire missie, zei Arne Holm, die een artikel schreef in de Noorse krant High North News.

  Hij merkte ook op dat de media geen dagelijkse berichten publiceren, ondanks het feit dat er 4,5 duizend soldaten en officieren aan boord van het vliegdekschip waren.

  https://vse42.ru/news/33549909

  • De vergelijking is niet helemaal correct maar misschien zullen ze dit schip en de bemanning opofferen om de RF de schuld te geven en de publieke opinie voor een wereldwijde oorlog te plaatsen.

 4. Medvedev bedreigde westerse landen met een gevoelige slag

  Vice-voorzitter van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie Dmitry Medvedev is van mening dat Rusland het volste recht heeft om de oceaankabels van onvriendelijke staten te beïnvloeden na de terroristische aanslagen op de Nord Streams die met hun deelname zijn uitgevoerd.

  “Twee goedemorgengedachten

  1. Gisteren sprak de president van Rusland over de noodzaak om een ​​gedemilitariseerde (sanitaire) zone te creëren voor de veiligheid van ons land.

  Gezien de vijandige beslissingen om het Kiev-regime van steeds meer langeafstandswapens te voorzien, zou een dergelijke linie langs de grenzen van Lvov (Poolse Lemberg) moeten lopen om een ​​echte defensieve rol te spelen. Dan worden dit de nieuwe veilige grenzen van wat vroeger “land 404” heette.

  2. Op basis van de bewezen medeplichtigheid van westerse landen bij het ondermijnen van de Nord Streams, hebben we geen, zelfs morele, beperkingen meer om de kabelcommunicatie van onze vijanden, die langs de bodem van de oceaan zijn gelegd, niet te vernietigen ‘, schreef Medvedev in Telegram .

  – Russische lente

 5. ….ondertussen feliciteert Prigozhin de Ukros met hun succesvolle tegenoffensief ….beelden deze morgen gezien op de Franse zender LCI ….

 6. Als er een derde wereldoorlog zou uitbreken, staan er twee grote groepen tegenover elkaar.
  Rusland, China, Arabië, en (Afrika, India) Dit is grep 1
  Oekraïne, Amerika en Eu landen. dit is groep 2
  Ik geloof dat groep 2 geen schijn van kans heeft. hopelijk hoeft het niet zo ver te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in