Poetin onthult waarom hij Biden nog niet heeft gefeliciteerd

0
© vborodinova (Public Domain)

De Russische president Vladimir Poetin zegt dat hij zich niet liet inspireren door bijbedoelingen toen hij felicitaties voor Joe Biden voor zijn beweerde presidentiële overwinning te midden van Donald Trump’s afwijzing achterwege liet.

Formaliteiten moeten worden gevolgd op basis van gevestigde praktijken en wettelijke maatstaven. Er is geen bijbedoeling of iets anders dat onze relatie verder zou kunnen verslechteren. Het is een puur formele benadering, zegt Poetin tegen de Rossiya 1 omroep.

De president voegt eraan toe dat hij de kijk-en-wacht benadering had aangenomen omdat  er zich een postelectorale mist in de Verenigde Staten heeft gevestigd, meldt Sputniknews.

Het is niet dat we iemand leuk vinden of niet leuk vinden – we wachten gewoon op het einde van deze interne politieke confrontatie, zegt Poetin, en voegt eraan toe dat hij evenveel respect heeft voor zowel Trump als Biden.

We zullen samenwerken met elke persoon die het vertrouwen van het Amerikaanse volk heeft. Maar wel diegene wie dit vertrouwen wordt gegeven – het moet ofwel door middel van een politieke conventie worden aangegeven, wanneer een van de partijen de overwinning van de andere partij erkent, of de uiteindelijke resultaten van de verkiezingen moeten op een legitieme, wettelijke manier worden opgetekend.

Het is overduidelijk – het is duidelijk voor iedereen in de wereld – het lijkt mij vanzelfsprekend dat het voor Amerikanen duidelijk is dat er problemen zijn in het Amerikaanse verkiezingssysteem… Een kandidaat, die in deze of gene staat wint, krijgt alle stemmen van de kiesmannen. Er zijn er bijvoorbeeld 20. Het werd 11, maar nam alle 20. Maar het kan zijn dat er minder kiezers achter deze kiesmannen zitten… Is het democratisch? Naar mijn mening is de vraag duidelijk, zegt de president.

Hij voegt er echter aan toe dat hij het “Amerikaanse politieke systeem of verkiezingssysteem niet wil stigmatiseren”.

Het is lang geleden gemaakt. Zoals een van mijn vroegere Amerikaanse collega’s me zei: “We zijn er aan gewend geraakt”. De praktijk heeft vorm gekregen. Of het nu nodig is of niet om daaraan iets te veranderen – het is niet onze zaak, aldus Poetin.

De Russische presidentiële woordvoerder Dmitry Peskov heeft herhaaldelijk benadrukt dat Moskou bereid is samen te werken met elke door de Amerikaanse kiezers gekozen president om manieren te vinden om de Russisch-Amerikaanse betrekkingen te normaliseren.

  Stemmentelling controleur: 130.000 stembiljetten ALLE VOOR BIDEN in drie voertuigen in Detroit laat in de avond aangekomen

De grote Amerikaanse medianetwerken hebben geprojecteerd dat de Democratisch genomineerde Joe Biden de winnaar is van de presidentsverkiezingen van 3 november, ook al moeten de kiescolleges hun stem nog uitbrengen. De mediale bewering heeft een groot aantal wereldleiders en politici ertoe aangezet om Biden en zijn running mate, Kamala Harris, te feliciteren met hun “overwinning”, maar de zittende president van de Verenigde Staten, Donald Trump, beweert dat hij de verkiezingen heeft gewonnen, maar dat de overwinning van hem werd gestolen via massale verkiezingsfraude als gevolg van mail-in stemming en de Dominion stemmachine software die ten onrechte stemmen “flipt” naar Democraten.

Trump en zijn juridische team hebben in verschillende staten controles en onderzoeken uitgevoerd en hebben een aantal rechtszaken aangespannen, waarbij ze talrijke verkiezingsovertredingen in de belangrijke kantelstaten aanhalen die het resultaat van de verkiezingen zouden kunnen hebben beïnvloed.

Poetin: hoog tijd voor alle Syrische vluchtelingen om naar huis terug te keren 

Vorig artikelTrump’s rechtszaak in Pennsylvania afgewezen – advocaat: brengt ons dichter bij het Hooggerechtshof
Volgend artikelChristelijke Iraniër dronk communiewijn, gestraft met 80 zweepslagen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in