Op 28 november zei de Russische president Vladimir Poetin dat gezinnen met veel kinderen een overheersende trend in het moderne Rusland zouden moeten worden en dat het bereiken van dit doel de hoogste prioriteit van de Russische regering zou moeten zijn.

In zijn toespraak tijdens de Wereldraad van het Russische Volk, een forum dat wordt georganiseerd onder de jurisdictie van de Russisch-orthodoxe kerk, benadrukte Poetin het belang van gezinswaarden, bericht Angeline Tan.

“Grote gezinnen moeten de norm worden, een manier van leven voor alle volkeren van Rusland,” zei hij, waarbij hij het gezin niet alleen beschreef als de pijler waarop de staat en de samenleving rusten, maar ook als “een bron van moraliteit”.

Poetin vervolgde met te zeggen dat veel etnische groepen in Rusland de traditie van “multigenerationele gezinnen” met minstens vier of vijf kinderen hebben behouden. “Russische families, veel van onze grootmoeders en overgrootmoeders hadden zeven, acht of zelfs meer kinderen,” zei hij en riep iedereen op om “deze uitstekende tradities te behouden en nieuw leven in te blazen.”

Russische ambtenaren proberen al jaren iets te doen aan wat zij een “ontmoedigende” situatie noemen – een dalend geboortecijfer – door ouders een stimulans van enkele duizenden dollars te geven. Dit federale subsidieprogramma, dat in 2007 werd ingevoerd, stelt Russische gezinnen in staat om voor elk geboren kind een bedrag te ontvangen.

Poetin benadrukte echter dat, hoewel geld en andere voordelen uiterst belangrijk zijn om de demografie te stimuleren, de mentaliteit van een persoon crucialer is om gezinnen in zijn land te stimuleren.

Volgens Poetin moeten alle niveaus van de Russische regering zich richten op het ondersteunen van gezinnen. “Het behouden en vergroten van de bevolking van Rusland is ons doel voor de komende decennia en zelfs generaties,” voegde hij eraan toe.

  Rusland zal buitenlandse strijders en Westerse generaals in Oekraïne vernietigen - Lavrov

Als onderdeel van een campagne om familiewaarden te promoten, riep Poetin vorige week 2024 uit tot het “Jaar van het Gezin”. Hij gaf ook toe dat abortus een “acuut probleem” blijft en stelde voor om in Moskou de verkoop van zwangerschapsonderdrukkende medicijnen te verbieden en de algemene levensstandaard in het land te verhogen om het probleem aan te pakken.

Het aantal abortussen in Rusland is de afgelopen jaren gestaag gedaald, van meer dan 660.000 in 2018 tot 517.000 in 2021, op basis van gegevens van de Federale Staatsdienst voor Statistiek. Bovendien zijn particuliere medische faciliteiten in verschillende Russische regio’s de afgelopen maanden in veel gevallen begonnen met het weigeren van abortussen.

Tijdens een bijeenkomst met jonge Russische wetenschappers op woensdag 29 november verklaarde Poetin ook dat Duitsland geen soevereiniteit heeft en wordt geleid door andere westerse landen, en dat zijn beleidsmakers slechte leiderschapskwaliteiten hebben.

Poetin maakte een opmerking over het besluit van de EU om haar afhankelijkheid van Russische energie te verminderen na de escalatie van het conflict in Oekraïne, en voerde aan dat Duitsland door het opleggen van de maatregel alleen maar haar belangen in gevaar heeft gebracht.

De president merkte op dat de Europese landen ofwel uit eigen beweging goedkope energie afwezen, of dat dergelijke beslissingen werden “genomen door hun bondgenoten uit de Verenigde Staten om politieke redenen.”

Volgens Poetin kreeg de energiezekerheid van de EU dan ook klappen toen Polen en Oekraïne de Russische gastoevoer via hun grondgebied afsloten en de Nord Stream-pijpleidingen werden opgeblazen.

Poetin, die het grootste deel van zijn politieke carrière nauwe werkrelaties met Berlijn heeft onderhouden, verklaarde dat Kiev “geld ontvangt van Europa, van Duitsland … terwijl het gas dat ze uit Rusland nodig hebben, is afgesneden.”

  Feiten ter plaatse in Oekraïne dwingen tot een verandering in het media-narratief

“De Duitsers slikken dit allemaal omdat ze geen soevereiniteit hebben. En sommige regeringsleiders hebben blijkbaar onvoldoende professionele vaardigheden om adequate en professionele beslissingen te nemen. Iedereen weet wie dat zijn, ze worden door de hele wereld uitgelachen.”

Kort nadat het conflict in Oekraïne in februari 2022 verhevigde, kwam de EU met een plan om haar afhankelijkheid van Russische energie “ruim voor 2030” te verminderen.

In april 2022 verklaarde de Russische energiegigant Gazprom dat het zou stoppen met het leveren van gas via de Yamal-Europe pijplijn, die door Polen loopt, omdat het land had geweigerd om voor de energie te betalen met roebels als gevolg van sancties tegen Moskou.

Tegelijkertijd waren de westerse beperkingen die werden opgelegd als reactie op het conflict in Oekraïne – waaronder de beperkingen op de invoer van fossiele brandstoffen – een van de belangrijkste factoren die hebben geleid tot de energiecrisis van vorig jaar.

De bomaanslagen in september 2022 op de Nord Stream 1 en 2 gaspijpleidingen die Rusland en Duitsland onder de Oostzee verbinden, hebben de situatie nog verergerd. Hoewel verschillende westerse media hebben gesuggereerd dat de energiepijpleidingen werden opgeblazen door aan Oekraïne gelinkte saboteurs, beweert Pulitzer Prize-winnende onderzoeksjournalist Seymour Hersh dat de aanval in scène werd gezet door Amerikaanse inlichtingendiensten.

Poetin sloot zich aan bij de conclusies van Hersh en beweerde dat een sabotage van deze omvang onmogelijk zou zijn geweest zonder steun van de staat.

Op 2 december merkte de perssecretaris van het Kremlin, Dmitry Peskov, op dat de wereld waarin Amerika centraal staat ten einde loopt en plaats maakt voor een nieuwe periode van diversiteit in de economie en andere gebieden van internationale betrekkingen. Peskovs opmerkingen werden gemaakt in reactie op een artikel in de Financial Times, waarin de Amerikaanse Assistant Secretary of State for Energy Resources Geoffrey Pyatt onthulde dat Washington van plan is om de olie- en gasinkomsten van Rusland tegen 2030 te halveren.

  Oostenrijk zoveelste die door de knieën gaat - opent roebelgasrekening

Pyatt, die tijdens de staatsgreep van 2014 de Amerikaanse ambassadeur in Kiev was, zei ook dat de Amerikaanse sancties tegen Moskou “nog jaren” van kracht zouden blijven – zolang Rusland doorgaat met zijn militaire operatie in Oekraïne.

De woordvoerder van het Kremlin beweerde dat de beperkingen van de VS en hun westerse bondgenoten niet belangrijk waren voor Rusland, omdat Moskou veel andere internationale handelspartners heeft. Hij vertelde journalisten dat de Verenigde Staten misschien wel de grootste economie ter wereld zijn, maar niet de enige. China zit de Verenigde Staten op de hielen. “Er zijn ook groeiende economieën met hun eigen behoefte aan energiebronnen,” zei hij.

“De wereld is veel diverser dan de VS. En daarom komt er een einde aan de Amerikaans-gecentreerde wereld en begint er een periode van diversiteit, ook in de internationale economische betrekkingen,” zei Peskov.

Peskov voegde eraan toe dat de Russische autoriteiten er geen probleem mee hadden dat de Amerikaanse sancties “nog jaren” zouden blijven bestaan, zelfs vóór de verklaring van Pyatt. Moskou hield al rekening met een dergelijke realiteit bij het plannen van zijn beleid, zei hij, eraan toevoegend dat er “ook geen twijfel over bestaat dat de VS zullen blijven proberen Rusland onder druk te zetten.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin is (weer) stervende – Westerse media verspreiden opnieuw nepnieuws over de gezondheid van PoetinVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPrivéjets op weg naar conferentie over opwarming van de aarde ‘letterlijk vastgevroren op startbaan’
Volgend artikelDe strijd om de ziel en het bloed van Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. Als vrouwen vele kinderen willen baren onder goede levensomstandigheden, dan is dat mooie zaak. Vooral als die kinderen dan ook nog eens een goed bestaan krijgen, en een goede opvoeding, en niet op vullisbelten hoeven te overleven. De Palestijnen hebben ook grote gezinnen. En ze vallen geen land binnen zoals Ziomerica dat doet. Ze dwingen kinderen ook niet met pedo’s om te gaan of trans operaties te doen, zoals die zieke shit hier in het verdorven Westen. Laat de vredige mensen rustig aanfokken, zo behoud je vrede. Zolang het hele land daar eensgezind over is, dan komt het goed. Ik hoorde van de Chinees die ik ken dat de Chinezen er ook zo in staan – geen angst voor terrorisme, ze zijn goed beschermd tegen kwaad van buiten af, er is orde, ze voelen zich goed, ze kunnen werk vinden, ze kunnen overal heen, maar ze blijven in China.

 2. Grote gezinnen komen er in Zweden ook, van de nieuw Zweden en in andere landen hetzelfde beeld.
  Ik acht het niet voor onmogelijk dat we in een soort Palestijnse situatie terecht komen daar werden ook grote groepen mensen binnengelaten door de toenmalige bezettingsmacht.
  Ik denk dat Europa aardig uitgepoept is over een jaar of 10.

 3. Grote gezinnen hebben grote huizen nodigen het zijn er allemaal kleine appartementjes dat gaat een groot drugsprobleem worden.

  • Rudy jouw wereldje is veel te klein om in te zien dat overal in Rusland en ook in Centraal Azie eensgezinswoningen worden gebouwd,overal zie je tegenwoordig venixwijken met grote huizen.Toen Rusland nog communistisch was toen zag je overal van die typische bijlmerwijken maar dan heel grauw en veel groter maar sinds Rusland kapitalistisch is bouwen projectontwikkelaars de meest hippe wijken,je weet wel van die Scandinaische huizen of vrijstaande huizen met zo.n carport,in Oost Europa en Oekraine zie je trouwens nog wel van die grauwe flatsteden.

  • Rotterdam,de Russen hebben daar totaal geen probleem mee aangezien deze immigranten allemaal Russisch spreken en de Russische cultuur respecteren,ze vormen zelfs een belangrijk onderdeel in het Russische leger (zie de Tjetjenen) daarnaast wonen er ook veel Russen in Kazachstan,Uzbekistan of Tadjikistan,Rusland heeft geen Sjors en Sjimmie multiculturele samenleving zoals bij ons maar hun Multiculturele samenleving is wel veel sterker aangezien ze allemaal dezelfde taal spreken en politiek meer verbonden zijn daarnaast heeft een Rus er minder moeite mee als een Russische vrouw een relatie heeft met een uzbeek of een Russische man een relatie heeft met een Kazach dan een Nederlandse man die ziet dat de blonde vrouwen massaal met negers fokken!

 4. Ik heb Vladimir Vladimirovitch hoog zitten maar moet op een zeker moment er niet een evenwicht komen tussen geboorte en sterfte? Hoeveel mensen zou deze planeet redelijkerwijs kunnen herbergen? 8 mld; 16 mld; 24 mld; 32 mld? China heeft indertijd niet voor niets een maximum aan gezinsgrote gesteld (wat je er ook van moge denken) omdat de bevolking explodeerde.

  • Dag Albert, Elk organisme heeft een functie in de natuur, zorgt er voor dat de biosfeer behouden blijft. Moeder natuur regelt dit allemaal zelf . Wat zou nu het nut van de vele miljarden tellende Homo Sapiens kunnen zijn ?
   In de loop van de miljoenen jaren van de geschiedenis van het leven op aarde is de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer stelselmatig achteruit gegaan, van vele duizenden Parts per million (ppm) tot op een bepaald moment voorafgaand aan de industriële revolutie rond de 200 ppm.
   Vanaf 200 ppm begint het plantaardig leven af te sterven en bij 150 ppm is er geen plantaardig leven meer mogelijk.
   Het lijkt er dus heel erg op dat moeder natuur zo’n 200000 jaar geleden een nieuwe soort introduceerde, de Homo sapiens.
   Deze soort zou zich ontwikkelen tot een soort die uiteindelijk na 200000 jaar evolutie slim genoeg was om de in de aardkost gekapselde CO2 onder de vorm van aardolie, aardgas en steenkool te ontwinnen en die te gebruiken als energie met als bijkomend gunstig effect dat de atmosfeer terug voorzien werd van de hoognodige CO2.
   De natuurlijke wijze waarop CO2 oorspronkelijk in de atmosfeer gebracht werd namelijk door vulkanische activiteit is in de loop van de honderden miljoenen jaren geschiedenis van de aarde alleen maar afgenomen door de afkoeling van onze planeet.
   Tegenwoordig is dat bijna nihil. Het was dus nodig dat de Homo Sapiens zich zou ontwikkelen tot een succesvolle soort die door haar miljardensterke hoeveelheid individuen in staat zou zijn om CO2 in de gewenste hoeveelheden terug in de atmosfeer te brengen en dat mag gerust veel meer zijn dan wat we nu hebben .
   Zero Carbon beleid is heel gevaarlijk en bedreigt het voortbestaan van het leven zelf op onze planeet.
   Ik wil de atmosferische waarden CO2 en gemiddelde temperatuur terug zoals die waren toen de aarde op haar groenst was met de hoogste biodiversiteit ooit.

   • Beste Fem. Het CO2 gehalte in de atmosfeer is maar voor een paar procent afhankelijk van menselijke activiteiten. De oceanen zijn de grootste opslag van CO2 en stoten dat meer uit naarmate de watertemperatuur toeneemt. De zon is van grote invloed op de zeewater temperatuur. CO2 is een zwak broeikasgas en het gehalte volgt de temperatuur en niet andersom.
    Maargoed mijn vraag was hoeveel mensen kan ruimteschip aarde redelijkerwijs herbergen en uiteindelijk zal er een evenwicht moeten komen tussen geboorte en sterfte.

  • @ AlbertV;

   In alle europese landen neemt de bevolking dmv geboorten af. In Nederland zijn er 1,6 of 1,7 geboortes per vrouw. Om een bevolking stabiel te houden zouden vrouwen minimaal gemiddeld 2,1 kind moeten krijgen. In Rusland is het aantal geboorten per vrouw rond de 1,2. Dus daar neemt de bevolking nog sterker af. Ondanks miljoenen immigranten in Rusland krimpt de russische bevolking jaarlijks sterk. Voor cijfers kun je je internet zoekmachine gebruiken.

 5. Het moet geen probleem zijn om van die lekkere Russische wijven lekker te bevruchten en die permanent zwanger te houden zo lang het kan. Mjammie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in