In het touwtrekken om Russische energieleveranties aan Westerse landen blijft de situatie onstabiel. Terwijl het Westen wanhopig probeert een substituut te vinden voor de Russische energiebronnen, maar geen alternatieven heeft, althans niet op korte termijn, neemt Rusland het initiatief. Kremlinleider Vladimir Poetin heeft aangekondigd dat hij van plan is de energie-export naar het zuiden en oosten te verleggen, bericht Freewestmedia.com.

“De energieleveranties aan het Westen zullen slinken,” zei Poetin tijdens een kabinetsvergadering. In plaats daarvan worden “de snelgroeiende markten in het Zuiden en Oosten stap voor stap bediend.” Rusland moet doorgaan in de richting die jaren geleden is ingeslagen.

Tegen de achtergrond van de Europese boycotbesprekingen waarschuwde de chef van het Kremlin ook: “De gevolgen van zo’n stap kunnen zeer pijnlijk zijn – vooral voor de initiatiefnemers van zo’n beleid.”

“De banken uit deze uiterst onvriendelijke staten houden de overmaking van betalingen tegen,” merkte Poetin op. Er zijn wanbetalingen te constateren bij de exportleveranties van Russische energiebronnen, en: “Europese landen blijven praten over het afzien van Russische leveranties en daardoor destabiliseren zij de markt en drijven zij de prijzen op.”

De Russische leider voegde eraan toe: “Het uitknijpen van Russische leveranciers en het vervangen van onze energiebronnen door een alternatieve voorziening zal onvermijdelijk op de hele wereldeconomie drukken.”

Hoofd Europese Centrale Bank kijkt gewoon weg

De Europese bankleiders hebben de stijgingen bij het benzinestation, die de inflatie opdrijven gewoon genegeerd. Zij hebben er in feite voor gezorgd dat de prijzen de komende jaren zullen blijven stijgen, door de sancties tegen Rusland op te stapelen en tegelijkertijd door te gaan met een belachelijk groen beleid.

  Dit en dat

Het hoofd van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde (66), die nooit bij een bank gewerkt heeft, heeft ervoor gezorgd dat de nul- en negatieve rente de Duitse spaarders van miljarden heeft beroofd. Maar de biljoenen aan schuld die de Franse staat en andere onvoorzichtige schuldmakers van de EU (waaronder Duitsland) hebben toegestaan, was nooit het doel van de ECB geweest – het was juist om elke vorm van inflatie te voorkomen.

Frankrijk en de zuidelijke landen hebben dringend biljoenen aan leningen nodig tegen nul kosten, en dat is het enige dat telt. Duitse media, bankiers en economen hebben dit schouwspel zien ontvouwen zonder zelfs maar een zachte berisping. In werkelijkheid zijn de officiële inflatievoorspellingen verfraaid en waardeloos.

De Russische Minister van Energie, Alexander Novak, bijvoorbeeld, heeft zich niet onder de indruk getoond van de Europese discussies over een eventueel invoerverbod op Russisch gas en Russische olie.

“Er is nauwelijks een redelijk alternatief voor energiebronnen uit Rusland. Rekening houdend met het marktaandeel van Rusland, wordt het duidelijk dat het zonder Russische energiebronnen onmogelijk is de energiezekerheid van Europa te garanderen,” schreef Novak in een opiniestuk voor het vakblad Energeticheskaya Politika.

Volgens Novak zal het nog vijf tot tien jaar duren voordat de EU de Russische olie en gas volledig kan vervangen. Noch de VS, noch de OPEC-landen hebben voldoende capaciteit om de Europeanen uit de brand te helpen. “Daarom hangt het lot van de Europese industrie en het welzijn van de EU-burgers volledig af van de rationaliteit van de beslissingen van de EU-leiders,” merkte Nowak op.

  Waarom kunnen westerse wapens de dag niet redden voor het tegenoffensief van Oekraïne?

In plaats daarvan is domheid de norm geweest voor de elites van de EU.

Verschillende kopers van Russisch aardgas hebben er intussen mee ingestemd over te schakelen op betaling in roebels, waaronder Hongarije.

Duitse minister van Economie grijpt terug op kleuterschoolregelingen

De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck heeft de mensen in Duitsland opnieuw opgeroepen om energie te besparen. “Ik vraag iedereen om nu een bijdrage te leveren aan energiebesparing,” zei hij tegen de achtergrond van de oorlog in Oekraïne tegen de kranten van de mediaconcern Funke. “Als vuistregel zou ik zeggen: tien procent besparing is altijd mogelijk.” De groene politicus gelooft dat fietsen het antwoord is op de energiecrisis van Duitsland, omdat het de Russische president “ergert”.

Boodschappen doen is een heel gedoe op een fiets. Op een fiets heeft het niet eens zin. U zou dan meerdere ritten moeten maken.

Het is echter helemaal niet duidelijk hoe fietsen de vooruitzichten van de Duitse industrieën zou verbeteren.

“Wij kunnen alleen onafhankelijker worden van de Russische import als wij het zien als een groot gezamenlijk project waaraan wij allemaal meedoen,” voegde hij eraan toe. Als u met Pasen de trein of de fiets kunt nemen, is dat goed. “Dat is gemakkelijk voor de portemonnee en ergert Poetin,” verklaarde Habeck.

Habeck en zijn cohorten zijn er veeleer op uit om de klimaatagenda binnen de kortst mogelijke tijd te kunnen uitvoeren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”Volg Frontnieuws op Telegram

  VS zegt dat grotere gasleveringen aan Europa niet mogelijk zijn - Wat nu, EU?
Vorig artikelHet Duivelse en geruchten over het Duivelse
Volgend artikelDuitsland aarzelt over meer wapens voor Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Ach, vorig jaar mijn rijbewijs kwijtgeraakt.. Het gaat best hoor met een elektrische transportfiets. En met zulke prijzen zou ik trouwens sowieso niks op de weg kunnen houden.

 2. Militair analist Drago Bosnich zei dat de levering van wapens en munitie door westerse staten aan Oekraïne enorme winsten oplevert voor bedrijven die militair materieel produceren in de Verenigde Staten en Europa, en de schuld van Kiev aan hen in de tussentijd groeit alleen maar. Hij schreef hierover op 15 april in een artikel voor het InfoBrics portaal.

  Kracht zit in de zwaartekracht: welke andere wapens kan de EU naar Oekraïne sturen
  En waar zal de uitbreiding van deze voorraden volgens Rusland toe leiden?
  “De (Westerse) hulp heeft minstens twee doelen bereikt. Ten eerste is de schuld van Oekraïne aan Amerikaanse en Europese beleidsmakers exponentieel gegroeid. Ten tweede zal het Amerikaanse militair-industriële complex enorme winsten ontvangen door de productie van extra partijen ATM’s (antitankgeleide raket) en MANPADS (draagbaar luchtafweerraketsysteem), “zei hij.

  De analist is ervan overtuigd dat het sturen van buitenlands militair materieel naar Oekraïne niet zal helpen om de huidige situatie op te lossen. Hij merkte op dat westerse militair-industriële bases daar niet zullen stoppen en van plan zijn Kiev te voorzien van Sovjetwapens van Oost-Europese staten.

  “Door recent toegetreden navo- en zelfs niet-EU-lidstaten te dwingen om wapens uit het Sovjettijdperk op te geven, verbreekt Washington niet alleen hun mogelijke laatste banden met Moskou, maar dwingt het hen ook om nieuwe wapens te kopen ter vervanging van de wapens die ze naar Kiev hebben gestuurd,” concludeerde hij.

  Op 15 april meldde de onderzoekscommissie van Rusland dat het gegevens over de levering van wapens aan Oekraïne had ontvangen van 25 staten, waarvan er 21 tot de NAVO-landen behoren. Het is ook bekend dat een aantal landen Oekraïne niet alleen met wapens hebben opgepompt, maar ook actief hebben deelgenomen aan de training van het Oekraïense leger. Op dezelfde dag zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat de Russische kant een briefje had gestuurd naar alle landen, inclusief de Verenigde Staten, vanwege de levering van wapens aan Kiev.

  Op 14 april zei de Russische presidentiële woordvoerder Dmitry Peskov dat als de Verenigde Staten vrede op het Europese continent wilden vestigen, het zou stoppen met het verergeren van de situatie in Oekraïne met wapenleveranties. Hij riep Washington op Oekraïne aan te moedigen te voldoen aan de voorwaarden die Moskou heel duidelijk heeft geformuleerd.

  Voorafgaand hieraan, op 22 maart, merkte de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten, Anatoli Antonov, op dat het pompen van het kiev-regime met westerse wapens en het gooien van buitenlandse huurlingen in Oekraïne onverantwoordelijke en uiterst gevaarlijke acties zijn.

 3. We worden constant bedrogen op alle gebied.

  WIJ MOETEN ONS FOCUSSEN OP HET FAILLIET VAN HET MONETAIRE SYSTEEM , DAT IS WAAR AL DEZE SHIT OM GAAT !!!
  AL HET ANDERE MOET DIT MASKEREN !!!

  De enige waarheid wat achter de covid hoax, de geplande oorlog tussen Rusland en Oekraïne, alles wat ze nog op de plank hebben liggen voor ons , misschien cyber aanval heeft allemaal maar 1 doel !

  Dat doel is het maskeren van het failliet van het hele monetaire systeem. !!

  Ik wil u nog even voor 2 zaken waarschuwen.

  1. Het geld wat u op u bankrekening heeft staan is niet van u ! U heeft een tegoed van u bank. Goed de kleine lettertjes lezen.

  2. HET BELANGRIJKSTE DE ZOGENAAMDE BANKGARANTIE IS EEN FOPSPEEN … EEN LEUGEN !!

  Ik zal u die leugen aantonen. Die leugen kwam aan het licht in de Icesafe kwestie van IJsland. Ik zal er een stukje uitlichten en plaatsen tussen ” “. Maar u kunt de hele brief van de Nederlandse regering lezen in de link.

  https://www.parlementairemonitor.nl/9353000/1/j9vvij5epmj1ey0/vj7weihqdtyp


  De verplichting reikt volgens het Hof echter niet zo ver dat de lidstaat bij een systeemcrisis zelf ook garant dient te staan voor het in de richtlijn genoemde bedrag op het moment dat het DGS niet tot uitkering overgaat.

  Bovendien oordeelt het Hof dat de IJslandse staat bij een crisis van een dergelijke omvang een aanzienlijke mate van vrijheid had om de crisis te bestrijden. Tegen de uitspraak van het Hof is geen hoger beroep mogelijk. ”

  De meeste mensen hebben nooit acht geslagen op deze uitspraak , die is ook uitgesproken door het Europees Hof.
  Dat is waarom die bankgarantie een grote leugen is want we zitten NU in die crisis van failliet monetaire systeem.

  Zo gauw de proeven met de digitale munt klaar zijn zullen ze BEWUST de beurzen en valuta laten crashen. Zorg dat je voldoende cash geld in huis hebt !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in