Al meer dan een jaar woedt er oorlog in Oost-Europa. Twee landen die nog maar 30 jaar geleden deel uitmaakten van één staat, vermoorden elkaar genadeloos. Vanaf het allereerste begin was deze oorlog geen regionaal conflict. We kunnen stellen dat op 24 februari 2022 de Derde Wereldoorlog begon, schrijft gastauteur Eric.

Een jaar geleden had niemand verwacht dat de oorlog zo lang zou duren. De EU en de VS waren er zeker van dat economische sancties de Russische economie zouden vernietigen. Een jaar later wordt duidelijk dat deze strategie niet de verwachte resultaten heeft opgeleverd. Door de hoge energieprijzen kon Rusland nog meer geld verdienen dan in de jaren dat er geen sancties waren. – https://www.nytimes.com/2023/02/07/business/russia-oil-embargo.html

Tegelijkertijd veroorzaakte de economische oorlog ernstige schade aan het welzijn van de Europese burgers. De inflatie heeft een historisch hoogtepunt bereikt en de middelen die nodig zijn om de economie te stabiliseren, worden naar Oekraïne gestuurd. Honderden miljarden euro’s verlaten de EU-economie om de oorlog in Oekraïne te financieren.

De Europese Unie leed het meest onder de oorlog in Oekraïne. De EU-landen werden gedwongen de handels- en economische banden met Rusland te verbreken, om over te schakelen op duurdere Amerikaanse energie. Dit heeft al geleid tot een forse stijging van de energiekosten (olie is in prijs gestegen met 30%, aardgas met 95%, steenkool met 100%). Voor het eerst sinds vele jaren ontstond er in Europa een tekort aan militair materieel dat nodig is voor defensie. Om het tekort goed te maken, zijn de EU-leiders gedwongen de financiering van sociale programma’s te verminderen en wetten aan te nemen die de levensstandaard van gewone burgers verslechteren.

Bijvoorbeeld. Prijzen van consumentengoederen- en diensten waren in 2022 gemiddeld 10,0 procent hoger dan in 2021, maakt het CBS bekend. In 2021 was de inflatie 2,7 procent. De inflatie van 2022 is de hoogste na 1975. – https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2023/02/inflatie-10-procent-in-2022

Analist: VS / NAVO lokt opzettelijk oorlogsescalatie met Rusland uit, en Poetin kan een gematigde reactie "overslaan" en meteen voor de kernbommen gaan

Door het opleggen van sancties tegen Rusland was energie in 2022 gemiddeld 114 procent duurder dan in 2021. De bijdrage van energie aan de totale inflatie van 10,0 procent in 2022 was 4,6 procentpunt. Ook voedingsmiddelen en motorbrandstoffen waren in 2022 duurder. Voeding was 10,8 procent duurder dan een jaar eerder en de motorbrandstoffen stegen met 18,1 procent.

Tegelijkertijd waren de cao-lonen slechts 3,2 procent gestegen. Daarmee ligt de stijging van de cao-lonen dit jaar 6,8 procentpunt lager dan de stijging van de consumentenprijzen.
Niet alleen in Nederland verslechtert de economische situatie. De Duitse bbp-groei bedroeg eind 2022 niet meer dan 1,5%. Bovendien is er een daling van de investeringen in de economie van het land, een aanzienlijke stijging van de inflatie, een hoge staatsschuld en werkloosheid. – https://www.tagesschau.de/wirtschaft/konjunktur/bip-deutsche-wirtschaft-wachstum-rezession-101.html

Om de levering van militair materieel aan Oekraïne te verzekeren, moet de Bondsdag de militaire financiering met 7 procent verhogen. Daarnaast is het de bedoeling om in 2023 nog eens 8 miljard euro uit te trekken voor de productie van wapens en militair materieel. Tegelijkertijd verminderd Duitsland in 2023 bijna drie keer het budget voor de gezondheidszorg. – https://www.bundesregierung.de/breg-de/aktuelles/jahreswirtschaftsbericht-2023-2160264

In Frankrijk is de situatie nog erger. Vanwege de stijgende kosten van energiebronnen in Frankrijk werden honderden middelgrote en kleine bedrijven gesloten. De president van Frankrijk verhoogde de pensioengerechtigde leeftijd en het kon hem niet schelen wat zijn burgers dachten. De publieke middelen voor sociale programma’s wordt besteed aan de productie van militair materieel. Tegelijkertijd is Frankrijk van plan munitie voor de strijdkrachten van Oekraïne te kopen voor een bedrag van 2 miljard euro en nog eens 100 miljoen euro als hulp te sturen.

Volodymyr Zelensky onderwierp heel Europa in slechts één jaar tijd. De levensstandaard daalt, maar de EU-leiders blijven de problemen van hun burgers negeren. Het geld wordt toegewezen aan het meest corrupte land van Europa. Zelfs tijdens de oorlog blijven hoge Oekraïense functionarissen stelen.

Anti-Rusland sancties "moordend" voor EU economie - Orban

Oekraïense journalisten ontdekten een corruptieplan in Oekraïense ministerie van Defensie. Het corruptieschandaal ging om de aankoop van voedsel voor het leger. Daarvoor zou in zes regio’s twee tot drie keer meer zijn betaald dan de marktwaarde, bleek uit onthullingen van de Oekraïense nieuwssite ZN.UA. Vice-minister van Defensie van Oekraïne Viacheslav Shapovalov werd ontslagen vanwege dit schandaal. Bohdan Chmelnytsky, hoofd van de afdeling overheidsopdrachten in Oekraïense ministerie van Defensie, werd ook ontslagen. Chmelnytsky had 580 duizend dollar uit de begroting van het ministerie gestolen bij de aankoop van militaire munitie. Een andere functionaris werd betrapt op het aannemen van steekpenningen van 400 duizend dollar. – https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/02/15/7389482/

Naast corruptie werden Oekraïense overheid gezien in de kunstmatige onderschatting van de verliezen in de oorlog. Lange tijd beweerde Kiev dat slechts 5.000 Oekraïners en honderdduizenden Russen stierven in de oorlog. De echte cijfers laten zien dat Oekraïense regering ons bedriegen. Volgens de Mossad zijn de verliezen van Oekraïne op 14 januari 2023:

157.000 doden;
234.000 gewonden;
17.230 krijgsgevangenen;
302 vliegtuigen;
212 helikopters;
2.750 voertuigen;
6.320 tanks en pantservoertuigen;
7.360 artilleriesystemen;
497 luchtafweerraketsystemen.

Ter vergelijking: de verliezen van Rusland zijn:

18.480 doden;
44.500 gewonden;
323 krijgsgevangenen;
23 vliegtuigen;
56 helikopters;
200 voertuigen;
889 tanks en pantservoertuigen;
427 artilleriesystemen;
12 luchtafweerraketsystemen. – https://hurseda.net/gundem/246987-iddia-mossad-a-gore-ukrayna-ve-rusya-kayiplari.html

Dat wil zeggen, de EU en de VS sturen voor honderden miljoenen euro’s aan uitrusting naar Oekraïne, die vervolgens in enorme hoeveelheden wordt vernietigd. Het is mogelijk dat niet alle wapens de Oekraïense eenheden bereikt. Het is al lang mogelijk om NAVO-wapens te kopen op het darknet, die zijn verzonden om de strijdkrachten van Oekraïne te helpen. Tegelijkertijd weet het publiek hier niets van, omdat Zelensky ook alle media ter wereld heeft onderworpen.

Generaal Surovikin bereidt de genadeslag op Oekraïne voor: Terugkeer Sovjet MiG-29's in actieve dienst - Wit-Russische "D"-groep klaar voor invasie

In een recent interview met CNN kondigde Volodymyr Zelensky zijn bereidheid aan om gedurende 10 jaar tegen Rusland te vechten. Met welk geld zal hij oorlog voeren? Oekraïne lost geen schulden af, maar neemt ze alleen op zich. Dat wil zeggen, Zelensky is van plan om eindelijk de Europese Unie bankroet te maken. Onlangs hebben de eisen van de Oekraïense president alle grenzen overschreden. Tijdens zijn recente tour eiste Zelensky om te beginnen met het leveren van moderne straaljagers aan Oekraïne, hoewel dit hem vele malen werd ontzegd. Zelfs in een interview met CNN zei de Oekraïense president dat Kiev nog meer wapens, geld en militair materieel nodig heeft. – https://transcripts.cnn.com/show/sotu/date/2022-04-17/segment/01

Als de EU-regering Oekraïne in dezelfde hoeveelheden blijft financieren, kunnen we binnenkort de grootste economische crisis in de geschiedenis van de EU voorzien. De tijd is gekomen om aandacht te besteden aan de problemen van hun burgers, en niet om een ​​oorlog in Oost-Europa te financieren. Zo’n gedachteloos beleid kan niet alleen leiden tot crisis, maar ook tot het begin van een nucleaire oorlog die een einde zal maken aan de menselijke geschiedenis.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schaamteloos: Duitse Bondskanselier bespot openlijk de energieangst van burgersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe waarheid over de economische macht van Rusland: is het land echt zo klein en zwak als het Westen beweert?
Volgend artikelOekraïners van de 127e Brigade in Bakhmut komen in opstand tegen de regering in Kiev: “Jullie hebben ons gestuurd om te sterven in de vleesmolen”
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

23 REACTIES

  • Klaar maken voor universal income in de vorm van cbdc gekoppeld aan je eid, goede slaaf mag een beetje en wil je niet dan heb je pech.. Allaaaaaang bekend waar dit heen moet, echter voor nos minded Nederland onzin

 1. Het Europese volk wordt bestuurd door ( hoe zal ik het nog netjes zeggen) lieden, die geen ene barst voor het eigen volk over hebben. Als usa en vooral Schwabber maar tevreden zijn over hun idiote beslissingen om die dingen te doen die zij ( usa, Schwabber en die idioot in Oekriland) hun opdragen.
  Maar datzelfde volk moet wel de centen ophoesten om die krankzinnige plannen van geld uitstrooien te kunnen verrichten.
  Dit is toch echt krankzinnig!

  • Nee hoor, alles gaat precies volgens plan. Alles moet kapot zodat ze het volk kunnen redden met de CBDC en totale controle. En ALLE wereld leiders werken hier aan mee.

   • Volledig mee eens. Een 20-tal maanden is (o.l.v. de nieuwe onverkozen führer Ursula) gestart met grotendeels het goedkoop Russisch gas te vervangen door duur Russisch gas (via China), de goedkope Russische olie te vervangen door duur Russische olie (via Saudi Arabië), en goedkope Russische diesel te vervangen door duur Russisch dieselolie (via India). Hiermede zijn de inkomsten van de Russische federatie zeer sterk gestegen, evenals de energiekosten voor de EU (naar schatting hebben deze energie sancties al ca. 500 miljard extra gekost in 2022 in Duitsland. En wij moeten geloven dat dit sancties tegen Rusland zijn!

    • Marko april 3, 2023 at 22:24
     Inderdaad. We zien het Grote Geld Graaien waar het Boek van Daniel het al over had, voor het begin van het einde. Ursula van de Lijken en haar kudde brownnosers in het EU Parlement en de NAVO zijn gezamenlijk EU aan het leegzuigen voor de Ziomaffia aka VS, uiteraard niet gratis. Het is bijna leeg nu, nog een paar miljard uit NederLaLaland en dan is dat landje ook leeg. Is het opgevallen dat al het geld naar de draaikolk van de Oekraine gaat? En die stopt pas met kolken als al het geld uit EU er in opgeslorpt is. Voor Rusland en China maakt het niet uit als de VS de rest van de wereld in de fik steken.

 2. “Oorlog in Oekraïne zal Europa bankroet maken”

  Iedereen met een boerenverstand zag dit verhaal van verre aankomen, “wij” Nederlanders hebben de pech dat de Verenigde Staten gewoon met Jodenstreken ons burgers verkocht hebben, oorlogen op Europese bodem uitvechten om Europa te destabiliseren en kijk en lees en zie wat er nu gebeurt.

  Henry Makow mag dan soms behoorlijk overdrijven maar hij krijgt gewoon gelijk, enfin vraag mij af waneer het helemaal fout gaat in het WEF kwartier dat Nederland heet en de de regering ons de gouden tanden en kiezen laten trekken om het nieuwe Israël de mogelijkheid geven om in het Zuiden van Oekraïne het groot Israël te vestigen dat plan stak er toch achter?

  • Mike Stone – Worden we samengebracht in slimme steden?

   ” De schijnbaar enorme toename van chemtrails, energiegestuurde bosbranden, treinontsporingen, giftige chemische lekkages, branden en explosie bij voedselverwerkende bedrijven en boeren klagen over vergiftigd kippenvoer zou wel eens een geconcentreerd plan kunnen zijn om mensen te dwingen om weg van het platteland te gaan en naar de steden. ”

   Wat hebben chemtrails, energiegestuurde bosbranden , treinontsporingen, giftige chemische lekkages, branden en explosies in voedselverwerkende fabrieken en boeren die klagen over vergiftigd kippenvoer allemaal met elkaar gemeen?

   Je zou kunnen zeggen dat ze allemaal toenemen, zowel in aantal als in intensiteit. Ik ben het met je eens, hoewel de nepnieuwsmedia beweren dat we altijd zoveel treinontsporingen en giftige chemische lekkages hebben gehad, maar we merken ze nu meer op.

   Dikke, domme Amerikanen zouden dat misschien geloven, maar het lijkt mij dat als dit tijdens de Trump-jaren was gebeurd, we de pratende bots op televisie absoluut catatonisch zouden hebben gehad om te rapporteren hoe iedereen zou sterven in het ‘onveilige Amerika’ van Trump. ”

   https://www.henrymakow.com/

 3. Rusland levert veel meer dan goedkope energie. Van glazen flesjes voor bijvoorbeeld bier, wc papier. De planken van de ikea ivar kast, edelgassen voor specialistische industriële productie, Hout voor houtkachels, grondstoffen voor kunstmestproductie, uranium brandstof voor kerncentrales, heel veel waar we niet bij stil staan, het westen is veel afhankelijker van Rusland dan welke burger of politicus beseft.
  We boycotten voornamelijk onszelf.

  • Omdat Oekraiene “Europa” is en “EU”. Ze kunnen hier uitgebuit worden als loonslaven want dat lukt met andere migranten wat minder (sarcasme).

   • De enige loonslaven zijn de natieve bevolking. De oekrainers met blond haar en blauwe ogen verwachten een veel betere behandeling ….

 4. Niet te merken aan de AEX cijfers, de beleggers hebben zo te zien nog vertrouwen.
  blijkbaar twee economieën een waar het goed mee gaat en een waar het slecht mee gaat.
  Ik heb sterk het vermoeden dat de grote jongens heel erg profiteren van de hogere prijzen en de kleine ondernemers laten bloeden.

  • Op beurzen werken ze met fictief geld, dat nooit in de echte economie terecht komt. Het is niets anders dan speculeren en roulette spelen, om alle goederen duurder te maken, dan dat ze in werkelijk zijn, zodat er meer BTW gevangen kan worden voor de overheden. De grote internationale bedrijven krijgen alsware gratis geld van de centrale banken, die dat doorberekent naar de staatsschulden. Alle winsten gaan naar de private bedrijven/aandeelhouders en alle kosten worden gesocialiseerd richting de bevolking. Daar ook de schijn een zeer grote rol inspeelt, want zolang we de illusie hebben dat de beurs waarde nog omhoog gaat. Lijkt het net alsof er nog hoop is voor een betere economie, zodat alle werkende nog een toekomstige vooruitzicht hebben dat het de goede kant opgaat.

   Maar daar zit de adder onder het gras. Iedereen die werkt of geld krijgt van de overheid, wordt dat geld elke maand 2 tot 3x zoveel aangemaakt door de centrale banken. Zouden we alle stoppen met werken en stoppen met geld ontvangen van de overheid, dan droogt het geld creëren uit het niets in eens op. Dan zijn alle regeringen bankroet en imploderen de beurzen. Geen nieuw geld is geen nieuwe schulden aangaan bij de centrale banken.

   Als je het zwart/wit wilt zien, verdient niemand echte waarde in het leven, want elke persoon vertegenwoordigd de echte waarde, die waarde wordt nu geroofd door de centrale banken. Waarvoor zij het fiatgeld uit het niets laten ontstaan op naam van de natuurlijke persoon. Wat een creatie is van de overheden bij onze geboorte aangiftes door onze ouders. Zodat dat wij de levende mens gezien wordt door de ogen van de overheid, als een lopende geldboom (jouw handtekening is echt goud waard). Want je kunt alleen werken of geld van de overheid krijgen, als een natuurlijk persoon. De levende mens bestaat dan ook niet in de ogen van de overheden.

   En hoe meer mensen je in je land toelaat, hoe meer geld je kunt creëren op naam van die natuurlijke personen. Daar is het westerse model van de monetaire fiat valuta creatie opgebaseerd. Zo werkt het ook op gemeente niveau, van hoe meer mensen in de gemeente wonen, hoe hoger het salaris van de burgemeester en wethouders wordt. Die staan juist toe dat er zoveel mogelijk mensen in hun gemeente komen wonen. Ook al is er geen woonruimte meer in de gemeente voor de vele asielzoekers, waarvoor ze tijdelijk in gymzalen e.d. gestopt worden. Zogenaamd onder het mom van humanitaire hulp, maar in werkelijkheid levert dat meer geld op voor de gemeente ambtenaren op kosten van de natuurlijke personen.

   Dat wij levende mensen belasting moeten betalen, is eigenlijk alleen over jouw inkomsten en de BTW op goederen en diensten die jij aanschaft, als de natuurlijke persoon. Want dat zorgt er voor dat er een geld creatie plaats kan vinden via de centrale banken, zodat jij je salaris kan ontvangen. De inkomsten belastingen en de BTW die gaat naar de overheden. Al die andere belastingen zijn illegaal in het leven geroepen om de bevolking arm en onderdanig te houden. Want al die belastingen gaan naar het zogenaamde koningshuis in de facto Nederland, waar het justitie apparaat, leger, politie, gemeentes en provinciën van betaald worden. Onze eigen bewakingsdienst die ons willen onderwerpen aan hun zelf bedachte regeltjes en wetten.

   • Qvic april 3, 2023 at 20:25
    “Zo werkt het ook op gemeente niveau, van hoe meer mensen in de gemeente wonen, hoe hoger het salaris van de burgemeester en wethouders wordt.”

    Verdomd nog aan toe… follow the money klopt altijd.

   • Ook gewone banken creeren geld. En, de beursgelden komen wel degelijk in de economie. Gepensioneerden die de dividenden als pensioen hebben. Leuke winst recentelijk nog gemaakt, koop een Ferrari etc.

    • @ Joop Visser april 3, 2023 at 23:36,
     Privaat banken creëren geen geld. Als jij een hypotheek of een lening wilt bij een bank, bekijkt de bank of jij het terug kunt betalen inclusief de rente. De bank zelf geeft dit door aan de centrale bank die het geld uit het niets maken onder de noemer van de natuurlijke persoon die de lening aangaat. Dit fictieve digitale geld wordt naar de bank overgemaakt, die het vervolgens aan de notaris dat fictieve digitale geld overmaakt bij een huis kopen. Dan wordt het huis in 1 keer betaald uit naam van jouw natuurlijke persoon. Jij betaalt die hypotheek inclusief de rente terug aan jouw bank. Daar moet de bank de aflossing vernietigen (uit hun boekhoudboekje halen van hun balans) van de centrale bank en de rente mogen zij houden. Die rente zijn de inkomsten van de bank. Maar omdat de gewone burger dat traject nooit bewust van is, gaat bijna iedereen vanuit dat de bank de geldlening verstrekt aan diegene die een hypotheek of persoonlijke lening wil. Alle banken moesten eerst 8% van al hun uitgeleende digitale geld in kas hebben. Toen de goudstandaard met president Nixon afgeschaft werd, waar toen Henry Kissinger toen minister was van financiën. Werd dit opgerekt tot 0,01% van van al hun uitgeleende digitale fiat valuta. Vanaf toen kon het niet op in de economie, alles was ineens mogelijk. In 2008 werd duidelijk dat er veel te veel geld uit het niets aangemaakt was. Maar dit opende de ogen niet van de banken, die werden door de belastingbetaler gered en de banken rekte het nog een stukje verder op met factor 10, waar wij nu in de problemen mee komen. De centrale banken hebben vanaf 2008 nog eens 10x zoveel uitgegeven. Zodat landen hun rente op hun geleende geld niet meer kunnen aflossen. De rat Henry Kissinger die tevens de mentor was/is van Klaus Schwab. Deze schuld willen ze zoals altijd afschuiven op de belastingbetaler die de natuurlijke persoon zijn. (Maar niet de levende mens mee bedoelt wordt.) Zodat ze iedereen daarmee kunnen onteigenen. De zogenaamde grote reset.

 5. Frontnieuws:
  Ik maak uit je reacties op dat je pro-Oekraïne bent, dan ben je hier op de verkeerde site. Om Oekraïne te steunen, verwijs ik je graag naar de roze nazi’s op GS.
  Reactie verwijderd en ban.

 6. En hier bovenop heeft onze “fantastische” regering ook nog een een klimaat hoax en stikstof onzin er op bedacht om de neergang wat te versnellen.
  Boeren eruit en belachelijke panneeltjes erin.
  En dan nog de truc om Oekraine via het IMF 1.6 mjrd. te lenen die ze waarschijnlijk met landbouwgrond moeten afbetalen. (Natuurlijk aan een van de bedrijven van Gates) omdat ze anders niet kunnen afbetalen.
  Dat is toch de standaard US polecy, leiders omkopen of uitschakelen, land in schulden brengen en recources voor een prikkie overnemen.
  En als dat niet lukt bedenken we wel reden om “democratie” te brengen met een oorlog met hetzelfde resultaat (mensen in armoede en winsten naar de grote bedrijven in de US)

 7. De VS, het WEF, de EU maken Europa kapot. Met opzet. Hopelijk gaan ze zelf ten onder.
  De bevolkingen van de verschillende natiestaten kan ze niet schelen, de regimes die daar de “leiding” hebben, d.w.z. de macht, werken eraan mee. Ze zijn misdadig.
  Overigens zitten de UN en de NATO ook in het complot, dat wordt duidelijk door de WOO-stukken. Dat complot wordt nu bloot gelegd, ook al steekt het gros de kop in het zand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in