© U.S. Army Europe

Duitsland zou het doelwit kunnen worden van Russische aanvallen als het tanks naar Oekraïne stuurt, aldus de vice-kanselier van het land Robert Habeck. Hij lijkt dus af te zien van eerdere beloften om tanks naar het land te sturen.

Habeck heeft eerder gezegd dat Duitsland tanks en artillerie naar Oekraïne zou kunnen sturen, maar lijkt nu te aarzelen, meldt Politico.eu.

“Zware wapens zijn synoniem met tanks en alle NAVO-landen hebben dit tot nu toe uitgesloten, om zelf geen doelwit te worden,” zegt Habeck nu.

Eerder heeft hij zich aangesloten bij de lijn van Bondskanselier Olaf Scholz, toen hij op de oproep van Kiev aan Duitsland om tanks te sturen opmerkte dat “alles wat het leger van Oekraïne helpt, snel geleverd moet worden.”

Maar tegen Politico zegt Habeck nu dat het besluit samen met de andere NAVO-landen genomen moet worden, omdat het Duitsland tot een doelwit voor Russische aanvallen zou kunnen maken.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Moskou waarschuwt voor “directe militaire confrontatie” met NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

4 REACTIES

  1. De onherstelbare verliezen van het Oekraïense leger, de Nationale Garde en huurlingen bedragen 23.367 mensen. Dit werd op 16 april aangekondigd door de officiële vertegenwoordiger van het ministerie van Defensie van de Russische Federatie Igor Konashenkov.

  2. Het is moeilijk voor Duitsland ,ze steunen de Nazi’s volop in Oekraïne en voorzien ze van wapens ,dan moeten ze nu toch gaan juichen voor de AfD in Duitsland. Die werden eerst voor Nazi’s uitgescholden. Dit moet nu bejubelen worden anders is men wel heel hypocriet.

  3. Kan goed zijn dat de Oekries zelf de aanval plegen met al hun wapen aanleveringen, en Rusland er de schuld van geven? Ze doen dat nu ook al op kleine schaal. Wat belet ze om het op grote schaal te doen? Zo deden de kwaadaardigen dat destijds ook: ze hielpen zelf minstens 6 miljoen mensen om zeep om zo een ander te kunnen beschuldigen. De nazi’s waren door henzelf opgericht. Dat is de harde waarheid, ook al ontkennen veel mensen dat nog steeds.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here