Eerder meldden Oekraïense media dat het hoofdkantoor van de inlichtingendienst van het Oekraïense ministerie van Defensie was getroffen door een nachtelijke Russische raketaanval. De aanval volgde op een reeks dreigementen van hoge functionarissen van de hoofdinlichtingendienst om over de hele wereld “Russen te doden”, bericht Sputnikglobe.

De Russische president Vladimir Poetin heeft bevestigd dat Rusland een aanval heeft uitgevoerd op het hoofdkwartier van de hoofdinlichtingendienst van het Oekraïense ministerie van Defensie in Kiev.

“Sinds het begin van de speciale militaire operatie vallen de Russische strijdkrachten Oekraïne aan, maar met uiterst precieze wapens. Ze richten zich op militaire infrastructuur, wapendepots en andere doelen die gebruikt kunnen worden voor militaire acties”, zei Poetin dinsdag voor een verslaggever op een economische beurs.

“We hebben al gezegd dat we besluitvormingscentra en hoofdkwartieren kunnen treffen. Uiteraard is het hoofdkwartier van de militaire inlichtingendienst van Oekraïne ook zo’n doelwit. En in reactie daarop heeft het regime in Kiev, zoals u weet, een andere weg gekozen, een weg om te proberen Rusland en zijn burgers te intimideren, om te proberen woongebouwen aan te vallen. Dat is een duidelijke aanwijzing voor terroristische activiteiten,” zei Poetin, verwijzend naar de halfslachtige drone-aanval op de Russische hoofdstad van dinsdagochtend.

De president sprak zijn tevredenheid uit over de toestand van de luchtafweer van Moskou en zei dat deze “op bevredigende wijze” de aanval van dinsdagochtend had afgeslagen, hoewel “er nog steeds enige vooruitgang moet worden geboekt.”

“We hebben soortgelijke problemen gehad in Khmeimim in Syrië, hoewel de grootte van het grondgebied van onze luchtmachtbasis in Syrië en Moskou natuurlijk niet vergelijkbaar zijn, omdat Moskou een enorme stad is… Maar het is duidelijk wat er moet gebeuren om de luchtverdediging rond onze hoofdstad te verbeteren, en dat zullen we doen,” zei Poetin.

Poetin zei dat hij bezorgd was over de kennelijke poging van Kiev om Rusland in een spiegelreactie te dwingen. “We zullen zien wat we hiermee doen,” zei hij, terwijl hij de hoop uitsprak dat de gewone Oekraïners zullen inzien waar hun regering hen naartoe duwt, niet alleen door de drone-aanval op Moskou, maar ook door pogingen om de kerncentrale van Zaporozhye als doelwit te nemen.

De Russische president ging ook in op een stukje geschiedenis rond de Oekraïense crisis en zei dat het land na het uiteenvallen van de USSR in 1991 onder controle kwam van mensen die een door het Westen gesteunde “anti-Rusland” wilden creëren. Tegelijkertijd zei hij dat de NAVO, na tientallen jaren van expansie – ondanks toezeggingen aan Moskou om dat niet te doen – de weg naar Oekraïne had gevonden, door tijdens de top van het bondgenootschap in Boekarest in 2008 zijn deuren voor Kiev open te zetten.

“Het is niet genoeg dat ze tegen ons hebben gelogen toen ze zeiden dat er geen uitbreiding van de NAVO naar het oosten zou komen. Ze hebben zelfs Oekraïne bereikt. En in 2014 hebben ze, zoals u weet, een staatsgreep gepleegd en zijn ze begonnen met het elimineren van iedereen die op de een of andere manier normale betrekkingen met Rusland wilde. Daarnaast begonnen ze een oorlog in de Donbass, en logen vervolgens tegen iedereen toen ze zeiden dat ze de situatie met vreedzame middelen willen oplossen. Nu geven ze openlijk toe dat ze logen, en dat ze gewoon wat tijd wilden winnen om hun krachten te verzamelen, ter voorbereiding van een conflict met Rusland,” zei Poetin.

Aanval op de belangrijkste inlichtingendienst van het Oekraïense ministerie van Defensie

De opmerkingen van Poetin volgen op berichten in Oekraïense en Russische media eerder op de dag dat Rusland het hoofdkwartier van de inlichtingendienst van het Oekraïense ministerie van Defensie in Kiev heeft aangevallen en vernietigd met een raketaanval. Het verkeer langs de brug naar het eiland waar het directoraat is gevestigd, werd in de vroege uren van 30 mei geblokkeerd.

De hoofddirectie van het Oekraïense ministerie van Defensie is verantwoordelijk voor de coördinatie van sabotage-, terreur- en drone-aanvallen in Rusland. De afgelopen weken hebben hoge functionarissen een reeks ondubbelzinnige verklaringen afgelegd over de noodzaak om de inspanningen op te voeren om “Russen te doden”, zowel in Rusland als in de rest van de wereld.

“Het enige wat ik wil zeggen is dat we Russen hebben gedood en dat we Russen overal ter wereld zullen blijven doden tot de volledige overwinning van Oekraïne,” zei het hoofd van de militaire inlichtingendienst, Kyrylo Budanov, eerder deze maand in een interview met Amerikaanse media, nadat hem was gevraagd of Kiev betrokken was bij de moord op de Russische journaliste Daria Dugina vorig jaar. Enkele weken later bevestigde Budanov tegenover Duitse media dat de Russische president op de lijst van doelwitten van zijn agentschap staat.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat niemand u vertelde over Oekraïne – Mindblowing!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen: Onmogelijke dingen geloven
Volgend artikelMogelijke startdatums van de Derde Wereldoorlog: 12-24 juni
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

53 REACTIES

 1. Die smerige Merkel, die wist van die staatsgreep in 2014, en dat ze dit verzweeg. Ze maakte een stabiele, rationele indruk, maar kennelijk was ze gewoon een smeerlap. Waar is dat onmens nu…? Ze verdwijnen gewoon uit zicht en zijn vergeten. Maar wat ze achterlaten is verrot en blijft rotten.

   • Beste ralf,
    Ik herinner mij hem nog wel.
    Dat was die CDA premier die zo mooi vertelde tegen ons; ‘ eerst het zuur, dan het zoet”
    En de uitslag van het referendum over de Europese grondwet ter zijde schoof ondanks dat meer dan 60% tegen had gestemd.
    Ja, ik ken hem nog wel, dat niemand hem kende en ineens prominent werd, en zelfs premier werd.
    In het begin kreeg hij nog de bijnaam’ Harry Potter’ .
    En nu met de huidige figuren in de regering die zich handig verschuilen achter de dooddoener; ” tja, moet van Brussel”.
    Hoe doorgestoken wil je het hebben?
    En nu met de partij BBB?
    Dat is pure afleiding van mensen die nog steeds niet zien hoe alles in elkaar zit.

    • BBB vertrouw ik niet.
     In de jaren 60-70: boer Koekoek: je kon van hem denken wat je wou, maar hij stond voor zijn mensen en nam actie.

     En nu? Worden boeren opgeroepen om die natuur gebieden te spuiten met Round-up? of zwaar te bemesten met stikstof?
     Kijk die gebieden zijn gewoon wilde rotzooi.
     De mooie gebieden zijn door de staat vernietigd en opgestookt in de bio centrales.

     Als nou die “natuur gebieden vernietigd worden, zijn de stikstof maatrehelen van de baan……

     Maar heb je BBB wel eens een oproep horen doen?
     En brave demo maakt geen verschil….

   • Gadverdamme balkenende. Het gedrocht dat samen met vuile rat hoogervorst de Nederlandse gezondheidszorg naar de klote hielp. Die 2 hebben zoveel ellende aangericht dat ik ze een gruwelijke dood toewens.

  • Immortal,
   Ik zat dat ook te denken, een Merkel waarvan ik dacht dat zij toch wel voor het goede stond en een eigen mening durfde te hebben en zie hoe zij allemaal hebben gehandeld samen met die Franse President, mag ik effe een teiltje zou ik willen zeggen net als van Kooten en de Bie!!!

   • Erg he… hoe je zo misleid kan zijn. Ondanks alle kritiek op haar leek ze me toch wel iemand met integriteit en een stabiele manier van handelen voor het land. Maar ik had het goed mis, ik had geen idee over dat verrotte plan in 2014. Verdomme… waar gaat dit fout, vraag ik me dan af. Zo stom zijn we niet, maar zijn het dan zulke verdomde slangen, nog erger dan we denken? Of worden ze zelf murw na een tijdje en boeit het ze niet meer wat er gebeurt, en laten ze zich maar meesleuren door geniep? Ik vertrouw niemand meer na deze drie jaar van smeerlapperij. Wel hoop ik dat het hele Rusland uit deze shitzooi komt en verder kan met zijn eigen plan. En hopelijk zitten we er hier ook niet naast; ze hebben in elk geval een enorme voorsprong op een beschaafde manier van handelen. Die nooit meer in te halen is door de kakkerlakken in de NAVO en het EUnuch bolwerk. (Trouwens, Rusland heeft duidelijk ook niet stil gezeten sinds 2014 – mss had Merkel ze wel een tip gegeven? haha, dat zou grappig zijn…)

  • Merkel, ja maar ook die Herman Van Rompuy die hier vlakbij woont en zelfs familie is. Die voormalige EU-president stond daags na de CIA-staatsgreep met een samenwerkingscontract onder de arm in Kiev waarvan het gedeelte “buitenlandse politiek” neerkomt op een pure annexatie. Heb ik tot mijn stomme verbazing nagelezen.

  • @Unsterblich
   “Dreckige Merkel” – ja! Was erwarten Sie von einer polnischen Jüdin aka Kasner aka Kazmierczak, die man als Kanzlerin der US-BRD den Deutschen vor die Nase gesetzt hatte?

 2. zitten nu ergens te bibberen ondanks hun luxe zal er niet veel genot te beleven zijn… wanneer komt die fatale dag Paranoia is wat er nog rest..🪦⚒️

 3. “Het enige wat ik wil zeggen is dat we Russen hebben gedood en dat we Russen overal ter wereld zullen blijven doden tot de volledige overwinning van Oekraïne,”
  Daarom zei ik dat over novichok.
  Enne,die pollonium is pas giftig bij aanraking met water.Daarom werkt het zo goed.
  Ik keur het niet goed,maar als dit de einstrijd is,helemaal voor Rusland….
  Net als met Duitsland in 1940 de halve wereld tegen hun keerden.
  Acht ik de kansen voor het westen nu lager in.
  Alleen de mentaliteit al.
  Ooit met een Rus samengewerkt?

  • Ooit met een Rus samengewerkt?
   Ja, onder de indruk van de eenvoud en bereidwilligheid. Wat een verschil met Amerikanen die je direct fantastisch vinden maar er niks van menen.

   • Lepoudre Luc mei 30, 2023 at 21:05
    Ja giede lui.In de ketel mee samengewerkt.
    Fantastische lasser.
    En als het moest gingen we door.Je zult ze nooit horen janken.
    Vladimir Menschikov word gegroet!
    Kwam helemaal weg uit Vladivostok en ging op vakantie in China.
    Mooie herinneringen aan hem en die tijd.
    een Rus staat je altijd half,als je hem/haar kent.
    Vrienden

 4. De russen laten enkele drone,s bewust door…wel weten waar ze gaan landen e.d…..genoeg om een REDEN te verwerven om te reageren op dreigingen vanuit de oekrinazilanden…w.o. nederiglanje.
  De luchtafweer is altijd in beweging om tot vervolmaking te komen…valt niet mee….
  Poetin wacht…..op DE GELEGENHEID…..om kiev tot op de betonrotfundering af te branden…met de aardbodem gelijk te maken…er een giga…landingsplatform van te maken voor russische vliegtuigen…
  Het komt eraan…nog eventje wachten….en het busje komt niet …maar wel de mega kinzahls…

  • Die drones kan je neerhalen met lichte automatische wapens., en als er veel zijn: helicoptertje en shotgun

  • Ik dacht eerst dezelfde redenering, maar nee, daar zijn ze te laf voor en de Russen zijn koele kikkers die vooral niet doen wat de gluiperts met alle sluikse methodes willen uitlokken. In die optiek zie ik de Russen zelfs schijnbaar onbewogen een slag incasseren zonder direct te rangeren. Zo van “dat had je wel gewild, maar geen nood, we krijgen je nog wel”.

   • Lepoudre Luc mei 30, 2023 at 20:59

    Dat wordt nog een dingetje Luc 25 NATO landen met 200 jachtvliegtuigen, Polen is tot de nok gevuld met NATO materiaal 300.000 NATO militairen, misschien door een provocatie wacht de NAVO zijn kansen af, maar ik zie Rusland geen fouten maken, Mevedev heeft gezegt en dat is een Russiche havik dat Polen in as veranderd, als dat gebeurd dan trekt de NAVO zich terug denk ik, het zijn maar vermoedens maar let op Polen nog steeds met oud zeer uit de 2e wereldoorlog.

    • Met 200 niet te onderhouden jachtshittuigen, die ver van huis al helemaal niet te beschermen noch te repareren zijn. Onze vliegende rommel gaat deskundig verschrot worden door de fijne producten van Almaz-Antei en overige Russische fabrikanten.

     Die 300.000 NAVO jochies die nog nooit een stukje artillerie, laat staan TOS 1 of 2, om de oren hebben gehad zullen huilend af gaan. Natuurlijk duurt het even, en zullen er gerust slachtoffers aan Russische zijde vallen, maar ik schat in dat de RF er minstens zo’n 1000 per dag om kan leggen. Dat zal lekker opruimen.

     Blijven er meteen minder klootzakjes over om ons te dwingen de nieuwe WHO regels op te volgen en ons weer te dwingen bekluiers te laten dragen en dergelijke. Hoe minder NATO volk er over blijft, des te beter.

    • Adriaan,
     Die Polen inderdaad en wat dacht je van Wit Rusland waar een zieke President zit dit niet geliefd is onder zijn volk, kan ik begrijpen trouwens, dat land een zwakke plek voor Rusland want anders men daar naar binnen kan, kun je door naar Kiev, zie in Wit Rusland wel iets gebeuren door die Polen, zij haten de Russen en buigen voor de VS en hebben ambities om een grote speler in Europa te worden, wat denk jij? Groet van mij!

     • flardinga mei 31, 2023 at 07:30

      Hi Flardiga las dat er een stroom Russiche nucleaire wapens richting Belarus gingen/gaan, dus die worden ook echt voorbereid op een toekomstig treffen tussen NAVO en de Russische Federatie.

      Geloof werkelijk dat de 3e wereldoorlog eraan komt, de vraag is wanneer.

     • Hey Flardinga, ja de zieke president, geliefdheid, ik weet het niet, dat werd on verteld.
      Het schijnd ook dat opRutte niet geliefd is maar zit nog steeds in het torentje.
      Dus kan hetzelfde verhaal zijn meerderheid bij de bevolking of meer corruptie bij de verkiezingen.
      Er zijn altijd mensen die het ergens niet mee eens zijn.
      Een ding ben ik van overtuigd, de maffe duitsers hebben echt voor de groene NSDAP gekozen omdat ze geloofden dat de AFD de NSDAP was. Maar goed die zijn er altijd al ingestonken en zullen dat blijven doen, vrienden en familie daar waren helemaal hysterisch tegenover mij omdat ik niet aan de naald wou, die zuigen nog steeds alle rotzooi op als een spons.

      • Rommelaar mei 31, 2023 at 10:50

       Aleksandr Loekasjenko President van Belarus is géén idioot hij weet meer dan ons wat er op het geopolitieke wereldtoneel gebeurt, een gedeelte van de Witrussen zijn geïndoctrineerd en lekker gemaakt door het Angelo-Amikaanse joods Kabbalisme, net zoals in 2015 toen Angela Merkel de grenzen wagenwijd opende voor miljoenen moslim gelukszoekers.

       Dat communisme een zionistisch dingetje is weten ook weinigen, efin ik vind en vond op het ogenblik dat Loekasjenko zijn poot stijf hield om niet mee te doen ondanks meen ik te herinneren 6 miljoen aan niet door goud gedekt smeergeld het intoduceren van de Covid-19 narratief, de Witrussen mogen hem wel heel erg dankbaar zijn dat in schril contrast met de niet mijn regering.

      • @rommelaar,
       Ik denk dat die Wit Russische President een leider is die nog leiding geeft zoals 50 jaar geleden, zo ziet hij er ook uit, ik weet dat is slechts de buitenkant maar oke, de Wit Russen gaan daar over en verder niemand, over Rutte zeg ik maar niks, want dat lijkt mij zeer verstandig, mag ik even overgeven misschien!!!!!!!

  • Doet mij een denken aan Syrië waar de Russen op verzoek gevraagd werden om bijstand nadat de VS eerst alles in de gang gestoken hebben met die rebellen te steunen. Nadien draaiden ze hun kar toen ze zagen dat er geen ‘eer’ te halen viel.
   In Oekraïne zullen ze echter hun kar niet draaien, daarvoor hebben ze teveel geld en tijd (jaren) in hun ‘project’ gestoken.

   • Dicksy mei 30, 2023 at 21:13

    ISIS: Saudi Barbarije smerige oorlog omwille van Israël, alle wegen leiden naar Israël n.m.m. Sinds 2003 coördineert de Anglo-Amerikaanse macht in het geheim en openlijk directe en indirecte steun aan islamistische terroristische groeperingen die banden hebben met Al-Qaeda in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

    Deze slecht doordachte geostrategie is een erfenis van de aanhoudende invloed van de neoconservatieve ideologie, ingegeven door langdurige maar vaak tegenstrijdige ambities om de regionale oliebronnen te domineren, een expansionistisch Israël te verdedigen en bij het nastreven hiervan de kaart van de Midden-Oosten.

    Angelo-Amerikaanse geostrategie kan niet eens pis patij in een brouwerij organiseren.

  • Adriaan W. mei 30, 2023 at 20:07
   Wat een ongelooflijk rare shit… mijn eerste gedachte was “emergency”?? Dit is een “oefening” voor een “emergency” aan de rand van Oekraine??? Kennelijk dacht Hal Turner dat ook. Ik hoop dat het niet meer dan “posturing” is, kloppen op de borsten en wat trom geroffel, en verder niks. Boys will be boys…

 5. Ik denk dat ze juni niet zullen halen Adriaan.
  De aanvalsstormen van afgelopen dagen heeft veel tegenslag gebracht.
  Het is de datum van de oefening van nato zijde.
  Vuurwerk!

 6. @ Adriaan W.

  Jouw antisemitische opmerkingen vind ik uiterst kwalijk en stompzinnig.
  Rutte, Kaag en hun vriendjrs zijn Nederlanders. Is daarmee iedere Nederlander als hen?

  Jouw desinformatie komt uit bronnen van de elite, en dasrmee voer je of wel controled opposition, of wel sta je inmiddels stinf van de mind controle, psychologische conditioneringen, die de laatste decennia over je heen hebt gekregen…… Wake up, die je huiswerk, maar nu eens grondig en goed….

  • Waar waren die “antisemitische” opmerkingen volgens jou?

   In en rondom Israhell leven redelijk veel semieten, en wel de Palestijnen en Mizrahi die voor een groot deel geknecht worden door het niet semitische bevolkingsdeel dat uit Ashkenazis bestaat, oftewel Duitse joden en/of zionisten die van oorsprong niet semitisch zijn maar van Khazarische komaf. De klassenmaatschappij daar laat zien dat Askenazi nummer een zijn, dan de Sepharden, de Mizrahi, en natuurlijk de Palestijnen verreweg het laagst op de ladder. Leuk gegeven, goed landje dat Israhell.

   Wat Nederlalalanders betreft, het deel dat hardnekking op crapuul zoals Rutte, Kaag, Klaver, Paternotte, enzovoorts blijft stemmen is in feite net zo verantwoordelijk als deze criminelen. De honderden hoernalisten die ons klootjesvolk van het dagelijkse fake news blijft vorzien is nòg meer verantwoordelijk.

   Adriaan kan er naar mijn mening niet van beschuldigd worden zijn huiswerk niet gedaan te hebben, maar heeft het redelijk vaak bij het rechte eind.

   Als je je zo druk maakt over het welzijn van de echte of niet-zo-echte semieten in Israhell waarom horen we je dan niet over het feit dat het een van de meest platgeprikte bevolkingen ter wereld is. Platgeprikt door hun eigen overheid met een voor en door de DOD ontwikkeld middel ontwikkeld om mensen langzaam maar gestaag om te brengen.

   Graag een serieus antwoord!

 7. OEPS
  Foutje rutte/kaag en de rest van de nazi-politici in nederigland zijn dus GEEN NEDERLANDERS…maar simpelweg en daardoor ten dode veroordeeld…LANDVERRADERS
  Onze nu nog kleinschalige grondwet geeft aan dat LANDVERRADERS moeten worden veroordeeld en in het geval van landsverraad…de doodstraf.
  Wordt helaas niet meer ten uitvoer gebracht maar….wat niet is kan altijd nog ten goede keren…

  • politiek profeet mei 30, 2023 at 22:17

   Zo denk ik er ook over beste, willens en wetens gaat het regime door met de ingeslagen koers, alleen de onwetenheid van een groot gedeelte van het volk hebben ze het te danken dat alles uit de klauwen gaat lopen, wat daarna gebeurt kan men wel raden.

 8. Tijdens de Nato oefening zal er wel een atie komen. Ik denk vooral, dat de nato “behulpzaam”zal zijn.
  maar werkt natuurlijk naat 2 kanten: RU kan een Kinhzal laten landen op de waterlijn van een USA schip.
  “sorry foutje, zal het nooit meer doen”…..

 9. Eentje maar?Ieder schip mag er 1 krijgen.
  Plus alle vliegvelden die hier aan mee doen.
  Dat word nog wat.
  Rusland heeft +- 900 straaljagers,ongeveer 10.000 tanks en ruime aantallen soldaten.

  • Niet te royaal zijn, er moet nog wat overblijven voor Geneve (WHO) Brussel (NATO/EU) sorry beste Belgen, City of London, de VS een paar Poseidons, het schijnt dat de meeste normale Amerikanen in het binnenland wonen, gun eigenlijk niemand wat slechts.
   Helaas, het is officieel: “Oekraine vecht voor onze waardes” lees: dictatuur, burgers als schild gebruiken enz. dus er zullen veel onschuldige slachtoffers vallen als de kankergezwellen verwijdert gaan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in