De “speciale operatie” van Rusland – omgedoopt tot “demilitarisering” in Oekraïne is zo verontrustend voor de deep state-machtsstructuur die het Westen onderdrukt, dat het Pentagon nu dreigt met een kernoorlog als Vladimir Poetin niet onmiddellijk alle Russische troepen uit Oekraïne terugtrekt.

De nieuwe “National Defense Strategy” van het Pentagon heeft alle beperkingen op het gebruik van kernwapens verworpen voor het geval dat Poetin weigert zijn bevelen op te volgen om de laboratoria voor biologische wapens in Oekraïne, de witwasoperaties en welke andere deep state-operaties daar ook plaatsvinden, met rust te laten.

Zoals Bloomberg meldt, verwerpt de nieuwe Nationale Defensiestrategie van het Pentagon beperkingen op het gebruik van kernwapens die lang door voorstanders van wapenbeheersing zijn bepleit, onder verwijzing naar de toenemende dreiging van Rusland en China.

“Tegen 2030 zullen de Verenigde Staten voor het eerst in hun geschiedenis te maken krijgen met twee grote kernmachten als strategische concurrenten en potentiële tegenstanders”, aldus het ministerie van Defensie in het langverwachte document dat donderdag werd gepubliceerd.

In reactie daarop zullen de VS “een zeer hoge lat voor nucleaire inzet handhaven”, zonder uit te sluiten dat kernwapens worden gebruikt als vergelding voor een niet-nucleaire strategische bedreiging van het thuisland, Amerikaanse troepen in het buitenland of bondgenoten.

Summit.news meldt:

In nog een andere grimmige ommekeer voor de seniele bewoner van de kelder van het Witte Huis, had Biden in zijn 2020 presidentscampagne beloofd dat het Amerikaanse kernarsenaal alleen mag worden gebruikt om een nucleaire aanval af te schrikken of te vergelden, een standpunt dat werd gezegend door progressieve Democraten en verguisd door defensiehaviken. Maar zoals bij elk ander standpunt van de pathologische leugenaar die zelfs Trump overtreft in de afdeling onwaarheid, is ook dit standpunt zojuist teruggedraaid omdat “de dreigingsomgeving sindsdien dramatisch is veranderd” en de strategie van het Pentagon werd gesmeed in samenwerking met het geflipte Witte Huis.

  Het Oekraïense leger bestookt Donetsk stad met brandende thermiet-munitie artilleriegranaten

In een verbluffende zet die verontwaardiging zou moeten wekken bij de zogenaamde progressieven, maar in het beste geval zal leiden tot enkele snel ingetrokken brieven, zegt het nucleaire rapport dat deel uitmaakt van de bredere strategie dat de regering Biden haar nucleaire beleid heeft herzien en tot de conclusie is gekomen dat het beleid van “No First Use” en “Sole Purpose” “zou leiden tot een onaanvaardbaar risiconiveau in het licht van de reeks niet-nucleaire vermogens die door concurrenten worden ontwikkeld en ingezet en die schade op strategisch niveau zouden kunnen toebrengen” aan de VS en de bondgenoten.

ondertussen…

Het nucleaire strategiedocument vermeldt niet welke niet-nucleaire bedreigingen een nucleaire reactie van de VS kunnen teweegbrengen, maar de huidige bedreigingen omvatten hypersonische wapens van Rusland en China waarvoor de VS nog geen bewezen verdediging heeft.

Wel wordt in krachtige bewoordingen uiteengezet wat er met een andere kernmacht, Noord-Korea, zou gebeuren als het een nucleaire aanval zou uitvoeren op de VS, Zuid-Korea of Japan. Die actie “zal resulteren in het einde van dat regime”, staat er. Amerikaanse kernwapens blijven een rol spelen bij het afschrikken van Noord-Koreaanse aanvallen.

Dus, zo concludeerden de briljante neocon-denkers achter het rapport, is het beter om de angst voor een disproportionele nucleaire vergelding aan te wakkeren, waardoor een regelrechte nucleaire aanval veel waarschijnlijker wordt (als de VS je toch al nucleair wegvagen, kun je net zo goed alles op alles zetten).

  Een nanoseconde voor middernacht - MUST READ

In het document, dat ruim voor de invasie werd opgesteld, zegt het Pentagon dat Rusland “met zijn kernwapens blijft zwaaien ter ondersteuning van zijn revisionistisch veiligheidsbeleid”, terwijl zijn moderne arsenaal naar verwachting verder zal groeien. Met andere woorden, het Pentagon wist wat Poetin zou doen nog voordat hij het deed en dat bepaalde de dramatische herziening van de Amerikaanse nucleaire houding. Bijna alsof het Pentagon de hele reeks gebeurtenissen heeft geregisseerd…

Ondertussen blijft China “de belangrijkste strategische concurrent van de VS in de komende decennia”, zei minister van Defensie Lloyd Austin in een brief waarin hij de nieuwe defensiestrategie presenteerde. Hij noemde China’s “steeds dwingender acties om de Indo-Pacifische regio en het internationale systeem in overeenstemming te brengen met zijn autoritaire voorkeuren”, zelfs terwijl het zijn leger snel moderniseert en uitbreidt. China wil tegen het einde van het decennium ten minste 1.000 leverbare kernkoppen hebben, aldus het nucleaire strategiedocument, en zegt dat het die kan gebruiken voor “dwangdoeleinden, waaronder militaire provocaties tegen Amerikaanse bondgenoten en partners in de regio.”

“De nucleaire strategie bevestigt moderniseringsprogramma’s, waaronder de lopende vervanging van de verouderde Amerikaanse lucht-zee-land nucleaire triade. Daartoe behoren de nucleaire ICBM-onderzeeër van de Columbia-klasse van de marine, de vervanging van de Minuteman III ICBM op de grond, het nieuwe langeafstandswapen met lancering vanuit de lucht en F-35 gevechtsvliegtuigen voor Europa die kernwapens dragen.”

De herziening bevestigt eerdere berichten dat het Pentagon de B83-1 zwaartekrachtbom met pensioen zal sturen en het Sea-Launched Cruise Missile-programma zal annuleren. Maar de herziening steunt een controversieel maritiem wapen uit het Trump-tijdperk, de W76-2 onderzees gelanceerde kernkop met lage opbrengst, die wordt omschreven als een “belangrijk middel om beperkt nucleair gebruik af te schrikken.”

In het bredere strategierapport wordt ook milde kritiek geuit op grote Amerikaanse wapenprogramma’s, die vaak jaren achterlopen op de plannen en miljarden dollars boven het oorspronkelijke budget liggen.

  Russisch-Oekraïense oorlog: De Wereldbloedpomp - Geleidelijk, en dan plotseling

“Ons huidige systeem is te traag en te veel gericht op het verwerven van systemen die niet zijn ontworpen om de meest kritieke uitdagingen aan te pakken waarmee we nu worden geconfronteerd”, aldus het Pentagon. Het riep op tot meer “open systemen die snel geavanceerde technologie kunnen integreren” en tegelijkertijd de problemen van “veroudering” en hoge kosten verminderen.

De strategiedocumenten van het Pentagon werden in maart in geheime vorm naar het Congres gestuurd, zodat ze in overweging konden worden genomen tijdens de goedkeuring door het Congres van de defensiebegroting voor het begrotingsjaar 2023.

***

Dus hoe dit alles te verhandelen? Nou, het eerste instinct nu de krantenkoppen over een kernoorlog rondgaan, is dat het misschien tijd is om je huis te verkopen… maar zoals Art Cashin het enige tijd geleden zo inzichtelijk verwoordde: “Wed nooit op het einde van de wereld, want dat gebeurt maar één keer.”

Dankzij de regering Biden komt die “eens in je leven”-gebeurtenis een stuk dichterbij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Canadese sluipschutter “vreselijk teleurgesteld” over militaire realiteit in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense strijdkrachten proberen offensief op alle fronten, maar falen (Video’s)
Volgend artikelHet kerende tij
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. De USA heeft veel te veel macht.
  Dit is een verstoring van de wereld balans. De macht van de USA moet zodanig ingeperkt worden.
  Al jaren maakt de USA met zijn handlanger VK de wereld kapot.
  Laat de rest van de wereld wakker worden en meer macht naar zich trekken.

  De hele maffia van het Westen, bedenker van de COVID 19, is zo geestelijk gestoord sat ze zich gedragen als idioten .

  Aanpakken die hautaine houding van de VS .

  • gedragen hun niet als idioten maar als monsters en massamoordenaars onderleiding van die gekken in de USA ,en dit moet gestopt worden
   ,

   • Het is niet te stoppen. Het plan om Rusland met een atoombom te verrassen dat ligt al klaar en gaat dit jaar nog gebeuren. Al het gejoel eromheen door de VS is show.
    Voor de VS zijn er geen goede redenen om er niet mee door te gaan.

 2. “De nieuwe “National Defense Strategy” van het Pentagon heeft alle beperkingen op het gebruik van kernwapens verworpen voor het geval dat Poetin weigert zijn bevelen op te volgen om de laboratoria voor biologische wapens in Oekraïne, de witwasoperaties en welke andere deep state-operaties daar ook plaatsvinden, met rust te laten.”

  Oké de psychopathische zionisten kliek die de roofstaat besturen worden zenuwachtig over het materiaal die de Russen hebben veroverd op de nazi Oekraïense laboratoria en het doorgronden van de witwas praktijken en orgaanhandel onder leiding van Zelensky, mijn vraag is: heeft Donald Trump de ex President wel of niet de lanceer-codes in handen?

 3. Men zou bijna zeggen dat de Russen zich niet lang meer gaan bedenken en meteen een first strike gaan ondernemen aangezien de US in het verleden al heeft laten zien dat ze het rode knopje zonder scrupules indrukken zelfs toen de oorlog tegen Duitsland door de geallieerden gewonnen was en de jappen nog wat onbeduidend aan het tegen stribbelen waren.

 4. Persoonlijk denk ik dat er op 3 november ons iets te wachten staat, 11 3 22, ik vind dit wel een uitgezette datum om een vuile hetzij een nucleaire bom te verwachten wat de derde wereld oorlog in volle gang zet.

  • Voordat uitkomt. dat waar we nu inzitten. gecreëerd is. als afleidingsmanoeuvre van het feit dat we financieel genaaid zijn. door het eindeloos bijdrukken van geld. zal er oorlog komen. Zodat de leiders ermee wegkomen. Zichzelf in veiligheid kunnen brengen voor de wraak van de bevolking. Ergens in Portugal ofzo. Lekker warm en met de aardige Portugezen als hun slaven om hen heen.
   Dat gaat dit jaar nog gebeuren. die oorlog.

 5. Denk dat er nog maar weinig mensen in de Russische Federatie over zijn zoals de overleden Stanislav Petrov

  Rus die de wereld behoedde voor een kernoorlog is overleden

  Bij toeval leert de wereld alsnog van de dood van Stanislav Petrov, de Rus die de wereld in 1983 behoedde voor een kernoorlog. Hij blijkt al in mei te zijn overleden.

  De Duitse documentairemaker Karl Schumacher, die de heldendaad van Petrov ooit onder de aandacht bracht, belde hem deze maand in Moskou op om hem te feliciteren met zijn 78ste verjaardag. Hij kreeg de zoon van de voormalige luitenant-kolonel aan de lijn. Die vertelde hem dat zijn vader al in mei was overleden.

  https://www.ad.nl/buitenland/rus-die-de-wereld-behoedde-voor-een-kernoorlog-is-overleden~a9d5bc88/

 6. USA heeft geen knopjes voor de Kazariaanse maffia, die nu in hoge staat van Angst verkeerd, om nucliare waanzin op te starten.
  De K M is verslagen!
  De paniek bij de VS, de vazal van de KM ,
  Is groot.
  Verliezen is ook niet fijn.
  Ze kennen dat eigenlijk ook niet.
  Het wordt een helende ervaring voor de volksziel aldaar.

  • Khazariaanse mafia zit nog niet in de top 3 van macht, hebben inderdaad veel macht maar er zijn er die nog veel meer Macht hebben, ze werken wel allemaal samen dat wel.

   • yep, its all connected (in elk geval het grote goed)

    zelfs Bill Gates en Soros en bv Elon Musk en of al die enge creep foundation holders en vele regeringen, immers foundations of big pharma of big MSM of Big tech of ruimtevaart figuren/bedrijven zouden het loodje leggen als zij die macht zouden hebben of echt alleen die macht, de ware macht zit elders op afstand de boel te controleren wat hun puppets en gekochte lieden onder ‘begeleiding’ uitvoeren.

    Dat wil niet zeggen dat alles lukt, stel die puppets zeg Elon Musk die zomaar raketten e.d. in de lucht kan sturen (wie gelooft dat dat een rijk persoon dat zomaar kan/mag met gevaar voor? nope, its installed, hij mag het doen, krijgt geld via via als ie de hoofdoelen maar uitvoert, echter kan zo’n persoon, zeg diezelfde Elon, ook ineens slim open spel spelen en tegendraads gaan doen, het volk laten zien of meer laten zien, small wake up calls… dat kan wat in beweging zetten bv) but, lets wait and see, hopelijk staan wat invloedrijke mensen op en zeggen, dit is ‘hun’ spel, lets hunt them down, hunting season is open in 2023, your price, Freedom.

    Peace.

 7. Wie gelooft word zalig.
  Wat een provocerende koptekst.Dat zou vragen om een FS van Rusland.
  Geef al die gekken snel een dubbele boostershot.

 8. En Nederland zit er lekker tussen in………. Alarm voor een calamiteit zal niet veel helpen; Schuilkelders voor de bevolking zijn niet/nauwelijks nog aanwezig. Ruttekut heeft vast wel een prive kelder. Stop die idioten zoals Biden en zijn club Ga je godverdomme niet aan een spuit dood dan wel door een nucleair wapen…….. Ben ik blij dat ik geen 20 meer ben maar 70+

 9. dat zelfs trump overtreft in onwaarheid……hmm, ik lees jullie graag omdat jullie meestal spot on zijn, maar daar slaan jullie de bal toch serieus mis…
  over het algemeen gezien heeft trump altijd gelijk gehad EN heeft ie gedaan wat ie beloofd heeft….en had er geen massale stemmersfraude gebeurd, dan was ie nog steeds president geweest en had deze bs hoogstwaarschijnlijk vermeden geweest….
  trump vergelijken met pedojoe is als een diamant vergelijken met een hoopje paardenstront…..
  ps…vrouw is amerikaanse, schoonfamilie dus logischerwijze ook, meeste van mijn vrienden zijn amerikanen….geen een die pedojoe wilden….allemaal gestemd op trump omdat hun leven stukken beter was onder hem dan onder voorganger obummer…..en hopen dat er deze keer STUKKEN MINDER stemmingsfraude is zodat trump, indien kandidaat, terug president kan worden met alle voordelen vandien…
  en zijn ‘mean tweets’??? get over it…groei een paar ballen ….

  • Ja Nikolaas, Trump was de eerste paar jaar een verademing, tot ie met de genjecties kwam en jaren daarna het nog steeds verdedigde en trots was blablabla, dat is een zeer grote fout.

   En ook heeft hij! NS2 tegen gehouden en wilde niet dat dat doorging, daar moest Amerikaans gas e.d. voor komen! dus Trump is ook niet voor ons, ja als wij zijn rommel afnemen, ja hij is 1 van de beste ooit tot…

   maar heeft grote fouten gemaakt en foute lieden vertrouwt en er niet uit geschopt! als Fauci hij wist het maar durfde niet tegen de deep state! je kan het in video’s van hem en fauci zien! hij was niet de macht, en durfde niet verder dan dat.

   Ook kon hij bv Julian Assange vrij pleiten met een Pardon of die andere US militair figuur it man, vergeet ff zijn naam, maar ook die had die een Pardon moeten geven, ook niet gedaan enz enz enz.

   En nee makkelijk had ie het ook niet met al die Demon(craten) die alles tegen werkten, maar toch, en ja zijn 2de termijn zou hem meer macht geven en meer kunnen doen, maar nope… he was to weak to fight against the deep shit, good try though… In elk geval begon daarmee wel duidelijker te worden van MSM en deep states overal en foute clubjes e.d. Ja hij was een verademing, eindelijk niet politiek correct en heen oorlogen erbij en kreeg wat voor elkaar, maar dat is alles al weg, de belangrijke deep shit had ie sneller moeten ‘kalt’ stellen.

 10. De hele wereld is gek geworden. Met praat zo licht over wapenleveringen en oorlogen alsof men een frietje besteld. Ondertussen sterven er onnodig mensen en blijven geliefden achter met een hoop leed en verdriet. Het is hoogtijd dat de bevolking zich hiertegen verzet. Met zinvol geweld welteverstaan want praten helpt niet. Alleen dan kunnen we de onschuldigen beschermen en louter diegenen bestraffen die het werkelijk verdienen om te sterven

 11. De VS ziet de bui al hangen, verlies van hun opgelegde “HEGEMONIE”. Ze zien hun geplaatste “president”(acteur en komediant) van 2014 en hun militaire en oorlog investering te gronde gaan. Ze leven nog in de veronderstelling van hun unipolaire macht, terwijl een multipolaire macht met Rusland en China is ontstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in