De steun voor president Trump is in de afgelopen week aanzienlijk toegenomen en betekent dat hij nu een aanzienlijke landelijke voorsprong heeft, volgens een nieuwe Democracy Institute / Sunday Express peiling.

De peiling geeft aan dat Trump nu een voorsprong van drie punten heeft in de national popular vote [kandidaat die nationaal het meeste voorkeursstemmen haalt, red.] en een voorsprong van zeven punten heeft bereikt in de belangrijke swing states [kantelstaten, waar normaliter geen van de presidentskandidaten een duidelijke meerderheid heeft, red.].

Trump leidt op nationaal niveau met 48% tegen Joe Biden’s 45%, wat neerkomt op een sprong van één punt sinds het begin van de maand. De zeven punten voorsprong die Trump nu behaald in staten als Florida, Iowa, Michigan, Minnesota, Pennsylvania en Wisconsin, is volgens de peiling een stijging van twee punten van een maand geleden.

De peiling werd uitgevoerd op vrijdag 29 augustus, de dag nadat de Republican National Committee (RNC) eindigde.

De opiniepeiling toont ook aan dat de steun voor Trump onder zwarte en Hispanic kiezers is gestegen tot 19% van de zwarte stemmen, 11 punten hoger dan in 2016, en 39% van de Spaanse stemmen, 10 punten hoger dan in 2016.

De opiniepeiling voorspelt ook dat Trump een hogere electorale college [kiescollege bestaande uit 538 kiesmannen, red.] marge zal scoren over zijn tegenstander dan in 2016, door te winnen in Minnesota en New Hampshire.

De cijfers van de peiling geven ook aan dat Trump de stemmen van de kiescollege in Wisconsin zal winnen. “Wisconsin is de laatste van de kantelstaten staten om een kantelpunt te bereiken op wet en orde”, zegt Democracy Institute Polling directeur Patrick Basham tegen Breitbart.

  Vicepresident van de VS buigt niet en verklaart: ”All lives matter", ongeacht huidskleur

Het verlate benoemen van de rellen door Biden en de democraten in een poging Trump de schuld te geven, schijnt te laat gekomen te zijn, in het bijzonder in Wisconsin, waar de voormalig getrouwe Democraten zeggen dat zij niet of voor Trump zullen stemmen, meldt Summit News.

Intussen pleiten sommige Democraten, zoals Willie Brown, bij de partij om te stoppen met het legitimeren van plunderingen en rellen, omdat het de herverkiezing van president Trump zal helpen.

Biden beschuldigde zaterdag dat Trump de Nationale Garde gebruikt als een “rekwisiet of als een privé-militie om de rechten van de medeburgers te schenden”.

Trump’s verkiezingsboodschap: Ik verwerp het globalisme en omarm het patriottisme

Vorig artikelLafhartige aanvallen op blanke Amerikanen: zwarten vieren “White Lives Don’t Matter”
Volgend artikelAdvocaten politieagenten eisen alle aanklachten te laten vallen in de zaak George Floyd: Bodycam toont aan dat Floyd stierf aan een fatale dosis drugs
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in