De advocaat, Eric J. Nelson, van de voormalige politieagent Derek Chauvin uit Minneapolis zegt dat wijlen George Floyd het slachtoffer was van een onzorgvuldige overdosis in plaats van moord door de politie.

De autoriteiten belastten Chauvin met moord in verband met de dood van Floyd’s in mei, die uit een arrestatie voortvloeide die vals geld impliceert. In het licht van de beschuldigingen vraagt Nelson een rechter om alle aanklachten tegen Chauvin, die niet schuldig heeft gepleit, te laten vallen.

Een advocaat van een van de andere agenten die betrokken zijn bij Floyd’s dood zegt ook dat de lichaamscamerabeelden laten zien dat Floyd een dodelijke hoeveelheid drugs heeft ingenomen.

In de motie, dringt de advocaat van Chauvin aan dat de voormalige politieman volgens de letter van de wet een arrestatie op Floyd heeft uitgevoerd – met inbegrip van het gebruik van een “Maximal Restraint Technique”. Nelson zegt dat Chauvin geloofde dat de techniek noodzakelijk was, uit bezorgdheid dat Floyd zichzelf of Chauvin en zijn collega-agenten kon verwonden tijdens de arrestatie.

Verder zegt Nelson dat Chauvin en andere reagerende politieagenten probeerden om Floyd te helpen – die zich duidelijk wispelturig gedroeg tijdens de arrestatie – uit bezorgdheid voor de man en de mogelijkheid dat hij op zijn hoofd zou kunnen vallen, of door een aankomend voertuig op de weg te worden aangereden.

Nelson maakt duidelijk dat de Minneapolis Police Department het trainingsmateriaal over dergelijk gebruik van geweldtechniek heeft goedgekeurd, waaruit blijkt dat een agent een knie op de nek van een persoon mag leggen om hem te bedwingen.

  Covid injecties kunnen het centrale zenuwstelsel op hol doen slaan, mogelijk levenslang

De motie merkt ook op dat de autopsie op Floyd concludeerde dat er zowel fentanyl als methamphetamine in het systeem van de overleden verdachte was – ook wel bekend als een “speedball”.

Floyd, die aan hypertensieve hartziekte leed, evenals aan arteriosclerose en hypertensie, was ook positief voor Covid-19 op het moment van zijn dood.

“Simpel gezegd, mijnheer Floyd kon niet ademen omdat hij een dodelijke dosis fentanyl en, mogelijk, een speedball had ingenomen. Gecombineerd met de sikkelcel anemie eigenschap, zijn reeds bestaande hartaandoeningen, heeft mijnheer Floyd’s gebruik van fentanyl en methamfetamine hem waarschijnlijk gedood. Het toevoegen van fentanyl en methamfetamine aan mijnheer Floyd’s bestaande gezondheidskwesties kwam neer op het aansteken van een lont van een bom”,  leest een deel van de motie.

Hennepin County Medical onderzoeker Dr. Andrew Baker beweert dat als Floyd dood werd gevonden in een andere omstandigheid – in dit geval, “alleen thuis en geen andere duidelijke oorzaken, dit acceptabel zou kunnen zijn om een [overdosis] te noemen”.

Het bureau van Hennepin County Medical oordeelde dat de dood van Floyd een moord was, en stelde vast dat hij stierf als gevolg van “cardiopulmonale [hart en longen] arrestatie die nekcompressie compliceerde”.

Echter, het autopsierapport vond geen duidelijke blauwe plekken of trauma’s in Floyd’s nek, nekspieren of rug als gevolg van de dwangmaatregel.

Gerechtelijke documenten: George Floyd profiel leest als een beroepscrimineel

Vorig artikelPeiling: Trump leidt nu landelijk, na rellen
Volgend artikelDe groeiende Europese opstand tegen de islam – koranverscheuring in Noorwegen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Logisch; hij had 3 maal de dodelijke doses fentanyl; dat is zelfmoord–daarnaast stierf hij niet op straat maar in ziekenhuis.

    CNN en BBC en NOS–typisch melden nog steeds “de door politie vermoorde Floyd….”en melden niet dat gister bv een voetganger werd doodgeschoten door BLM omdat ie te langszaam de weg overstak, of de moord op ee baby en en de moorden op kinderen;deel van de 1167moorden door negers begaan sinds Floyd.

    Ze zitten ook te mekkeren over die jogen Ritterhouse, die twee BLM schorum doodschoot uit zelfverdediging en noemen dat moord….

    Door dat soort berichtgeving zijner oorlogen uitgebrken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in