In Melilla, een Spaanse enclave in Noord-Afrika aan de grens van Marokko, raakten meer dan 20 politieagenten gewond door de aanvallen van meer dan 200 relschoppende asielzoekers. De rellen resulteerden in de evacuatie van personeelsleden van het Centrum voor Tijdelijk Verblijf van Immigranten (CETI) – de faciliteit waar deze agressieve asielzoekers zijn ondergebracht. De relschoppers vielen de ordehandhavers aan met stoeptegels, messen, vuilnisbakken, brandblussers en andere voorwerpen. Drieëndertig van deze asielzoekers werden gearresteerd.

Asielzoekers in de faciliteit probeerden te ontsnappen door over de hekken rond de CETI-faciliteit te klimmen. Een arts moest door de staatsveiligheidstroepen uit het opvangcentrum worden geëvacueerd na een zenuwinzinking door de gewelddadige aanvallen, meldt Rair Foundation.

De rellen vonden plaats na een tweede dag van migrantendemonstraties waarbij bewoners van het centrum eisten te vertrekken nadat verschillende asielzoekers positief hadden getest op het Coronavirus. De asielzoekers willen worden overgeplaatst naar het vasteland van Spanje vanwege de bevestigde gevallen.

Het CETI-centrum biedt onderdak aan 1.375 mensen, ondanks het feit dat de faciliteit werd gebouwd om 782 mensen te huisvesten. Spanje is overweldigd door de toenemende invallen van asielzoekers die naar Europa worden gebracht door mensensmokkelaars. De situatie is verergerd door het verschijnen van het Coronavirus, waardoor de migrantenopvang-systemen op een gevaarlijk breekpunt zijn beland.

Spanje’s VOX-partij, de “Make Spain Great Again Party”, die de traditionele Spaanse waarden en grenzen verdedigt en een Trump-gelijkende boodschap heeft, plaatste beelden van de rellen op Twitter en stelde “de migratie-invasie” aan de kaak:

“De migratie-invasie is een gevaar voor de gezondheid en veiligheid van de Spanjaarden.”

Vox’s partijleider Santiago Abascal hekelde de linkse regering van Spanje en riep op tot de onmiddellijke deportatie van de illegale “indringers”:

“De progressieve dictatuur presenteert hen aan ons als arme slachtoffers, maar hun geweld en de gevolgen van de invasie moeten politieagenten en gewone Spanjaarden ondergaan. De indringers moeten worden gedeporteerd.”

Melilla heeft de afgelopen jaren veel gewelddadige aanvallen en incidenten gezien. Elk jaar proberen duizenden gevaarlijke asielzoekers Melilla’s grenshek over te klimmen en het Spaanse grondgebied binnen te vallen in de hoop dat ze niet worden teruggestuurd en asiel krijgen. Onlangs nog door asielzoekers die besmet waren met het Coronavirus het grenshek en de kuststrook bestormden en Spaans grondgebied binnenvielen.

Elke dag kost het 300.000 Euro! Vereniging Toerisme stelt ultimatum: 6.000 Afrikanen moeten de hotels verlaten

Veel illegale migranten die met geweld Spanje binnendringen, blijken uiterst gevaarlijke en vaak ziekelijke mensen te zijn met normen en waarden die in fel contrast staan met de westerse waarden en wetten. De enige hoop voor Spanje is het wet- en ordebeleid van de Spaanse VOX-partij.

Spanje bouwt de hoogste muur ter wereld om illegale migranten af te weren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here