Zoals Sun Online meldt, worden Gambiaanse kinderen door hun wanhopige ouders verkocht aan Britse pedofielen voor slechts 2 pond per keer.

Een groot aantal kinderverkrachters maakt gebruik van de lakse wetten in dit door armoede geteisterde Afrikaanse land om kindermisbruikvakantie te houden. Sun Online zag uit eerste hand hoe arme Gambiaanse kinderen onderworpen worden aan Britse pedofielen in badplaatsen in Kololi aan de schilderachtige Atlantische kust van het land.

Onze verslaggever was voortdurend geschokt door het aantal Afrikaanse minderjarigen dat vergezeld werd door mannen van middelbare leeftijd uit het Westen die duidelijk niet hun biologische vader konden zijn, schrijft de Sun Online.

Onder de geobserveerde ontmoetingen was een meisje tussen zes en acht jaar oud die aan het lunchen was met een kale, witharige man in een restaurant met vergelijkbare oude toeristen. Op dezelfde dag zagen we een stevig gebouwde man van 50 of 60 jaar oud in de oceaan waden met aan zijn hand een klein Afrikaans kind in een witte zwembroek.

Foto’s zijn hier.

Net zo verontrustend was de aanblik van een Gambiaanse peuter, met grote ogen en vol angst, die keek naar een blanke vrouw van middelbare leeftijd die een vuistgevecht had met een jonge zwarte prostituee in een populaire strandbar. Het was 23.30 uur en de lucht was dik met sigarettenrook. Het kind, niet ouder dan twee jaar, werd vastgehouden door een blanke man met een Brits accent.

Kinderen worden verkocht voor 2 Pond

We kwamen erachter dat de economische crisis die door de ineenstorting van touroperator Thomas Cook is ontstaan, ertoe heeft bijgedragen dat de voormalige Britse kolonie wordt omgevormd tot een “Pedofielenparadijs”, waar perverselingen ongehinderd hun gang kunnen gaan. Thomas Cook vloog 45 procent van de jaarlijkse 100.000 Gambia-bezoekers van het Verenigd Koninkrijk naar de hoofdstad Banjul totdat de touroperator in september failliet ging onder het gewicht van zijn schulden.

In een exclusief interview onthult Lamin Fatty, de nationale coördinator van de Gambia Child Protection Alliance, dat zowel mannelijke als vrouwelijke toeristen zich richten op Afrikaanse minderjarigen. Hij waarschuwt: “Seks is goedkoop in mijn land en kinderen worden verkocht voor slechts 150 Dalasis, of iets meer dan 2 pond in uw valuta”.

“Sommige ouders weten dat hun kinderen worden misbruikt en ze accepteren het omdat ze honger hebben en wanhopig op zoek zijn naar een manier om iets te eten te krijgen. Anderen zijn te naïef om het te beseffen. Ze denken dat de westerling hun rekeningen betaalt omdat hij gewoon vriendelijk is en hun jongen of meisje helpt. Kindermishandeling gaat de hele tijd door in Gambia en de overheid doet niet genoeg om het te stoppen.

Onze kinderen worden direct op het strand of op straat benaderd, en kindermisbruikers uit heel Europa, inclusief Groot-Brittannië, komen hiervoor hiernaartoe.

Ik wil duidelijk maken dat het niet alleen gaat om mannen, maar ook om volwassen vrouwen die betalen voor seks met tieners in Gambia.

We hebben wetten om dit te voorkomen, maar ze worden niet gehandhaafd, dus we zijn een paradijs voor pedofielen geworden.”

Lokale bevolking “wanhopig” na ineenstorting van Thomas Cook

Aangezien het toerisme goed is voor een derde van het BBP van het land, wordt gevreesd dat bedrijven failliet zullen gaan en dat de lokale bevolking zal verhongeren na een geschatte daling van de economische activiteit met 50 procent die de strandbaden heeft getroffen.

Malick Jallow, een advocaat en kinderrechtenverdediger, vertelt Sun Online: “Terwijl sommige toeristen de arme Gambianen willen helpen, zullen anderen deze situatie zien als een kans om kleine kinderen uit te buiten”.

“Het probleem is dat het misbruik soms gebeurt met de zegen van de ouders omdat ze zo behoeftig zijn. De perceptie is dat blanken, of ’toubabs’ zoals ze ze noemen, veel geld hebben en deze ouders zijn vaak blij dat hun kind de aandacht van een blanke man heeft getrokken.

Het maakt ze trots dat ze de jongen of het meisje met de persoon laten meegaan, en als de politie ze probeert te ondervragen, werken ze niet mee.”

Ze schijnt zich niet op haar gemak te voelen

Voormalig Thomas Cook vertegenwoordigster Anne Heap, 53, uit Wigan, zegt: “Deze mensen zijn zo arm als maar kan – je ziet zelden een kind dat schoenen draagt – en er is geen andere handel voor hen buiten het toerisme”.

“Thomas Cook gaf ons altijd 10 kg extra bagageruimte zodat de werknemers en passagiers hulppakketten naar Gambia konden brengen – basisdingen zoals kleding, medicijnen en schoolmateriaal. Het eerste waar ik aan dacht toen we ten onder gingen was: ‘Wat zal er met de mensen van Gambia gebeuren?’ Ik heb gehoord dat de criminaliteit reeds de hoogte in ingeschoten omdat er niet genoeg geld binnenkomt – de hand die hen voedt, is weg.

Sekstoerisme is in Gambia al erg groot – sommige bars zijn net bordelen – en ik ben bang dat meer kinderen in de prostitutie worden gelokt om hun familie te voeden.

Toen ik daar werkte, zag ik oude mannen vertrekken met een meisje van 10, 11 of 12. Er is een donkere kant in Gambia. Ooit, toen we terugvlogen naar Manchester, zag ik een Britse man van 70 met een meisje van slechts acht of negen. Dat was ongeveer acht jaar geleden. Ik was zo bezorgd, dat ik met hem buiten het toilet op de vlucht praatte. Ik wilde ook met het meisje praten, maar ze kwam nooit van haar stoel af, ze zag er niet uit alsof ze zich op haar gemak voelde.

Ik meldde het, en de grenspolitie vertelde me later dat de man gearresteerd  was, maar ik kon niet achterhalen wat er daarna met hem of het meisje is gebeurd.”

Hand in hand met pedo’s

Deskundigen aan wie we ons fotobestand laten zien, zeggen dat de politie hen volgens de Gambiaanse kinderbeschermingswetten had moeten ondervragen.

Lamin Fatty zegt: “Dit baart me zorgen omdat kinderen niet in toeristische gebieden zonder hun ouders zouden moeten zijn”.

“Het is ook illegaal voor een kind om in een bar te zijn op dit tijdstip van de nacht. We staan ook kritisch tegenover fysieke affectie in deze context. Ik werk met jonge meisjes en jongens en ik zou ze niet knuffelen of oppakken, het is niet gepast.”

Malick Jallow voegt eraan toe: “Ik zou deze mannen hebben ondervraagd als ik ze zelf had gezien. Als advocaat en activist zou ik willen weten of zij de bevoegdheid hebben om voor dit kind te zorgen”.

“Ik heb een aantal kleine Afrikaanse kinderen gezien met grote blanke mannen. We hebben veel goede Samaritanen die naar Gambia komen, maar we hebben ook mensen die liefdadigheid als dekmantel gebruiken om hun slechte bedoelingen te verbergen.

De beveiliging had deze mannen moeten ondervragen, maar er is hier een ondergeschikte cultuur en ze zouden bang zijn om een rijke westerling te confronteren.”

Britse toeristen kunnen nog steeds naar Gambia vliegen via Lissabon met de luchtvaartmaatschappij TAP of via Casablanca met Royal Air Maroc. Er is ook een beperkte directe vlucht met de firma ‘The Gambia Experience’, en er kunnen reispakketten worden geboekt voor iets meer dan £500 per persoon.

Gepensioneerden brengen jongeren in hotels

Gezondheidsassistente Lucy Mendy, 33 jaar, uit Gloucester, probeerde te genieten van een wintervakantie in het land dat ze als haar tweede thuis beschouwt – maar zegt dat ze geschokt was door een aantal van de dingen die ze tijdens haar reis had meegemaakt.

Ze zegt: “Ik heb oude mannen meisjes van 15 of 16 jaar in hun hotelkamer zien brengen”.

“Het maakte me ziek en ik wou dat ik had kunnen ingrijpen, maar dit is niet het Verenigd Koninkrijk en ik was bang voor wat er zou gebeuren als ik had geprobeerd om ze te confronteren. De mensen hier zijn zo arm dat sommigen alles voor geld zouden doen, zelfs als het betekent dat ze hun lichaam aan een toerist moeten verkopen.”

Lucy’s moeder, gepensioneerde Marjorie Botton, 68, ook uit Gloucester, voegt eraan toe: “De ineenstorting van Thomas Cook heeft de mensen hard geraakt”.

“Ze krijgen half zoveel Britse toeristen en dat betekent dat ze waarschijnlijk niet genoeg geld verdienen om het rustige seizoen dat in april begint te overleven.”

De Nederlandse toeriste Corina Bouwman was ook getuige van vermeend kindermisbruik tijdens haar twee weken durende wintervakantie in december.

De maatschappelijk werkster, 54 jaar, zegt: “Ik zag enkele kleine Afrikaanse kinderen rondrennen met grote blanke mannen. Elke keer dacht ik: Wat is hier aan de hand? Waar is de moeder van het kind?”

“Maar ik wilde niemand beschuldigen voor het geval ik de situatie verkeerd had begrepen.”

“Blanke mannen die kleine jongens en meisjes benaderen”

De vader van vier kinderen, Abdullah Labamba, 48 jaar, heeft een fruitkraam naast een van de vele hotels die Kololi’s met palmen omzoomde strand hebben, en zegt dat hij getuige is geweest van pedofielen die zich richten op kinderen die pinda’s verkopen voor minder dan £1 per zak.

Hij zegt: “Ik heb blanke mannen de kleine jongens en meisjes hier op het strand zien benaderen. Ik doe mijn best om ze te stoppen”.

“Ik vertel de kinderen, ‘Ga weg hier, dit is geen veilige plek voor jou’. De kinderen lopen dan weg, maar ze komen meestal terug. Het is treurig.

Hun ouders zijn wanhopig op zoek naar geld en ze weten dat ze pas naar huis kunnen gaan als ze minstens vijf zakjes pinda’s hebben verkocht.

Sommige mannen proberen hier misbruik van te maken door ze 50 pond voor de hele mand aan te bieden. Dan zullen ze vragen om terug te komen en ergens privé naartoe te gaan.”

Kindermisbruik – Samaritanen – politiek

Tragisch genoeg is kindermisbruik nu een vast onderdeel van het leven in Gambia, waar 60 procent van de 1,9 miljoen mensen onder de armoedegrens leven.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat pedofielen zich vaak voordoen als liefdadigheidswerkers en goede Samaritanen, zodat ze vrienden kunnen maken met arme gezinnen – en UNICEF heeft gewaarschuwd dat Gambia een van Afrika’s topbestemmingen voor kindersekstoerisme is.

Intussen heeft de Gambiaanse regering geprobeerd om de zaken aan te pakken en heeft ze in 2013 nieuwe wetten ingevoerd die haar in staat stelt om eigendommen van hotels in beslag te nemen als er bewust misbruik wordt gemaakt van kinderen op het terrein. Ze hebben ook toegezegd om “zware boetes” en “zware straffen” op te leggen aan betrapte pedofielen.

Maar wat ongelooflijk is, is dat er sinds de aanscherping van de wetten slechts één succesvolle vervolging is geweest en dat deze man uiteindelijk gratie van de president heeft gekregen.

De Noorse leraar Svein Agesandakar, 57 jaar, werd in 2006 schuldig bevonden aan het misbruiken van zes kinderen, de jongste op driejarige leeftijd. De rechtbank hoorde hoe hij in een arme Gambiaanse familie was geïnfiltreerd door zich voor te doen als een weldoener en de ouders zakken rijst en nieuwe schoenen schonk om met hun zes kinderen alleen te zijn in een hotelkamer.

De pedofiel werd in Noorwegen bij verstek veroordeeld tot slechts drie jaar gevangenisstraf voor kindermisbruik.

In 2018 besloot president Adama Barrow hem vervolgens gratie te verlenen om redenen die nooit zijn uitgelegd. Het pardon werd later onder publieke verontwaardiging ingetrokken, maar deskundigen vrezen dat zijn rechtszaak groen licht heeft gegeven aan andere pedofielen.

Pedoparadijs

In oktober vorig jaar is uit een officieel VN-onderzoek gebleken dat de toeristische gebieden in Gambia nog steeds een gevaarlijke plek zijn voor kinderen en dat pedofielen nu in motels en privéwoningen verblijven om nieuwsgierige blikken te vermijden.

De speciale VN-rapporteur Maud de Boer-Buquicchio meldt: “De zeldzame gevallen, waarin klachten bij de politie niet goed worden afgehandeld, het verzamelen van dwingend bewijs wordt vertraagd en onderzoeken en vervolgingen haperen met als gevolg dat slachtoffers of getuigen hun klachten intrekken”.

“Sommige zaken zijn naar verluidt ook geseponeerd omdat de verklaringen van de kindslachtoffers tegenstrijdig zouden zijn.”

Ons verslag verschijnt nu omdat de Britse regering er niet in geslaagd is kinderen in het buitenland te beschermen tegen Britse pedofielen.

Uit een rapport van het Independent Inquiry in Child Sexual Abuse (IICSA) blijkt dat er meer moet worden gedaan om ervoor te zorgen dat criminelen die in arme landen als Gambia actief zijn, worden opgepakt en vervolgd.

Debbie Beadle, programmadirecteur bij kinderbeschermingsorganisatie ECPAT UK, riep op tot een nieuw nationaal plan om het probleem aan te pakken: “We hopen dat het Verenigd Koninkrijk, door deze institutionele tekortkomingen aan de kaak te stellen, een wereldleidende rol kan spelen in de aanpak van het misbruik van kwetsbare kinderen op mondiaal niveau en dat kindslachtoffers in het buitenland niet langer ‘onder de radar’ van de autoriteiten staan”.

Oekraïense politie rolt mensenhandelring op die baby’s verkocht aan pedofielen in China

Vorig artikelBashiri, 29 jaar, heeft onafgebroken verkracht sinds hij naar Zweden kwam – aanklager: “Ik wil hem uitwijzen, maar het is niet mogelijk”
Volgend artikelPakistaan veroordeeld voor wrede moord op Deense schoonheidskoningin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

 1. Bekijk hier het “lieve” oompje Joe B. te W. de president van de USA

  https://youtu.be/KQ-YjGmpO4Q

  W A L G E L IJ K

  En zijn zoontje Hunter is nog veel slechter:
  Start bij 1:15

  Hunter Biden’s Sex Tapes, The CCP’s “BGY” Infiltration in the U.S., Evil Alliance to Dominate the World

  E

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in