Pixabay

De militaire vleugel van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas zegt dat haar strijders maar liefst 60 Israëlische militaire voertuigen hebben vernietigd in de afgelopen drie dagen te midden van de niet aflatende agressie van het regime tegen de Gazastrook, bericht Presstv.

Abu Ubaida, de woordvoerder van de al-Qassam Brigades, verschafte de informatie op maandag en zei dat onder de getroffen voertuigen minstens 10 gepantserde personeelsdragers waren.

“Onze strijders richtten zich zaterdag op een Israëlische infanteriemacht met een anti-personeel projectiel en veroorzaakten aanzienlijke verwondingen,” zei hij, eraan toevoegend dat verzetsstrijders het geschreeuw hoorden van de vijandelijke soldaten die om hulp riepen.

De woordvoerder meldde ondertussen dat de al-Qassam Brigades “dodelijke slachtoffers en gewonden” hadden gemaakt bij Israëlische strijdkrachten in “verschillende kwalitatieve operaties,” die in dezelfde periode werden uitgevoerd.

“Israël elimineert sporen van mislukking”

Volgens de woordvoerder van al-Qassam “Wanneer de [Israëlische] vijand niet in staat is om zijn beschadigde voertuigen weg te slepen, neemt hij zijn toevlucht tot bombardementen vanuit de lucht om de sporen van zijn falen uit te wissen.”

“De vijand heeft misschien zijn eigen troepen op de grond gebombardeerd, denkend dat ze gevangen waren genomen in de operatie in het Rantisi Ziekenhuis,” zei Abu Ubaida, verwijzend naar een aanval van Palestijnse verzetsstrijders op Israëlische troepen in het ziekenhuis.

“Een troepenmacht van elite [verzets]strijders, bestaande uit 25 leden, voerde een samengestelde aanval uit op de vijandelijke troepen in het Rantisi Ziekenhuis, dat de vijand heeft veranderd in een basis nadat het van patiënten was ontdaan,” merkte hij op.

Volgens Palestijnse media vuurden verzetsgroepen kort na de aankondiging van Abu Ubaida een massale volley raketten af op Israëlische doelen, waaronder in de kuststad Tel Aviv en andere gebieden in het centrum van de bezette gebieden, en beschreven het als een van de grootste raketbeschietingen op Israël sinds het begin van de oorlog van het regime tegen Gaza.

  Wat zou de Israëlische grondoperatie in de Gazastrook kunnen zijn? 

Na de raketaanval klonken sirenes in een groot gebied in de bezette gebieden, van Ashdod in het zuiden tot Herzliya in het noorden.

Palestijnse strijders zijn sinds 7 oktober bezig met verdedigingsoperaties tegen Israëlische troepen. Op die dag lanceerde Israël een totale oorlog tegen de belegerde Gazastrook als reactie op een operatie van de verzetsgroepen in het gebied. Ten minste 13.300 Palestijnen zijn gedood sinds het begin van de Israëlische militaire agressie, waaronder meer dan 5.600 kinderen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Gaza, Oekraïne en de val van de liberale internationale orde, of: Hoe de westerse politiek zo krankzinnig werd en waarom ze alleen nog maar erger lijkt te wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVoortdurende steun voor Oekraïne vervaagt – Maar Zelensky gaat door in een schijnbaar eindeloos conflict dat de wereld wil vergeten
Volgend artikelIn Poetins Rusland is politiek oorlog met andere middelen, en oorlog revolutioneert Russische militaire zaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  • Eingesteinte,
   De media maakte hem eerst erg groot en nu kotsen zij hem uit, en iemand aanvallen is vreselijk, hij word in de media ook gedemoniseerd vanwege zijn soms afwijkende standpunten, daarom zie je hem bijna nergens meer, eerst heel populair in de media, onderschat die niet, nu zie je het weer, zij sturen de kiezers en velen gaan er nog in mee ook zonder dat zij dit in de gaten hebben!

  • Beste Sandra,
   Dit zou wel eens de bom kunnen zijn die een kettingreactie gaat veroorzaken.
   Nu is het wachten op draaien en kronkelen van al die partijen die deze spuiten hebben gepusht
   Zou men dit nu ook wegzetten als complot?
   Verantwoording afleggen is nu het allerminste.
   Excuses zijn niet geloofwaardig, het bloed van de handen gaat er immers nooit meer af.
   Ter nagedachtenis van al die opa’s en oma’s, kinderen en sporters die er niets meer over hun eigen sterven kunnen vertellen.
   Excuses zijn niet geloofwaardig voor al die mensen met klachten en blijvende handicaps.

   Maar iedereen; ga gerust stemmen op dezelfde leugenaars en pushers, je doet dat voor een ander….. ( sarcasme uit)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in