Saleh Najm and Anas Sharif / Fars Media Corporation (CC BY 4.0 DEED)

Ik had graag een vlieg op de muur willen zijn tijdens de vergadering van het Israëlische kabinet van dinsdagavond. Die vergadering duurde meer dan drie uur en zette Netanyahu tegenover de meer radicale leden van zijn regering. Volgens Haaretz:

Het Israëlische kabinet heeft ingestemd met een deal voor een tijdelijk staakt-het-vuren met Hamas, waarbij gijzelaars die door de organisatie worden vastgehouden worden geruild tegen Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen. Volgens een hoge Israëlische functionaris zal Hamas in het kader van het plan 30 ontvoerde kinderen, acht moeders en nog eens 12 vrouwen vrijlaten tijdens een vijf dagen durend staakt-het-vuren.

Volgens de functionaris steunen alle takken van de Israëlische veiligheidsdiensten – de IDF, de Shin Bet en de Mossad – de geplande deal. De ambtenaar voegde eraan toe dat de overeenkomst alleen betrekking heeft op Israëli’s die nog in leven zijn en dat Hamas tegelijkertijd buitenlandse staatsburgers kan vrijlaten, in overeenstemming met de afspraken die met die landen zijn gemaakt.

Deze overeenkomst zal de politieke woede die is ontstaan door de gijzelaarsfamilies, die druk hebben geprotesteerd voor Bibi’s huis en andere Israëlische regeringsgebouwen, enigszins doen afnemen. Er worden echter nog steeds Israëlische soldaten en mannen vastgehouden door Hamas en hun lot hangt nog steeds af van de vraag of Netanyahu en zijn kabinet nog wat extra maatregelen nemen, schrijft Larry Johnson.

Zie je wat er niet in de aankondiging staat? Hoeveel Palestijnen zullen worden vrijgelaten als onderdeel van deze deal? Ik vermoed dat dit een van de redenen was waarom Israël de afgelopen maand druk bezig is geweest met het arresteren van Palestijnen, vooral vrouwen en kinderen, op de Westelijke Jordaanoever. Ze waren aan het “investeren” in menselijk kapitaal om te gebruiken in de onderhandelingen met Hamas in plaats van een aantal Palestijnse mannen op te geven die al enige tijd in Israëlische hechtenis zitten.

  Aftellen naar catastrofe

Welke concessies deed Netanyahu aan Itamar Ben-Gvir, de minister van Nationale Veiligheid? Je kunt er zeker van zijn dat er wat handjeklap aan de gang was. Hier is één mogelijkheid – Israël zal zich houden aan een staakt-het-vuren in Gaza, maar zal doorgaan met operaties op de Westelijke Jordaanoever en in het noorden, langs de grenzen met Libanon en Syrië.

Ik verwacht dat de deal met Hamas ook de vrijlating van Amerikaanse gijzelaars inhoudt – het precieze aantal is nog onbekend. Dit betekent dat de regering Biden veel druk heeft uitgeoefend op Netanyahu om de deal te sluiten.

De mensen van het Rode Kruis/de Rode Halve Maan zullen de komende vier dagen actief zijn in Gaza en zullen ooggetuigenverslagen leveren aan de media die zullen blijven berichten over de deplorabele gezondheids- en sanitaire omstandigheden van de Palestijnen die nog steeds in Gaza zijn. Hun aanwezigheid zou ervoor moeten zorgen dat Israël geen nieuwe aanvallen uitvoert op de gebieden die door de hulporganisatie worden bezocht.

De media zullen een stormloop doen om de Israëlische en andere buitenlandse gijzelaars te interviewen. Welke verhalen zullen ze vertellen? Ik verwacht dat Israëlische functionarissen hen verborgen zullen houden terwijl ze worden gedebrieft, om te voorkomen dat iemand zal melden dat ze goed zijn behandeld. Israël zal zijn uiterste best doen om te voorkomen dat gijzelaars een positief beeld geven van hun tijd in Hamas-gevangenschap. Ik ben er niet zeker van dat hetzelfde zal gebeuren met de Amerikaanse gijzelaars. Ja, ze zullen medische behandeling krijgen en ondervraagd worden, maar ik betwijfel of de regering Biden de middelen zal hebben om een bevrijde gijzelaar het zwijgen op te leggen die misschien wat onflatteuze dingen zal zeggen over de Israëlische bombardementscampagne.

  Scott Ritter: Israëlische aanval op Iraans consulaat! Het zou de wereld in chaos kunnen storten

Ik verwacht dat de media deze drie vrouwen, die volgens mij zullen worden vrijgelaten, graag zullen interviewen:

De onbekende factor in deze deal is wat Israël zal doen (of niet zal doen) tegen Hezbollah in het noorden tijdens de rustperiode in het zuiden. Dat deel van de oorlog heeft tot nu toe weinig aandacht gekregen, maar de berichten die zijn opgedoken geven aan dat Hezbollah en Israël elkaar aan het bestoken zijn.

Als er vier dagen lang geen doden vallen, kan dat een opening bieden om het hoofd koeler te houden en toe te werken naar een onderhandeld einde van deze oorlog. Maar zoals ik in mijn bericht van gisteren al aangaf, is de animositeit aan beide kanten groot en hebben beide partijen sterke drijfveren om de strijd voort te zetten zodra het staakt-het-vuren is afgelopen. Ik vrees dat we het einde van het bloedvergieten nog niet hebben gezien.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Pas op, misschien krijgt u wat u zoektVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates klaagt dat ‘samenzweringstheoretici’ zijn ‘superbelangrijke werk’ veel moeilijker maken
Volgend artikelEen schokkend nieuw onderzoek onthult de grootste bedreigingen waarmee we volgens preppers in de VS worden geconfronteerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. “Israël aanvaardt wapenstilstandsdeal om vrijlating van enkele gijzelaars te bewerkstelligen”

  De aanzwellende internationale verontwaardiging speelt hierin een belangrijke rol in, de satanist Netanyahu voelt zich meer en meer belemmerd om de Gaza strip te ontvolken.

 2. afwachten is het enige wat je kan doen… het kan alle kanten uit.. het is koffie dik kijken.. wie het weet mag het zeggen..de burgers in Gaza kunnen wat herademen…de Israëlische kant heeft ook veel doden te tellen…tijd om te bezinnen…

 3. Ik denk dat na de ‘pauze’ Israël weer voluit gaat om hun doelstelling te halen, Gaza leeg.
  Alle partijen krijgen nu even een gelegenheid om de stukken goed te positioneren.
  Netanyahu heeft nog steeds het zwaard van Damocles boven het hoofd hangen en zal er alles aan doen om support te krijgen/houden van het volk.

  Ik verwacht daardoor eveneens secundaire aanvallen op Israëlische doelen, zoals schepen, ambassades en andere instellingen.
  Verder lijkt het mij dat de arabische landen niet echt hun vingers willen branden aan Israël.
  Ik zie ze nog geen front maken.

 4. Dus alle Goyim mannen jullie weten nu wat jullie te wachten staat wanneer Shlomo Karhi zijn zin krijgt

  Israëlische minister: Snijd de voorhuiden van de vijanden af

  Een Israëlische minister wil nu doen zoals in het Oude Testament en de voorhuiden van vijandige mensen afsnijden en als trofeeën meenemen.
  Shlomo Karhi, de Israëlische minister van Communicatie, drukt zijn wens uit in een spraakmakende post op sociale media.

  In de post herinnert de minister eraan dat David, volgens het boek Samuël, 200 Filistijnen doodde – de toenmalige doodsvijanden van de Joden in het gebied – en hun afgesneden voorhuiden als bruidsschat aan koning Saul gaf.

  Dit oudtestamentische voorbeeld moet nu gevolgd worden, aldus de minister.

  Volgens Shlomo Karhi moeten de voorhuiden van de ‘nazi-terroristen’ die nu Israël hebben aangevallen ‘afgesneden’ worden voordat er sprake kan zijn van enige vrede of enige pauze in de bloedwraak die Israël momenteel in Gaza uitvoert.

  Tzipi Navon, stafchef van premier Sara Netanyahu, is eerder een stap verder gegaan dan Shlomo Karhi. Ze heeft geëist dat Hamas-leden niet alleen hun voorhuid – maar hun hele geslachtsdelen – afsnijden en vervolgens dwingen deze op te eten. Dit nadat ze waren gemarteld en besmeurd met “varkensvet” en hun nagels en huid van hun lichaam waren gescheurd. >>>
  https://www.friatider.se/israelisk-minister-skar-av-fiendernas-forhudar

  • Beste Adriaan W.
   En tegelijkertijd noemen ze de Palestijnen. beesten……

   Het door god uitverkoren volk???

   Maar ja, als mensen generaties lang met de paplepel groot gebracht worden met het verhaal dat ze beter, en boven alle anderen staan, gaan ze het als ultieme waarheid aannemen.
   Ik denk dat veel politici ook een dergelijke opvoeding hebben gehad.

   • Tigron november 22, 2023 Bij 18:31

    Feitelijk lijken de Israëliërs en Palestijnen veel op elkaar Tigron, hun haatboeken komen veel overeen, je kunt het niet 1 op 1 vergelijken met Duitsers en Nederlanders maar zó ongeveer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in