HIMARS, 5,1 miljoen dollar kosten van de lanceerinrichting en alle benodigde munitie (2014), gelijk aan 5,6 miljoen dollar in 2020.

In zijn dagelijkse briefing van 1 augustus heeft het Russische Ministerie van Defensie de vernietiging aangekondigd van nog eens twee HIMARS MRLS en een Harpoon lanceerinrichting in Oekraïne.

De uit de Verenigde Staten geleverde HIMARS werden vernietigd als gevolg van de aanval op de Oekraïense fabriek van Energy Machines in Kharkiv. Ook werden 53 Oekraïense militairen en buitenlandse huurlingen gedood, bericht Southfront.org.

Een Harpoon lanceerinrichting werd vernietigd als gevolg van een raketaanval bij de stad Velyky Dalnik in de regio Odessa.

De Russische luchtmacht trof ook het tijdelijke inzetpunt van de 92e Brigade van de Oekraïense strijdkrachten in de buitenwijken van Kharkiv. Tot 200 Oekraïense militairen werden geëlimineerd.

Eerder meldde het Russische Ministerie van Defensie dat van 5 tot 20 juli vier HIMARS door Russische strijdkrachten in Oekraïne zijn vernietigd.

De eerste twee HIMARS lanceerinrichtingen werden op 6 juli vernietigd. Link Op 17 juli kondigde het Russische Ministerie van Defensie aan dat het de derde meervoudige raketlanceerinrichting HIMARS en een transportwagen in Oekraïne had vernietigd. Link Volgens het Russische leger werd de vierde HIMARS geraakt in de oostelijke buitenwijken van Konstantinovka in de DPR.

Op 24 juli kondigde het Ministerie van Defensie aan dat het leger een opslagplaats met meer dan 100 raketten voor de Amerikaanse HIMARS meervoudige raketlanceersystemen vernietigd had in de regio Dnipropetrovsk in Oekraïne. De aanval werd uitgevoerd in de buurt van het dorp Ljoebimovka. Tot 120 soldaten die de opslagplaats bewaakten werden gedood, evenals “buitenlandse huurlingen en technische specialisten,” zei het ministerie in een verklaring.

Zo komt het aantal vernietigde US-HIMARS in Oekraïne nu op 6 systemen.

  Een korte toelichting op de huidige Russische tactische doctrine

Op 25 juli heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie nog een pakket veiligheidssteun aan Oekraïne aangekondigd, dat vier extra HIMARS omvatte. Het totale aantal aan Oekraïne geleverde systemen is daarmee op 16 gekomen.

Wat de Harpoon-raketten en lanceerinrichtingen betreft, heeft Oekraïne tussen mei en juni een onbekend aantal van deze wapens ontvangen van Denemarken en de VS. In dezelfde periode werd gemeld dat Nederland en het VK extra raketten zullen leveren.

Het Russische leger heeft reeds een aantal van de pas verworven Harpoon-raketten en lanceerinrichtingen van Oekraïne vernietigd. Op 8 juli heeft een gerichte raketaanval op Odessa twee Harpoon-raketlanceerinrichtingen weggevaagd. Later, op 16 juli, vernietigde een andere raketaanval op Odessa een grote opslagplaats waar Harpoon-raketten waren opgeslagen. Nog een lanceerinrichting voor Harpoon anti-scheepsraketten werd op 20 juli vernietigd. De raketaanval van 23 juli op de haven van Odessa vernietigde een opslagplaats waar de onlangs door de VS geleverde Harpoon anti-scheepsraketten waren opgeslagen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

‼️ Wij zijn ZVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelArm van pasgeboren baby GEAMPUTEERD nadat moeder COVID-19 vaccins nam en baby bloedstolsels kreeg in de baarmoeder
Volgend artikelIn Kosovo als in Oekraïne wakkert dezelfde Westerse “onzichtbare hand” het conflict aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

25 REACTIES

 1. Trouwens frontnieuws, morgen een belangrijke dag. Nancy pelosi wil toch voet aan land zetten in taiwan morgen. China waarschuwt met gepaste reactie te reageren. Ben benieuwd of Pelosi ineens weer spontaan covid krijgt en het aflast ,zoals vorige keer. Ofdat ze voet aan land zet …..en de draak daarmee wakker maakt👹

  • Ik hoop dat Pelosi in Taiwan aankomt, want dan heeft China zijn excuus om Taiwan in te lijven en zo het 70 jarige probleem eens en voor altijd op te lossen. Daar het waarschijnlijk ook de bedoeling is van het Angelo Zionisten Rijk om de gewenste 3e wereld oorlog te laten ontketenen, want in Oekraïne willen de Russen nog niet erg happen, om heel de EU in as te laten veranderen. Want de oorlog in Oekraïne lopen de kosten voor het westen een beetje uit de hand.

   • Ergens hoop ik het ook. Martin armstrong economics zijn Computer voorspelde wel escalatie in geweld tegen eind juli begin augustus. Maar wist niet duidelijk of het rusland ging zijn of china. Voor de 5 de deze maand zou er iets escaleren met grote gevolgen. Ben heel erg benieuwd wat china gaat doen. Ik vermoed zelf ook dat china gaat ingrijpen omdat conflict op te lossen. En terecht ook, het is hun grondgebied. Ik las ook dat iemand in de UK in oktober naar taiwan ging om nog meer olie op het vuur te gaan gooien denk ik. Stond vandaag in de engelse kranten aangekondigd. Het was nota bene china die het artikel aanhaalde. Ik hoop🤞 dat ze die oude koe pelosi daar houden. Zijn we van die domme koe ook weer af. Enfin je voelt gewoon de spanning dat er iets staat te gebeuren.

 2. Waarschijnlijk weet Rusland (en ook alle andere inlichtingendiensten). Hoe de Himars gemakkelijk te kunnen uitschakelen. Dus ze zijn eigen nutteloos. MCdonnell Douglas heeft een goede marketing gedaan om waardeloze wapens aan het Amerikaanse leger te verkopen en hebben zich niet verdiept in de veranderlijke tactieken van Rusland en China. Ongeveer het zelfde zoals de de niet werkende corona vaccins hebben verkocht.

 3. Beste Mensen

  En in de tussentijd
  Totdat de 10 zijn vernietigd zijn er al 20 erbij gekomen

  Langzaamaan worden alle Oekies vermoord
  Wie hebben daar belang bij ?

  De Amerikanen met de hielen & kont likkers van die Amerikanen genaamd Crimineele Europeanen

  En de Domme Massa Europeanen mogen voor alle schade opdraaien

  Wat zijn de Amerikanen toch goed bezig hè
  Slimme Columbus Nazaten genaamd Amerikanen hè ?
  Leuk man
  Spannen
  Laat U vermoorden domme Massa Europeanen

  Denk vooral niet zelf na
  Goed man

  Dank U

  • Ah toch zoals ik verwachte, vorige keer kreeg ze spontaan covid en werd het zogenaamd uitgesteld. Je kan der donder op zeggen dat china dan taiwan terug neemt als ze het wel had gedaan.

 4. Na dat dreig(?)telefoontje van Xi zal Pelosi ongetwijfeld de keutel intrekken.
  Xi wenst geen buitenlandse snuffelaars in Taiwan en zeker geen Amerikaanse.
  Doodziek word je van de bemoeizucht van die Yanks.

  • Ja ze MOETEN en ZULLEN oorlog genereren.
   USA is failliet–en oorlog is winstgevend; alleen nu: de beer kan alle USA steden verpulveren.
   Maar misschien is dat wel de bedoeling; NWO en WEF en zo….

  • Omdat dit Chinees grondgebied is. Ze hebben zich afgescheiden en daarna door het westen ondersteund als `democratie`. Een belediging voor China en ze zullen het 100% terugnemen. Het liefst zonder 1 schot te lossen.

   • Nee hoor; niet waar.Taiwan werd in 1945 toebedeeld aan China; maar in 1980 werd het zelfstandig.
    Heeft nooit (voor WO2 ) aan China toebehoord.

 5. Als je een harpoon of Himar in centraal Afrika zet, ben je god.

  Maar ook in Oekie-Oekie land is er sateliet en drone surveillance, is het bekend via welke grensovergangen het spul binnen kan komen, dus dat brengt aantal mogelijkheden terug.

  Dan: als een raket geschoten wordt, is dat zichtbaar op radar. dus ook de lanceer plek…..

  oorlog is niet meer pijl en boog….

 6. Toen de eerste nederlanders op Taiwan kwamen, kwamen ze bij hun leider.
  Een tafel met een rond gat in het midden; een jongen van 12 werd geboeid binnen gebracht, en onder de tafel gezet, met zijn hoofd door gat. (levend dus)
  De leider pakte hamer en beitel en hakte de schedel van de jongen open.
  Hij goot kokend water ofer de hersenen en at deze op.

  De nederlanders moesten kotsen.

  • Aan het begin van de 17de eeuw, toen de eerste VOC-schepen zich roerden in de Aziatische wateren, werd Taiwan bewoond door koppensnellende Austronesische stammen.

  • Beste Mensen

   Niet te vergeten
   Die Baas was Ook een Nederlander
   Of
   Zag er zo Uit
   Hij kan dus ook een Duitser zijn geweest
   Naar gelang zijn Dialect
   En geslurp
   Heb die toevallig ook gezien
   Kots misselijk maar wel AdolfBill HitlerGates & KornuitenAchtig
   Wel een heele oude film clipje ergens in begin 70ger jaren gezien
   Die film clipje is iets ouder geweest

   Iedereen zuipen stom dronken rondom zitten en smullen maar
   Met vuurtje erbij in een oerwoudachtige plaats
   En Duivels geschreeuw
   Als men het zo bekijkt was er niks bijzonders aan
   Immers er zit geen verschil tussen een LIJK van een Vogel , Vlieg , Wesp , Bij , Aap , Olifant , Giraf , Kip , Varken of Mens ENZOVOORTS
   Een Kannibaal is een Kannibaal
   En blijft een Kan – ni – baal Kannibaal
   &
   Een Lijk is gewoon een Lijk
   Aangezien alle voedsel voor Alle levende Wezens door de Duivelse Mensheid is toe geëigend gestolen en door hun is verbrast
   Blijven er Nu alleen maar Mensen over
   Dus worden die in Categorieën verdeeld

   Eetbaar
   Niet Eetbaar

   Gezellig hè

   Wie moorden pleeg zal door moord aan zijn/haar einde komen

   Nou en
   Dat is het leven

   Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in