In de nacht van 9 mei lanceerden Russische troepen een nieuwe reeks aanvallen op militaire doelen in heel Oekraïne. Volgens Kiev werden 25 Kalibr en X-101/X-555 kruisraketten gelanceerd door de strijdkrachten van de Russische Federatie. Vóór de raketten werden Oekraïense faciliteiten aangevallen door Russische kamikaze UAVs. Naast de raketaanvallen waren ongeveer 40 Geran-2 UAV’s gericht op de Strijdkrachten van Oekraïne (AFU), bericht Southfront.

Volgens de Oekraïense inlichtingendienst waren tot 9 Russische strategische bommenwerpers betrokken bij de aanval, waaronder 8 TU-95ms en een TU-22M3.

Zoals verwacht berichtte het opperbevel van de luchtmacht van Oekraïne over de ongelooflijke overwinning van de Oekraïense luchtverdediging. Volgens het Oekraïense leger vuurden de Russische strijdkrachten ’s nachts in totaal 25 raketten af op zee en in de lucht. Eerst werden 8 Kalibr-kruisraketten afgevuurd vanuit de Zwarte Zee, daarna werden 17 X-101/X-555-luchtraketten gelanceerd vanuit het gebied rond de Kaspische Zee. Volgens de AFU zouden 23 van de 25 raketten zijn neergeschoten, waaronder alle Kalibr-raketten. Het Oekraïense leger beweert met name alle 15 raketten te hebben neergeschoten die doelen in Kiev aanvielen. Ook andere steden zouden zijn veiliggesteld. Rapporten van Oekraïense functionarissen uit de getroffen regio’s ontkenden deze beweringen echter.

Het regime in Kiev doet zijn best om de echte verliezen te verbergen. Het moet de succesvolle Russische aanvallen in het hele land nog erkennen, inclusief die welke door de beelden ter plaatse worden bevestigd. Volgens Kiev worden alle Russische UAV’s en raketten altijd neergeschoten door dappere Oekraïense luchtverdedigingstroepen. Kiev verklaart echter niet waarom het zijn trots verklaarde tegenoffensief uitstelt en waarom Zelensky blijft smeken om steeds meer luchtverdedigingssystemen van de NAVO. AP meldde dat de VS Oekraïne op 9 mei nog eens 1,2 miljard dollar zullen verstrekken om de luchtverdediging van het land te versterken. Als het hele land zo sterk beschermd is dat tientallen Russische kruisraketten niet door de Oekraïense luchtverdediging kunnen breken, heeft Kiev niets te vragen, aangezien de NAVO Kiev naar verluidt van de “defensieve middelen” voorziet.

Hongarije koopt meer Russisch gas & Times bekend dat grote successen van Rusland in Oekraïne worden verzwegen in Westerse media

Ter vergelijking: Russische militaire bronnen meldden dat tot 80 kruisraketten en ongeveer 40 drones werden gebruikt bij de nachtelijke aanval op Oekraïne op 8 mei. Volgens voorlopige informatie werden ongeveer 15 X-101/X-555 kruisraketten afgevuurd op doelen in Kiev. Het totale aantal raketten werd geschat op 50 tot 80 stuks. Ook Kiev verklaarde geen schade te hebben geleden, ondanks de talrijke explosies die door de beelden uit verschillende Oekraïense regio’s werden bevestigd.

Op 9 mei bevestigen berichten over talrijke explosies in heel Oekraïne ook dat de beweerde onderschepping van 23 kruisraketten duidelijk overdreven is.

s Nachts klonk in alle Oekraïense regio’s luchtalarm.

Rond 4.00 uur en 5.22 uur plaatselijke tijd donderden verschillende explosies in de hoofdstad. Oekraïense media merkten op dat de tweede explosie bijzonder krachtig was. De afgevaardigde van de Verkhovna Rada Alexey Goncharenko bevestigde dat er een “zeer sterke explosie” was en riep de bewoners op naar schuilkelders te gaan. Het militaire bestuur van Kiev kondigde vervolgens aan dat de luchtverdediging zogenaamd werkte.

De politie van de regio Kiev publiceerde foto’s van enkele raketten:

Ook het hoofd van het regionale bestuur van Kharkiv bevestigde explosies in de regio. Hij bevestigde dat er minstens zes explosies waren en dat er schade was op de grond.

“Hulpdiensten zijn ter plaatse aan het werk. Informatie over de slachtoffers en de omvang van de vernielingen wordt opgehelderd,” schreef hij.

De locaties van militairen van de Strijdkrachten van Oekraïne en de Nationale Garde waren waarschijnlijk de getroffen doelen in de regio Kharkiv.

Ook in de regio Dnipropetrovsk zijn er explosies geweest. Volgens het lokale bestuur waren in de regio luchtverdedigingssystemen actief. Volgens voorlopige berichten hebben verschillende inslagen de faciliteiten van de zogenaamde Oekraïense “Offensieve Garde” getroffen, evenals wapendepots en opslagplaatsen van militaire uitrusting van de Strijdkrachten van Oekraïne.

Directeur inlichtingendienst Rusland: "De indruk blijft bestaan dat de westerse elites de opkomende situatie alleen maar gebruiken om lang gekoesterde plannen uit te voeren om de middenklasse daadwerkelijk af te schaffen"

Ook in de regio Sumy werden explosies gemeld.

Op de avond van 8 mei vond een luide explosie plaats in de stad Zaporozhie, die onder controle staat van het leger van Kiev. Het Oekraïense leger verzamelt daar troepen ter voorbereiding op de aanval. Eerder werd gemeld dat een aanzienlijk deel van de AFU vanuit de regio’s Zaporozhye en Dnipropetrovsk is opgerukt naar het gebied van de stad Orekhov. De Russische aanvallen veroorzaakten verliezen aan personeel en materieel bij de Oekraïense troepen die zijn ingezet in het gebied, dat naar verwachting de hoofdrichting zal worden van het komende Oekraïense tegenoffensief.

Russische raketten hebben ook de AFU in de regio Bakhmut getroffen.

Lanceringen vanuit de regio Belgorod:

De massale raketaanval van Russische troepen op 9 mei was vooral gericht op Oekraïense achtergebieden dicht bij de frontlinies in het oosten en zuiden. De meeste raketten, waaronder het Iskander-K R-500 complex, waren gericht op militaire faciliteiten in de regio’s Dnipropetrovsk, Zaporozhie en Kharkiv, waar de militaire reserves van het Oekraïense leger zijn geconcentreerd. Russische troepen vallen precies aan op munitiedepots, locaties van militaire uitrusting en wapens, de inzet van personeel van Oekraïense formaties die bedoeld zijn voor het aangekondigde tegenoffensief.

De aanhoudende massale aanvallen bevestigen dat Rusland over voldoende dure raketten beschikt om voortdurend doelen op het grondgebied van Oekraïne te treffen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vier Europese landen kunnen verdwijnen omwille van Amerikaanse belangenVolg Frontnieuws op Telegram

Oorlog en spijt in Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelTerroristische aanvallen van Kiev op Russische patriotten hebben het tegenovergestelde effect dan bedoeld
Volgend artikelDe laatste dwaasheid van de westerse wereld – Poetin 9 mei speech
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

25 REACTIES

 1. Wat hebben ze toch een geduld die russen, de VS was het allang zat geweest en had het met een paar paddestoelen opgelost net als met Japan.
  Ik kijk er niet naar uit maar ben best wel nieuwsgierig hoe dit allemaal weer in het gelid gaat komen, of niet.

  • Dit doen ze moedwillig om aan de wereld te laten zien wie de agressor is. Wat dus inmiddels vor de meesten wel duidelijk is. En zo gaat het steeds sneller met de BRICS en de dédolarrisation.
   Waarschijnlijk in juli kunnen de VS hun schulden niet meer betalen en gaat het extreem snel achteruit. Niet voor niets word de CBDC Centrale bank digital Currency daar als eerste verplicht. Wat nu al het geval is met overheids instellingen. En dan proberen ze zo van hun schulden af te komen. Dus de schuldeisers kunnen fluiten naar hun geld. Lenen maar niet terug betalen. Goud word goud waard, net als andere fysieke zaken. En de Euro zal meegesleept worden

   En dan kunnen ze geen wapens meer kopen e n is het over en uit. Kennedy is niet voor niets de gebeten hond en Tucker Carlson het slachtoffer bij FOX. Kennedy wil alle 800 buitenlandse basis sluiten ene de soldaten naar huis brengen. Volledige verkiezings stunt maar wel een begin. Ze hebben gewoon verloren, nu alleen nog op welke manier.

 2. Telegraaf. Oude tanks en slechts 3 op het Rode Plein, geen vliegshows etc. omdat Rusland al zo veel materiaal verloren heeft. Ammonutie bijna op. En de mensen geloven het! Familie is er 100% van overtuigd dat Rusland nog dit jaar capituleert en de energie goedkoper wordt dan ooit.

  • verhaaltje dat je al een jaar hoort, he…
   dat de russen systematisch werken, slim, intelligent…dat kan niet, want de russen zijn oerdom…toch volgens onze fascistoïde europese regering, amerika en nato….
   dat oekiestan geen leger meer heeft en hun ‘leger’ bestaat uit samengeschraapte restjes en gedwongen gemilitariseerden die met moeite weten hoe ze een wapen moeten vasthouden, laat staan afvuren, dat is een ‘bagatel’ lol….
   hoe langer deze proxyoorlog duurt, hoe voordeliger voor rusland….dodenratio 9/1 in het voordeel van rusland? de russische economie dat aan het boomen is terwijl de onze aan het zinken is dat het geen naam heeft, onze militaire capaciteiten leeggedrained, onze militaire stocks uitgeput?
   hoe langer deze oorlog duurt, hoe beter voor de russen en de amerikanen beginnen het EINDELIJK te beseffen, vraag is….wanneer ONZE achterlijke linksliberale ‘regerinskes’

  • Zonet even de Telegraaf ingekeken. Het is niet meer te doen. Als de krant een mens was zou je die omschrijven als verstandelijk beperkt met een heel vals tintje.

   • Waarom kijk je nog in zulke krantjes, met kranten ben ik 25 jaar geleden al gestopt, de TV was 5 jaar later, ik kon het niet meer aanzien.

 3. We vinden onszelf graag zo beschaafd en zo veel beter dan de rest, maar ondanks alle zogenaamde vooruitgang komen we kennelijk nooit eens op het idee dat er ook iets anders mogelijk is dan alleen maar bommen gooien op datgene wat we liever niet willen weten. Is dit een gevolg van videospelletjes? Gooi bommen op iets of iemand die niet in de smaak valt?

  Het is vergelijkbaar met het Facebook-syndroom van duim omhoog of duim omlaag waarbij iets of iemand voor 100% voor altijd goed- / afgekeurd wordt en die afkeuring staat in feite gelijk aan de uitspraak dat iets of iemand geen bestaansrecht heeft. Is dit een soort van voor God spelen?

 4. De strategie achter de Speciale Militaire Operatie is duidelijk normaliter zou Rusland binnen 3 maanden Oekraïne op alle fronten kunnen verslaan, echter dat zou de VS, NATO en de EU dwingen om volop mee te doen in Oekraïne en zodoende de 3e wereldoorlog starten.

  Het is beter voor Rusland om langzaam maar zeker door de combinatie van het samenwerkende Westen het gedoneerde militair materieel te verbranden, zodat de Westerse mogendheden door hun materiaal heen zijn, het is nu al een logistiek en een fabricage probleem om Oekraïne van granaten te voorzien.

  • Dit klinkt plausibel maar, …
   Er blijft altijd één wapen achter de hand van zowel Rusland als de nato.
   Hopelijk wordt die nooit ingezet.

   • Ook daar is Rusland op voorbereid en het westen niet. Rusland heeft door het hele land bunkers waar ruim de helft van de bevolking in past. Tevens heeft Rusland de beste AD die er is en is de kans klein dat een NAVO bom de grond raakt. Andersom heeft de VS de capaciteit nog de voorbereiding om dit zelfde te kunnen doen.

 5. Ik geloof het als de criminele organisatie Oekranazïe zegt dat er geen schade is bij de laatste luchtaanvallen.
  Daar is al zoveel kapot dat het moeilijk wordt om iets te raken dat nog heel is of überhaupt functioneert 🤪😂🤣

 6. Nederland in gesprek over overdracht F-16 straaljagers naar Oekraïne, – Premier Rutte

  De Nederlandse regering onderhandelt met bondgenoten over de mogelijkheid om F-16 straaljagers over te brengen naar Oekraïne – met Denemarken, Groot-Brittannië, andere Europese landen en de Verenigde Staten.
  Dat stelt premier Mark Rutte tijdens zijn bezoek aan Sao Paulo, meldt Reuters.

  Hij merkte op dat het, alvorens een definitieve beslissing te nemen, nodig is om een ​​overeenkomst te bereiken tussen alle partners, zoals eerder is gebeurd met de levering van houwitsers en Leopard 2-tanks aan Oekraïne.

  De discussie over deze kwestie is gaande. Tijdens zijn driedaags bezoek aan Brazilië wordt Mark Rutte vergezeld door een delegatie ondernemers voor gesprekken over handel en samenwerking op het gebied van duurzame landbouw en de transitie naar alternatieve energie.

  Bedenk dat Zelensky in Den Haag op 4 mei zei dat er geen reden was om te weigeren vliegtuigen naar Oekraïne over te brengen.

  Rutte zei toen dat de kwestie van het overbrengen van de F-16 naar Oekraïne nu met de geallieerden wordt besproken en dat er geen taboe op rust. Nederland is van plan de F-16’s te upgraden naar de meer geavanceerde F-35’s.

  Tegelijkertijd zijn er al piloten geïdentificeerd in de strijdkrachten van Oekraïne die zullen leren vliegen met de F-16.

  – Russische lente

  • Kunnen de Pantsir, Thor, Buk, S-300, S-350, S-400 en S-500 nieuwe records zetten voor afstand, hoogte en type vliegtuigen killed, en ook de totale hoeveelheden. Goed nieuws voor de schroothandelaren in de Donbass, want ook duraluminium is zeer gewild. Hopelijk zullen de NATO moordenaars die deze jets gaan besturen ook flink beschadigd raken.

  • Wie stelt Ur-Loge-lid Mark R. (anno 1967) de ultieme vraag waar de 314 overleden ’toeslagenslagenaffairekinderen’ zijn gebleven?

 7. De Russen minimaliseren zo telkens de slagkracht van het Oekraïense leger, voor elke aangekondigde tegenoffensief van Oekraïense kant. Zodat de NAVO en de VS het telkens weer moeten aanvullen om als nog een tegenoffensief te kunnen plannen. Totdat de NAVO en de VS geen wapens e.d. meer heeft. Want nog steeds draaien de NAVO lidstaten en de VS niet op oorlogscapaciteit om massaal wapens e.d. te produceren.

  Dan teren ze in op hun eigen voorraden. De Russen houden door hun langzame opmars hun aanvoer lijnen kort, wat logistiek gezien een goed strategisch plan is voor een langdurige uitputtingsoorlog. Omdat het westen te gretig is komen zij zelf naar de frontlinie toe met alle problemen van extreem lange aanvoerroutes. Wat steeds problematischer wordt, als er telkens de infrastructuur in Oekraïne vernietigd wordt door de raketaanvallen van de Russen. Want alles moet over het land versleept worden. De haven van Odessa kan het westen moeilijk gebruiken om de massale wapentransporten aan te leveren, want de Zwarte zee is verboden terrein voor westerse oorlogschepen en transport door Turkije.

  Met het Russische beleid wordt steeds duidelijker voor de wereld dat de NAVO en de VS steeds meer tandlozer wordt op het gebied van militaire inzet. Deze proxy gaat het westen steeds meer opbreken, maar opgeven staat gelijk aan capituleren en dat kunnen en zullen de neocons nooit accepteren. Dus zij gaan net zo lang door totdat 1 van de partijen geen materieel meer heeft of geen mankracht meer hebben en zo moet opgeven. Daar het westen ook China hierna wil onderwerpen is het nu al een hachelijke zaak, want de hegemonie over de wereld door het westen is nu steeds sneller aan het afbrokkelen.

 8. Men spreekt met het grootste gemak over 300 miljoen mensen als “de Russen” alsof die allemaal hetzelfde zijn, doen en denken op hetzelfde moment. Zelfs als iemand die dit doet, beseft dat zo’n generalisatie niet kàn kloppen, dan nog blijft het boeiend om te ervaren dat men er gewoon toch mee door blijft gaan. Waarom eigenlijk? Wat ontleent men hieraan of wat lost dit op?

  De gewone bevolking bedenkt geen ideologieën die moeten leiden tot oorlogen die ze zelf natuurlijk ook niet organiseren met behulp van wapens waarover ze niet beschikken.

  Wat kan men zich voorstellen bij absurde abstracties zoals HET Russische beleid? Wat is dit? Waar bevindt zich dit? Neemt het ruimte in of heeft het massa en is het meetbaar? Het is gebakken lucht waarover men praat alsof het de meest voor de hand liggende, absolute duidelijkheid is die je je maar kunt inbeelden :-).

 9. 🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎

  Mailadres !

  Zie artikel klaus schwab , foto
  De overheid wil burgers….

  15 of 16 mei as
  Maandag of dinsdag
  Men wil precieze dag niet kwijt
  Zie eertekamer.nl of planning plenaire vergaderingen.

  1e kamer stemt over pandemie wet

  Laat deze week , weten wat je ervan vindt.

 10. Nederlandse en anders westerse landen die hun museumstukken f16 willen spenderen aan de nazi,s in oekrinaziland geven hier wel ook de nederlandse en westerse bemanningen bij..
  Die achterlijke nazioekries kunnen nog geen fiets sturen ..dus een f 16 is iets te hoog voor hun debiele toestand.
  Kortom…Nederlandese piloten gaan met een mega-salaris een ZEKERE dood tegemoet…immers knallen de russen met hun mig 35 elk navo type vliegtuig naar beneden…beetje kalkoenen schieten dus.
  Navo vliegtuigen die gedoemd zijn te formeren tot schroot…worden dus door geldwolverige pilootjes bestuurd…en komen dus tussen het schroot….mwwwhhhh…bezint eer ge begint .
  Is het het geld waard? hetgeen je dus nooit kunt uitgeven?/ is het de leugen van de navo en rat rutte …de kagedis…en de ollnegronneke waard??
  DENK EENS ZELF NA (koekwous..)

 11. Ik zag laatst een video voorbij komen op rusvesna van een waarschijnlijk door nederland geleverde YPR tank buit gemaakt door de russen voorzien van de letter Z.
  Hebben de lesbische minister en Rat rutte dan toch nog iets goed gedaan?
  Hoera, hoera, hoera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in