Amerika’s verliefdheid op Oekraïne en Zelensky (de cocaïnecomediant) begint af te nemen, maar de meeste politici en het publiek blijven geloven in de leugen dat Oekraïne een onschuldig land is dat wordt neergeslagen door een communistisch Rusland dat wordt geregeerd door een dictator. Oh ja. Niet vergeten. Rusland lijdt enorme militaire en economische verliezen en kan gewoon niet leven zonder Amerikaanse investeringen en Europese technologie. Het is allemaal onzin, maar als je in de Verenigde Staten woont en probeert een redelijk gesprek te voeren met de fanatieke jongens en meisjes die voor Oekraïne juichen, zou je meer succes hebben als je tegen een stenen muur praat, schrijft Larry Johnson.

Maar er beginnen barsten in te komen. Een van mijn briljante lezers stuurde mij de link naar het laatste artikel van Michael Brendan Dougherty in de National Review (een conservatief icoon in de tijdschriftenwereld), What Have We Bargained for in Ukraine? (Wat hebben we bedongen in Oekraïne?) Ik raad u aan het hele stuk te lezen. Belangrijker nog, lees de commentaren. Dat zal u enig inzicht geven in de waanzin die nog steeds heerst met betrekking tot het sturen van miljarden dollars aan geld en materieel naar Oekraïne.

Hier zijn de saillante gedeelten van het stuk:

Mijn vriend en collega Matthew Continetti schrijft dat “het veiligstellen van de positie van Amerika en de toekomst van de vrijheid zonder directe interventie en voor een afrondingsfout in de federale begroting een strategisch koopje is. Oekraïne heeft meer, niet minder, Amerikaanse hulp nodig, en wel nu.” In Commentary van november schreef Noah Rothman dat “de overwinningen van Kiev ook onze overwinningen zijn, voor zover zij een kernbelang van de Amerikaanse staat dienen: het behoud van het stabiele Europese verbond dat de westerse mogendheden heeft gezegend met de langste en duurzaamste vrede op het continent in de moderne tijd.”

Volgens deze visie zijn de VS er voor een appel en een ei in geslaagd een door een autoritair regime bedreigde democratie in stand te houden, een rivaliserend leger lam te leggen, het NAVO-bondgenootschap te versterken, Vladimir Poetin te weerhouden van een onvermijdelijke invasie op NAVO-grondgebied, en Xi Jinping af te schrikken om zich ooit met Taiwan te bemoeien…

Maar niets van dit alles is waar. Een rivaliserend leger lamleggen is alleen zinvol als je daar een strategische reden voor hebt, en die hebben wij opvallend genoeg niet. De taken van het NAVO-bondgenootschap zijn radicaal uitgebreid, zonder dat het deel van de lasten van het bondgenootschap dat door Europa wordt gedragen, radicaal is uitgebreid. Het ultranationalistische project van Oekraïne staat haaks op de democratische en liberaal-internationalistische waarden waarmee het conflict in het buitenland wordt verkocht. De financiële en morele kosten van het conflict voor de VS nemen al bijna tien jaar toe, en door Oekraïne als permanente afhankelijke partij op te nemen zullen ze nog verder toenemen. De boog van het conflict zal Xi waarschijnlijk evenzeer aanmoedigen als ontmoedigen in zijn streven naar Taiwan, gezien de manieren waarop onze betrokkenheid bij Europa onze aandacht, middelen en wil om de agent van de wereld te zijn, zal uitputten. En ten slotte is geen enkel conflict in dit met bloed doordrenkte deel van de wereld een bingospel waarin u uw bescheiden investeringen op elk moment kunt verzilveren; Vladimir Poetin en Rusland hebben inspraak in hoe dit afloopt.

Daar heb je het. Een prominente conservatieve schrijver die een uitgesproken supporter van Oekraïne is (en nog steeds volhoudt dat Poetin een soort Darth Vader is die van borscht houdt) geeft toe dat de strategie van Amerika gebaseerd is op een leugen.

  Zelensky's nieuwjaarstoespraak onthulde veel meer dan hij van plan was

In het Neo-Con centrum – het Institute for the Study of War – geven de als analisten vermomde stenografen met tegenzin toe dat Rusland Soledar heeft veroverd, maar concentreren zich vervolgens op hun eigen fantasievolle speculatie dat er in Rusland politieke onenigheid bestaat over het succes van de Wagner Group in de strijd om Soledar. Ze schrijven niets over de strategische betekenis van de val van Soledar, niets over de toenemende Russische druk op Bakhmut ten zuiden van Soledar en niets over de catastrofale Oekraïense slachtoffers. Het is werkelijk bizar.

Over bizar gesproken, de FBI heeft nog meer geheime documenten gevonden die Joe Biden zes jaar lang heeft opgeborgen. Men vraagt ons te geloven dat de advocaten van Biden, zonder goede reden, zomaar besloten om een kast te doorzoeken in het Biden Penn Center – het door China gefinancierde centrum – en een aantal Top Secret documenten vonden. Als ik Joe Biden ben en u bent mijn advocaat dan is het uw taak om die documenten te vernietigen. Er is geen controlespoor. Maar dat is niet wat ze deden. Ze vertelden het aan het personeel van het Nationaal Archief. Die mensen waarschuwden het ministerie van Justitie. Dit was begin november.

En in de daaropvolgende weken na die eerste ontdekking, vonden ze meer; inclusief een nieuwe partij deze week. Wat is er in hemelsnaam aan de hand? De beslissing om die documenten te verzamelen toen Biden zijn kantoor verliet was geen ongeluk door onachtzaamheid. Biden’s medewerkers, te beginnen met zijn stafchef Ron Klain, behandelden die documenten niet alleen, maar wisten ook waarom het geheime materiaal illegaal uit het Witte Huis werd verwijderd. Deze medewerkers zullen de komende weken in de bak zitten. Haal uw popcorn. Het wordt een hele show.

  Het Zweedse volk was tegen de wapens naar Oekraïne

Ik heb vrijdagochtend een interview gedaan met Emerald Robinson. We bespraken dit (p.s., ik was op Skype en het werkte prima).


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

NAVO besluit Rusland in Oekraïne aan te vallenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelLeopard 2 – Het nieuwe Oekraïense Wunderwaffe?
Volgend artikelWelk effect kunnen de Leopard 2 tanks hebben in Oekraïne?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

  • Laat ze het eigen nest maar eens schonen; nog steeds BLM niet vervolgd, steden zonder politie, duizen mensen alles verloren, Antifa mag te keer gaan…

 1. De Amerikanen zijn op zich een aardig volk, maar erg naief, en altijd geregeerd door een schaduw regering, die bestaat uit de Anglo-Ziomaffia. De oorspronkelijke aansturing van de USA is nog steeds the UK, maar de neocons van de Ziomaffia zitten tegenwoordig aan het stuur. Militaire flapdrollen zoals Petraeus brabbelen maar wat en weten eigenlijk niet goed waar ze ‘defensie’ tegen doen. Vergeet ook niet dat het hele land door criminele genen opgebouwd is, die onder meer uit NL op bezoek kwamen; Columbus was niet de enige. Wist je dat het de NLs waren die de Indianen leerden scalperen? De invasie van Amerika begon met het vreten van de kalkoen, toen het doden van de Indiaan, toen de import van zwarte mensen voor slavernij, toen de dustbowl, toen het doden van de bisons, toen de witch hunts met het publiekelijk verbranden van vrouwen, toen de zieke experimenten zoals syphilis en de MKUltra en nog meer, toen de AIDS, en nog veel meer zieke shit die ze daar constant verzinnen, en tussen de bedrijven door oorlogje na oorlogje en invasie na invasie. De hele bevolking van de USA woont op een slachtveld, de jongens worden er op uitgestuurd om ergens anders slachtvelden te maken, en de regering geeft nergens een duvel om, behalve macht en geld. Het is al met al een heel zieke bende daar, nauwelijks een land te noemen, geen cultuur, een geschiedenis van moorden en plunderen, en een totaal verziekte geest. Maar, hee, dat klinkt toch ook een beetje als NL…?

 2. de VS lijkt voor een totale wereld oorlog te gaan, depopulatie agenda
  Eigen land staat mogelijk ook op het lijstje. (celeberty zit ws reeds in Indonesië 🇮🇩 eo ) veilig voor de klap.
  Als je nog een stek zoekt ? …. 🏝

 3. Als de NAVO besluit ten strijde te trekken in de Ukraine , zal het antwoord van Rusland kort zijn met een Atoombom op Londen, Warschau, Berlijn en Brussel. Mocht Amerika hierop reageren zal ook de VS getroffen worden en is de 3e wereldoorlog echt een wereldoorlog!!!!!!

  • Reactie was voor Rob de Vos en Cenco.
   Rob de Vos en Cenco:
   Na deze Scott Ritter toespraak gezien te hebben, begin ik het me ook af te vragen.

  • er is een russisch fregat onderweg richting amerika…geladen met zirkon missiles….gaat zich zo’n 150 km buiten de potomac rivier leggen (internationale wateren dus legaal)…raad ’s wat er aan de potomac rivier ligt???? (ga niet zeggen dat het washington DC is, met congres enzo.., moet je zelf maar raden)..raad ’s wat die raketten, die mach negen kunnen maken en dus quasi niet uit de lucht geschoten kunnen worden, kunnen treffen??? :p lol
   en dan heb je nog steeds het mysterie van die ‘verdwenen’ russische duikboot geladen met nukleaire wapens die een tsunami van jewelste kunnen veroorzaken…
   ik vraag me af waar de russen DIE kwijtgeraakt zijn…(maar niet echt) :p

 4. Rob de Vos en Cenco:
  Na deze Scott Ritter toespraak gezien te hebben, begin ik het me ook af te vragen. Hij somt hier concreet de kern van de zaak op: Rusland verdedigt zich simpelweg voor de veiligheid van hun eigen natie, en de NAVO heeft als enige mogelijkheid zich netjes terug te trekken, en anders ontploft de boel. Echter, hij zegt niet door WIE de boel gaat ontploffen. Rusland heeft al aangegeven niet de eerste, maar ook niet de tweede te zijn die gaat gooien met bommen.

  Cenco januari 15, 2023 at 18:13
  Scott Ritter: We Are On The CUSP Of Thermonuclear War !!! Situation Is Out Of Control
  https://www.youtube.com/watch?v=6AQdvZ6x1hA

  En zie deze toespraak van Douglas McGregor ook meteen, o.m. over de leugens van Merkel, en dat Zelenski een puppet is. Dus deze Amerikaan is er ook achter:
  https://www.youtube.com/watch?v=ZToKlO8Ol_I

  De EU wordt gewoon uitgepooierd door de NAVO hoerenmadam Trutsula van de Lijken, en iedereen staat met zijn vinger in de neus en rijdt sloten in omdat ze liever de vax nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in