Brandstofreizen naar Rusland om daar goedkopere benzine te tanken worden in de publieke opinie langzamerhand gelijkgesteld met hoogverraad, meldt de Finse televisiezender YLE .

Nu de brandstof in het land duurder wordt, lossen velen het probleem op door naar benzinestations in het buurland Rusland te rijden, waarbij vaak tot een paar honderd euro bespaard wordt, schrijft Freewestmedia.com.

Volgens YLE heeft de Finse douane niets tegen “tanktoeristen”, maar zij controleert alle auto’s zorgvuldig om er zeker van te zijn dat de chauffeurs geen benzine in jerrycans bij zich hebben. Is dat wel het geval, dan worden de automobilisten bij de grensovergang teruggestuurd. Volgens het plaatsvervangend hoofd van de douane-inspectie in Niirala worden er elke week jerrycans in auto’s gevonden, die teruggebracht moeten worden.

Finse journalisten vroegen zich af of het wel zo verstandig is om Finnen die het financieel moeilijk hebben als verraders te bestempelen. “Zijn de brandstofreizen naar Rusland de financiering van Russische speciale operaties in Oekraïne en landverraad, of een verstandige, op noodzaak gerichte stap?”

YLE beweerde niettemin dat veel Finnen tegen het kopen van brandstof uit Rusland waren, omdat zij niet bereid waren “Poetin te financieren”, en herhaalde daarmee uitspraken van de Finse premier Sanna Marin. Feit blijft dat nog veel meer Finnen toegaven dat de benzine in Finland aanzienlijk duurder of gewoon onbetaalbaar was. Voor velen is het van levensbelang om brandstof in Rusland te kopen, want tegen de huidige prijzen kunnen de huishoudens het niet aan, onderstreepte de omroep.

Een aanzienlijk deel van degenen die naar Rusland gaan om te tanken heeft een dubbele nationaliteit, aldus YLE. Zij gaan dus niet alleen om brandstof te kopen, maar ook om Russische familieleden te bezoeken.

  Journalist waarschuwt voor propaganda over een "ongekend snelle opmars" van het Oekraïense leger

Nadat Finland zich bij de westerse sancties tegen Rusland had aangesloten, schoten de benzine- en elektriciteitsprijzen in het land omhoog. Het persbureau RIA Novosti schatte de kosten voor de plaatselijke bedrijven op meer dan 3,5 miljard euro, nadat zij de Russische markt vanwege de EU-sancties hadden verlaten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten zijn al minstens sinds 2015 van plan om de wereld uit te hongeren door voedselschaarsteVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe ongerijmdheden van onze tijd zijn verbijsterend
Volgend artikelOorlogspropaganda over Oekraïne begint dun te slijten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Ik vraag mij al een tijd af wat er werkelijk aan de hand is. Volgens mij hoeft Finland niets te vrezen van Rusland, laat staan dat ze worden binnengevallen. Er is op zeer hoog niveau powerplay gaande waarbij Finland wordt gechanteerd door de VS en zicht moet aansluiten bij de NAVO of er staat iets groots gebeuren waardoor deze aansluiting zeer gunstig is. Je maakt mij niet wijs dat ze bang zijn voor Rusland of Oekraine erg zielig vinden.

  • Gechanteerd door Amerika, dat zal zeker zo zijn. Aan de andere kant is Sauli Niinistö net zo verbonden aan het WEF zoals het satanische kliekje hier ook is.

   • En vergeet Sanna Marin niet, die behalve haar Young Global Leader niks bijzonders op haar CV heeft staan maar het wel op zeer jonge leeftijd tot premier heeft geschopt.

 2. Finland had slimmer geweest als ze neutraal waren gebleven, maar zeer waarschijnlijk heeft de EU hun staatschulden opgekocht en word er nu een partijtje chantage gespeeld met de huidige politieke WEF leden….

  Wat we hier zien zijn de tentakels van het WEF welke Europa tot slagveld maken, en vele top politici hebben een extra paspoort en uitwijk mogelijkheid.

  Het hebben van WEF politici /volks verraders is een beetje als een gast in huis hebben met chronische diarree die je wc beneden tot tegen de muur onderschijt, vervolgens je wc boven en het doucheputje en je keuken wasbak. en dan word je bedankt want men vond het toch niet zo leuk bij jou….

 3. De enigen dewelke er wat op tegen hebben zijn die, die te ver weg wonen om er ook van te kunnen profiteren. Is er ook maar iemand hier die durft te beweren dat, moest er een referendum worden gehouden over de anti Russische maatregelen, de overgrote meerheid deze voor goed zouden bevinden.

  • De spijker op de kop ! Ik heb eren oldtimer, hopen lui die afgunstig zijn omdat ik geen wegenbelasting hoef te betalen, al die opmerkingen. Maar ze kunnen er zelf ook een kopen, maar dat doen ze niet, ze kunnen namelijk nog geen bout in een moer draaien….vieze handen en een auto zonder airco is toch wel heel erg hard voor het tere huidje…..afgunst dus, de fuckers.

   Voor ons burgers is de pers onze grootste vijand, het zijn leugenaars en ze verkopen ons onwaarheden en propaganda. Om die reden is een referendum onmogelijk geworden, over wat dan ook. De pers liegt voor, voorliegting dus….ik had een 1 voor Nederlands trouwens vroeger….kwestie van kansloos zijn om een voldoende te krijgen omdat je voor het heel schooljaar geschorst bent….kwestie van vragen stellen uit interesse en gezien worden als ene opstandeling…..maar iedereen begrijpt wat ik schrijf.

 4. Het gaat nu alleen om benzine afwachtte als het brood niet meer te betalen is of het gas om hun kont te verwarmen. Ik vraag me trouwens af wie door de sancties de inwoners op enorme kosten jagen de werkelijke landverraders zijn.

 5. Wat is daar mis mee, want ik zelf tank ook in het buitenland omdat het goedkoper is. Voor benzine levert dat 20 tot 24 cent de liter goedkoper op en diesel is 11 cent de liter goedkoper. Dan ben ik toch een dief van mijn eigen portemonnee als ik in eigen land zou tanken. Daar extra cherry tanks import vrij zijn, mits je ze voor eigen gebruik gebruikt. Door het eigen wanbeleid van de regeringen lokken zij dit zelf uit. Daar de regeringen zo nodig solidair willen zijn, zonder dat ik daar een stem in heb. Heb ik geen boodschap aan hun beleid, als ik het zelfde ergens goedkoper kan krijgen doe ik dat.

 6. Logisch toch… de naft rechtstreeks in Rusland halen is milieu bewust en aan de normale prijs.
  Dezelfde naft langs omwegen kopen via de WEF, is toch zot?

 7. Zoals een dodelijke kanker heeft het WEF zich binnengedrongen in Finland en door zo’n woke wijf laten verkiezen! Deze onwelriekende gleuvenbrigades zijn de metastasen van het WEF en UN, de grootste tumor is politiek VS en commie-EP!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in