De EU heeft tijdens de pandemie te veel Covid 19-vaccindoses besteld. Nu wil zij af van 220 miljoen bestelde Pfizer-vaccindoses. Brussel moet een “annuleringsvergoeding” van 2,2 miljard euro betalen – met ons belastinggeld, bericht Exxpress.

De EU Commissie bestelde veel te veel vaccindoses tijdens de Coronapandemie. En nu probeert Brussel koortsachtig de doses kwijt te raken die overbodig waren omdat de pandemie eindigde.

Als oplossing voor het probleem stelt de Commissie nu, volgens de Financial Times en Reuters, voor om af te zien van 220 miljoen Pfizer-doses die oorspronkelijk waren besteld. In ruil daarvoor zou zij echter de aanzienlijke “annuleringsvergoeding” van 2,2 miljard euro moeten betalen, let wel – geld van de Europese belastingbetaler. De “Financial Times” schrijft dat het EU-voorstel bepaalt dat de EU-staten de helft van de prijs, dat wil zeggen ongeveer tien euro, moeten betalen voor elk geannuleerd vaccinblikje.

Daarnaast komt er “een herordening vermomd als een herverdeling” van meer dan 280 miljoen vaccindoses, meldt Europarlementariër Martin Sonneborn (Die Partei für Arbeit, Rechtsstaat, Tierschutz, Elitenförderung und Basisdemokratische Initiative, kortweg: Die PARTEI). Gezien de huidige prijsontwikkeling zijn de kosten niet te overzien. De nieuwe order zou “tussen de 5,6 miljard en een ander bedrag dat we niet meer betrouwbaar kunnen berekenen” kosten. Volgens de Financial Times omvat deze nieuwe bestelling “aangepaste vaccins” die zijn aangepast aan toekomstige Covid-varianten.

EU-Commissie schendt concurrentiebeginsel EU

Pfizer is onlangs onder druk komen te staan na het maken van fabelachtige winsten op Covid 19-vaccins in de VS. De regering van president Joe Biden wil met een nieuwe wet de geneesmiddelenprijzen voor het Medicare-programma drastisch verlagen.

  VK meldt 25 nieuwe gevallen van zeldzame bloedstolsels in verband met AstraZeneca vaccins

De wet wil onder meer tegen 2031 ongeveer 25 miljard dollar besparen door prijsonderhandelingen voor Amerikanen, die meer betalen voor geneesmiddelen dan enig ander land. Pfizer maakte in 2021 een winst van 80 miljard dollar, niet in de laatste plaats dankzij zijn Covid-19 vaccins, en in 2022 maakte de farmareus een winst van 100 miljard dollar.

Als de nieuwe deal met Brussel doorgaat, wordt het monopolie van Pfizer in de EU geconsolideerd. Volgens Martin Sonneborn zou dit niet alleen een “hernieuwde schending” zijn van het concurrentiebeginsel in de Unie, maar ook in schril contrast staan met een andere EU-verplichting, namelijk diversificatie. De geplande deal tussen Pfizer en de EU zou andere farmaceutische concerns zoals Moderna, Novavax en Sanofi praktisch uit de markt drukken.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Corruptie beschuldiging: Von der Leyen wegens Pfizer-deal voor strafrechter in België aangeklaagd Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe unipolaire wereld in een terugblik en de opkomst van de multipolariteit
Volgend artikelAvonturen in NAVOstan: Vonken in Ibiza, Bilderberg in lockdown in Lissabon
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

 1. Last die ongekozen troela maar het bedrag uit haar eigen portemonnee betalen. Niet voor niets zijn haar sms’jes geheim. Je maakt mij niet wijs dat zij er geen leuk bedrag van over gehouden heeft.
  Het corrupte zooitje daar in Brussel.

  • Vind ik ook, laat ze het maar zelf betalen. Wat ze deed is fout, dat wist ze, ze draait er zelf maar voor op. Ongekozen en corrupt, achter de tralies!

 2. Die ongekozen v.d. Leyen is volkomen verstrikt aan Pfizer, ook via het pharma- bedriif van haar echtgenoot.
  Verder overtreedt ze voortdurend al haar bevoegdheden; ook met die bestellingen en annuleringen.

  NEXIT !

 3. Nu pas komt de aap uit de mouw? Trutsula zit toch al jaren botjes op te graaien die haar toegeworpen worden via haar aanghuwde Pharmer? Waarom denk je dat ze de hele EU aan het verkopen is vanaf het begin van de plandemie met gifspuitjes, en daarna met artillerie in de ‘oorlog.’ Ze krijgt heeeeeel veel botjes toegeworpen vanuit Ziomerica! En dat wist iedereen toch al…..? Dit is gewoon het puntje op de i. Jij betalen, zij 100x halen.

 4. de jonge en bende zelf laten betalen hij heeft ze ook besteld ik hoefde ze niet en had er geen inspraak in degene die ze besteld heeft laten dokken

 5. De criminele organisatie genaamd “Europese Commisie” heeft het beter op de rails dan wereldwijd alle boefjes bij elkaar.
  Een paar miljard van de Europese belastigslaafjes extra naar de farmaceutische ratten kan er ook nog wel bij.

 6. Ik ben zó heel erg benieuwd naar de precieze relatie tussen Ursula von der Leyen und Klaus Sschwab !!! De extreem liefdevolle blik die de eerste de tweede – niet al te lang geleden tijdens een video meeting – gaf en waarbij ik die Klauss serieus zag blozen, staat op mijn netvlies gebrand. Daar zit een verhaal …

 7. Daarom komen ze binnenkort met een nieuwe ‘pandemie’. De wet is al in kannen en kruiken, nu nog ff het volgende mediacircus optuigen.
  En, oh wat en wonder, het aloude covid ‘vaccin’ beschermt u volledig tegen dit nieuwe killervirus!
  Haast u, want op is op!

 8. Komt goed uit voor de vaccinatie slachtoffers om de 2,2 Miljard te compenseren voor hun lichamelijke schade en verlies van naasten..

 9. ik vind het niet meer terug maar onlangs las ik dat er Europese afnamecontracten zijn of waren voor meer dan 5 miljard ‘vaccins’, terwijl ‘slechts’ 1,7 miljard werden toegediend….Die 220 miljoen ‘vaccins’ waarvan hier sprake zijn dus louter peanuts….

 10. De EU hoeft helemaal geen annuleringskosten te betalen als ze het slim spelen want Pfizer heeft helemaal niet geleverd wat het beoogde te doen: een werkend vaccin leveren dat voor de gebruiker “absoluut veilig” is aangezien het “uitvoerig getest” werd. Die laatste 2 zijn dus grove leugens en als een leverancier niet levert wat besteld is dan ligt de verantwoordelijkheid bij de leverancier en niet bij de ontvanger. Het zou in dit geval zelfs zo moeten zijn dat Pfizer voor de aangebrachte schade moet opdraaien.
  Maar bij de EU zijn ze helaas niet zo slim, dat zijn ze enkel op het gebied hoe hun eindeloos diepe zakken gevuld kunnen worden, daar zijn ze meester in.

  • Geheel eens, echter de farmaceuten hebben bedongen dat ze op allerlei zaken niet kunnen worden aangesproken als een land het eens was met levering van het vaccin. Zo hebben ze o.a.bedongen dat ze niet kunnen worden aangesproken op (ernstige) bijwerkingen op de korte, middellange en lange termijn….. India met 1,4 miljard inwoners eiste van Pfizer extra veiligheidsgaranties, die heeft Pfizer afgewezen: ga maar na wat Pfizer had kunnen verdienen aan dat land…..

 11. Wij moeten betalen ook al had je niets besteld dat zong Huub van der lubbe jaren jaren terug al .gif prikken, wapens voor de clown uit Kiev , en ter Apel terroriserend asiel tuig.
  het houd niet op niet van zelf.

 12. De domme kiezers die de politieke partijen aan de macht houden die Von der Leyen en consoorten aanstellen verdienen eigenlijk niet beter
  Ze zouden zelfs nog een extra schop onder hun kl*ten moeten krijgen want andere kiezers zijn mee het slachtoffer van het kiesgedrag van deze onbenullen.

 13. Nee3; degenen die dat zeggen hebben geen benul van wet of van zaken.

  Het betrokken proct deugde niet, is zelfs verboden in verschillende landen.
  Derhalve heeft Pfizer zich niet aancontract gehouden, en hoeft er geen cent annulerings kosten betaald te worden.

  Maar ik denk dat dit weer een geintje is van Adofina; zij wil; zwart geld genereren.
  ík betaal 2,2 aan Pfizer, krijg contant 1,5 terug”
  Zo werkt dat.

 14. Beste Mensen

  Mensen laten hunzelf continu een loer draaien
  Wij horen niks te betalen aan niemand
  Wij moeten wel krijgen in de vorm van ruilmiddel Geld ontvangen van die genen
  Van diegenen welken beweren dat de domme massa ergens aan iets schuldig zijn
  Die … die de heele wereld tot slaven tracht te maken aan een handjevol Saloten via zogenaamde Medicatie , Robotten , Computers
  Pfizer en meer collega bedrijven
  Kom maar op
  Deel maar weer uit wat U allen bij elkaar heeft gestolen
  Echt alles
  Geen cent mag U achter houden
  Immers door te stelen word men al een miljoen Air
  Wat zijn die niet genoemden Biljoenairs allemaal dan ?
  Vooruit U allen van dat clubje mogen wel 500.000 tot 1 miljoen pegels maximaal bezitten geen duit meer
  De rest moet verplicht worden verdeeld onder de dombos
  Dus …..onder ons volk

  Dank U

 15. Een nieuwe bestelling “aangepaste vaccins” voor toekomstige varianten van het covid virus?????????
  Razend knap nietwaar?? OP 2 mei jl zei de FDA : Vaccine developers can’t keep up with COVID’s mutations.
  Iets wat de meesten onder ons natuurlijk allang weten. Kortom, we lopen altijd achter de virussen aan en niet andersom en de Financial Times kraamt in bovengenoemd artikel weer onzin uit.

 16. Hoe verzin je het.
  Breng dit nieuws bij de NOS NPO RTL .
  MAAK HET TRANSPARANT EN INCLUSIEF AAN DE EUROPESE BEVOLKING>
  DOEN !

 17. Hoe dan??????

  Fictieve rijkdom gebaseerd op vele schulden Erik Geenen, over de kwetsbaarheid van ons geldsysteem. “De Euro is een gigantische wolkenkrabber zonder fundament”.
  https://youtu.be/eWgtOc7JQ6c

  2 centuries of slavery, False doctrines, destructive indoctrinations, absurd ideas, children’s stories about God, education, medicine and love and lasted until the end of 2019 with these ingredients: blaming others, appropriation without any right, law and regulation, perpetrator Imposing your own will and maintaining control are/were the ingredients of the previous cycle that is slowly changing.

  
The new Aquarius energy is: back to origin, authenticity, respect for the individual and mother earth in this collective Transformation, Unity, Holism, Love, Acceptance, Charity, Compassion, Freedom, Free will experience. From the constellation Pisces it gradually moves to Aquarius in our time. The age of Aquarius could, according to some astrologers, be accompanied by major changes on a global scale.
  It’s Beginning – The Dawn of a New Age Is Upon Us | They Call It ‘The Diamond Age’
  https://youtu.be/w2THRqhJupw


  Pfizer sluist miljardenwinst weg via Nederland……is profit over life over je eigen bevolking.
  Allemaal gekopieerd uit de natuur…is buiten jezelf zoeken Is angst aanjagen ten aller tijden verboden, geen emoties van anderen tot je nemen en die doorvertellen want hier gaat het dus mis. Die emoties zijn niet van jouw en horen bij die ander echter deden we dat wel en werden van generatie tot generatie doorverteld.
  Griep (influenza) – je leeft te gejaagd, te gestresseerd en je verlangt naar rust; je wilt je terugtrekken uit de ‘beknelling’ van je maatschappelijk leven; Ben je onzeker en bang dat je niet voldoet? Griep (Corona virus) – je hebt de illusie dat je alles controle hebt ten koste van anderen en de natuur; je keurt je lichaam af; je bent onzeker en ervaart angst
  https://knipselkrant-curacao.com/media/nos/nos-pfizer-sluist-miljardenwinst-weg-via-nederland/

  Who Rules America? A look at the SO-CALLED democratic governing system of the United States of America, revealing the actual powers who are ruling the nation.
  https://youtu.be/grzNB2wbytI

  THE AMERICAN NEW WORLD ORDER
  Worldwide tyranny is already in full effect; and the food we eat and the air we breathe are not off limits. Will we be able to stop this madness before we become an electronically monitored, cashless society wherein every man, woman, and child is microchipped? The New World Order is upon us – preserve your liberty by being prepared! https://youtu.be/hhV0DiahdO0

  World Economic Forum plannen voor de Agenda 2030
  – WORLD ECONOMIC FORUM EN NL OVERHEID
  – VERPLICHT DIGITAAL VACCINATIE PASPOORT
  – EUROPESE CENTRALE BANK TECHNISCH FAILLIET
  – NIEUW ELEKTRONISCH GELD
  – NIEUW GELD – OUD GELD WEG 
  – HET W.E.F. INFILTREERT IN NATIONALE KABINETTEN
  – ONTMOEDIGINGSBELEID
  – DIGITAAL HANDHAVEN

  This Man is Pure Evil in The Gospel of Christ
  https://youtu.be/ssHCZ5gqVK0

  They Still Trade Us All Like SLAVES on the BOND MARKET
  Rabbit Hole Clips Aaron & Jeremy discuss how our human labor is securitized into a Bond so that the financial elite can trade every American’s Social Security to be bonded and traded on the Bond Market for unfathomable amounts of money, while WE THE PEOPLE are never told this or made aware of it. https://youtu.be/uaWt4l8xsas

  Naar schatting 600.000 tot slaaf gemaakte Afrikanen werden op Nederlandse schepen over de Atlantische Oceaan vervoerd. Pas in 1863 schaften de Nederlanders de slavernij af, lang nadat Spanje, Groot-Brittannië en Frankrijk dat deden.

  Waarom was dit? In deze video leer jij waarom de slavernij door Nederland pas in 1863 werd afgeschaft.

  https://youtu.be/u1qw9AYGYJQ maar niet waarom ie in 1992 Door Ruud Lubbers in Washington weer werd opgetuigd… hoezo dat…

  HUH….was toch afgeschaft….de slavernij door Nederland pas in 1863 werd afgeschaft en in 2022 dan weer opgestart???? …..hoe kan dat nou…..

  Free Your Mind with James Corbett with RealEyesation
  Don’t miss this great conversation between Alexander Raskovic and the renowned James Corbett from ‘The Corbett Report.’ Discover how James Corbett became a voluntaryist and an Anarchist, and how James and Alexander discovered the methods of self-learning https://youtu.be/QwZ_vfzpZcc

 18. What Is Common Law And How Can It Work For You? Simply put, common law, or the law of the land, has been used to rule and maintain peace in communities since mankind gathered for their mutual protection. It is the law that a community has decided to govern itself and to ensure that all people can obtain a remedy for any evil done against them. https://www.youtube.com/post/UgkxVupKnLwPVbq7nN84AMMT5GtI-AjZU8KI
  Common Law…The Supreme Law of the Land. We the Humans living in the territory of the Earth were born in freedom. Every man and woman on earth is born with certain rights that cannot be taken away by anyone unless we allow it.
  https://commonlawnederland.earth

 19. Wat ook nog zo is: degenen die hun verstand gebruikten, zich niet lieten prikken en inspuiten, draaien ook op voor al het geld dat in wezen over de balk gesmeten is.

 20. A Colossal Failure Around the World

  The safety data are nothing less than horrifying……

  The COVID-19 Vaccines Are Neither Safe, nor Effective, nor Reversible…..
  Yes I called this from the start. How did I know?

  https://www.theepochtimes.com/health/a-colossal-failure-around-the-world_5260961.html?utm_source=healthnoe&src_src=healthnoe&utm_campaign=health-2023-05-22&src_cmp=health-2023-05-22&utm_medium=email&est=moOu5mTGwls0K8BmRRJXVkpPhmjS2Qz%2F6tasbilZW6FRq4Tq3usTeNwEVeQcm%2B8kk9b8cMywfUIY

 21. As a result…..

  During an interview with Peter Sweden, Sasha Latypova said that DNA contamination is “a huge problem because this is replication competent plasmid, it can then invade human cells, it can invade the bacterial cells that live in your gut. So, they go into the bacteria they replicate there, they replicate antibiotic-resistant genes…it can cause sepsis, it can cause cancer, all sorts of issues.”

  The World Council for Health (“WCH”) stated that a red line has been crossed. “DNA contamination of mRNA ‘vaccines’ poses a risk to everyone on the planet,” WCH said. “Replicable DNA, so-called plasmids, in both the monovalent and bivalent vaccines, which should not be there at all … We can only speculate how it will end, but what needs to happen today after the publication of the paper by McKernan et al (2023) is an immediate stop of the ‘covid-19 vaccine’ program.

  https://expose-news.com/2023/05/21/cancer-causing-agent-sv40-found-in-pfizer/

 22. Geheel eens met jouw reacties. Ongelofelijk dat men de spuugrijke farmaceuten ook nog eens heeft gesubsidieerd voor het ontwikkelen van de veelal zogenaamde vaccins, honderden miljarden van o.a. ons belastinggeld, waarna deze maffia organisaties ons ook nog eens het vel over de oren hebben getrokken met de levering van levensgevaarlijk spul, wat betreft de op basis van mRNA technologie ontwikkelde ‘vaccins’ mogen niet eens vaccins worden genoemd maar zijn niets anders dan gentherapie…. En dan te bedenken dat er na de massavaccinaties een ‘onverklaarbare oversterfte’ plaatsvond en nog plaatsvindt…… De farmaceuten zouden inclusief de regeringen moeten worden vervolgd door het Internationaal Strafhof in Den Haag….. Regeringen die accepteerden dat de farmaceuten die voor inzet van hun ‘vaccins’ van hen eisten niet verantwoordelijk te mogen worden gesteld voor de bijwerkingen op de korte, middellange en lange termijn….. Een autofabrikant die iets dergelijks zou eisen, zou binnen de kortste keren failliet gaan!!

 23. het gaat om overbevolking terug te dringen door geestelijk en lichamelijke drogeringen,,sedatie en leugens en bedrog in de wereld ,zoniet beland je een psygiatrische STAATS zieken huis gesloten ,, en word je voor Gek verklaard en zit je tusen krankizinnigen zenuw lijders en ziels zieken en zwakzinnige patienten .de rest van het bestaan uit te zitten .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in