NAVO-ideologen steken hun verlangen om Rusland te vernietigen niet langer onder stoelen of banken. Deze week schreef de Britse historicus Timothy Garton Ash in de Britse krant The Guardian, een dag nadat Moskou 78 jaar geleden de overwinning op het fascisme vierde: “De Oekraïners hebben een theorie over de overwinning. Het gaat van succes op het slagveld naar verandering in Moskou.”

De “verandering” die hij bedoelt is een subtiel maar venijnig eufemisme voor het zwak en onderdanig maken van Rusland, zoals in de jaren negentig; een Rusland dat uiteenvalt in een dozijn republieken, zoals de USSR in 1991; een Rusland vol sociale onrust die resulteert in de dood van miljoenen, schrijft John Varoli.

Dit plan om een einde te maken aan Rusland hoorde ik ergens in 2016 voor het eerst van een insider van een denktank in Washington DC. Maar toen deed ik het af als een bizarre Russofobe fantasie. Vandaag is het duidelijk dat ze bloedserieus zijn en de macht hebben om hun snode plannen te realiseren.

In hetzelfde artikel sprak de heer Ash ook zijn steun uit voor de NAVO/Oekraïense plannen om Donbass en de Krim etnisch te zuiveren van de miljoenen inheemse etnische Russen. We kunnen er geen doekjes om winden – de westerse liberale regimes zijn overgegaan naar het kwaad, en zij moeten ter verantwoording worden geroepen.

In Rusland is de geest trotserend. President Vladimir Poetin beloofde tijdens de optocht op 9 mei op de Dag van de Overwinning de NAVO te bestrijden tot de overwinning 2.0 een feit is. Ik spreek vaak met mensen in heel Rusland, en ik hoor hoe het verzet met de dag toeneemt. Ze begrijpen dat ze met hun rug tegen de muur staan. Rusland vecht voor zijn voortbestaan.

Ondanks de middelen van 50 landen die Oekraïne steunen met geld, wapens en huurlingen, houden de Russen al meer dan zeven maanden stand; elke poging tot Oekraïense opmars werd vernietigd. De Slag om Bakhmut heeft grote hoeveelheden door de NAVO getrainde en bewapende Oekraïense troepen en materieel opgezogen en vernietigd.

Ja, er is een enorme tragedie gebeurd voor de Oekraïense natie, want honderdduizenden van haar zonen zijn gedood of gewond geraakt, maar zij hebben zich dom genoeg laten gebruiken als pion in het plan van de NAVO. Nu betalen ze een zware prijs omdat hun begraafplaatsen vol liggen met dode soldaten. Maar dergelijke informatie wordt onderdrukt door de westerse bedrijfsmedia.

De standaardleugen van de westerse media is dat de Russische troepen gedemoraliseerd zijn, zonder munitie en uitrusting zitten, de bevolking tegen de oorlog is, de economie instort en Poetin binnenkort ten val zal worden gebracht. En ondertussen hebben de heldhaftige Oekraïense soldaten een hoog moreel omdat ze vechten om de democratie te beschermen tegen het totalitaire Rusland.

Ze wilden oorlog, die hebben ze nu ook gekregen

Daar is echter niets van waar. Onze media dienen loyaal het Witte Huis en verspreiden desinformatie om het westerse publiek te laten geloven dat Rusland kan worden verslagen. De nazi’s gebruikten 80 jaar geleden dezelfde mediastrategie; zelfs aan het eind vertelden de nazi’s het Duitse volk dat de overwinning nabij was.

Informatie uit de frontlinies geeft een heel ander beeld. Het langverwachte lente-offensief van Oekraïne komt maar moeilijk van de grond omdat het officierskorps is gedecimeerd, de soldaten gedemoraliseerd zijn en met straf moeten worden bedreigd om te gaan vechten, en de Russische luchtmacht bijna dagelijks precisieaanvallen uitvoert op de Oekraïense militaire infrastructuur, waardoor de oorlogsmachine van Kiev wordt lamgelegd.

Ondertussen groeit de Russische economie dit jaar volgens het IMF, terwijl de Oekraïense economie bijna niet meer bestaat en de meeste Oekraïners in armoede zijn gestort. Zonder de hulp van de NAVO zou Oekraïne instorten en een mislukte staat en een humanitaire ramp worden.

Dit conflict ging nooit echt over Donbass, noch over de Krim, noch over Oekraïne. Zoals professor Jeffrey Sachs van Columbia University heeft opgemerkt, zijn we getuige van een plan dat 30 jaar geleden in gang werd gezet toen de VS Moskou ten onrechte beloofden dat ze de NAVO nooit naar het oosten zouden uitbreiden, maar vervolgens het bondgenootschap uitbreidden tot aan de Russische grenzen in de Baltische staten en van Oekraïne een protectoraat maakten.

Twee dagen geleden, op 9 mei, toen Rusland de Dag van de Overwinning vierde, had het Westen een gebaar voor de vrede kunnen maken door te herinneren aan de tijd dat de VS, het Verenigd Koninkrijk en de USSR samen vochten. Maar nee, niets van dat alles. Vrede is het laatste wat de westerse liberale regimes willen. In plaats daarvan uiten ze meer dreigementen en oorlogszuchtige verklaringen om het vuur van oorlog, dood en vernietiging aan te wakkeren.

Op 9 mei bespotte Joe Biden de Russische overwinning op het nazisme door nog eens 1,2 miljard dollar militaire steun aan te kondigen aan het nationalistische regime in Kiev, dat nazi-collaborateurs en massamoordenaars verheerlijkt. De boodschap van Biden was onmiskenbaar – de VS zullen afmaken wat de nazi’s niet konden bereiken.

Terwijl Biden comfortabel in zijn luxueuze Oval Office zit, vloeit het bloed van onschuldige burgers in de straten van het opstandige Donetsk – jonge meisjes die aan het wandelen zijn worden aan flarden geschoten door Oekraïense artillerie die door de VS wordt geleverd, of gezinnen in een bus worden verbrand door dodelijke HIMARS-raketten.

Complete waanzin: Duitse deelstaten verbieden de letter "Z" vanwege de oorlog in Oekraïne

Ook de Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly zei op 9 mei, tijdens een ontmoeting met minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken, dat het Westen “de vastberadenheid moet hebben om het juiste te blijven doen” om Rusland te stoppen; “wat er op het spel staat is van onmetelijk belang”.

De heer Cleverly verduidelijkte niet “wat er op het spel staat” en waarom het “van onmetelijk belang” is. Maar we weten wat hij bedoelt – Het Westen heeft nu een historische kans om voor eens en altijd een einde te maken aan de Russische staat en de controle over de Euraziatische landmassa te verwerven.

St Alexander Nevski

De westerse wens om Rusland te onderwerpen en te vernietigen is eeuwenoud. Terwijl de gemiddelde mens in het Westen zelden aan Rusland denkt, zijn westerse elites al eeuwenlang geobsedeerd door Rusland.

In de middeleeuwen probeerden het pausdom en de oostelijke Germaanse staten hun invloed en controle in de orthodoxe Slavische landen uit te breiden en hen tot het katholicisme te bekeren. Een Duitse invasie werd in 1242 door St Alexander Nevski afgeslagen in een veldslag op het ijs van het Peipusmeer die in 1938 door de Sovjetregisseur Sergej Eisenstein werd vereeuwigd.

In de 16e en 17e eeuw hadden de Zweden en de Polen keizerlijke plannen met de Russische gebieden. En vanaf de Franse Revolutie in 1789 werd het Westen geradicaliseerd door seculiere utopische ideologieën. Eerst was er het “verlichte” en zeer bloedige rijk van Napoleon, en een eeuw later de nationaalsocialisten onder leiding van Adolf Hitler, die de Russische landen begeerden voor het Derde Rijk.

We hebben allemaal geleerd dat de Duitsers de USSR zijn binnengevallen. Maar wat onze scholen ons niet vertellen is dat veel Europese landen gretig soldaten en materieel bijdroegen – Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Finland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Roemenië, Slowakije en Spanje. Ook veel Britten en Amerikanen hadden sterke sympathieën voor de nazi’s en juichten toen Hitler de USSR binnenviel.

De USSR stond tegenover ongeveer 80% van de nazi-oorlogsmachine, terwijl de resterende 20% vocht tegen de gecombineerde strijdkrachten van de VS, Groot-Brittannië, Canada en Australië. Onze schamele bijdrage aan de overwinning blijft een schande, en daarom doet het Westen er alles aan om de feiten over de Sovjet-oorlogsinspanning te verdoezelen en te ontkennen.

Na de gedeeltelijke mobilisatie: Het Westen heeft nog elf dagen om tot een inschikkelijke houding te komen

Maar ondanks alle inspanningen van roofzuchtige westerse elites in de afgelopen 800 jaar, hoe goed zij ook legers voorbereidden en opbouwden, en ongeacht de aanvankelijke successen die het Westen behaalde op het slagveld, was het resultaat altijd hetzelfde – mislukking en nederlaag. Rusland won uiteindelijk altijd.

Vandaag geloven onze elites echter dat “het anders is”. Deze keer zijn ze er zeker van dat ze Rusland kunnen verslaan, omdat er nooit eerder zo’n machtige coalitie van landen tegen Rusland is gevormd, met zoveel financieel kapitaal, economische macht, technologische mogelijkheden, mediapropaganda en militaire macht.

Dat is inderdaad allemaal waar, en op papier zou het Westen Rusland moeten kunnen verslaan. Maar iedereen die Rusland kent, weet heel goed dat het land met veel verrassingen kan komen, en het land wordt beschermd door de Hemelse Rijken.

Afgelopen zomer waren velen in de westerse hoofdsteden geschokt dat Rusland nog niet was bezweken onder de kracht van massale economische sancties. Zij waren ervan overtuigd dat Rusland een “reus met voeten van klei” was. Maar nu is Rusland sterker dan ooit; zijn fabrieken werken non-stop om munitie en uitrusting voor de oorlogsinspanning te produceren, en veel landen in Azië en Afrika staan nu te popelen om handel te drijven met Rusland.

Economische sancties hebben de NAVO-economieën, die zonder munitie en uitrusting komen te zitten, alleen maar schade berokkend. Het regime in Kiev is een enorme last geworden – het is een zwart gat van corruptie, dat enorme hoeveelheden westers geld en materiaal opslokt zonder verantwoording af te leggen. Ironisch genoeg speelt Zelensky’s voortdurende gesmeek om geld en wapens het doel van Moskou om het Westen te verzwakken in de kaart.

De dag des oordeels komt deze zomer en herfst – het Oekraïense tegenoffensief zal formidabel zijn, en zal worden beantwoord door een sterke Russische verdediging. Een Oekraïense overwinning kan er inderdaad toe leiden dat de Russische Federatie uiteenvalt, en het Westen zijn historische doel bereikt. Of het Russische leger en het Russische volk zullen standhouden, in het besef dat hun beschaving met een dodelijke bedreiging wordt geconfronteerd.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonen



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Onze grootste vijand” – Oekraïense gevechtspiloten noemen Ruslands “alomtegenwoordige” Su-35 die met hypersonische raketten schiet een ernstige bedreiging voor hun MiG-31
Volgend artikelWetenschappers onthullen dat dodelijk ‘WEF-insectendieet’ het menselijk ras tot uitsterven zal brengen
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

27 REACTIES

 1. In de straat zie je nu ineens geel-blauwe vlaggen hangen bij mensen die tot voor kort nog braaf volgzaam rondliepen met een lapje stof voor de mond (waarvan al heel lang is bewezen dat dit niets kàn uitmaken indien virussen echt zouden bestaan, dus partikels met een diameter van zo’n 100 nanometer). Het gemak en de snelheid waarmee wordt gewisseld van het ene lapje stof naar het andere is waanzinnig interessant. Uit onderzoek komt ook niet voor niets naar voren dat in NL bijna 90% van de bevolking daadwerkelijk gelooft dat de reguliere mediakanalen oprecht correcte informatie verschaffen.

  Het is in die zin ook wel fascinerend interessant om te zien met wat voor gemak mensen zichzelf aanstellen tot bewaker van wat wel en niet zou kunnen worden gedacht (of geschreven op internet), waarbij men dan ook nog gelooft dat het terecht is als deugmens op te blijven treden van zodra de indruk ontstaat dat ze hierin worden gesteund door “anderen” 🙂 …

  • … een geel blauwe vlag ophangen is laten zien dat je blind geloofd wat de media publiceren. Solidair zijn is je huis open zetten voor vluchtelingen en dat uit eigen zak betalen…

   …echt solidair zijn weinig mensen…

 2. Ze leren jet ook nooit.
  Nappie mislukte adolfje ook.]En wie zijn zij dat ze Rusland wel even zullen opdelen?
  Laat me niet lachen.
  Wee ons en de joenaaithetseetds.

 3. Nog een slaapkop :

  Het is het nalatenschap van de Romeinen ( ervoor de Grieken)
  Die Europa zijn ingetrokken met hun religie, Paden van oorlog; in zekere zin de kolonialisten van Europeanen.
  Meegebracht; democratie _ vanuit slaven systeem die hen bekend was.

  Mogelijk dat Afrika in die tijden niet aantrekkelijk was, temperatuur en wilde dieren.
  Achterstand is later ingehaald door ook deze landen te kolonialiseren.

  Het is één, allemaal stromannen
  Die hun stuk opvoeren voor de bühne, via de media.
  Zie 1e en 2e Wereldoorlog.
  Rusland, Duitsland, Europese landen
  Toevallig…. Veel koninkrijken
  En USA
  Gaan wij 5 mei Bevrijdingsdag vieren …
  Of volgend jaar een andere dag
  Ter gelegenheid van de bevrijder uit USA die deze onzin wederom heeft gecreëerd.

  Zoiets als ;
  Wij zorgen dat u ( vergiftigd ) wordt
  En bieden u een vaccin aan.
  Tevens een ‘ voor uw gezondheid’
  Een pandemie verdrag/ wetgeving.

  • Voor de uitvoering ;
   Heeft men een NSB / SS fanclub opgericht .
   Een gedrild, gedreven stel volksverraders om de overigen erin te luizen.

   HÉ NSB HOER , ook even mee gluren 👋

   • woord , sociaal

    Nederlandse SOCIALISTISCHE beweging.
    ‘ Je doet het voor de ander’
    “Een Vos verliest wel zijn haren, niet zijn streken”

   • Hebben wel de namen veranderd; NCTV, VVD, RIEC, D666, CIA, CDA, etc., maar het schorem blijft hetzelfde en met dezelfde doelen.

 4. Vertekend beeld.

  Het westen en
  (((de coalitie van bereidwilligen)))
  zijn nog geen kwart
  van de wereld
  en hun pupteers
  nog geen 10.000.

  Aangezien
  “De overtollige blanken”
  maar 8% van de wereld bevolking zijn.
  en de rest van de wereld
  “De minderheden”
  schijnt te zijn.

  Zijn de “minderheden” technisch en feitelijk gezien
  in de “meerderheid”

  Wat was het nou .:
  zij die zich (((zo))) noemen
  maar niet (((zo))) zijn?

  Blanken?
  Blank strafblad zeker .

 5. Naar mijn idee is het beeld wat je in de laatste alinea schetst iets dat niet zal plaatsvinden zonder de inzet van massa verniettigings wapens.
  Heb je zelf ook niet het idee dat voor de Russische Federatie uiteen zal vallen er op zn minst een poging ondernomen wordt om Engeland, het Europese vasteland en de VS te vernietigen?

 6. Niet iedereen kon vooraan staan als het verstand werd uitgedeeld, dus vergeef mij en probeer eens uit te leggen waarom Poetin geen beleefd mailtje naar de Oeki stuurt dat ze 24 uur de tijd hebben om zich over te geven of er wordt een tactische kernbom op Kiev afgegeven? Neen, nu zitten ze zes maand wat op te scheppen in Backmoet dat ze een achtertuintje hebben verovert. Het is toch o o r l o g ?

  • Omdat Putin niet zo’n psychopaat is als de leiders die wij hier in de Westerse (NAVO) landen hebben , anders had hij Oekraine bij het begin van de SMO al helemaal naar een Derde Wereld land gebombardeerd zoals zij dat gewoonlijk doen.

  • Jij hebt er dus nog steeds niets van begrepen. Wat zijn de doelen van fe SMO? Hoe bereik je die doelen werkelijk en effectief?

 7. Wij zijn allen GEKOLONIALISEERD
  Door een duizend jaar oud bewind.

  Wake up !

  Rusland;
  Is een spektakel voor de Bühne, de media. The good and the bad Guy.
  Mogelijk staat een multipolaire wereld op papier reeds vast.
  En Is dit één van de inzetten/ werkwijzen om een oorlog , voor de-populatie en centralisatie van macht , te realiseren.
  Om op later tijdstip, zonder de werkelijke achterliggende reden , in de geschiedenis boeken te kunnen noteren.

  Ca 28 miljoen Russen gestorven tijdens 2e Wereldoorlog
  Eerder vermeld, nazisme-, en bolsjewieken ideologie ligt praktisch aaneensluitend naast elkaar.
  Men speelt iedereen tegen elkaar uit.
  Henry Kissenger gaf in interview 1947 aan, dat 70% minder mensen op de wereld, gewenst was.

  Nu 2023 is het aantal 90% de-populatie wat men wil bereiken.

  Houdt dit in je achterhoofd als geheugensteun. 🧐

 8. Hola alles is en staat ook vast.
  Bepaalde ontwikkelingen houd je niet tegen.
  We verlaten een tijdperk,en gaan een nieuwe in.

 9. Het Westen (usa en Europa) zijn financieel compleet failliet. De schuldenberg met dit fiat geld is nooit, maar dan ook nooit meer af te lossen. Alleen al in usa bedraagt de overheidsschuld 32 biljoen dollar. Een oorlog is dan een middel om de aandacht van het volk voor de komende financiële tornado af te wenden. Het is precies de dertiger jaren van destijds. Hoge schuld, hoge inflatie en daarbij nog een waanzinnig beleid van usa / EU om tig sancties op te leggen tegen Rusland, die als een boemerang in de westerse nek terugkomen. Puur wanbeleid in mijn ogen. Daarnaast nog de westerse klimaatwaanzin (1000 miljard pleuro,s heeft Timmermans nodig) , de krankzinnige energietransmissie die de burgers uit hun huizen jaagt.( Blackrock lacht nu al) .en dan nog de verstikkende invloed van het wef, uitgevoerd door hun marionetten.
  In 2030 you Will enz. Alles loopt volgens plan op weg naar de slavernij.

 10. Hoop dat dit hele zooitje snel opgepakt word. Die Oekraïne regering en al die andere regeringen die aan deze shit meedoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in