Ik ben gefascineerd door mensen als Wes O’Donnell, die waanzinnige onzin publiceren zonder ook maar één geloofwaardig bewijs te leveren. O’Donnell, die beweert te hebben gediend in het Amerikaanse leger en de Amerikaanse luchtmacht, publiceerde vorige week een stuk op Medium met de pakkende titel: Putin’s Death Cult maakt zich op voor enorme slachtoffers in de komende dagen, schrijft Larry Johnson.

Hier zijn enkele opvallende punten uit zijn artikel:

Het Russische leger heeft zojuist de dodelijkste 24 uur sinds het begin van de oorlog meegemaakt. Volgens Oekraïne werden gisteren 1.030 Russen gedood, nu Moskou duizenden pas gemobiliseerde soldaten in de vleesmolen blijft gooien.

Dit brengt het Russische dodental op 133.190 …

In een update van de inlichtingendiensten van dinsdag zei het Britse ministerie van Defensie dat de Russische troepen “slechts enkele honderden meters grondgebied per week hebben kunnen winnen”, omdat het Kremlin “nu niet over de munitie en manoeuvre-eenheden beschikt die nodig zijn voor succesvolle offensieven.”

Ik denk dat onderzoek niet de sterkste kant is van de heer O’Donnell. In plaats van te zoeken naar onafhankelijke bronnen herhaalt hij de leugens van het Britse Ministerie van Defensie, dat zijn “informatie” krijgt van de Oekraïners. Als je de Oekraïense waarheid accepteert, ben je ervan overtuigd dat de Russen in een gruwelijk tempo worden afgeslacht. Slechts één klein probleempje – ik heb geen Russische social media kunnen vinden die massakerkhoven en duizenden rouwende Russische familieleden laten zien.

O’Donnell baseert zich ook op de propaganda van het Institute for the Study of War (een nieuwe concurrent voor de Oxymoron van het Jaar Award). Hij doet deze bizarre bewering:

  Zelfs als Oekraïne niet van de kaart wordt geveegd, zou haar soevereiniteit wel eens voorgoed weg kunnen zijn

Het meest interessante is misschien wel hoe Poetin in deze oorlog dienstplichtigen gebruikt, tegen de traditionele Russische militaire doctrine in. Historisch gezien werden de “schoten gelost” door het professionele korps van contracttroepen van Rusland, terwijl dienstplichtigen werden ingezet voor ondergeschikte taken zoals handarbeid en onderhoud.

Maar in Oekraïne zijn het de dienstplichtigen die naar het front worden gestuurd, terwijl de contracttroepen veilig “in de achterhoede” blijven.

Nou, zoals Chris Berman altijd zei op ESPN: “Laten we naar de videoband gaan.” Hier is een video van “contract”-soldaten van de Wagner Group midden in de strijd in Bakhmut die de lijken van gesneuvelde Oekraïners inpakken. U hoort het lawaai van de strijd op de achtergrond. Vreemd, nietwaar. In plaats van de lichamen van hun tegenstanders te ontheiligen, behandelen de Russische huursoldaten de doden met respect terwijl ze de lichamen veiligstellen om ze terug te sturen naar hun geliefden. (Op sommige kisten is een Oekraïense vlag te zien).

Hier is de rest van het verhaal. Die kisten zijn op weg naar het westen van Oekraïne en zullen worden begraven op begraafplaatsen zoals de volgende:

Ik wil nogmaals wijzen op het onvermogen van de Oekraïense en Russische autoriteiten om de sociale media te controleren. De alomtegenwoordige mobiele telefooncamera biedt een krachtig instrument om gebeurtenissen vast te leggen terwijl ze plaatsvinden. Als er Russen zouden sterven in de aantallen die door Oekraïense bronnen worden beweerd, zouden we dat op de sociale media zien. Dat is niet het geval. Tenminste niet in de aantallen die op Oekraïense kanalen verschijnen.

  Menselijkheid in de loopgraven? Wat de westerse propaganda verbergt

Ik suggereer niet dat Rusland vrij is van slachtoffers. Russische soldaten worden gedood en gewond. Maar niet zoveel als Oekraïense soldaten. Oekraïense beweringen over Russische verliezen zijn slechts een uiting van psychologische projectie.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

(Video’s) Hel in Bakhmut: De Russen hebben de 93e Brigade en het elite OPFOR-bataljon geëlimineerd – Poging tot ontsnapping door hellevuurVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel80.000 Russen vallen Bakhmut aan – Honderden Oekraïense soldaten gedood (Video’s)
Volgend artikelEen door de VS geleide “coalitie van de bereidwilligen” is de voorbode van het uiteenvallen van de NAVO
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  1. Omdat er naast de fysieke oorlog aan het front ook een propaganda oorlog gaande is in de corrupte westerse msmedia, als onontbeerlijk onderdeel van het totalitaire zio-fascisme van de massamoordenaars die ons deze oorlog hebben opgedrongen.

  2. Zoals altijd wordt door het Westen alles 180 graden omgedraaid. Wat Oekiland doet wordt op de RF geprojecteerd. En aangezien in het Westen ongeveer 90% zombie is gaat het er in als Deventer zoete koek. Het komt zelfs niet in ze op om ergens vraagtekens bij te zetten.

  3. Het is altijd in oorlogstijd dat de propaganda alles overstijgt, dit moet zoveel mogelijk eigen potentieel opleveren dat ze hun eigen troepen de overhand hebben in de strijd. Deze psychologische oorlogsvoering moet er voor zorgen dat de nieuwe rekruten nog willen vechten, als zij de echte waarheden zouden horen zou iedere soldaat willen vluchten voor zijn leven en met deze deprimerende insteek doet het moraal zeker geen goed. Dat is de redenen dat alle westerse media er op los fantaseren.

  4. Mijn god wat triest, ze hebben toch ook een moeder of gehad. Weet wel bijna zeker na berichten hier dat die oekries niet hetzelfde doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in