De Oekraïense proxy-oorlog tegen Rusland kan steeds meer gezien worden als een rampzalige nederlaag voor de Verenigde Staten en de NAVO. Dat verbluffende resultaat zou de wereldkoppen moeten halen. In plaats daarvan draait de Westerse media-spinmachine op volle toeren over een mislukte muiterij in Rusland, die op een objectieve schaal van belangrijke gebeurtenissen relatief klein is vergeleken met het kolossale VS/NAVO-schandaal, schrijft Strategic Culture.

Een maandenlang tegenoffensief van Oekraïne heeft geen enkele deuk in de Russische verdediging kunnen slaan, ondanks de miljarden dollars en euro’s aan wapens die het NAVO-blok aan het regime in Kiev heeft gegeven. Dat is een werkelijk verbijsterende ramp en schandaal. De volstrekt onnodige dood en vernietiging zijn obsceen – vergelijkbaar met de Eerste Wereldoorlog die wordt uitgevochten door gevoelloze leunstoelgeneraals en politici.

Zelfs Westerse functionarissen en het corrupte geldverslindende regime in Kiev geven schuchter toe dat het veelgeprezen tegenoffensief – dat maandenlang werd toegejuicht als een verwachte hamerslag tegen de Russische troepen – een mislukking is. Duizenden Oekraïense soldaten en geheime NAVO-special forces zijn gedood. Honderden tanks en infanterievoertuigen zijn verpulverd door de superieure Russische vuurkracht.

Het is een slachting en een orgie van oorlogsafpersing die de Amerikaanse en Europese politieke elites, samen met hun mediaknechten, eindeloos hebben gepromoot.

Er zal een hel volgen voor de Amerikaanse en Europese machthebbers die alles hebben ingezet op hun snode ambitie om Rusland “strategisch te verslaan” (onder het valse mom van “het verdedigen van de democratie” in een naziregime!)

De politieke gevolgen voor de Amerikaanse president Joe Biden zullen zijn debacle over de terugtrekking uit Afghanistan in 2021 doen lijken op een picknick, nu de presidentsverkiezingen volgend jaar voor de deur staan.

Voor de Europese Unie, waarvan de leiders slaafs de dwaasheid van Washington in Oekraïne hebben gevolgd, zullen de gevolgen van de economische en politieke chaos deze toch al wankele entiteit fataal ondermijnen.

  In Video 18+: Oekrainse Barrièregroep vermoordt terugtrekkende groep Oekraïense militairen

Uiteindelijk is er geen ontkomen aan de dreigende seismische geopolitieke crisis, hoezeer de westerse elitaire wanbestuurders zich ook in bochten wringen om verantwoording te ontlopen.

Het tumult van de Prigozhin-affaire in Rusland van de afgelopen week, waarbij het hoofd van het particuliere militaire bedrijf Wagner een muiterijpoging deed, kwam de VS en de EU goed uit. Het leidde even af van de regelrechte ramp die Washington en zijn NAVO-bondgenoten in Oekraïne hebben veroorzaakt. Maar nu de schertsvertoning van Prigozhin verdwijnt, zal de aandacht terecht uitgaan naar het veel grotere schandaal van de door het Westen geleide nederlaag in Oekraïne.

Wie zal zich verantwoorden voor de ontelbare levens die verloren zijn gegaan, de miljoenen ontheemden en de Amerikaanse en Europese economieën en bestaansmiddelen die in de vernieling zijn geholpen? Alle zogenaamde leiders van het Westen en de schaamteloze media die de oorlog propageren, vormen een schurkengalerij die te zijner tijd met een verschroeiend kritisch oog van hun publiek te maken zullen krijgen als ze uiteindelijk tegen de lamp lopen.

Op de korte termijn is het echter verontrustend dat de krankzinnige machthebbers in Washington en Europa geen enkele band met de werkelijkheid hebben en geen enkele weg terug zien in hun oorlogsobsessie.

Deze week stelt de zogenaamde topdiplomaat van de Europese Unie, Josep Borrell, voor om de zogenaamde Europese Vredesfaciliteit van het blok om te vormen tot een “Verdedigingsfonds voor Oekraïne”. De EU heeft al meer dan 50 miljard euro belastinggeld uitgetrokken om het neonazi-regime in Kiev overeind te houden. Nu willen ongekozen bureaucraten als Borrell van de EU een bankier voor oorlog in Oekraïne maken.

Denemarken heeft deze week het voortouw genomen onder andere Europese staten om te beginnen met een trainingsprogramma voor Oekraïners en andere NAVO-huurlingen om de in de VS gemaakte F-16 gevechtsvliegtuigen te besturen.

Het Witte Huis van Biden staat naar verluidt ook op het punt om zijn handtekening te zetten onder de levering van ATACMS-raketten voor de lange afstand aan Oekraïne, die in staat zouden zijn om aanvallen op Russisch grondgebied uit te voeren. Biden heeft al 150 miljard dollar aan overheidsgeld verbrand om een corrupt regime in Kiev te beschermen, waarvan het leger en de NAVO-wapens zijn weggevaagd. (Natuurlijk is dit een superlucratieve, zichzelf versterkende zaak voor het Amerikaanse militair-industriële complex en hun politieke pooiers in Washington, waaronder Biden).

  Rusland verwelkomt buitenlanders met 'traditionele opvattingen': Wat we tot nu toe weten

Met andere woorden, in plaats van de realiteit onder ogen te zien dat de door de VS geleide proxy-oorlog in Oekraïne tegen Rusland gedoemd is te mislukken, verdubbelen de regering Biden en haar Europese handlangers hun inspanningen. Ze zitten vast in hun eigen ideologische dwangbuizen, corrupte persoonlijke belangen, de kortetermijnwinsten van de oorlog voor de elite en russofobie.

Westerse leiders maken zelfs de verwrongen gevolgtrekking dat de mislukte muiterij in Rusland een reden te meer is voor de VS en de NAVO om de wapens voor het regime in Kiev op te voeren. Antony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, verkneukelde zich deze week over een veronderstelde kans om Rusland een strategische nederlaag toe te brengen. Dergelijk denken is volledig misleidend en waanzinnig gevaarlijk.

Het conflict in Oekraïne zou in korte tijd kunnen eindigen. Het had nooit mogen beginnen. De oplossing om een einde te maken aan het geweld is dezelfde die Moskou lang geleden heeft bepleit: het formuleren van geopolitieke veiligheidsakkoorden en in het bijzonder neutraliteit van Oekraïne met betrekking tot toetreding tot de NAVO.

De westerse machthebbers hebben niets geleerd. In de aanloop naar de NAVO-top over twee weken in Vilnius op 11 en 12 juli, roepen Groot-Brittannië en anderen op om het lidmaatschap van Oekraïne te versnellen. Een dergelijke stap zal het pad naar een totale oorlog met Rusland consolideren.

Oekraïne verder bewapenen en aandringen op NAVO-lidmaatschap is niet alleen een dieper gat voor jezelf graven. Het duwt de situatie over de afgrond.

Vassily Nebenzia, ambassadeur van Rusland bij de Verenigde Naties, vertelde de Veiligheidsraad deze week het volgende: “Om deze oorlog te beëindigen, moeten de Amerikaanse meesters hun vazallen bevelen geven. Het ontbreken van dergelijke signalen en bevelen wijst maar op één ding: de Verenigde Staten hebben geen behoefte of verlangen om het conflict te beëindigen, maar willen het graag voortzetten en anticiperen wanneer Rusland verslagen zal worden, bij voorkeur [in de Amerikaanse interpretatie] strategisch. Ik wil u vertellen dat dat niet gaat gebeuren.”

  In ommezwaai stuurt Biden raketsysteem naar Oekraïne - en geeft nucleaire waarschuwing aan Rusland

De Russische gezant voegde er deze grimmige waarschuwing aan toe: “Het Westen is volledig losgeslagen van de realiteit en lokt opzettelijk een directe confrontatie tussen kernmachten uit.”

Er is een voorgevoel dat de Westerse elite liever de Derde Wereldoorlog begint dan dat ze verantwoording aflegt voor hun nemesis in Oekraïne.

Dat is het meest vervloekte besef over de Westerse politieke klasse en hun zogenaamde liberale democratie. Het is een fascistische cabal die bereid is om de wereld zelfmoord te laten plegen.

Tot op een onbepaald punt kan de formidabele militaire afschrikking van Rusland de Westerse cabal van hun oorlogswaanzin afhouden, en op die manier het Westerse psychopathische systeem steeds meer ontmaskeren voor wat het is. Maar voor een historische overgang naar een vreedzamere wereld is het de taak van de mensen in het Westen om hun oorlogszuchtige systeem neer te halen en hun criminele leiders ter verantwoording te roepen. Als de Derde Wereldoorlog in de tussentijd vermeden kan worden, tenminste.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een wereldleider vertelt de waarheid over de Westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet tij keert inzake tolerantie voor transgender-ideologie
Volgend artikelGevechten in Oekraïne onthullen de enorme kwetsbaarheden van de VS en Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

  • Goed gezien, die burgeroorlog in Frankrijk moet de focus weghalen van de complete afgang van Amerika, NATO en het westen.

   Ik vind het vreselijk voor vele Oekraïnse soldaten die helemaal niet wilde vechten maar er kunnen wat mij betreft niet genoeg doden vallen onder de westerse huurlingen.

   Niet dat ik voor Rusland ben maar omdat ik weet dat het westen deze oorlog al sinds 2012 aan het voorbereiden was.

   • Peterus,
    Ik ben wel voor Rusland en Multipolaire wereld, omdat ik de geschiedenis goed ken. Wij, het Westen, hebben nooit in een Democratisch systeem geleefd, maar in een Kabbalistisch systeem. Wij het Westen , zijn opgevoed met leugens en bedrog. Laat dat hier tot iedereen goed doordringen. Al het slechte wat wij over andere landen in de wereld gehoord hebben en gezien, moet je allemaal terug kaatsen naar ons zelf, het Westen. De gefeakte geschiedenis zegt genoeg.

 1. …..ja maar in de ‘gazet ‘ staat vandaag dat de Ukrops terrein aan het veroveren zijn met hun, ‘enigszins langer dan verwacht durende, erg bloederige tegenoffensief’ en dat tegen november Rusland tot onderhandelingen zal gedwongen worden ….tot die conclusie zijn ze volgens de Amerikaanse legergeneraal Milley gekomen tijdens een ‘geheime’ vergadering met de CIA…..LOL ! Ik zou wel graag weten welke pillen die kerels slikken of wat ze roken om tot dergelijke wishful thinking ‘inzichten’ te komen !

 2. Rusland moet gewoon door gaan naar de Noordzee en de regeringen van de EU ter verantwoording roepen en opsluiten genders bij elkaar kunnen we zien hoe dat werkt en het VK laten zinken

 3. De realiteit is blijkbaar niet te accepteren voor de elite van de despoot VS en zijn nazivrienden zowel in het Kievse als de Europese vazallen, de Russen gaan niet wijken, niet tegen Napoleon en niet tegen Hitler Duitsland, zij gaan voor de zege en aangezien de tegenstanders horende doof zijn en ziende blind gaat het nu dan ook van dik hout zaagt men planken, we are going all the way zoals een stand-up comedian in de VS zou zeggen, de Russen wijken voor niemand en terecht niet!!! De Russisch sprekenden is groot onrecht aangedaan in hun buurland en voor die prijs betalen zij nu!!!

  • Met 422.000 soldaten over de rivier de Niémen Rusland binnentrekken, met 100.000 in Moskou aankomen, daar tegen de winter met ongeveer hetzelfde aantal de aftocht blazen, en na vele ontberingen de Niémen weer over met 10.000 man, waarvan 4000 uit Moskou en 6000 die zich weer aansloten vanuit het noorxen.

   De menselijke verliezen van het westen zijn nu al ongeveer gelijk als toen met Napoleon. Goed gedaan, niets geleerd.

 4. Ondertussen worden wij, die aan de verkeerde kant zitten, plat geknepen door een hollende inflatie, afbraak van rechten, versmachtende regelgeving, vergoeilijke propaganda, huichelende politici, bewakingscammera’s, verstikkende culturele revolutie door immigratie en woke LGBTQFNG-gedoe… We hebben zelfs geen politieke partij zoals in Hongarije.

   • Fvd zal ‘democratisch ‘ uitgeschakeld worden….kwestie van tijd , enkele maanden nog waarschijnlijk ….lang leve democratie en vrije meningsuiting ….tis ermee gedaan !

   • Patrick,
    Hay, ik heb inmiddels vernomen dat Renske Leyten gaat stoppen vanaf komende dinsdag en die vrouw wilde ik juist mijn stem geven omdat zij voor mij nog ergens voor stond en voor opkwam, daar baal ik wel effe van, geen idee om wat te doen, je kunt altijd niet meer gaan stemmen natuurlijk, voor Europa ga ik de komende verkiezingen niet meer meestemmen, geen idee om wat ik dan landelijk zou kunnen gaan doen, tot nu toe zou dat Azarkan kunnen worden, maar geen idee tot nu toe.
    Wil je er echt niks meer mee te maken hebben dan kun je gewoon niet meer stemmen, is ook een mogelijkheid natuurlijk, wat vind je belangrijk, welke problemen om aan te pakken, allemaal vragen.

    • In België hebben de gluiperts dat zo geregeld dat ongeldige of blancostemmen de facto naar de meerderheid gaan, daar komt het toch op neer. Ze erg is het.

    • Een stem uitbrengen betekent dat je een volmacht geeft aan iemand om je te vertegenwoordigen. Daarmee kun je niet je verantwoordelijkheid weggeven. Die blijft bij jou. Dus als bijvoorbeeld Nederland failliet mocht gaan ben ook jij aansprakelijk en kan alles wat je bezit in beslag genomen worden om de staatsschuld af te lossen. Dit is o.A. In Cyprus gedaan een aantal jaren geleden.

     Dus wat moet je doen als je daarvoor niet meer verantwoordelijk wilt zijn? Niet stemmen is niet de oplossing. Je krijgt een stembiljet thuis gestuurd en dus kon je stemmen alleen heb je dat niet gedaan. Wie zwijgt stemt toe. Je moet je uit laten schrijven uit het kiesregister en daarmee geef je aan dat je de macht bij jezelf houdt en niemand meer machtigt om namens jou besluiten te nemen. Wil je meer weten lees dan het geweldige boek van Michael van Leeuwen hierover met de titel Ken uw Recht. Een echte eye opener kan ik zeggen.

 5. Zodra het voor de satanische pedofiele cabal duidelijk wordt dat ze verliezen, is ons momentum aangebroken om hun hoofden op de guillotine te leggen.
  Ik denk dat het vinden van ‘beulen’ geen probleem zal zijn.

  • Hoi,

   Ik zou heel erg oppassen met die weg te bewandelen. Eerst had je de Franse Royals. Die waren gehaat, zeker tijdens de hyperinflatie. De hyperinflatie was de druppel en kwam er een revolutie. Het grote deel van Frankrijk.. Toen greep Robbertspierre de macht en die had zo iets van, laten we wat wraak nemen want dat wil de populatie. Dat wilde ze ook en al snel realiseerde hij zicht dat een ”reign of terror / heerschappij van terreur hem aan de macht kon houden. Alles of iedereen die ook maar vaag beschuldigd werd van sympathie voor het voormalige regime werd veroordeeld en ging zijn of haar kop er af.

   Alleen al in Parijs schat men dat 30.000 mensen door onthoofd werden. Het financiele systeem was toen nog steeds niet stabiel en was de economie nog steeds een ramp. Dus wederom een revolutie. Saillant detail, het hoofd van Robbertspierre rolde als laatste. Napoleon nam het roer over en stabiliseerde de economie snel door fiat geld van die tijd af te schaffen en goud en zilver te introduceren. Echter de economie wilde maar niet groeien en r was dus grote werkloosheid.

   Napoleon realiseerde zich dat hij meer goud en zilver nodig had maar wist ook dat de vorige twee regimes tot val waren gekomen door zich tegen de locale bevolking te keren om eea op te lossen. Eureca moment was, nou dan maken we van de geschikte werklozen soldaten en gaan we het goud en zilver uit de rest van Europa halen. Dat lukte best lang. Tot dat ook hij aan het korste eind trok.

   Pas toen was de cyclus van geweld eindelijk gebroken…… (

   Je ziet dat patroon steeds terugkeren. Om een beperkt aantal voorbeelden te noemen. Zimbabwe en Zuid Afrika. Beide, voor Afrikaanse begrippen, zeer welvarend. Hun haat projecterend op de gewone blanke mens daar. Nu… gevaalde staten. De VS is ook een mooi voorbeeld, de zwarte bevolking neemt nog steeds wraak op de blanke bevolking (en die helpt mee om de vrede te bewaren). Kijk eens wat er met al die ooit prachtige steden zoals Detroit, LA, Chicago etc is gebeurt. Je ziet het nu beginnen in Frankrijk.

   Keur ik het gedrag van de heersers van die tijd goed? Nee. Maar grootschalige wraak is geen optie (op een paar kopstukken na allicht). Nicolae Ceaușescu en zijn vrouw afknallen in Roemenie nadat de muur was gevallen is uiteraard een goede uitlaat.

   Veel wijsheid toegewenst de komende tijd want het gaat een wilde rit worden.

   Groeten,
   Hugo

   • Dan zullen we toch maar eens met die kopstukken moeten beginnen.
    Want in die geweldsspiraal waar jij het over hebt, zitten we duidelijk al.
    Zeker ook hier in het kleine Nederland.
    Veel geweld tegen de vrije mensen.

   • Hoi Hugo,
    Ook die geschiedenis is vervalst.
    In werkelijkheid hebben Les Girondins de macht gegrepen en de moordpartijen en manipulaties gedurende de Franse revolutie komen uit hun koker. En heel gewiekst, zoals tegenwoordig gebeurd, hebben ze de schuld in de schoenen van een ander, nl Robespierre, geschoven.
    Les Girondins, machtige industriëlen, speelden dezelfde rol als nu de banken achter de banken (oa Rothschild) en maken nog steeds deel uit van het bankenkartel.
    Als de SHTF zullen de lui achter de schermen iemand als bv Baudet of RFK jr de schuldige van alle ellende verklaren et voilà, een moderne Robespierre.

  • Ik denk dat het vinden van ‘beulen’ geen probleem zal zijn.

   Daarom is er deze enorme immigratie

   Bedoel voor dezelfde kosten kun je heel wat scholen en fabrieken bouwen in nigeria en andere “Export landen”

 6. The Man Behind WEF — What Does He Really Believe?

  ´Who is Klaus Schwab? He is one of the most influential people in the world, yet almost nobody knows about him. Schwab is well connected with heads of state, billionaires, and tech moguls from all around the world. He is the founder of the infamous World Economic Forum. An organization with the global objective of making a more “sustainable” planet earth. This soft language hides the true intentions of the contributors to this global agenda. Behind what seems to be an innocuous, boring mission for the greater good of humanity, is actually a plan to reduce the global population by roughly 7 billion people. Yes, you read that correctly. Environmental and diet restrictions are simply a means to an end. Klaus Schwab is a self-appointed leader of a global agenda that attempts to create a sort of “Utopia” that is not unlike the efforts of notable megalomaniacs in history such as Adolf Hitler, Joseph Stalin, and Benito Mussolini.´

  https://www.youtube.com/watch?v=Z5TxtJ0Dbsg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in