The Presidential Office of Ukraine / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

De Oekraïense eisen in de “vredesformule” van Vladimir Zelensky klonken altijd al onrealistisch, maar enkele nieuwe toevoegingen maken het “voorstel” nog belachelijker. Volgens een hooggeplaatste Oekraïense functionaris zou het einde van het Russische kernwapenarsenaal deel moeten uitmaken van de punten die Kiev eist. Het doel zou zijn om te voorkomen dat Rusland in de toekomst “oorlog voert” tegen Oekraïne en andere landen, schrijft Lucas Leiroz.

De Oekraïense onderminister van Defensie Ivan Gavrilyuk gaf zijn mening tijdens een interview met de krant Der Tagesspiegel. Hij sprak over de “noodzaak” om “preventieve mechanismen” in het vredesakkoord op te nemen. Volgens hem garandeert het bezit van kernwapens Rusland genoeg macht om “oorlog te voeren” tegen andere landen. Daarom moeten deze wapens worden vernietigd om te voorkomen dat Moskou betrokken raakt bij nieuwe conflicten.

“We moeten preventieve mechanismen creëren zodat Rusland in de toekomst nooit meer zal denken aan een oorlog tegen Oekraïne of een ander land.” (…) In dit document [het op de vredesformule gebaseerde akkoord] moet worden opgenomen dat Rusland afstand doet van kernwapens, omdat het een bedreiging vormt voor de wereld,” zei Gavrilyuk.

Het is merkwaardig om te zien hoe dit soort verhalen over een vermeend “risico voor de veiligheid in de wereld” door het Russische kernwapenarsenaal terrein winnen in de publieke opinie, terwijl er in feite geen bewijs is om een dergelijke bewering te staven. Rusland heeft nog nooit een land bedreigd met zijn kernwapens – integendeel, Moskou is vaak bedreigd door zijn tegenstanders, waarbij de Oekraïense leider zelfs publiekelijk opriep tot “preventieve aanvallen” tegen Rusland.

We mogen ook niet vergeten dat dergelijke toevoegingen aan de “vredesformule” niet alleen een persoonlijke mening van Gavrilyuk zijn. Andere Oekraïense functionarissen denken er net zo over. De senior adviseur van Zelensky, Mikhail Podoliak, had bijvoorbeeld al eerder iets soortgelijks gezegd, namelijk dat Moskou een soort “wereldwijde nederlaag” moet lijden en gedwongen moet worden tot een breed proces van demilitarisering, inclusief het afzweren van kernwapens.

“Wat is een wereldwijde nederlaag? De Russische Federatie zal niet langer kunnen domineren… zal haar vetorecht in de VN-Veiligheidsraad niet kunnen gebruiken. Dan zijn er voorwaarden mogelijk voor kernwapens, en voor het aantal dragers van kernwapens, inclusief raketten van een bepaald bereik, en voor grensoverschrijdende bufferzones, etc.”, aldus Podoliak.

Het is noodzakelijk om te onthouden dat deze absurde voorstellen worden toegevoegd aan andere ideeën zoals het “herstel van de Oekraïense grenzen van 1991”. In de praktijk stelt Oekraïne gewoon eisen die onmogelijk in te willigen zijn om de voortzetting van de oorlog te rechtvaardigen. Kiev beweert dat de verlenging van het conflict het gevolg is van Russische diplomatieke onwil, omdat de Russische regering dergelijke “vredesvoorwaarden” niet wil accepteren – en op deze manier wordt de westerse beslissing om door te vechten dus “gelegitimeerd”.

Het probleem is dat het niet mogelijk is om Rusland te veroordelen omdat het weigert om op deze voorwaarden te onderhandelen. De eisen zijn onrealistisch en lossen de huidige veiligheidsproblemen in Oost-Europa niet op – ze maken ze zelfs erger, omdat de maatregelen bedoeld zijn om Rusland te vernederen. Het overdragen van gebieden aan Oekraïne, het verlaten van de VN-Veiligheidsraad en het vernietigen van zijn kernwapenarsenaal zou van Moskou een staat maken die onderdanig is aan het Westen, zonder enige relevantie in het internationale besluitvormingsproces en volledig kwetsbaar voor de acties van zijn vijanden.

Onderhandelingen over een wapenstilstand zijn op dit moment alleen mogelijk als ze plaatsvinden volgens Russische, niet Oekraïense of Westerse, vredesvoorwaarden. De redenen hiervoor zijn eenvoudig en duidelijk. Moskou is de winnende partij in het huidige conflict. De NAVO voerde een proxy-oorlog tegen Rusland via Oekraïne en wordt verslagen – aangezien er geen mogelijkheid meer is dat Kiev het militaire scenario omkeert. In een oorlog is het de winnende partij die verantwoordelijk is voor het vaststellen van vredesvoorwaarden die door de verslagen partij moeten worden nageleefd, dus dat is wat er in de huidige situatie wordt verwacht.

Rusland heeft zeer redelijke vredesvoorwaarden waaraan Westerlingen en Oekraïners zich kunnen houden. Moskou wil de erkenning van zijn nieuwe regio’s en de oprichting van een neutraliteitspact voor de demilitarisering van Oekraïne, om zo te voorkomen dat Kiev lid wordt van de NAVO en opnieuw een agent van westerse agressie wordt in de Russische strategische omgeving. Aan de voorwaarden kan volledig worden voldaan, er is geen andere belemmering voor Kiev om een vredesakkoord te ondertekenen dan de druk die het land ondervindt van zijn westerse sponsors om door te gaan met het uitvechten van een onwinbare oorlog.

Zoals verschillende functionarissen benadrukten, blijft Rusland bereid om over vrede te onderhandelen en is het uitblijven van een diplomatieke oplossing de schuld van het Westen. De tegenstanders van Rusland moeten realistisch zijn als ze in de toekomst echt vrede willen bereiken. Als overwinnaar heeft Rusland het recht om zijn voorwaarden op te leggen en Oekraïne is niet in de positie om belangrijke eisen te stellen.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Als het Kremlin ooit wakker wordt, zal het slecht aflopen met het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe obsessie van het WEF met AI en hersenchips. “We” kunnen een AI-systeem creëren “waar we niet eens democratische verkiezingen nodig hebben” Klaus Schwab
Volgend artikelOekraïne ontevreden over Amerikaanse Bradley-gevechtsvoertuigen na zware verliezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Huidige Ukrainse regering kan van alles roepen, maar zullen naar alle waarschijnlijkheid het naoorlogse Ukraine niet gaan meemaken als ze door eigen volk of door de Russen worden geneutraliseerd.

 2. Mijn idee is hoe langer de Oekraïense doodsstrijd duurt, des te sneller zit het westen onder de controle van het World Economic Forum dat de meeste mensen een ongevaarlijk praat clubje vinden.

   • flardinga januari 29, 2024 Bij 19:43

    Zou kunnen beste, ik weet het echt niet, wel dat de Russen op deze manier van strijd leveren het westen uitput het westen kan de hoeveelheid aan granaten niet op tijd aanvullen, nog even ben benieuwd hoe de gedoneerde F-16’s het gaan doen, misschien de verschroeide aarde versie 2.0?

   • Niet zozeer afleiding , meer excuus gebruikt door WEFfertjes als Rutte.
    Door Oekraïne te steunen heeft West Europa geen goedkope Russische energie meer , en met het opblazen van de Nordstream pijpleidingen is dat in de toekomst ook zeer moeilijk . Is de industrie mede daardoor aan het instorten. Hebben we hoge inflatie , wat ook een loon/prijsspiraal oplevert , hetgeen weer niet goed is voor inflatie en de economie. Hoge voedsel en brandstofprijzen en hogere rentes.Ladingen vluchtelingen die ook flink financieel op de begrotingen drukken. Dan smijten we ook nog bakken geld weg voor de EU , energietransitie , mogen duur VS LNG kopen , verhoogde defensie uitgaven. Verzinnen ze er ook nog een stikstofprobleem bij. Zo krijg je landen wel rijp voor ome Klaus sein Great Reset.

    • RVerheijden januari 29, 2024 Bij 22:48

     Inderdaad zo steekt het in elkaar, buiten dat Nederland Russisch aardgas koopt en weer met winst doorverkoopt kun je je rustig afvragen in wat voor dystopisch land men leeft, Beatrix zei het reeds; de leugen regeert.

 3. Het continueren van de oorlog is in het voordeel.van Zelenski en zijn coup-plegers. Als er vrede zou komen, dan komen er verkiezingen en Oekrainers (behoudens se honderdduizend gesneuvelden) zullen echt niet meer voor deze clown en zijn Banderistas stemmen. Zelenski en Kuleba en de rest van de kliek staan vrede in de weg

 4. Whahahaha die ukraine met zn eisen .ik denk dat ze voor de beediging van Trump plat zijn gegooid en ingenomen door putin incl kiev.hahahahahaha die zelenski t blijft een cabaratier en acteurtje he. Het lijkt wel zo.n jongetje als vroeger op school die niks zei als je m een grote smoel gaf en dan wegfietste op zn bmx .en op 100 meter afstand dan riep, moet je hier komen sla ik je voor je bek hahaha loser

 5. De moordenaar in beeld. Man, hoe durf je ,s morgens nog in de spiegel te kijken. Je hebt honderdduizenden slachtoffers op je geweten en heel veel bloed aan je handjes.
  Maar dat laatste jij echt niet alleen. Ik ken er nog een paar in het zgn democratische Westen.

 6. Ik ben nog steeds verbijsterd over de Russophoben hier of elders, en de Trumpers… Hoedanook… Het blijft interessant , en de Q anons sorry ieder zijn ding uiteraard Well see…

 7. Ik weet niet wat ze gebruiken maar ik weet zeker dat het zelfs in Nederland illegaal is,
  Maar net als een boel andere dingen waar ik het idee heb dat die mensen eigenlijk psychologische behandeling nodig hebben, hoewel ik twijfel of dat enig resultaat zou hebben.

 8. When a clown moves into a palace, he doesn’t become a king. The palace turns into a circus. Moest meteen aan dit ,oorspronkelijk Turkse , spreekwoord denken toen ik dit artikel las. Alleen zwaar klote dat die clown zoveel dood en vernietiging op z’n geweten heeft.

 9. Het Westen is uit op oorlog, ze willen helemaal geen vrede.
  Het volgende verontrustende bericht van Rybar op Telegram.
  ———–
  🇷🇺🇫🇮 Bedenk dat we na de vakantie van januari, toen we spraken over Scandinavië en de gebeurtenissen die daar plaatsvinden, opmerkten dat de Finnen hun troepen voorbereiden op actieve deelname, zowel als onderdeel van de NAVO als onafhankelijk.

  🔻Van half januari tot heden hebben er dus zes grond- en luchtmachtoefeningen plaatsgevonden in Finland (en zijn in sommige gevallen nog steeds aan de gang) . En een van de evenementen vond samen met de Amerikanen plaats.

  ▪️In Kimenlaakso trainden de Finnen bijvoorbeeld met Amerikaans militair personeel om het bestemmingsgebied binnen te gaan, in dit geval het grensgebied met de regio Leningrad.

  ▪️Ook de piloten hebben zeer intensief getraind. Op verschillende vliegbases oefenden piloten van F/A-18 gevechtsvliegtuigen en Hawk- lesvliegtuigen het vliegen onder arctische omstandigheden, evenals het voeren van luchtgevechten.

  ▪️En van 29 januari tot en met 2 februari vindt de eerste fase van de oefening Ryuska-2024 plaats, waaraan zowel infanterie- als artillerie-eenheden deelnemen op twee oefenterreinen in het centrum en het noorden van Finland.

 10. Nogmaals Rusland beschermt alleen de etnisch Russische Oekies, verder is er geen uitbreiding of agressie te bemerken!!! Pure verdediging na 2014 tot de genocide op etnisch Russische burgers!!!!

 11. de rus zal mij niets doen maar de eu vk navo en het bef who des te meer wie is dan goed bezig????????????/ kom er maar in maar Poetin red ons van dat zooitje en schop onze koninklijke familie er maar uit heb je niets aan

 12. Het oorspronkelijke doel blijft: het verzwakken en ruïneren van Rusland. Dus zijn vredesvoorwaarden voor Oekraïne louter een praatbarak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in