Mocht Kiev proberen de Krim aan te vallen, dan zal Moskou “vergeldingsaanvallen” uitvoeren en Oekraïne in brand steken, beloofde de voormalige Russische president Dmitri Medvedev. Afhankelijk van de dreigingssituatie is Rusland bereid alle soorten wapens in te zetten, zei hij.

Mocht Oekraïne Russische faciliteiten op de Krim aanvallen, dan zou Rusland geen onderhandelingen meer overwegen; in dat geval zouden van Russische zijde “alleen vergeldingsaanvallen” mogelijk zijn. Dit zei de voormalige president en vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Dmitry Medvedev, tegen journaliste Nadana Friedrichson. Medvedev maakte het ondubbelzinnig duidelijk:

“Heel Oekraïne, dat nog steeds onder Kievs bewind staat, zal in vlammen opgaan.”

Volgens de voormalige president zou Moskou bij aanslagen “diep in Rusland” al het mogelijke kunnen doen, en zou de reactie “snel, hard en overtuigend” zijn. Medvedev zei dat Rusland zichzelf geen grenzen stelt en, afhankelijk van de aard van de dreiging, bereid is alle soorten wapens te gebruiken, inclusief nucleaire afschrikkingsmogelijkheden, in overeenstemming met de Russische doctrinaire documenten, bericht RT.

Volgens paragraaf 19 van de beginselen van het staatsbeleid inzake nucleaire afschrikking kan Rusland kernwapens gebruiken onder vier voorwaarden:

– als de vijand deze of andere soorten massavernietigingswapens gebruikt tegen Rusland en zijn bondgenoten,

– als er geloofwaardige informatie is over de lancering van ballistische raketten om Rusland en zijn bondgenoten aan te vallen,

– als de vijand faciliteiten aanvalt die nodig zijn voor vergelding door nucleaire strijdkrachten, of

– indien, in geval van agressie tegen Rusland met conventionele wapens, het bestaan zelf van de staat wordt bedreigd.

Volgens de voormalige president zijn de vijandelijkheden tussen Rusland en Oekraïne uitgelokt door Washington, en hadden de Verenigde Staten er “met een vingerknip” een einde aan kunnen maken als ze dat hadden gewild, door Kiev aan de onderhandelingstafel te krijgen. Maar, zei Medvedev, de Verenigde Staten waren niet geïnteresseerd.

  De VS en Europa tegen Rusland en China - De "allianties van de Apocalyps" zijn gevormd

Eind januari kondigden Duitsland en de VS aan dat zij het Oekraïense leger zouden voorzien van Leopard 2- en Abrams-tanks, en een dag eerder keurde het Pentagon een nieuw militair hulppakket ter waarde van 2,2 miljard dollar voor Oekraïne goed, inclusief GLSDB-raketten (Ground Launched Small Diameter Bomb) met een bereik van meer dan 150 kilometer.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken had eerder gewaarschuwd dat de VS de “rode lijn” zouden overschrijden en partij in het conflict zouden worden als zij langeafstandsraketten aan Oekraïne zouden gaan leveren. Het Kremlin kondigde aan dat Rusland beter gebruik zou maken van zijn bestaande capaciteiten als reactie op de levering van nieuwe westerse wapens aan Kiev.

Op 2 februari zei de Oekraïense minister van Defensie Alexei Resnikov dat Kiev westerse langeafstandswapens nodig had en dat hij bereid was garanties te geven dat deze niet zouden worden gebruikt om op Russisch grondgebied te schieten. Tegelijkertijd weigerden Oekraïne en de westerse landen de hereniging van de Krim met Rusland in 2014 en van de gebieden DPR, LVR, Zaporozhye en Kherson met Rusland in 2022 te erkennen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De oorlog in Oekraïne: Made in Washington, niet in Moskou


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSteeds meer artsen weigeren de booster
Volgend artikelBill Gates, “Aerogel” en het volgende stadium van mRNA-“vaccins”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Het westerse bondgenootschap blijft Rusland maar uitdagen, totdat de bom valt in hun tuin of weg gespoeld worden en/of al hun hele onderaardse gangenstelsels onderlopen, waar geen ontsnapping meer aan is.

  • Inderdaad. Ik begrijp rationeel niet, dat ontwikkelde landen zo stom zijn om zich voor het oorlogzoekende wagentje van de USA te laten spannen.

   Ik denk dat ze idd de Krim aan zullen vallen.
   Die snuivende flikker is er stom genoeg voor.
   Ik hoop dat Kiev dan met de grond gelijk wordt gemaakt.
   De burgers zijn WEL degenen di het vermoorden van Russen prachtig vonden, en de Snuiver kozen.
   Geen medelijden mee.

   • Quote: “De burgers zijn WEL degenen di het vermoorden van Russen prachtig vonden, en de Snuiver kozen.”

    Hierbij moet wel gezegd worden dat hij de Oekrainse bevolking verzoening met Rusland beloofde. De Oekrainse burgers hebben dus ook een soort van Ruttetje gekregen. Het enige verschil is dat wij Rutte tot nu toe telkens na het breken van zijn verkiezingsbeloftes hem keer op keer belonen met een verkiezingsoverwinning, terwijl Zelensky de hele oppositie moet verbieden om aan de macht te blijven.

   • De snuiver is niet gekozen, hij kwam in 2014 aan de macht via een staatsgreep die georganiseerd werd door de CIA. Daarna begon de uitbouw van het Ukrainse leger met vele wapenzendingen uit Amerika compleet met adviseurs. 14000 Russisch sprekenden in de Donbass werden tussen 2014 en 2022 vermoord door Zelensky’s AZOV Nazi troepen. Op het moment in 2022 dat de AZOV troepen het karwei in de Donbass wilden afmaken viel het Russische leger de Ukraine binnen.

 2. Reken maar niet dat de losgeslagen westerse machtsmisbruikers van koers veranderen. Alleen iets wat later de boeken in gaat als ‘revolutie’ zal Nederland op korte termijn kunnen redden. De lange termijn is geen optie, dan is West Europa al een kale vlakte.

 3. Dus als de Ukkies de Krim en de recent toegevoegde provincies niet herkennen en daar toch een lange afstandraket op afvuren, gaat Rusland over op nucluair omdat zij deze taratoria als de hunne zien.

 4. Las net dat de Russen een transformator gebouw in Odessa hebben gebombardeerd. 500000 mensen zonder stroom. En dat de Amerikanen willen wachten totdat de chinese ballon boven de Atlantische oceaan is, en dan willen vernietigen.

  • Het grote geheim: Hunter Biden woont in een villa die 20.000$ per maand kost.
   Hij heeft geen inkomen.
   Hij snuift en is een pedofiel.
   Wat bewezen is: hij kreeg verschillende keren grote som geld van Chinba; rechtstreeks.

   Die ballon: helicopter, touwtje met haak, afslepen naar basis.

   Maar Biden krijgt geld om zijn land te verraden.

 5. Boosheid is zo groot onder de Russische leiding en het gehele volk, ik begrijp het, de tegenstanders zijn doof,blind en dom tegelijk, wil geen blinde, dove of doofstomme medemensen kwetsen, alleen maar aangeven dat het geduld op is vermoedelijk, we wachten af wat de despoot VS gaat uitproberen, we weten in onze ervaringen dat er mensen zijn die zich nou eenmaal honderd keer hun hoofd stoten aan dezelfde steen!!!

  • Om de oorlog in Ukraïne snel te beëindigen is er een voor de hand liggende oplossing: enkele kernbommen op het commandocentrum (in Wiesbaden) en enkele op Washington, New york en London., m.a.w. de oorlog verplaatsen naar de oorloghitsers.

 6. Op het moment dat tanks of zware wapens op trein staan; spoorrails saboteren of transport aanvallen.
  In burgerkleding; niet in uniform.

 7. De volken zijn de dupe.
  Oekraïners, Russen, Europeanen, VS burgers.
  Uitgezonderd de aanhangers van nazi wereldwijde netwerken; kijk en zie.
  Er lijkt een Klassensysteem; niet mbt hogere intelligentie, creativiteit maar op onderdrukking, verraad van medemensen.

  Deze oorlog draait om geld voor VS, zoals elke oorlog zo lijkt bij hen.
  Voor leningen en met rente incasseren, witwaspraktijken ed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in