High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) © U.S. Army photo / Wikimedia (Public Domain)

Als u hoopt dat Oekraïne een konijn uit zijn hoed zal toveren en de Russen zal verslaan, dan is dit artikel niet voor u. Laten we beginnen met één grimmig feit – Oekraïne heeft sinds het begin van de oorlog geen enkele Russische troepen van één stuk grondgebied verdreven en dat grondgebied in handen gehouden. En nee, Oekraïne heeft in maart niet de terugtocht afgedwongen van de Russische troepen die Kiev omsingelden. Dat was een klassieke schijnbeweging en werd met succes gebruikt om de Oekraïense troepen rond Kiev vast te pinnen, zodat Rusland zich op Mariupol en de Donbas kon concentreren, schrijft Larry Johnson.

Maar laten we omwille van het argument eens zijn dat Oekraïne de Russen uit hun “belegering” van Kiev heeft verdreven. Wat heeft Oekraïne sindsdien ingenomen en vastgehouden? Een gemakkelijk antwoord. NIETS. Daarentegen heeft Rusland begin maart Mariupol belegerd en de campagne eind mei afgesloten, met de overgave van meer dan 2500 Oekraïense nazi’s. Daarna verlegde Rusland zijn volle aandacht naar de Luhansk Republiek en verdreef Oekraïne tegen eind juni. En nu boekt het gestage vooruitgang bij de herovering van Donetsk, met de hulp van de milities uit Donetsk en Luhansk.

Niettegenstaande deze feiten blijft de Oekraïense regering volhouden dat de overwinning voor het grijpen ligt. De laatste bron van optimisme komt voort uit de komst van de Amerikaanse meervoudige lanceerraketsystemen (d.w.z. MLRS) die bekend staan als de HIMARS. Kijkt u maar naar de krantenkoppen van de afgelopen week:

Rusland heeft munitietekorten door de Oekraïense Himars en MLRS treffers op wapendepots

Mensen sterven voor centimeters in Oekraïne, 's werelds grootste wapenbeurs

Russen “in paniek” over aanvallen van door de V.S. geleverde HIMARS: Oekraïne

De nieuwe Amerikaanse raketten van Oekraïne veroorzaken nieuwe problemen voor Rusland

Oorlog Oekraïne verandert tij opnieuw: HIMARS | The Wentworth Report

Rusland lijdt “wilde granaathonger” nu Oekraïne wapendepots bestookt met westerse lange-afstandsraketten

Wow. Rusland moet in de penarie zitten. Zij trekken zich toch zeker in paniek terug in het aangezicht van deze felle vuurstorm. Zij hebben geen granaten en raketten meer en kunnen de Oekraïense troepen niet meer doden. Is dat het verhaal? Wel, andere krantenkoppen van vandaag vertellen een ander verhaal:

Rusland voert de aanvallen in het noorden, oosten en zuiden van Oekraïne op

Oorlog in Oekraïne: Rusland voert zijn aanvallen op met nieuwe raketaanvallen

Rusland voert zijn aanvallen op in het noorden, oosten en zuiden van Oekraïne (ABC News)

Rusland treft West-Oekraïne met Kalibr kruisraketaanval vanaf onderzeeër in Zwarte Zee waarbij 20 doden vallen (Fox News)

Aanvallen op burgers diep in Oekraïne tonen Ruslands dodelijke reikwijdte (NY Times)

Blijkbaar is iemand vergeten de Russen te vertellen dat hun raketten op zijn en dat ze aan het verliezen en in paniek zijn. Een tekort aan granaten? Ik denk het niet. Kijk eens naar deze video van het Russische bombardement van vandaag op Seversk:

Er is ook goed nieuws. Lockheed Martin krijgt ruwweg $12 miljoen dollar per HIMARS eenheid betaald om deze schatjes uit te slingeren. Het gaat de aandeelhouders van Lockheed Martin in ieder geval goed. geval goed.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hier is de voornaamste reden waarom Rusland Oekraïne volledig moet neutraliseren!Volg Frontnieuws op Telegram

Zoenen, knuffelen en een jeukende neus: Zelensky op tournee terwijl mensen sterven

Lees meer over:

Vorig artikel“Gevaccineerde” piloten en vliegveiligheid – Wij stevenen af op een ramp
Volgend artikelOorlog op komst, meer “onverwacht” gestorvenen, record inflatie, droogteramp
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

 1. Idee voor ieder die twee kanten wil lezen en overdenken:
  ik heb 6 russische kranten op mijn Android-telefoon.
  Wordt automatisch vertaald in redelijk tot goed Nederlands.
  Zeer goed leesbaar!!

  RT is niet meer te krijgen dus kan ik niet meer lezen.
  Zoals ieder begrijpt, heeft het brusselse Ministerie van Waarheid met haar handlangers in Den Haag dat onlangs geblokkeerd, om mij en u met de beste bedoelingen te beschermen tegen het gebruik van de hersenen, die door zèlf nadenken en de waarheid ontdekken extra slijten.

 2. Als je een Tor browser installeert, kun je prima RT bekijken. Nog geen probleem gehad op deze manier. Voor Sputniknews het zelfde.

 3. Oekraine bestaat niet meer. Nouja vooruit dan, op een oude NAVO landkaart. Alle wapenleveranties zorgen alleen voor meer destructie en doden. Misschien willen ze Rusland verzwakken, maar we merken het wel als de koepels van de Sarmat’s zijn geblazen.

 4. Nu het torentje in Den Haag met alles er in , Kaboem .
  Die smeerlap puntneus Rutte heeft dus Ukraine lange afstand rakketen gegeven .
  Daarom Kaboem op die smeerlap

 5. Toch kunnen die Himars een WO3 inluiden.
  Stel je voor, plotseling zijn die lange afstand raketten ervoor, en vuurt die gek op Rusland.
  Dan is er formeel oorlog tussen USA en RU…..en dus WO3 is begonnen

 6. Volgens mij zijn het vele mensen ontgaan maar wij zitten al midden in een oorlog en de mensheid zal geofferd worden om het elite tuig nog meer macht en rijkdom te verwerven helaas ons dom volk ziet het niet, de wapens die Nederland weer schenk worden tegen de bevolkingen straks gebruikt ook tegen ons zelf wij betalen belasting voor onze eigen dood dommer kan niet meer en daarom is mijn vraag hoelang zullen wij toe blijven kijken voor dat er een ramp over de wereld zicht zal gaan voltrekken, DENK HIER MAAR EENS OVER NA>

 7. Opvallend dat er geen verontwaardiging was van links toen de Turkse fascisten Syrie binnenvielen om Koerden en Christenen uit te roeien….

 8. Die Himars zijn goede wapens, maar: als er een wordt afgevuurd is dat zichtbaar op radar.
  Dan komt er zo maar een Russisch granaatje naar toe….

  RU moet er een paar onbeschadigd in handen krijgen; dan kunnen die nagemaakt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in