Er zijn nog steeds gevolgen van de Prigozhin-affaire. De Amerikaanse propagandacampagne die ten onrechte beweert dat Rusland verzwakt is door de gewapende muiterij van Wagner, gaat door. De Washington Post citeert alleen ‘westerse’ bronnen die verbonden zijn aan de inlichtingendiensten, maar kopt dat Poetins status als wereldwijde sterke man in gevaar is na de opstand. Waar is daar bewijs voor? schrijft Bernhard.

De New York Times helpt mee in een nutteloze poging om angst en twijfel te zaaien aan Russische zijde:

Een hooggeplaatste Russische generaal had voorkennis van de plannen van Jevgeni Prigozjin om in opstand te komen tegen de Russische militaire leiding, volgens Amerikaanse functionarissen die ingelicht zijn over Amerikaanse inlichtingen over de zaak, wat vragen heeft opgeroepen over de steun die de huurlingenleider binnen de top had.

De functionarissen zeiden dat ze proberen te achterhalen of generaal Sergei Surovikin, de voormalige Russische topcommandant in Oekraïne, heeft geholpen bij het plannen van de acties van de heer Prigozjin afgelopen weekend, die de meest dramatische bedreiging vormden voor president Vladimir V. Poetin in de 23 jaar dat hij aan de macht is.

Generaal Sergei Surovikin wist natuurlijk dat er iets aan de hand was met Wagner. De hele Russische leiding wist ervan. Er werden duidelijk bevelen gegeven aan iedereen om zich terug te trekken en Prigozhin te laten doen wat hij van plan was.

Er werd geen enkele actie ondernomen door de grenswachten, de binnenlandse veiligheidsdienst Rosguardia, de politie en het Russische leger. Dat is onverklaarbaar, tenzij er een bevel van hogerhand was om een stapje terug te doen in plaats van de strijd aan te gaan. Het belangrijkste doel van president Poetin was om onnodige slachtoffers te voorkomen, wat hij grotendeels heeft bereikt.

Zelensky: Als Oekraïne verliest, zullen Amerikanen "hun zonen en dochters naar de oorlog moeten sturen" en "zullen ze sterven"

Er was één misrekening. Wagner had een mobiel Pantsir-1 luchtverdedigingssysteem dat probeerde zijn konvooien te dekken op hun reis naar Moskou. Verschillende Russische helikopters en een vliegtuig werden neergeschoten toen ze te dichtbij kwamen. Het lijkt erop dat de Pantsirs een verrassing waren.

Wagner werd niet verondersteld ze te hebben:

🌻 Mestvinder 🌻 – @ManiacMagic1 – 19:38 UTC – 27 jun 2023
Een bron bij het Russische Ministerie van Defensie meldt dat noch het Ministerie van Defensie, noch de machinebouwfabriek “Scheglovsky Val” in Tula het Pantsir S-1 luchtdoelraketsysteem ter waarde van meer dan $14.000.000 aan Yevgeny Prigozhin en zijn bedrijven hebben verkocht. Hoe de “Pantsir” in het bezit is gekomen van de terroristische organisatie “PMC Wagner” en of de gouverneur van de regio Tula Alexei Dyumin hierbij betrokken is, wordt nu onderzocht door de onderzoekers van het GVSU van het ICR en de SU van de FSB.

De bovenstaande bron is pro-Oekraïens, dus dit kan weer een valse bewering van de inlichtingendienst zijn, maar ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit. De Russische luchtverdediging in Oekraïne werkt in een geïntegreerde omgeving waarin alle systemen zijn geïntegreerd, van bewaking over een groot gebied en verdediging op lange afstand tot aan de korteafstandsbommenwerpers. In een dergelijk systeem heeft het nooit zin gehad om Wagner hun eigen onafhankelijke luchtverdediging te geven. Het zou in plaats daarvan luchtdekking krijgen van het Russische leger.

Biden's strijd om de Zuid-Chinese Zee in dit tijdperk van precisiegeleide raketten

Zodra de Pantsir werd waargenomen binnen het konvooi van Wagner, had het Russische leger het luchtruim in de buurt van Wagners route moeten afsluiten. Dat het dit niet onmiddellijk deed, was een fout die het verschillende capabele piloten kostte.

Er is nog steeds de open vraag hoeveel mensen van Wagner daadwerkelijk bij de affaire betrokken waren. History Legend heeft de transportmiddelen in de verschillende konvooien geteld en schat 1.500 tot 2.000. Dat aantal lijkt redelijk. Dit betekent dat de grote meerderheid van de huidige 20.000 Wagner-strijders niet aan de affaire hebben deelgenomen.

In zijn laatste toespraak zei Poetin dat de cateringactiviteiten van Prigozhin met het leger en zijn andere zaken nu onder de loep zullen worden genomen. Er was ongetwijfeld sprake van overfacturering en fraude. Prigozhin had moeten weten dat oligarchen zich onder Poetins regime niet met politiek mogen bemoeien. Poetin heeft de oligarchen die dat probeerden met succes bestreden zodra hij aan de macht kwam. De poging van Prigozhin om minister van Defensie Shoigu en generaal Gerasimov ontslagen te krijgen, was zo’n interventie. Het zal hem waarschijnlijk zijn bedrijf kosten.

Gisteren was er een raketaanval van onbekende herkomst op een hotelcomplex in Kramatorsk:

De raket scheurde dinsdag rond etenstijd in het drukke restaurant Ria Lounge en veroorzaakte een grote brand die meer dan twee uur duurde. Tegen woensdagmiddag zeiden de Oekraïense autoriteiten dat de dood van 10 mensen was bevestigd – waaronder 14-jarige tweelingzusjes – en dat 61 anderen gewond waren.”

Op video’s die direct na de gebeurtenis zijn gemaakt, zijn Engels sprekende mannen te zien. Degene die een gewonde helpt, laat een tatoeage met het cijfer 3 op zijn rechterarm zien (zie op 7 sec. in).

Er wordt gezegd dat dit een teken is van het 3e Ranger Bataljon van het Amerikaanse leger dat deel uitmaakt van de U.S. Special Operation Forces.

Slava? Nee, geen glorie maar schaamte voor Oekraïne!

Op een andere video, die ’s nachts tijdens het puinruimen is gemaakt, zegt een (Britse?) Engelstalige man: “Kijk wat die klootzakken dit land aandoen. Er liggen overal soldaten onder het puin.”

Dit lijkt te bevestigen dat het hotelcomplex en het bijbehorende restaurant niet uitsluitend voor civiele doeleinden werden gebruikt, maar onderdak en catering boden aan buitenlandse soldaten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VS/NAVO-hoofdkwartier in Kramatorsk naar verluidt “geraakt” door Russische raket(ten) – Tegenstrijdige claims en beschuldigingen

Vorig artikelWat gebeurt er in Rusland na De Langste Dag?
Volgend artikelNederland begint met euthanasie van gehandicapten om ‘de planeet te redden’
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

  1. Ja moeten ze hier ook doen maar dan in Den Haag Bij Lady Rutten en Kut Kaag en de Nederlandse NSB er die zijn eigen friese volg verneukt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in