Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Generaal Syrski, de opperbevelhebber van het Oekraïense leger, heeft een interview gegeven aan een Oekraïens mediaplatform.

Zijn beschrijving van de oorlog lijkt overdreven optimistisch:

De situatie aan het front is echt moeilijk. Het kan echter niet anders aan het front. Ongetwijfeld vergt elke dag een maximale inspanning van onze soldaten en officieren. Maar we zijn niet alleen in de verdediging, maar gaan ook elke dag in een andere richting vooruit. De laatste tijd is het aantal posities dat we hebben terugveroverd groter dan het aantal verloren posities. De vijand is er niet in geslaagd om aanzienlijke vooruitgang te boeken in strategische gebieden en zijn eventuele territoriale overwinningen zijn niet van tactisch belang. We houden deze situatie in de gaten.

De verschillende mensen die de frontlinies in kaart brengen lijken het niet met hem eens te zijn, schrijft Bernhard.

1 februari 2024, klik voor groot.
29 maart 2024, klik voor groot.

Meer Syrski:

De ervaring van de afgelopen maanden en weken laat zien dat de vijand de activiteit van vliegtuigen aanzienlijk heeft opgevoerd, met behulp van KAB’s – geleide luchtbommen die onze posities vernietigen. Daarnaast neemt de vijand zijn toevlucht tot dicht artillerie- en mortiervuur. Enkele dagen geleden was het voordeel van de vijand in termen van munitie ongeveer zes tegen één.

We hebben echter geleerd om niet te vechten met de hoeveelheid munitie, maar met de vaardigheid om de wapens die we hebben te gebruiken. Daarnaast maken we optimaal gebruik van de voordelen van onbemande luchtvoertuigen, hoewel de vijand ons probeert in te halen met dit effectieve wapen.

Met een artillerievoordeel van 6 tegen 1 maakt het niet veel uit hoe goed de schutters zijn. De partij met meer schoten zal duidelijk winnen. De Oekraïense suprematie op het gebied van drones is ook een zeer twijfelachtige claim.

Deze cijfers zijn echter nog slechter:

Het is duidelijk dat dit statistieken zijn, maar het is belangrijk om te weten dat de vijand alleen al in februari-maart van dit jaar (vanaf 26 maart) meer dan 570 tanks, ongeveer 1.430 gepantserde gevechtsvoertuigen, bijna 1.680 artilleriestukken en 64 luchtverdedigingssystemen heeft verloren. Tegelijkertijd blijven de Oekraïense strijdkrachten belangrijke hoogten en verdedigingsgebieden onder controle houden. Ons doel is om het verlies van ons grondgebied te voorkomen, de vijand zoveel mogelijk uit te putten, hem de grootste verliezen toe te brengen en reserves te vormen en voor te bereiden op offensieve operaties.

Het is ook veelzeggend dat de activiteit van de vijand in de lucht ook is verminderd, natuurlijk dankzij de vaardigheden van onze luchtverdedigingseenheden. In slechts tien dagen in februari schoten ze 13 vijandelijke vliegtuigen neer, waaronder twee strategisch belangrijke A50 vliegtuigen voor vroegtijdige waarschuwing en controle.

Sinds 1 februari 2024 heeft het Russische Ministerie van Defensie de vernietiging van 202 Oekraïense tanks, 550 Oekraïense gepantserde gevechtsvoertuigen en 686 Oekraïense artilleriestukken opgeëist. Syrski beweert dat de Russische verliezen twee tot drie keer zo hoog zijn? Ik heb meer dan ernstige twijfels of zijn cijfers wel kloppen. Een commandant zou zijn troepen niet op deze manier moeten misleiden.

  Zelfs de mainstream media beginnen toe te geven dat de wereld balanceert op "de rand" van complete en totale chaos

Wat de vliegtuigen betreft is er waarschijnlijk maar één A-50 neergekomen en twee andere vliegtuigen lijken bevestigde verliezen te zijn. In feite werd er alom gelachen om de cijfers in februari en de Oekraïense luchtmacht is sindsdien gestopt met het afgeven van dergelijke claims.

Syrski wordt gevraagd naar de hete aardappel in de huidige Oekraïense politiek:

V: Eerdere berichten zeiden dat er 500.000 mensen extra gemobiliseerd moesten worden om de gevechtscapaciteit op peil te houden en de rotatie van eenheden en formaties van de Oekraïense strijdkrachten aan het front te garanderen. Hoe realistisch is zo’n cijfer nu?

A: Na de herziening van onze interne middelen en de verduidelijking van de gevechtssamenstelling van de strijdkrachten is dit cijfer aanzienlijk verlaagd. We verwachten dat we genoeg mensen zullen hebben die hun moederland kunnen verdedigen. Ik heb het niet alleen over de gemobiliseerde, maar ook over vrijwillige strijders.

Hoe ver het aantal benodigde mannen ook zal dalen, de kans dat ze genoeg Oekraïners ervan kunnen overtuigen dat hun dienst en hun leven nodig zijn om het land te redden, is bijna nul.

Ivan Katchanovski @I_Katchanovski – 15:43 UTC – 28 mrt 2024

Dit suggereert dat meer dan 1.000.000 mannen in Oekraïne op gezochte lijsten van de politie staan voor het ontwijken van de dienstplicht, zelfs voordat de nieuwe drastische mobilisatiewet van kracht wordt: “In de regio Poltava kwamen ongeveer 30.000 mensen niet opdagen bij de TCC- en SP-afdelingen. De TCC deed een beroep op de politie met de oproep om deze mensen uit te leveren aan het militaire commissariaat.” En in de Ivano-Frankivsk regio staan ongeveer 40.000 mannen op de lijst van gezochte personen.

https://www.pravda.com.ua/news/…

Het sociale contract in Oekraïne bepaalt dat de machthebbers mogen plunderen zolang ze de mensen onder hen niet lastig vallen. Dat kan geen samenleving zijn die toestaat dat mensen worden opgeroepen voor doelen die slechts door een minderheid van de bevolking worden gesteund. Van de zes oproepingen die verstuurd zijn, wordt er maar op één gereageerd. De nieuwe dienstplichtwet die langzaam door de parlementaire procedures kruipt, zal daar niets aan kunnen veranderen.

  NAVO gaat stap voor stap naar oorlog in Europa

Opvallend is dat The Economist Zelensky hiervan de schuld geeft:

Maar in Oekraïne zitten pogingen om verse rekruten te werven nog steeds vast in de kronkels van het democratische proces; naar verluidt zijn er meer dan 1000 amendementen ingediend op een wetsvoorstel in het parlement dat de regering meer ruimte zou geven om het leger te werven dat het nodig heeft. Door geldgebrek en uit angst voor impopulariteit heeft president Volodymyr Zelensky niet hard genoeg zijn best gedaan om zijn zin door te drijven.

Er waren meer dan 6.000 amendementen op het wetsvoorstel, waarvan er ongeveer 4.300 door de commissie zijn gekomen en er nog meer zullen volgen. Het zal nog maanden duren voordat die wet van kracht wordt. Het zal waarschijnlijk weinig effect hebben.

De Oekraïense regering heeft aangekondigd dat het land in de toekomst zelf de wapens zal produceren die het nodig heeft voor de oorlog. De Russische reactie is bezig met een nieuwe campagne om de Oekraïense regio’s met de meeste industriële faciliteiten uit te schakelen:

Oekraïne zei vrijdag dat het noodstroomstoringen had ondervonden in drie regio’s nadat Rusland ’s nachts tientallen raketten en drones had afgevuurd op zijn elektriciteitscentrales.

Moskou heeft zijn luchtbombardementen op Oekraïne de afgelopen weken opgevoerd en richtte zich daarbij op de energie-infrastructuur als reactie op de dodelijke Oekraïense aanvallen op de grensregio’s van Rusland.

De nationale netbeheerder Ukrenergo zei dat zijn verdelingscentrum “gedwongen was om tot de avond noodschema’s voor stroomuitval toe te passen in de regio’s Dnipropetrovsk, Zaporizhzhia en Kirovograd”.

In de grote steden Kharkiv en Kryvyi Rih golden al beperkingen na een Russische aanval vorige week.

Er zijn nog maar een paar luchtverdedigingssystemen over in Oekraïne. Ze zijn nodig om het front te dekken en om energievoorzieningen en politieke centra te beschermen. Momenteel kunnen ze geen van beide. Zelfs als de VS hun steun aan Oekraïne zouden hervatten, zouden er niet genoeg systemen beschikbaar zijn om Oekraïne gedekt te houden.

  Waarom zijn de tunnels van Azovstal in Mariupol zo belangrijk voor het Westen?

Er gaan geruchten over een aanstaand groot Russisch offensief. Die geloof ik nog niet. Er is nog genoeg van het Oekraïense leger over om door te gaan met het langzame slijpproces dat grote delen ervan al heeft uitgeschakeld.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De EU gaat failliet aan het Oekraïense oorlogsprojectVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen Oekraïense soldaat zei dat de Oekraïense verliezen zo zwaar zijn waar hij vecht dat ze moeite hebben om de lichamen te bergen
Volgend artikelOh kijk, kun je het zien?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. “Er gaan geruchten over een aanstaand groot Russisch offensief. Die geloof ik nog niet.”

    Ik denk dat de doorlopende beschietingen op burger doelen zullen leiden tot herziening van de “slijp” strategie.
    Er zal iets gedaan moeten worden om hier een einde aan te maken. Dat ben je aan de bevolking on die gebieden verplicht. Een einde aan die beschietingen kan alleen worden bereikt met het terugdringen van de Oekraïense leger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in